Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Jesi odneo telefon ili...?

Obavezno javi šta se dešava. Da li je crkao HW ili SW problem...i da li su te cimali u servisu zbog flashovanja, debrendiranja etc

Problem: kad pokušam da preko Galaxyja skinem neki fajl u npr zip ili wmv formatu, otkači me. File is not supported by phone, you can't download. I prekine download pre nego što je i počeo. Prilično glupa situacija.

Gledao sam po settingsima, ali nisam našao rešenje. Da li je neko imao sličan problem? Ima li neko ideju šta bi moglo da bude rešenje?

Neophodno je instalirati neku aplikaciju koja podržava taj format fajlova i onda ti nudi opciju da skineš fajl. Alternativa je da ideš kroz browser, preko webmaila i ako se dobro sećam, onda možeš da skineš svaki fajl.

Bio sam u BG Elektroniku i ostavio mob...

Pitali su odmah gde je kupljen jer je mob na MTS mrezi i rekao sam u Telenoru i da je debrendiran... nikakav problem nisu pravili, i prihvacen je uz garanciju

E sad, da li je to praksa da fw ne utice na garanciju (i ako pise da utice) ili to ide na osnovu raspolozenja cike koji tamo radi ne znam...
Mada sam ja vratio G8 i tako ga predao... sa nekom drugom verzijom bi mozda pravili problem.. jel je gledao koji je sw

U svakom slucaju ako se nekome, ne daj boze, nesto pokvari neka samo vrati G8 i verovatno ce proci garancija kao i kod mene..

sad čitam tvoje postove red i mogu ti reći da i ja imam isti problem,s vremena na vreme,slušalica samo ćuti,sekunde idu,ja ne čujem ništa,sagovornik takođe...

počinjem da razmišljam o prodaji ovog telefona,jer me je razočarao...

Mene trenutno najvise zanima da li je SW ili HW problem u pitanju... a to cu po svoj prilici znati tek u petak ili kasnije...

Ako je SW, onda je verovatno uzrok moja greska prilikom flesa i ostalih operacija..
Ali ako je HW... onda cu definitivno "napustiti samsung" posle 10 godina i preci na HTC..
Jer je nedopustivo da se takve stvari desavaju na telefonima ove klase nakon samo mesec-dva koriscenja.. napominjem i da tel ni jednom nije ispao...

I pruzicu ruku onima koji su mi pricali da je ludost dati preko 300 eur za bilo koji tel na kome ne pise HTC :)

Izgleda da dosta zavisi da li je ukljucen net, ne wifi, nego gprs. Kad mi nije bio ukljucen trajala je dva dana i jace, a sa njime opet dan i po. Telefon nocu ne gasim. Nista novo nisam video osim tastature ali primetno je da fon bolje radi, da nema kocenja pri vracanju na glavni ekran ili kad se ucitava veci broj ikonica. Takodje i preciznije mozes da pomeras bila sta po ekranu, bolje ekran reaguje, kamera se isto ucitava mnogo brze nego pre.

A sto se tice htc ni on nije imun na bagove, imao sam tytn2 i otisao mu deo na ploci, nema delova za popravku, tako da nista od njega. Sad imam D2 i on zna da zaglavi i baguje kao i samsung.

sad čitam tvoje postove red i mogu ti reći da i ja imam isti problem,s vremena na vreme,slušalica samo ćuti,sekunde idu,ja ne čujem ništa,sagovornik takođe...

počinjem da razmišljam o prodaji ovog telefona,jer me je razočarao...

Meni se to desavalo kada koristim slusalice i izvadim ih tokom razgovora, onda skroz pobrljavi i nema nikakvog zvuka. Resio sam tako sto sam eksperimentisao sa slusalicama dok nisam dobio ton i od tada su u kutiji.

Pitali su odmah gde je kupljen jer je mob na MTS mrezi i rekao sam u Telenoru i da je debrendiran... nikakav problem nisu pravili, i prihvacen je uz garanciju

Ako radi sa MTS karticom, nije debrendiran, već dekodiran. Zbog toga su mogli da te smaraju, ali ako su sve primili uz garanciju, ostaje da se nadamo da će otkloniti kvar :)

Meni je ovo prvi Samsung, jer nikada nisam mogao da svarim njihov software,...

Neophodno je instalirati neku aplikaciju koja podržava taj format fajlova i onda ti nudi opciju da skineš fajl. Alternativa je da ideš kroz browser, preko webmaila i ako se dobro sećam, onda možeš da skineš svaki fajl.

Postoje video formati koje npr android ne podržava - da li to znači da ne mogu da ih skinem? Pošto ne koristim webmail, ajde pomozi malo kako to da uradim.

Pokušaj da na Marketu potražiš neku aplikaciju koja pušta taj video format. Kada je instaliraš, dozvoliće ti i da skineš fajl.

Izasao Samsung Eclair 2.0, al zamalo :). Pojavio se trac (ili istina) na oficijalnom samsung Italy sajtu da se razvija eclair 2.0 za galaxy . Jos nista nije potvrdjeno , ali ostajemo da cekamo i da vidimo :)

Poslednja izmena:
Evo nakon dugog smaranja sa BG elektronikom, danas su mi se javili....

u pitanju je problem sa konektorom za slusalice..
Kazu da u 90% slucajeva kada postoje ti roblemi da se ne cujes ti ili ne cujes sagovornika javlja zbog problema sa tim konektorom koji je lose odradjen fabricki...

za sad to je sve sto znam, ali cu se raspitati kad odem tamo malo podrobnije oko tog problema pa cu javiti...

Usput, koristim priliku da napomenem krajnje nekorektno ponasanje BG elektronika...
u prosli utorak sam odneo mob, zamolio da bude sto pre gotovo jer je u pitanju sluzbeni aparat i covek mi rece da ce biti gotov u petak... od petka do danas sam zvao 15x i uvek slusao istu pricu...niko nije odgovoran ni za sta, i niko ne zna sta je sa aparatom, ni da li je pregledan..
Onda sam bio prinudjen da odem tamo jutros, ponasam se krajnje bezobrazno prema radniku, sefu i ostalima, da bi mi evo par sati nakon toga javili sta je u pitanju, i evo dok ovo kucam, opet su zvali da je tel popravljen i da mogu preuzeti odmah...

tako da u srbiji i dalje vazi ona stara " laktovima do onoga sto zelis " :S

pozdrav!
imam jedan problem,u poslednje vreme se desava da mi youtube ne funkcionise!
kad pokusam da pustim bilo koji klip, jednostavno mi izbaci da ne moze biti pusteno!
hvala unapred

I meni se to dešava. Nemam ideju šta bi moglo da bude :).

Preko WiFi ili preko 3G?

Ako je preko WiFi, možda vam je ruter dodelio drugu IP adresu, pa nije otvoren port za YouTube...

Sumanjm da operateri filtriraju servis koji stvara ogroman protok...

Preko 3G. Ali recimo, danas, 2 pesme sam hteo da pustim na YT i nije htelo. Ali neki program za skidanje sa YT ih je skinuo.

Koliko su ti naplatili to "zadovoljstvo" ?

nije kostalo nista druze, tel je prihvacen pod garancijom...
a i instalirali su mi "novu" verziju softvera IJ1 ... posto sam predao tel sa G8 ..
sad koliko je nova ne znam...

sto se kvara tice dobio sam ovakvu informaciju:

telefoni nove generacije dele komponente pa je cesto slucaj da se kad nesto ode manifestuje na sasvim drugi nacin... to je bio slucaj i ovde...
takodje, kaze da je kod I7500 taj dzek jako lose odradjen fabricki i da dosta primeraka ima probleme zbog toga...

eto, toliko sam saznao iz cele situacije..

i da, pitao sam koliko bi taj kvar kostao ako tel nije u garanciji, cena je 2000 din

ja sam uzela taj fon iz telenora,posle nekoliko dana je poceo da koci,da se usporava toliko mnogo,da je moja prethodna nokia e61 radila 10x brze...onda su boje krenule da se razlivaju po ekranu i ja sam ga odnela u telenor,posle krace rasprave zbog koje zamalo da me izbace iz radnje jer su me nabedili da sam okupala mobilni,uzeli su ga a meni posle dva dana dali novi...sada problema nemam,mada sam ozbiljno pocela da se cimam i zalim sto sam njega uzela,posto vidim koliko je kvarljiv...:D

Posle xboxa nista vise nije kvarljivo...

stvarno užasan telefon.Žao mi je da ga sad prodam,jer sam dao dosta para za njega i potpisao ugovor,al prvom prilikom ću se odarasiti ovog čuda.

Ovo mi je najgori pametni telefon koji sam do sad imao.

Ne ide mi u glavu,zašto gugl ne izbaci nov softver za njega,zašto?verzija 1.5 je stara već dosta dugo.

Zasto?
Pa zato sto je samsung, tako je bilo i sa innov8. U pocetku je bilo update a sada ukinulo komplet.

^^ Korisnik Android platforme u ovom trenutko mora najpre da bude entuzijasta, da izgubi neko vreme na podešavanje, menjanje verzije software-a, testiranje aplikacija i sl.

Telefon ima svojih bubica, evo čujemo u temi da ima i kvarova, ali mimo zbunjujućeg pokazivača baterije (i sa 3rd programom) i problema koji bi mogli da budu i do Telenorove mreže (nisam probao drug karticu, pa da kažem da je kriv telefon), nemam neke velike zamerke...

Ja koliko vidim najveci potrosac baterije je stalni pristup netu preko edge-a ili 3g. Kad sam iskljucio pristup, telefon fura ceo drugi dan sa baterijom i sad je na 40%. Inace sto se tice razgovora, puno sam ga koristio ova dva dana. Da li postoji neka app koja ce povremeno paliti i gasiti net, da bi mi skinuo mailove i neke podatke sa neta?

Ja koliko vidim najveci potrosac baterije je stalni pristup netu preko edge-a ili 3g. Kad sam iskljucio pristup, telefon fura ceo drugi dan sa baterijom i sad je na 40%. Inace sto se tice razgovora, puno sam ga koristio ova dva dana. Da li postoji neka app koja ce povremeno paliti i gasiti net, da bi mi skinuo mailove i neke podatke sa neta?

Postoji , zove se toggle data widget ,)

stvarno užasan telefon.Žao mi je da ga sad prodam,jer sam dao dosta para za njega i potpisao ugovor,al prvom prilikom ću se odarasiti ovog čuda.

Ovo mi je najgori pametni telefon koji sam do sad imao.

Ne ide mi u glavu,zašto gugl ne izbaci nov softver za njega,zašto?verzija 1.5 je stara već dosta dugo.

A koji to Android pored Motorole i Tattooa ima verziju softvera mlađu od 1.5? Da li je Samsung slab sa softverskom podrškom. Jeste. Ali reći da je i7500 užasan telefon, pa tek reći da je najgori pametni telefon, u najmanju ruku je lupetanje. Pre bih rekao da je problem u vlasniku, nego u telefonu. Jer ako ti već sada telefon nije dobar, neće ti biti ni sa 1.6, niti sa 2.0.

Nazad
Vrh Dno