Šta je novo?

NBA 2K10

Pretpostavljam da karikiras posto fizicki nije moguce izvesti sut za 0,4 sekunde
NE! Tacno 0,4 sekunde. Jer ja sam ih imao i onda sam bacao preko celog terena, da probam da dodam nekome blizu kosa i da sutnem, medjutim lopta je otisla u aut, i onda su oni izvodili ispod mog kosa taj aut. Dodao je nekome na jedno metar od linije za 3 poena, skroz sa strane, i ovaj je pogodio.

Da pogodice, zato sto je NBA pro liga a ne Evroliga. Tamo svako pogadja kad je sam. Ako ti to ne odgovara osakatis im sut u slajderima.
Pa ovo jednostavno nije tacno. Gledam NBA stalno i nije bas tako. Mnogo ima promasaja. Cak i Kobe zavrsi utakmicu sa 40 poena i procentom suta od 40%, nekad i gore. A 40% je za NBA odlican procenat suta. Jer to je uglavnom run&shot tip lige. 100% nije realno.

Ili igras na tastaturi ili stvarno ne znas da igras (NHF ). Ja sa Shekom imam 80% procenat suta i to je sve ispod kosa. 95% poena koje postignem su PiP (poeni iz reketa).
Igram na joypadu.

Cavs-i su smesni 0-2 pocetak sezone :D Ebes tim gde glavni igrac mora sve da radi.Btw gledao sam obe tekme Cavs-a i ako onako nastave da siluju James-a tesko da ce ista ozbiljnije uraditi.

Hehe, izgleda da te je Majk Braun poslusao :)

Sto je najgore ja sam izgubio od Bobcatsa :D

EDIT:

Slusaj, uradi sledece:

1) pokreni novu asocijaciju
2) namesti Hall of Fame
3) ostavi default slidere
4) pusti igru da simulira tvoje meceve

Ako posle 1. novembra ne bude jako slicna statistika timova sa izuzetkom nesto viseg 3PT% lupi mi dva samara. To znaci da nije problem do igre, problem je do igraca koji je igraju. A upravo zbog razlicitog skila su ubacili:

a) razlicite nivoe tezine AIja
b) slajdere

Meni stvarno nije jasno u cemu je problem. Sve se da podesiti onako kako zelis. E sad sto nekoga mrzi da ekperimentise to je druga stvar. Zna se ko pravi igre za ljude koji nece da se bakcu oko tih trivijalnosti, EA sports it's in the game :)

Poslednja izmena:
Vratio se Delonte West pa je vratio balans :D Gledao sam sinoc tekmu,igrali su mnogo bolje.Ali videcemo ih u duelima sa ozbiljnim ekipama.:)

Mora da se cuva covek non stop. Ako mu date malo prostora BAM!!! protivnik poentira gotovo sigurno. Tako da cuvajte coveka, pazite kako dodajete (da ne budu preko pola terena dodavanja jer gubite loptu skoro sigurno).
Ali bas mora intenzivna odbrana da se igra a to tesko pada dojucerasnjim igracima NBA LIVE i drugim casual igracima koji bi eto pa pikaju ponekad neku utakmicu i da ludackim zakucavanjima pobedjuju.
E pa ovo je simulacija i nije za vas.

Cek ako zelim da igram basket cisto radi zabave onda je bolje da upalim recimo nba za ps3? Realno mnogo mi je zabavniji nba live 10 za konzole jer nije simulacija, a ako zelim simulaciju onda odem napolje i igram basket :D

To sto je tebi zabavan ne znaci da je bolji.Mene je smorio posle 10-tak utakmica.*** nekom je zabavan Virtua Tennis nekom Top Spin,zna se koja igra tezi realizmu.:)

Jeste da sa Albysovim slajderima na superstar podešavanjima pogađaju malo više nego u realnosti, jeste da u nekim utakmicama protivnički timovi satiru, ali se to retko dešava (evo, Orlando je protiv Raptorsa imao 10-7 trojke na pola druge četvrtine). Mene više nerviraju bagovi u asocijaciji i Lejkersi. Nisam mogao više da vratim snimak, ali na prvoj slici je Odom vać bio par sekundi u reketu, prihvatio loptu, leđima odguravao Gay-a (he, he, he, ne znam da li je pravi Gay, ali nije preporučljivo gurati ga "leđima" :D ) a onda šutirao. Videti vreme i biće jasno. Druga stvar koja me strašno nervira su raketno brzi igrači. Na trećoj slici je McCants u šutu. Na četvrtoj je, bukvalno, stotinka kasnije. Aj i da se to "proguta" ali kad je Ming tako brz...

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    120.6 KB · Pregleda: 74
  • 02.jpg
    02.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 69
  • 03.jpg
    03.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 61
  • 04.jpg
    04.jpg
    95.7 KB · Pregleda: 58
Ako Dzejsona Kida ne srede u sledecem patchu ima licno da ga iskasapim. Em ga ne volim kao coveka, em su ga napravili da baca lopte preko celog terena na alley-oop :mad:

Protivnike je definitivno lako naterati da pogreše. Nikakav problem da ih barem 4-5 puta u toku meča isteram u aut ili nateran da naprave backcourt violation, mada to nekada urade i sami.

NE! Tacno 0,4 sekunde. Jer ja sam ih imao i onda sam bacao preko celog terena, da probam da dodam nekome blizu kosa i da sutnem, medjutim lopta je otisla u aut, i onda su oni izvodili ispod mog kosa taj aut. Dodao je nekome na jedno metar od linije za 3 poena, skroz sa strane, i ovaj je pogodio.

Znači, niko se ne seća ovoga :) http://www.youtube.com/watch?v=3TdZHffwOF8

Bio sam srećan kao dete kada je ovo pogodio, Spurse i Duncana organski ne podnosim.

Uglavnom, kao što se vidi na snimku, ovo je sasvim moguće, iz prostog razloga što vreme teče tek kada lopta dodirne igrača koji je prihvata nakon auta.

Poslednja izmena:
Ima li vesti o patchu ?

Bio sam srećan kao dete kada je ovo pogodio, Spurse i Duncana organski ne podnosim.

Uglavnom, kao što se vidi na snimku, ovo je sasvim moguće, iz prostog razloga što vreme teče tek kada lopta dodirne igrača koji je prihvata nakon auta.

Ne volim ni ja Duncana ni Spurse ali ovo sto je izveo Fisher je najveca prevara u istoriji NBA Lige. Tacnije nije u pitanju prevara sto se tice legalnosti utakmice vec je prevara sto ljudi veruju da je on stvarno sutnuo pri 0,4 pre kraja. Sat nije bio tacan tj. ostalo je vise vremena nego sto je pisalo na semaforu. Loptu je nemoguce izbaciti iz ruku za 0,4 sekunde, upravo iz tog razloga je to nemoguce u igri i svako kome se dogodi treba da krivi neki bug.

Ne volim ni ja Duncana ni Spurse ali ovo sto je izveo Fisher je najveca prevara u istoriji NBA Lige. Tacnije nije u pitanju prevara sto se tice legalnosti utakmice vec je prevara sto ljudi veruju da je on stvarno sutnuo pri 0,4 pre kraja. Sat nije bio tacan tj. ostalo je vise vremena nego sto je pisalo na semaforu. Loptu je nemoguce izbaciti iz ruku za 0,4 sekunde, upravo iz tog razloga je to nemoguce u igri i svako kome se dogodi treba da krivi neki bug.

Nego znam da ste raspravljali o tome pri izlasku igre ali me malo kopka pa da pitam opet. Da li igrate sa ukljucenom clutch opcijom ili ne? Meni se cini da opcija svakako doprinosi realnosti ali me nervira kad vodim 20 razlike pa komp krene da igra svemirsku odbranu (hocu da ih dobijem sa vecom razlikom :)). Mada ta opcija meni pomaze kad gubim vise od 10 razlike. Sta mislite o tome?

Nego znam da ste raspravljali o tome pri izlasku igre ali me malo kopka pa da pitam opet. Da li igrate sa ukljucenom clutch opcijom ili ne? Meni se cini da opcija svakako doprinosi realnosti ali me nervira kad vodim 20 razlike pa komp krene da igra svemirsku odbranu (hocu da ih dobijem sa vecom razlikom :)). Mada ta opcija meni pomaze kad gubim vise od 10 razlike. Sta mislite o tome?

Meni je upaljen clutch,koliko sam puta gledao Bryant,Ginobili,Allen... kako pogadjaju kad je najvaznije.:)

Il dobio neko ugovor od nekog NBA ligasa iz my player moda? Kolko ste utakmica odigrali za D ligasa da bi dobili ugovor? da znam sta da ocekujem.

Sve kažu za dve-tri nedelje, ali koliko igra ima bug-ova, ni šest meseci nije dovoljno da se sve to zakrpi.

Stvarno uzas! umesto da uglancaju igru za 10to godisnjicu serijala oni izbace najbagovaniju verziju do sada. :wall:
Sreca da je gameplay vrhunski. :)

Il dobio neko ugovor od nekog NBA ligasa iz my player moda? Kolko ste utakmica odigrali za D ligasa da bi dobili ugovor? da znam sta da ocekujem.

Dobio ja, igram za Cavse :). Medjutim stopirao sam karijeru dok ne stigne patch, previse bugova u My Player modu.

Igrao sam 6 meceva (prosecna ocena A+, PPG 12), pa onda 5 u trening kampu Klivlenda (prosecna ocena A, PPG 25 ,)). Jos 3 meca sam zavrsio u NBA Ligi, mada me slabo uvodi Braun. Opasno igram odbranu, Jack nije mogao nista da uradi pored mene. Cak sam uspleo da cuvam Allena jako uspesno (dao mi samo 4 poena). Problem je sto te u toku meca trener rotira tako da sam u jednom momentu dobio zadatak da cuvam Garneta sa svojih 201 cm :S:

Nije tacno ono sto je rekao Grada Joksimovic u SK. Ja sam sebe dogurao na prosecnu ocenu 52 posle ovih 14 meceva (sut iz blizine 98, srednji sut 85, ostali sutevi 60-70 ,)).

Sad igram Asocijaciju dok ne izadje patch. Cavsi prvi u Ligi i imaju 18-4, trejdovao sam vise igraca ali dva bitna trejda su Ilgauskas za Taysona Chandlera i Varezao za Sheeda.

Tekst u SK je smesan,vidi se da je povrsno preleteo igru.Nema novih animacija,bezlican lica,kartonski dresovi....

e ljudi imam jedan problem u my player-u pazite ovako zavrsio sam sezonu i
osvojio playoff sa Roketsima i sad na kraju sezone pokazuje mi prazan kalendar ja idem na play next game kad me on vrati u Home...
sta da radim jer neko imao slican problem???:wall:

"It's great to have a guy like that, where you just throw that bad boy down there and say, 'Hey, go get us something,'" Brown said. "That was fun to watch."

Ovo treba da ubace medju komentare pod hitno :D

Poceo sam da se igram sa taktikama u napadu i odbrani. Ranije sam koristio default Cavs taktike ali me je Portland naterao da promenim neke stvari. Nisam uspeo da ih sacuvam. Roya ne mogu da cuvam a i kad promasi onaj kromanjonac Oden uhvati svaku loptu pod mojim kosem. Strasno...

Kod mene je pod OBAVEZNO iskljucena ta opcija, jer zelim da igra (sto je moguce vise) zavisi od mojih sposobnosti, a ne da budem posmatrac kako comp. "pomaze-odmaze" igracu.

Poslednja izmena:
Da li bi mogao neko da mi pomogne ko grafike? Skoro sam nabavio ati radeon hd 5700 graficku s ocekivanjem da cu moci nba 2k10 da pokrenem sa najboljom grafikom. Medjutim, igra se zapucava cak i kod minimalne grafike. Pomoc?

Dobio ja, igram za Cavse :). Medjutim stopirao sam karijeru dok ne stigne patch, previse bugova u My Player modu.

Igrao sam 6 meceva (prosecna ocena A+, PPG 12), pa onda 5 u trening kampu Klivlenda (prosecna ocena A, PPG 25 ,)). Jos 3 meca sam zavrsio u NBA Ligi, mada me slabo uvodi Braun. Opasno igram odbranu, Jack nije mogao nista da uradi pored mene. Cak sam uspleo da cuvam Allena jako uspesno (dao mi samo 4 poena). Problem je sto te u toku meca trener rotira tako da sam u jednom momentu dobio zadatak da cuvam Garneta sa svojih 201 cm :S:

Nije tacno ono sto je rekao Grada Joksimovic u SK. Ja sam sebe dogurao na prosecnu ocenu 52 posle ovih 14 meceva (sut iz blizine 98, srednji sut 85, ostali sutevi 60-70 ,)).

Sad igram Asocijaciju dok ne izadje patch. Cavsi prvi u Ligi i imaju 18-4, trejdovao sam vise igraca ali dva bitna trejda su Ilgauskas za Taysona Chandlera i Varezao za Sheeda.

Ijaoooo. Ja posle 4 meca u D ligi imam rejting 44 a prosecnu ocenu C-:d a prosek poena 11.8
Vidim ja osedecu u D lizi:wall:

Poslednja izmena:
Pa ne mora da znaci, samo moras da priones na posao ko da stvarno konkurises za NBA Ligu.

Ja igram isto kao Milan Macvan sto igra u reprezentaciji, znaci ostanem sam sutiram ali uglavnom iz blizine, stvaram visak, dosta se krecem, asistiram i ne zadrzavam dugo loptu u rukama. Sve poene u pocetku sam dao na Inside Shot tako da sam i pored nizeg stasa bio uspesan pod kosem.

Te ocene (A,B,C,D)+/- su ocene koji ti daju saigraci i trener tj. one odredjuju minutazu u sledecoj utakmici i koliko te tvoji saigraci gotive. Ja sam prvu bio izuzetan i odmah sledeci mec u D-Ligi sam poceo u petorci. Timska ocena se sastoji iz dve ocene, ocena za napad i za odbranu. Znaci ako imas A u napadu i D u odbrani nema sanse da budes preko B u ukupnoj timskoj oceni. Na tu timsku ocenu utice vise stvari.

Negativni uticaj imaju:
- ostavljanje igraca samog i trcanje u pogresnom smeru/zauzimanje pogresne pozicije u napadu odbrani utice jako blago na timsku ocenu
- nerezonski sut (silovanje) utice ali ne narocito negativno
- svaki kos/skok koji tvoj covek postigne utice osrednje
- faul utice osrednje
- izgubljena lopta utice dosta na negativnu ocenu
- predugo zadrzavanje lopte u posedu utice drasticno na timsku ocenu!!! (ne zaboravi ti si ruki a ne LeBron James i tvoj posao je da razigravas a ne da izigravas zvezdu)

Pozitivni uticaj imaju dijametralno suprotne stvari:
- najveci plus se dobija tako sto ukrades loptu, dodas coveku koji trci kontru u pravom trenutku, on ti vrati dupli pas, ti uradis dribling i proigras ga pod kosem i on da kos (to se zove double move leading to a score)
- asistencije same po sebi ne dodaju puno na pozitivnu stranu kao ni postignuti kosevi
- skokovi kao i ukradene/blokade uticu solidno
- bitno je da imas svega po malo tj. mozes dati 20 poena i nula asistencija/skokovai neces preci B ocenu. Sa 10 poena, 5 skokova i 5 asistencija si sigurno A ukoliko ne budes imao previse izgubljenih lopti (svaka izgubljena lopta ogranicava pluseve koje dobijas u daljem toku utakmice, izgubis tri lopte na startu i ima da se otelis da do kraja prebacis B ma kako igrao)
- popunjavanje linije, dobro istrcana kontra, pas u pravom trenutku/pravom coveku dodaju po malo u plus
- skok u napadu pa odmah kos dodaju dosta
- dobro odigrana odbrana

To je samo jedan deo tj. timska ocena. Drugo su tvoji poeni koje osvajas tako sto poentiras/asistiras i hvatas /krades lopte i lupas blokade. Postignut kos je za igraca moje visine oko 50 poena, skok oko 30, asistenija oko 20 (zavisi od kvaliteta asistencije). Ti poeni se na kraju sabiraju sa poenima od izvrsenih zadataka (uvek imas tri), bonusom za pobedu i to su poeni koje trosis na unapredjenje karakteristika.

Takodje tu je skala koja meri koliko si doprineo igri svog tima u odnosu na tvog direktnog rivala.

Sto se tice mog stila igre, ja volim da igram pod kosem posto je igra napravljena tako da je mnogo lakse igrati pod obrucom nego gadjati sa distance (eksploatisem sistem). Ovo je dobar primer moje igre, ni clutch factor nije pomogao puno Krletu i momcadi :D

Prilozi

• no1.jpg
    no1.jpg
    220.9 KB · Pregleda: 62
Ja 50% poena dajem iz reketa, 50% ostalo, malo mi je glupo da igram da sve dajem iz reketa. :) A ionako sam dobio opasnu ekipu u Čikagu u drugoj sezoni, dvojica rukija mi igraju startnu postavi, Evan Turner ocena 73, i E. Davis ocena 80, ostali su Rose, Hamilton (bio je free agent pa sam ga uzeo) i Memet Okur. :) U izmenama su mi Noah, Stojaković, Vujačić, Crawford, Monroe (ruki koji ima 69 početnu), Heinrich, ostali nisu toliko bitni.

Bice malo teze poentirati u reketu nakon patcha,sto je dobrodoslo.Ja imam oko 30% PIP,sladje mi je da setam loptu do otvornog igraca.

Vrh Dno