Šta je novo?

PES 2010

Nije svejedno. Meni ne ide u glavu zašto Konami nije u stanju da napravi barem još neku fake ligu, ili ako su baš toliko lenji, da nam daju makar 100-tinak slotova za kreiranje istih. Apsolutno ne postoji racionalno opravdanje za ovako nešto.

I zaista bi bila sramota da kad već imaju Europa League licencu neki klubovi koji će je igrati ne budu na spisku.

Verovao ili ne - postoji opravdanje. I fake lige se plaćaju, samo manje. Što se tiče 100tinak custom team slotova, svrha i namera bi bila i više nego očigledna i bojim se da bi lako mogli da popiju tužbu :)

Jedino opravdanje koje ja nemam za njih tiče se Bundeslige. Fala bogu pa su se setili da je vrate.

Za ovo drugo se slažem ali kapiram da je bila neka otimačina ko će pre do licence pa su ih uzeli čisto da drugi ne bi imali prava na iste a vremenom će dodavati klubove.

Evo bice i Partizana u PES-u 2010 :) (ako je istina da ubacuju sve timove iz LE)
Sada imamo dva nasa kluba u PES-u! :)

Onakva Zvezda ne zasluzuje mesto u igri :(

Sledi prvi virtuelni veciti derbi na PES-u(a da nije trebalo ad se ubaci koji patch;)).
Mada s druge strane koliko vidim ipak zvezda ima dvogodishnji ugovor na osnovu ovog,a ja nishta o produzenju nisam chuo:http://www.pes-serbia.com/vb/t7753

Verovao ili ne - postoji opravdanje. I fake lige se plaćaju, samo manje. Što se tiče 100tinak custom team slotova, svrha i namera bi bila i više nego očigledna i bojim se da bi lako mogli da popiju tužbu :)

Fight Round 4 ima fantastičan alat za kreiranje boksera i mogućnost preuzimanja radova drugih ljudi, tako da u igru možeš da ubaciš na desetine boraca sa kojima EA nema ugovor. Niko ne bi mogao da tuži Konami kada bi ubacili ogroman broj slotova, jednostavno su lenji da to urade. Za plaćanje fake liga ne znam, ali mi i to deluje potpuno besmisleno, jer Konami nikada nije pričao o tome. Mislim da je opet problem lenjost, odnosno manjak ljudskih resursa.

Jedino opravdanje koje ja nemam za njih tiče se Bundeslige. Fala bogu pa su se setili da je vrate.

Pa...kako stoje stvari, ipak nisu. Opet su ostavili jadnih 18 slotova za kreiranje timova.

Sledi prvi virtuelni veciti derbi na PES-u(a da nije trebalo ad se ubaci koji patch;)).
Mada s druge strane koliko vidim ipak zvezda ima dvogodishnji ugovor na osnovu ovog,a ja nishta o produzenju nisam chuo:http://www.pes-serbia.com/vb/t7753

Ko zna sa Konamijem, nažalost. Apsolutno je besmisleno imati licencu za takmičenje a da na spisku klubova nisu svi njeni učesnici, ali sve je moguće.

Poslednja izmena:
Znas kad je to okaceno :)

Slušajući najnoviji podcast sa winningelevenblog.com, FIFA 10 ima sve šanse da opet bude za koplje ispred PES 2010. Ljudi su posebno razočarani demoom sa sajma koji je bagovit i čak nema implementiran novi sistem za izvođenje penal.a

Nekakav zaključak je bio da ako niste igrali FIFA 09 i niste videli FIFA 10, bićete verovatno jako prijatno iznenađeni sa PES 2010. Moram da priznam da mi je entuzijazam sada prilično splasnuo :(

Tema je PES, a ne crna FuFA...

Igrao sam FIFU 09 na kutiji i sve je super dok ne šutneš na gol, šutevi deluju potpuno skriptovani i izveštačeno, isto važi i za golmane (od toga FIFA pati oduvek). Džaba lepa grafika, animacija, sve pada pod vodu kada dođeš do gola. Ni Konami u zadnje vreme nije cvećka, ali je PES 6 još uvek ostao najbolji fudbal...

Ne znam sta da mislim, mora da se proba demo, lopta mi se cini prebrza, odnosno neprirodno brzo je izbacuju iz noge u nekim pozicijama..

Ovo je konzolna verzija? Pc verzija je uvek nesto sporija.

Ne bih rekao da ima takvih razlika, pre je od PC-a do PC-a, kod jednog drugara je skoro pa za trecinu sporije nego kod drugog :)

Mozda zbog toga sto se nisam nesto specijalno igrao ovih next gen verzija PESa, ali meni ovaj italijanski video deluje kao da je KONAMIJU pukao film sto zanovetamo (ne valja kad je brz i arkadan, ne valja kad je spor i simulacija) pa lepo uzeli ceo PES6 kod i preko njega prelepili grafiku iz proslog dela (naravno poboljsanu).

Nema klizanja i osecaja da igras stoni fudbal kao u 2008 niti fudbaleri deluju tromo i grbavo dok trce s loptom kao u 2009.

Animacija, driblinzi, okretanje, padovi, losa odbrana kao i krs golman, meni je ovo pljunuti PES6 (ukoliko se ispostavi da je tako to ce me obradovati jer cu se ove sezone naigrati fudbala a s druge s strane rastuziti jer to definitivno znaci da bolje ne znaju).

Molim vas, recite mi da sam prolupao i da ovo ne lici na sesticu.

Poslednja izmena:
Ne znam, dok ne probam demo ne mogu tako nesto reci. Definitivno deluju manje pogrbljeno i malo normalnije trce, skrecu jos uvek pod ostrim uglovima (ne bas kao ranije verzije), ali ajde da pretpostavimo da ovde jos nisu ubacili "360" kretanje. Loptu koju su uvek znali dobro da odrade, mi se cini da su ovde u*rali :( Bas u par situacija skroz cudno ide i odskace.. Grafika je vrh doduse.

Ne bih rekao da ima takvih razlika, pre je od PC-a do PC-a, kod jednog drugara je skoro pa za trecinu sporije nego kod drugog :)

Ako radi u 60fps(da, to je ono sto vas ps3-ovce ne zanima :)), radi svuda isto.
Jedan ortak se zali da je PES2009 prebrz, kod njega igramo u 50 :).

Dok se igra ne izgleda kao klasican gubitak frejmova, nego jednostavno kao da je sporije.

Evo jedne lepe slicice...
gamescom_trailer_05.jpg

Gledao sam nekoliko klipova gejmpleja 10-te i kad samo pogledam kakva je fifa 09 za PS3, a kamoli nova 10, place mi se sto moram da igram ovo robotsko ******. PES je u zadnjih nekoliko verzija najobicnije djubre, ali mi ljubitelji istog to jednostavno ne zelimo da prihvatimo. Pogledajte malo kakva je fifa 09 za ps3. Kao da gledas pravu utakmicu. pes je kao da gledam trku robota. Strasno.

Pogledajte malo kakva je fifa 09 za ps3. Kao da gledas pravu utakmicu. pes je kao da gledam trku robota. Strasno.

Prezentacija jeste vrhusnka, ali nisam mogao da je zavolim nikako, nema igrivost i zaraznost kao PES, sto nikako ne znaci da je PES vrh, ni blizu!

Poslednja izmena:
Svidja mi se sto se lopta vise toliko ne lepi za igraca i grafika je sjajna , ali driblinzi su i dalje katastrofalno uradjeni :wall:

Ma samo da izadje demo.. Ima da ga igram do full verzije :D
Kakav god da bude PES ja cu ga igrati,bolje nema :)

Poslednja izmena:
gledam neke komentare na relaciji FUFA - PES

Sve same gluposti...

PES je nacin zivota...koliko god on bio "losh" ne moze se porediti sa FUFOM...ja ga igram od 96. i nikad nisam cuo nekog da kaze "joj al smo se kod ortaka oleshili celu noc od FIFE" ?!

Grafika je sjajna, gameplay fenomenalan uvek bio, gledam neko komentarishe driblanje, imam samo pitaje za njega: na kakvom joypad-u igras i koje driblinge znas?

Pratim dugi niz godina razvoj obe rivalske igre...i sve se svodi na to da i pored starsno veceg lobija, kesha, licenci, ma svega EA je bog...pored svega KONAMI pravi najbolji fudbal sveta...ni ovaj put nas nece izneveriti

^Evo ja kao najtvrdokorniji PES fan koji fifu nije pipnuo od davne '97 godine tvrdim da nisi u pravu :) i da su zadnjih nekoliko delova PES-a djubre obicno koje ni ne zasluzuje prostor na mom HDD-u pa stoga ga ni nemam instaliranog :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno