Šta je novo?

PES 2010

Pa zar i ti sine Brute ? :d
Semi-automated ili manual i uklizavanje se dogodi jednom u cca 20 tekmi.

Nije tacno, ja igram na semi-automatic i aj sto ukliza taj moj koga vodim, jer drzim pritisak (a zasto bi uklizao ako mu nisam dao komandu za to!), vec sto ukliza neki igrac iz drugog plana onako po sopstvenoj volji.

Ja PES oduvek igram na manual. Jeste pipavo jer moras kontrolisati golmana ali bolje nego da mi odbrana radi sta hoce. Mada sam cesto zrtva kontri jer golman ne izlece sam da pokupi loptu tako da mi masine poput Runija uvek istrce 1 na 1 sa golmanom. Sva sreca pa u PES6 sa manual golmanom mogu cuda da se odbrane :D. Eh taj PES6 :(.

Manual golman - joj kad se setim toga - Kameni je bio prosečan golman ali najbolji kad ga prebaciš na manual - čuda si mogao da braniš sa njim tad :D

Demo bi mogao 23.Sept. dakle jos 13 dana.

izlazi 22. oktobra :)

Prilozi

• PES2010.jpg
    PES2010.jpg
    116.5 KB · Pregleda: 186
Nije tacno, ja igram na semi-automatic i aj sto ukliza taj moj koga vodim, jer drzim pritisak (a zasto bi uklizao ako mu nisam dao komandu za to!), vec sto ukliza neki igrac iz drugog plana onako po sopstvenoj volji.
Kad je izasao PES09, igrao sam na automatic neko vreme a onda sam presao na semi i od tada pa do dana danasnjeg nijednom mi se nije desilo da mi igraci nekontrolisano uklizavaju a svaki dan odigram cca 10 tekmi.

"Not long to go now until we release a demo for everyone to test," said Konami’s European PES Team Leader Jon Murphy. "You'll get a chance to see the new PES for yourselves and make up your minds about how we've reflected what the what fans want."

There's no word on exactly when the demo will be released.

PES 2010 is scheduled for release for PS3, Xbox 360 and PC on October 22, with versions for PS2 and PSP to follow on November 5 and Wii on November 19.

Kad je izasao PES09, igrao sam na automatic neko vreme a onda sam presao na semi i od tada pa do dana danasnjeg nijednom mi se nije desilo da mi igraci nekontrolisano uklizavaju a svaki dan odigram cca 10 tekmi.

Ne mislis valjda da lazem ili sta? :) Moguce da se tebi ne desava, ali cesto dobijam crveni zbog toga. Ajde razumem da onaj koga vodim i drzim pritisak, ukliza (sto, opet, ne bi smeo ako ja samo drzim pritisak a ne dugme za uklizavanje), nego sto se desi da uleti i neki koga ja ne kontrolisem i ukliza, e to je vec totalna glupost.
Inace druze sam Konami je priznao za to i rekao da to izbacuje u 2010, tako da.. :)

Dešava se. Ne, nego smo izmislili...

Evo neke od lepsih slika ako ih vec niste videli
26fw6hpo.jpg

n23vihyu.jpg

2cdo54n7.jpg

nwedmg8t.jpg

myzfjkcn.jpg

nego sto se desi da uleti i neki koga ja ne kontrolisem i ukliza, e to je vec totalna glupost.
Inace druze sam Konami je priznao za to i rekao da to izbacuje u 2010, tako da.. :)
Ne, daleko od toga da mislim da lazes.
Upravo o tome i pricamo, o uklizavanju igraca u 16 metara nad kojima nemas kontrolu koje se u 99% zavrsava crvenim kartonom, penalom a bogami i golom. :d

U jednoj online utakmici tako sam napravio 3 penala(tacnije moj saigrac), srecom sam odbranio 2 ali ne i treci.

Mislim da ce mjenjati i nacin izvodjenja penala , sto je po meni jos davno trebalo , jer ovaj sadasnji nacin je smesan.
Treba tu staviti slider jacine kao i na fifi i gotovo , a i to koliko ce igrac loptu u stranu skroz ili malo.

Da se nadovezem na tu pricu sa uklizavanjem, ja kad igram sa nekim i moj igrac (kojim kompjuter upravlja) naprapi penal, ja momentalno izlazim, koji god da je rezultat, nema, nova utakmica se igra :d

Sto se ovih slika tice, vidim vise ispasanih dresova, sto je bolje, a ne k'o u PES9 da se odma' upasuju k'o dizelasi :d I Messi ce da padne preko ove lopte na drugoj slici :D

btw, kakvo je ovo izlazenje tima na teren, valjda prvo ide kapiten, golman, pa onda svi ostali, a ne k'o stigne :)

Poslednja izmena:
U jednoj online utakmici tako sam napravio 3 penala(tacnije moj saigrac), srecom sam odbranio 2 ali ne i treci.

Ja sam od početka igrao na semi-automatic, ali mi se i dalje redovno dešavalo da u sezoni moji igrači naprave barem 5 penala, ponekad i po 2 na utakmici. Takođe, dobijao sam isto toliko crvenih kartona, što me posebno nervira jer bukvalno nikada ne pravim žestoke faulove.

Mislim da ce mjenjati i nacin izvodjenja penala , sto je po meni jos davno trebalo , jer ovaj sadasnji nacin je smesan.
Treba tu staviti slider jacine kao i na fifi i gotovo , a i to koliko ce igrac loptu u stranu skroz ili malo.

Da, biće novi sistem, rekoše da je Wii verzija igre inspiracija za njega. Na GamesConu je pukla bruka, jer su postavili demo nekog starog builda koji je prilično bagovit a i ima samo stari sistem za izvođenje penala.

Poslednja izmena:
Ja igram na manual, pa se opet to desava.

jbm li ga. ja cu opet da ponovim :))), nesto sam isprobavao i zakljucio da broj penala koji moji igraci naprave drasticno raste ako drzim kocku kad mi udju u kazneni. ako ne drzim kocku, mozda sam skrivio 2 penala za ovih godinu dana kolko postoji pes09 :)

Sta je tebi kocka, (posto ja to obrnem), shut? To nikad ne drzim, dzaram ili drzim dobacivanje/X za oduzimanje lopte..

jbm li ga. ja cu opet da ponovim :))), nesto sam isprobavao i zakljucio da broj penala koji moji igraci naprave drasticno raste ako drzim kocku kad mi udju u kazneni. ako ne drzim kocku, mozda sam skrivio 2 penala za ovih godinu dana kolko postoji pes09 :)

Jeste vezano za drzanje suta, ali je to opet bug ;).

Sto bi to drzao u odbrani :)

Evo jedan novi screen..

Drzanje kocke u odbrani u pojedinim trenucima je jako korisno, ja to cesto koristim.

Jaka odbrane se ne moze igrati bez drzanja suta. Najefikasnije je drzati sut da saigrac juri protivnika, a sa selektovanim igracem poduplati, tako se najlakse oduzima lopta cak i jacim igracima. Samo cekati na neki for i napasti... Naravno u kaznenom se ovo ne sme raditi jer znaju da ulete klizenjak kada se igra presing.

Pa desava se ako im dopustis tj. ako spavas za joypadom. Ko se malo potrudi moze da kontrolise svih 11 bez nekih vecih problema (sa sve manual golmanom).

Cekaj, drzim sut da bi i drugi igrac napao protivnika, on sam uklize i to je moja krivica :D?

Vrh Dno