Šta je novo?

Call of Juarez: Bound in Blood

Igra je multiplatform, stvarno ne znam kako da naprave "PC gameplay" i "konzolaski gameplay", sem da prave 2 igre...
Trendovi su se bitno promenili, a vi kao da ocekujete da oni sednu i sagledaju sta je najjace od pc hardvera, sta najveci PC entuzijasti po hardver forumima hoce, pa onda smisljaju "PC gameplay". Daleko smo od toga...

Poslednja izmena:
Igra je multiplatform, stvarno ne znam kako da naprave "PC gameplay" i "konzolaski gameplay", sem da prave 2 igre...
Trendovi su se bitno promenili, a vi kao da ocekujete da oni sednu i sagledaju sta je najjace od pc hardvera, sta najveci PC entuzijasti po hardver forumima hoce, pa onda smisljaju "PC gameplay". Daleko smo od toga...

Ja tebi zavidim :)

koga interesuje AA radi u igri kada se, zamislite, nhancer-om uključi compatibility mod za stalkera. Konačno je i za mene ta igra bagova-patcheva dosegla upotrebnu kulminaciju...bar pasivnu...:d. Probao, sa 280-kom radi odlično u 1080p sa 8xAA:).

Ja tebi zavidim :)

Pa ok, priznajem da i ja tebi pomalo zavidim ponekad :)

A uz to me nisi razumeo, ne navijam ja za stanje kakvo je trenutno, ali bar znam sta mogu da ocekujem od multiplatform igre u 2009-oj godini...

Poslednja izmena:
Radi li AA na ATI kartama?

Pa ok, priznajem da i ja tebi pomalo zavidim ponekad :)

A uz to me nisi razumeo, ne navijam ja za stanje kakvo je trenutno, ali bar znam sta mogu da ocekujem od multiplatform igre u 2009-oj godini...

Ne ocekujem ni ja nesto extra, ali su ga pretjerali. Moglo je to biti kao i u prvom dijelu.

aaaaaaaa nece da mi prihvati password za profil i sad nemogu da nastavim dalje :wall: :wall: :wall:
zasto!!?
sad sve izgleda moram ispocetka...:mad:

aaaaaaaa nece da mi prihvati password za profil i sad nemogu da nastavim dalje :wall: :wall: :wall:
zasto!!?
sad sve izgleda moram ispocetka...:mad:

Mozda je glupo pitanje,al sto ti je uopshte trebao pass za tako neshto?
Da ne igraju drugovi/mladji brat na tvom profilu,ili cisto ono kad ima,aj da stavim:)

Mozda je glupo pitanje,al sto ti je uopshte trebao pass za tako neshto?
Da ne igraju drugovi/mladji brat na tvom profilu,ili cisto ono kad ima,aj da stavim:)

Pass moze ali ne mora. Ja ga nisam stavio pri kreiranju profila.

posle II chaptera mog reci da igra zasluzuje ocenu 7.
lepo je sto su se potrudili da ispricaju pricu, optimizovana je super, grafika je ok ali ipak taj konzolaski smek stvarno zaudara. Skupljas neke pare ali cemu? Dvoboj mi se ne svidja kako je odradjen u smislu kontrole misem, dosta je neprecizan i pomalo smara. concentration mode je konzolaski zabavan ali kod mene je to minus. Sve u svemu tesko da cu uspeti da nadjem motiv da odigram do kraja igru.

Pare skupljas za kupovinu oruzja. Tek si poceo, videces da postoje prodavnice u kojima kupujes. Sto se tice dvoboja, fino je odradjen, mislim da drugacije nije moglo da se odradi. U stvari moglo je, ali bi tek onda svi prozivali igru kako je to tek "konzolaski". Daj bre ne izmisljajte, sta je u ovoj igri toliko "konzolaski" iritirajuce? Sve je fino ukomponovano, odlicno ispricana prica i utisak je veoma zadovoljavajuc. To sto nekima smeta sto je igra linearna je cista glupost, sta ste ocekivali, Oblivion? Instalirao sam prethodni deo cisto da bih uporedio igru i uvideo sam koliko je uznapredovao engine a i sama igra. Grafika je mnogo lepsa i detaljnija nego u prethodnom delu, a uz sve to i 3 puta bolje radi. Grafika nije kao Crysis ali zasluzuje sve pohvale za lepotu, docarane predele i optimizaciju. Sve u svemu po meni kandidat za igru godine.

Pare skupljas za kupovinu oruzja. Tek si poceo, videces da postoje prodavnice u kojima kupujes. Sto se tice dvoboja, fino je odradjen, mislim da drugacije nije moglo da se odradi. U stvari moglo je, ali bi tek onda svi prozivali igru kako je to tek "konzolaski". Daj bre ne izmisljajte, sta je u ovoj igri toliko "konzolaski" iritirajuce? Sve je fino ukomponovano, odlicno ispricana prica i utisak je veoma zadovoljavajuc. To sto nekima smeta sto je igra linearna je cista glupost, sta ste ocekivali, Oblivion? Instalirao sam prethodni deo cisto da bih uporedio igru i uvideo sam koliko je uznapredovao engine a i sama igra. Grafika je mnogo lepsa i detaljnija nego u prethodnom delu, a uz sve to i 3 puta bolje radi. Grafika nije kao Crysis ali zasluzuje sve pohvale za lepotu, docarane predele i optimizaciju. Sve u svemu po meni kandidat za igru godine.
Svaka cast imas moj glas igra u ovom delu godine koja zasluzuje epitet najbolje je upravo ova:banana::banana:

Dvoboji su najbolje moguce uradjeni, ne znam sta je tu tesko, postoji fora kako treba da ih ubijes moras da se kreces i drzis protvnika u odredjenoj poziciji... Igra je jako zabavna, meni nema tu nicega konzolaskog toliko...

daleko bilo da je igra losa a obzirom na naslove iz ove godine jedna od boljih. Najvise mi se dopada sto sveukupno igra izgleda kao finisiran, dobro upakovan proizvod. Malo cemu objektivno mozes prigovoriti i tu si upravu...meni smeta dvoboj igram na hard i pocinje da me smara po pola sata...grrr! Takodje dobra vest je da lova moze da se iskoristi ali mi nje jasno zasto je za to potrebno a prodje II ili III cela chaptera...

Na hard je bas zeznuto na momente.

Stigao sam do dela kad sam pokupio one poternice i odradio sva tri posla. Otprilike se sve svodi na isto, kao i u glavnim misijama, pocistis bandu iduci od zaklona do zaklona, nema puno mrdanja po mapi i na kraju ide dvoboj najcesce.

Prvi deo nije bio ovakav uopste. Cak je igra bila "podeljena" na rokacinu i stealth, ocekivao sam to i ovde, ali izgleda da toga nema. Prvih par misija su bile smorina teska, budjavi Kolodjuti preslikan. Kasnije postaje nesto bolje.
Nema degradacije oruzja? U kecu se redovno desavalo da oruzje dozivi havariju. Ovaj "koncentration mode" mi je bio takodje bolje uradjen u prethodniku, i nervira me to sto odbrojava pa te na silu tera da trcis kroz nivo, a trcanje je brzine ranjenog puza lol.

Grafika - meh...fali tu dosta stvari koje su bile u prvom delu, npr. mekane senke, zatim ovde uopste nema dinamickih senki u enterijerima / pecinama ... nivoi su manji i to osetno...u prvom delu je bilo puno jahanja, ovde ne...animacija likova...vegetacija i kad je ima, bzvz izgleda, voda je bljak, previse DoF-a, bla bla bla...

AI i nije los, nesto pokusava, povremeno su jako zeznuti i precizni...

No dobro...kupio sam par ganz novih rangera premium grade i vincesterku heheh... A imade i ona meksikanka sto fino vrcka:D

Grafika - meh...fali tu dosta stvari koje su bile u prvom delu, npr. mekane senke, zatim ovde uopste nema dinamickih senki u enterijerima / pecinama ... nivoi su manji i to osetno...u prvom delu je bilo puno jahanja, ovde ne...animacija likova...vegetacija i kad je ima, bzvz izgleda, voda je bljak, previse DoF-a, bla bla bla...

Izgleda da skorije nisi igrao prvi deo. Instalirao sam ga da bih uporedio i zgranuo sam se koliko je losija grafika u prvom delu. Teksture su mnogo nize rezolucije u prvom, senke jesu mekane u prvom ali zato obaraju framerate na kolena. Dof efekat jeste prenaglasen u drugom delu ali sa sve ostalim filterima i efektima napredniji je drugi deo i to dosta. Prostranstva su veca u drugom, mozda nisi stigao do njih ali videces posle kad ides sa kocijom. Jedino mozda sto zasmeta je sto je sve previse nafilovano dof-om, blur-om, bloom-om i hdr-om, pa ostavlja utisak siromasnije grafike bez tih filtara u odnosu na prvi. Zato kazem da instalirate prvi deo i vidite koliko je ovaj napredniji graficki, a uz to i optimizovan.

Moguce, naravno...prvi deo je stariji dosta i u nekim stvarim sigurno izgleda losije. Ali kad se pojavio, izgledao je vise nego pristojno, i mucio je tadasnji hardver samo tako, a senke od vegetacije su bile ubica FPS-a.

Danas to uopste nije slucaj, igra jeste nakrcana blumom, blurom i slicnim stvarima koje jedva skrivaju (po meni) prosecnu grafiku. Ne trazim krajzis ili slicno, ali neke stvari su za danasnje vreme must-have...
Obicno kad vreme prolazi, ocekuje se da grafika napreduje, danasnji hardver je mnogo jaci nego tada, i valjda je bilo logicno da se neke stvari dodaju na postojeci kvalitet, a ne da se neke oduzimaju.

Poslednja izmena:
To da, uvek se ocekuje dosta a malo se toga ostvari. Prvi deo se pojavio bez velike pompe i odusevio sa grafikom u to vreme. Za igre koje se najavljuju kao graficki revolucionarne uvek se razocaram kad izadju. Najveci primer za ovo mi je UT3. CoJ to tako nije uradio vec se pojavio i nenadano odusevio. Ovaj sadasnji nece toliko da odusevi sa grafikom toliko ali ce zato kao celokupan proizvod da ostavi veoma dobar utisak i zasluzi epitet jedne od najboljih igara godine.

Jeste li provalili da se na oruzju reflektuje uvek ista pozadina. Uvek se vidi pustinja, bez obzira sto sam u sumi.

[YOUTUBE]<object width="660" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TJF8N7C7oBo&hl=en&fs=1&hd=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TJF8N7C7oBo&hl=en&fs=1&hd=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="660" height="405"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ja sad igram na Very Hard i moram priznati da je zeznuto. Ali jedna stvar je sigurna, da nije kaubojac ja ovo nikad ne bi igrao. Mrzim CoD fazon. Ali posto svaki kaubojac bar probam (Gun sam presao vise puta a igra je realno prosek) dao sam i ovoj igri sansu. Da ima bolji gameplay definitivno bi bila igra godine za mene.

jel igra neko na very hard?
mene smorio AI skroz. jos na pocetku kada treba da ubijem one "sharpshootere" koji se kriju po sumi, desilo mi se to da me ubije lik tako sto me pogodi u glavu kroz drvece, cepanice, kocije i sator istovremeno. malo su preterali :/
ne smem ni da zamislim kako izgleda posle kad treba da uletim medj' 5-6 neprijatelja :S

jel igra neko na very hard?
mene smorio AI skroz. jos na pocetku kada treba da ubijem one "sharpshootere" koji se kriju po sumi, desilo mi se to da me ubije lik tako sto me pogodi u glavu kroz drvece, cepanice, kocije i sator istovremeno. malo su preterali :/
ne smem ni da zamislim kako izgleda posle kad treba da uletim medj' 5-6 neprijatelja :S

ja igram na hard i uopste nije naivno...da mogu vratio bi se na medium...jedino dvoboj kvari utisak, ne toliko resenje, koliko cinjenica da skenjas sve bandite, onda 5-6 puta pogodis bossa i tek onda kao dvoboj:zgran: nema logike i prilicno je repetativno...bas konzolaski :wall:

ja igram na hard i uopste nije naivno...da mogu vratio bi se na medium...jedino dvoboj kvari utisak, ne toliko resenje, koliko cinjenica da skenjas sve bandite, onda 5-6 puta pogodis bossa i tek onda kao dvoboj:zgran: nema logike i prilicno je repetativno...bas konzolaski :wall:

Pa možeš da vratiš na medium, odeš u opcije za single, izabereš čapter i nivo težine

Nazad
Vrh Dno