Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Ljubanve i meni su isto rekli, mada mislim da bi trebalo jeftinije da se nadje.

DjumaBG thx i recenzija bi trebala biti gotovo do srijede ;)

Gizmor koristimo Casio high-speed kameru (slow motion video) od 100 do 1200 za prikaz pokretne rezolucije i i svih stalih anomalija.

Niko to do sad nije uradio koliko znam.

Sve če biti dokumentovano videom u 720p i highspeed-u, tako da nema više rekla kazala.

Poslednja izmena:
DjumaBG thx i recenzija bi trebala biti gotovo do srijede ;)

Gizmor koristimo Casio high-speed kameru (slow motion video) od 100 do 1200 za prikaz pokretne rezolucije i i svih stalih anomalija.

Niko to do sad nije uradio koliko znam.

Sve če biti dokumentovano videom u 720p i highspeed-u, tako da nema više rekla kazala.

Stvarno profesionalno, nisam ocekivao nista manje. Radujem se recenziji :)

@Mellow

Ne verujem... mislim trebalo bi i ja bih voleo ali ako uporediš cene kod nas sa nekim cenama u Hrvatskoj videćeš da je realno očekivati da kod nas toliko košta.

Na primer X10 od 42" u Technomax-u u Zagrebu košta oko 69.000 a kod nas je 82.000 dinara. Isto tako je 46G10 u Zagrebu 130.000 dinara pa sad izračunaj koliko bi trebalo da bude kod nas...

Ljudi necu da reklamiram ali ti isti modeli su dosta jeftiniji u Hercegovini, nisu mi jasne tolike cijene, zaista!

Na primer X10 od 42" u Technomax-u u Zagrebu košta oko 69.000 a kod nas je 82.000 dinara. Isto tako je 46G10 u Zagrebu 130.000 dinara pa sad izračunaj koliko bi trebalo da bude kod nas...

Merkur na Bkosi prekjuče, 42X10 - 84.999 din... :S: I još stoji ugašen, to mi nikako ne ide u glavu. Dovuku nešto novo, nabiju mu cenu i još kao da gledaju da ga ne prodaju čak ni po toj užasnoj ceni. I posle kad pitaš 'kad će G10 ili S serija' 'ma nema interesovanja ni za ovu najjeftiniju...' Pa naravno da nema po tim cenama, valjda misle da će to da kupi neko ko je svratio usput kao da kupuje pola kile bureka... :wall:

Nani, koliko je u BIH 50G10, ako ti nije problem da kazes

Jedno pitanje:

kako to da su pikseli kvadratni na rezolucji 1366*768 kada je to 16/9 odnos ?

Piksel je kvadratni a ekran je 16:9. Kada poređaš 1366 kvadratića vodoravno i 768 uspravno dobiješ jedan pravougaonik sa odnosom strana 16:9.

Kod plazmi je drugačije jer je rezolucija 1024x768. Da bi u ovom slučaju dobio pravougaonik sa odnosm stranica 16:9 onda ti pikseli moraju da budu širi.

tako vec moze

u jednom od prethodnih postova je neko obrnuo ove pojmove pa sam procitao da je rez 1366*768 sa pravougaonim pixelima

Piksel je kvadratni a ekran je 16:9. Kada poređaš 1366 kvadratića vodoravno i 768 uspravno dobiješ jedan pravougaonik sa odnosom strana 16:9.

Kod plazmi je drugačije jer je rezolucija 1024x768. Da bi u ovom slučaju dobio pravougaonik sa odnosm stranica 16:9 onda ti pikseli moraju da budu širi.
kod 42" plazmi, da te ispravim...

Prica je bila da su na 50" plazmi sa 1366x768 pixeli pravougaoni, inace su kvadratni. Kod 42" sa 1024x768 ili 37" sa 1024x720 pixeli jesu pravougaoni, ali to opet ne utice na sami kvalitet slike.

Vredi li Panasonic 50PX8 50k din nov 5 godina garancije ?

Prezvakano x puta. Ne vredi uzimati tv preko granice, jer kad se sabere carina+troskovi transporta dodje ti isto. Jos gora stvar je garancija, jer ako se desi nesto sa tv-om moras da ga nosis opet preko granice..

Dobijesh VAT nazad, transport je dzhaba, kada dobijesh vat nasha carina + pdv je svega 5% vecja, no to nije moje pitanje. Nego vredi li to 50k ili ima bolji "Deal" kod nas? i vredi li to chudo poshto je stari model?

Nani, hvala na odgovoru. Samo jos jedno pitanje. Da li se u BIH pojavila 54 incna verzija, dakle P54G10, posto vidim da je ima u Americi odavno? I ako jeste , koja je cena?

Hvala

Dobijesh VAT nazad, transport je dzhaba, kada dobijesh vat nasha carina + pdv je svega 5% vecja, no to nije moje pitanje. Nego vredi li to 50k ili ima bolji "Deal" kod nas? i vredi li to chudo poshto je stari model?

Ja se ne bi razmisljao ako je tako. Neces naci bolji deal sigurno. Uzimaj to odma.

Nani, hvala na odgovoru. Samo jos jedno pitanje. Da li se u BIH pojavila 54 incna verzija, dakle P54G10, posto vidim da je ima u Americi odavno? I ako jeste , koja je cena?

Hvala

Izgleda da su 54" verzije namjenjene za USA i Azijsko trziste ali ne i za Europsko. Nama su namjenili 58" i 65" modele (veče dijagonale), Z1 če jedini bit u 54" izvedbi.

Nani kako ide recenzija? Kako vas sluzi oprema, jel nema nekih problema? Ocekujem da bude u sredu kao obecano :)

a jel se zna koliko ce onda biti 58 incna verzija?

Nani kako ide recenzija? Kako vas sluzi oprema, jel nema nekih problema? Ocekujem da bude u sredu kao obecano :)

Iskreno lomim se :) Casio Exilim F1 koji smo narucili je kasnio par dana, danas je konacno stigao a testni primjerak bi trebao vratiti u srijedu ujutru :)

a jel se zna koliko ce onda biti 58 incna verzija?

Oko 3500e.

Napisao sam tekst oko Metodoligije testiranja na http://hdtelevizija.com/2009/05/25/metodologija-testiranja-tv-a-by-hd-televizija/
pa ako neko ima kakav prijedlog dobro je dosao.

Poslednja izmena:
Napisao sam tekst oko Metodoligije testiranja na http://hdtelevizija.com/2009/05/25/metodologija-testiranja-tv-a-by-hd-televizija/
pa ako neko ima kakav prijedlog dobro je dosao.

Uh pa ovo je odlicno, nemam reci. Podigli ste nivo recenzije televizora na visu lestvicu, svaka cast. Procitao sam ceo tekst i iz njega zakljucujem da ce buduce recenzije biti mnogo mnogo tacnije nego hdtvtest, i u poredjenju sa vama ce ispasti amateri.

E sad predlozi. Prvo sto mi pada napamet je da u buducim recenzijama ubacite deo teksta gde uporedjujete dve tehnologije, nesto kao "20. Usporedba s prošlogodišnjim modelom (tablica)", samo sto ce te uporedjivati model plasme koji recenzirate sa modelom lcd-a, i obrnuto, za koji smatrate da mu najvise parira, i po stavkama staviti u tablicu, nesto kao side by side comparasion. To bi dosta pomoglo ljudima koji se nalaze u situaciji da biraju izmedju ove dve tehnologije, kako bi im pomogli da odluce sta bi im najvise odgovaralo.

Druga stvar se tice jezika na kome je recenzija prikazana na sajtu. Znam da je sajt hdtelevizija namenjen za ljude sa prostora bivse Jugoslavije, ali ja mislim da imate potencijala za mnogo vise. Ne znam kakvo je vase misljenje o ovome ali ja licno smatram da bi recenzije, pored naseg jezika, trebalo takodje biti i na engleskom jeziku. Ne samo deo sa recenzijama, nego i kompletan sajt bi trebao da ima english varijantu, posto ima stvarno dosta korisnih stvari na njemu. Savete i informacije koje dajete bi trebalo biti dostupne svima, ne samo ljudima sa nasih prostora. Imate potencijala da budete bolji od hdtvtest-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno