Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Gizmor ;)

Prvi prijedlog nije loš, čak je što više dobar, međutim taj se dio može ubaciti kad bi smo recimo testirali LCD konkuretni model G10-ki, na primjer jer ne želim onako da od oka pričam o nečemu što nisam imao prilike da vidim. Tako da možemo staviti to u tablicu i odraditi na taj način.

Što se tiče engleske verzije sajta, imamo namjeru da je odradimo do kraja ljeta i to u potpunosti, pored svega ovoga radimo za DigitalVersus i iskreno preopterečeni smo da bi odma sada izbacili sajt na engleskom, pa moramo pomno planirati svaki korak.

hdtvtest ne piše o novim tehnologijama, edukativnih članaka također nema, recenzije blu-ray filmova, blu-ray playera, mi pišemo, sad čemo uvesti i recenzije PS3 igara itd.

Uglavnom jako su ti dobri prijedlozi!

Poslednja izmena:
Nani jel si vratio primerak? Jel je gotova recenzija?

Gotova je recenzija, trenutno uplodujem HD 720p videa recenzije na Vimeo. Imali smo puno obaveza pa če recenzija biti objalvjena u ponedeljak. Izvinjavam se na kašnjenju.

Da vidite kako ce to izgledati evo mali video iz recenzije ;)
http://www.vimeo.com/4906355

G10 se može kupiti i kod nas. Danas sam bio u Tehnomarketu u Delta City-u i upoređivao sam ga sa X10 i mogu reći da su razlike na prvi pogled minimalne čak i kada se stane direktno ispred televizora.

Ono što me je veoma iznerviralo je to što je danas oko 17h cena bila 108.999,00 rsd a večeras kada sam pogledao TM sajt cena je 122.199,00 rsd! Strašno.

@Nani

Jesi li poredio G10 direktno sa nekim drugim modelom? Baš bih voleo da vidim X10 vs. G10 test. Ovo kažem jer je razlika u ceni sada 430 € (40.200,00 rsd)!

Poslednja izmena:
E sad nek mi neko objasni da uradi headshot sa konzolom :d nema FPS-a bez misonje nek kaze ko sta hoce ;)

@Nani

Jesi li poredio G10 direktno sa nekim drugim modelom? Baš bih voleo da vidim X10 vs. G10 test. Ovo kažem jer je razlika u ceni sada 430 € (40.200,00 rsd)!

Sutra ujutru mi dolazi X10 na test. Sto se G10-ke tice mogu reci da je trenutno najbolji TV, pogotvo kad se uzme u obzir cijena na spram Pioneer Kure. Mozda vam ova recenica nije sad jasna ali itekako ce biti kad procitate test u ponedeljak.

E sad nek mi neko objasni da uradi headshot sa konzolom :d nema FPS-a bez misonje nek kaze ko sta hoce ;)

Kralju moj, jel to oces da kazes da ne znam head sa Sixaxis kontrolerom da zadam. U pravi si 100%! :D

Vracen je G10, nema sta da se brines snimljen je svaki dio G10-ke sa HD kamerom pa ce poredba biti dobra ;)

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo 50 G10 u cetvrtak i mogu vam reci da je nebo i zemlja u odnosu na moj stari Samsung. Stvarno je fenomenalan.

Kralju moj, jel to oces da kazes da ne znam head sa Sixaxis kontrolerom da zadam. U pravi si 100%!

Ajd okaci i sliku sa misonjom ... pa da vidimo ;) izvinjavam se na OT-u

Zbog transfera na Vimeo Plus video je bio nedostupan neko vrijeme.

G10 se može kupiti i kod nas. Danas sam bio u Tehnomarketu u Delta City-u i upoređivao sam ga sa X10 i mogu reći da su razlike na prvi pogled minimalne čak i kada se stane direktno ispred televizora.

Zaintrigirao si me pa i ja rešio da odem da pogledam, ali prvo moram da konstatujem da je lokacija za najnoviju Panasonic seriju sramotna - zavučeno među redove, nigde znaka, potpuno odvojeno od ostalih Panasonic modela koji i inače nemaju neku poziciju u prodavnici... ostaje moj utisak da mi je nejasno zašto tako tretiraju nešto što je najnovije na tržištu i trebalo bi da ima udarnu poziciju, a ne 1001 model Samsunga... OK, Samsung im je bitniji, bolja je marža, lepša je cica kod koje naručuju, šta god, ali utisak krajnje truo.

Što se samih G10 i X10 tiče, ja nisam uspeo da se udaljim dovoljno (drugi raf iza na 1.5m-2m) da bih mogao da kažem ovo što i ti - jednostavno je vidljivo bolja slika na 42G10 u odnosu na 37X10 koji je odmah ispod. Oštrina, detalji, X10 mi deluje kao da je neko isključio AA. :d E, sad, da li je razlika vredna 50% veće cene
kad se uzme u obzir sveukupno korišćenje TVa (SD, DVD, DivX, ipak se neće na njemu gledati samo 720p ili 1080p)? To je već subjektivno, ja sad moram da sačekam s kupovinom zbog finansija tako da... saga se nastavlja. :D

Razlika je zaista vidljiva, mozda je ljubanve nabasao u momenat kad se pustao neki SD materijal ili slicno kad su razlike tesko uocljive ili su TV bili u razlicitim modovima, tesko je to reci i procjenjivati sliku u radnjama.

42X10 je sad kod mene, odlican je nema tu sumnje ali G10 je klasa za sebe.

Vidi se razlika naravno... Crna je bila dosta bolja na G10 i to što kažeš kao da je neko isključio AA na X10 kada se pogleda sa metar daljine, ali iskreno to su samo nijanse kada se gleda sa 3 metra.

Evo kako je izgledalo kada sam ja bio tamo, inače tada su oba modela bila od 42".

picture013tdf.jpg

picture015l.jpg

picture020c.jpg

picture023sxt.jpg

picture042i.jpg

Interesuje me Vaše mišljenje o LG 42PQ3000? Cena je vrlo interesantna u TM i za 18000 manja nego za Panasonic 42X10.

Iako sam gledao tabelu sa karakteristikama u katalogu LG nisam uspeo da vidim po čemu se razlikuju 42PQ3000 i 42PQ2000?

Za gotovo isti novac moguće je kupiti Toshiba 40XV550PR koji je full HD. Da li je Toshiba bolja kupovina od LG 42PQ3000?

Pozdrav

Poslednja izmena:
Neko mi reče da je LG 42PQ3000 u Metrou 55.000. Nažalost nisam uspeo da nađem ništa konkretno o tom modelu na netu...

Ima jedna stara poslovica: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"

LG sto se plasmi ni u 2009 u odnosu na Panasonic i Samsung modele nije u istom rangu zbog slabijeg prikaza crne i image retentiona.

Trenutno mi je upaljen X10 i testiram ga na image retention kojeg doslovno nema bas kao i G10.
Ono sto ljudi ne shvataju da Pansonic nema losih televizora, postoje razlike u line-upu ali X10 kvalitetom slike bez obzira na HD ready rezoluciju moze postiditi LCD-ove i konkuretne modele koji su i do 2 puta skuplji.
TV se kupuje za dugo vrijeme, bolje je sacekati i skupiti sto-dvijesto eura i kupiti kvalitetan TV poput X10.

Poslednja izmena:
cisto da ne cackam po netu: za koliko se moze naci x10 od 50", hd ready? :)

Heh pa ne znam sta ocekujes da ti kaze sto nije do sad rekao. Kao i ja, Nani je zaljubljenik u kvalitetnu robu :)
Ipak poredis hd ready i full hd, sto mozda nekome nece imati toliko znacaja ali sigurno i pored toga G10 je u svakom pogledu bolji televizor od X10.
E sad razlika u ceni je tolika kolika je. Ne mozes da ucinis nista povodom toga. Za onog kome pare nisu problem nece razmisljati o toj razlici u ceni, uzece G10 sigurno.
Kao sto je rekao Nani vec da X10 jeste odlican televizor, ali nije G10 :D

Sacekaj recenziju G10, rece Nani da ce sutra biti, neke stvari ce ti biti jasnije. Nani, jel ce recenzija biti ujutru ili u toku dana? Jedva cekam da procitam

Poslednja izmena:
Mislim da je jedno milion puta pričano o tome da li ima smisla ići na Full HD ispod 50" tj. da na 42" razlika nije toliko vidljiva. Ako ovo imamo na umu i razliku od 430 € onda mislim da je moje pitanje na mestu. I namerno pitam njega jer pretpostavljam i vidim da je High end "zaluđenik".

Ja isto volim najkvalitetnije i najskuplje stvari ali nikada nisam kupio (iako sam mogao) nešto što nije best buy. Ovde nije pitanje da li neko ima ili nema dovoljno novca nego da li ima smisla kupiti televizor iste dijagonale od istog proizvođača za 400 € više.
Razlika u ceni je trenutno ogromna i zato i pitam. Da je razlika do 200 € ne bih se razmišljao.

Mislim da je jedno milion puta pričano o tome da li ima smisla ići na Full HD ispod 50" tj. da na 42" razlika nije toliko vidljiva. Ako ovo imamo na umu i razliku od 430 € onda mislim da je moje pitanje na mestu. I namerno pitam njega jer pretpostavljam i vidim da je High end "zaluđenik".

Ja isto volim najkvalitetnije i najskuplje stvari ali nikada nisam kupio (iako sam mogao) nešto što nije best buy. Ovde nije pitanje da li neko ima ili nema dovoljno novca nego da li ima smisla kupiti televizor iste dijagonale od istog proizvođača za 400 € više.
Razlika u ceni je trenutno ogromna i zato i pitam. Da je razlika do 200 € ne bih se razmišljao.

Pa ti ko da cekas Nanija da ti da svoj blagoslov da kupis X10. Na temu sta je isplativije mozes da dobijes 30 razlicitih odgovora, i na kraju ces odabrati ono za sta si ti mislio da je najbolje pre postavljanja pitanja. Ne mozemo da odlucimo umesto tebe. Cim pominjes razliku u ceni, vec vidim prema kom televizoru naginjes.

Jeste svi smo culi da full HD ne vredi ispod 50 inca, ali to nije 100% tacno jer tu uticu faktori kao sto su udaljenost od televizora i potrebe korisnika.

Da, čekam Nanija da mi kaže koji TV da kupim a posle ću da ga pitam da li smem da idem da piškim. :)

Pitanje je krajnje jednostavno. Da li G10 vredi 430 € više od X10 kada se gleda sa normalne udaljenosti (2.5 do 3 metra)?

42G10 je skuplji za 90 eura u Beogradu nego ovaj model koji sam dobio na testing iz Ljubuskog koji je ravno 1200e.

Sve i da to nije slucaj evo ukratko sta se dobiva za 330/430 eura vise;

-Full HD panel, gde prilikom gledanja HD sadrzaja ima razlike, odlicno ste primjetili u obliku kao da je iskljucen AA na X10

-600Hz subfield koji omogucuje punih 1080 linija pokretne rezolucije cak i u tamnim scenama

-Veca dubina crne

-Bolji prikaz sjena

-DVB-T MPEG4 tuner i DVB-C tuner Footure proof

-Viera tools ima opciju Video preglednika sa SD kartice, X10 nema Video Viewer

-NeoPDP panel i smanjena potrosnja uz pomoc Infinite black tehnologije.
Primjera radi potrosnja koju sam izmjerio je bila u prosjeku 139w dok sma gledao The dark Knight Blu-ray

-Bolji dizajn

Zao mi je sto nisam stigao da testiram input lag na X10 ali G10 ima neprimjetan input lag iako je Casio Exilim zabiljezio 40ms u odnosu na CRT TV, gdje je bio ukljucen 600Hz subfield i kalibrirani Cinema mod, umjesto Game moda.
Game mod G10-ki ne treba.

Po meni ovo vrijedi te razlike u cijeni a na svakom pojedincu je da odluci da li ce se "ispruziti" jos za G10.

Poslednja izmena:
Gledam sada Panasonic-ov sajt i ne vidim nigde X10 seriju, samo X1 i X14?

@Dandy
http://panasonic.net/avc/viera/eu/product/x10_plasma.html

@Nani

OK. Hvala na odgovoru... Slažem se, lepo si naveo koje su prednosti pa neka svako odluči da li to vredi tih para.
Ja lično mislim da je razlika velika ali plazmu planiram da kupim da bih mogao da uživam u HD filmovima i u nekoj budućnosti HD kanalima a ne u SD kablovskoj. Tako da me X10 užasno nervira zbog te krzavosti HD-a.

Znam da nisu ove slike toliko merodavne, ali onaj pustinjski put je drastično bolji na gornjem modelu nego donjem (još da nisam bio pa da ne znam da je gore G10 bio bi pravi blind test :d). Meni je bilo dovoljno što sam poredio 37X (kod tebe na slici jesu oba 42, ali sad je ispod X37ca, a X42 je sa druge strane zida) i 42G sa udaljenosti sa koje bih ih i koristio, kad i na manjoj dijagonali slika izgleda krzavo, odluka je definitivno u korist G. A to što sad nemam para za njega... ***, slatke muke, taman zanimacija umesto letovanja za mesec dva... :D

Inače tu dilemu da li razlika vredi 430€ ne može niko sem tebe da reši - neko radi ceo mesec za toliko para, a nekome je to jedan izlazak sa društvom, neko voli da ima najnoviji gadget, neko da kupi najjeftinije... Ako si pravi zaluđenik za tehniku, dileme nema - kupi X10 i kajaćeš se u sebi znajući da si mogao da kupiš bolju spravu.* Meni više znači duševni mir od 430€ i čim skupim te pare, odoh u prodavnicu.

* U neku ruku sam se ja tako osećao otkad uzeh ovaj Marantz AVR kad sam došao kući i video da nema biwire koji imaju zvučnici, a skuplji model pored je imao... Nije da imam neke zamerke na zvuk ili nedostatak opcija, ali eto, nervira me. :d No, šta je tu je, nije da je neka smrtno velika razlika, a i lako se to proda i donese nov što će mu se verovatno i desiti kad se pojavi još neki 'nedostatak' koji postoji kod boljih/novijih modela. TV je već malo teži za manipulaciju i veća investicija koju bih da zadržim pa nisam baš za neke kompromise.

Nani kada ces okaciti test...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno