Šta je novo?

HTPC - konfiguracije, rešenja, saveti...

Covek je mislio na AMD X2 4850e 45W CPU

Sta ja znam, ljudi ovde svasta rade :)

Dajte neki konkretan odgovor na pitanje lol...

Ne mogu da dam odgovor, samo pretpostavku, jer se sa doticnim procesorom jos nisam sreo. Ja radim dve varijante, jedno je sa amd x2 5000+ i sa intelom e5200. Radio sam negde prosle godine jedan htpc u antec fusion 430 kucistu gde je ako se dobro secam amd phenom q9500 gde smo stavili neki veliki pasivni hladnjak na cpu, zvao se ninja ili tako nesto. Sve je radilo super dok se kuciste ne zatvori, kad se zatvori, zakucavao je cim se ucita win. Onda smo vratili u kuciste ventilatore koji su stojali sa strane (2x 12cm) i od tada sve radi kako treba. Znaci bez obzira sto su svi tvrdili da ce da radi bez ventilatora, nama nije poslo za rukom. E sad, ovaj tvoj cpu je 45w sto je stvarno dosta manje od onih cca 95w, velika je sansa da ce da radi, ali neko bi trebao da proba. Moje iskustvo je da se Intel daleko manje greje i kod njega ovi experimenti sa pasivnim hladnjacima prolaze bez problema

Dajte neki konkretan odgovor na pitanje lol...

Kao što napisah ranije u ovom threadu... http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1704682&postcount=38

Mislim da će ti raditi uz neki case fan pored, da ne tražim sad testove pošto kod mene i pasivan GeminiS uspeva da održi 'običan' X2 na 60 stepeni pod opterećenjem. Doduše, ovaj novi CoreTemp prijavljuje dosta veće temperature od onih koje daje SpeedFan, pa moguće da se ipak više zagreva, ali opet, kod tebe je 4850e pa će možda hteti i sa nižim naponom od mog na recimo 2GHz i uz manje zagrevanje... Probaj, trebalo bi da radi.

Video sam post ali s'obzirom da su oba cooler-a razlicita i po dizajnu i po dimenzijama nisam bio bas siguran pa reko da pitam iskusnije.

Doduse razmisljaoi sam se izmedju ultim-e i vindicator-a(posto je najslicniji Ninja-i), a on sam nasao da hladi pasivno.

Ultima je dosta tanja pa ne znam da li je taj aluminijum dovoljan za disipaciju, mislim jeste ultima kvalitetnije uradjena(nasao sam negde i uporedne testove i mislim da je razlika bila i do 7c) samoi nisam bio siguran da li taj kvalitet nadoknadjuje dimenzije.

Sto se mog nekog zdravog razuma tice to bi sa tim fan-on u blizini(lupio sam 5-7 cm pre ce da je 3-4, ali sto je sigurno-sigurno je) trebalo sve da radi bez problema al reko da priupitam prvo da nebi kasnije gubio i zivce i vreme.

Pozzz:wave:

EDIT:
Gledam da imam sto manje fan-ova, napajanje je obavezno, ali ako bih uspeo sve sa jos samo 2 12-ice bilo bi super, svidjaju mi se kucista tipa TT Lan Box ali on ima otvor za napajanje koji vuce vazduh odozgo i to mi bas ne odgovara.

Razmisljam da napravim sam tako nesto samo sto bi napajanje trebalo da bude iznad pci/pci-e slotova, trebalo bi da je bolje tako da moze vazduh da mi prodje kroz cool-er na cpu-u i taman preko nb-a(gde planiram hr05-ifx).

Ako neko ima neki predlog za poboljsanje...

Poslednja izmena:
Citam ovu temu i nigde se ne spominje koliko bi otprilike kostao jedan ceo 'custom' sklopljen HTPC? 500-600e? :S:

Citam ovu temu i nigde se ne spominje koliko bi otprilike kostao jedan ceo 'custom' sklopljen HTPC? 500-600e? :S:

Kuciste chiftec hm-02 sam platio 178 evra plocu gigabajt GA-MA78GPM-DS2H sa ati 3200 koja ima svojih 128 DDR3 rama 96e, procesor amd 7750BE 76, memoriju 2X1 gb gail dragon, 40, kuler za procesor blueorbII negde oko 2500 din, hard od 640gb oko 65 evra, pioneer 216 dvdrw 28 sve ukupno oko 480~500 evra. U masini imam i jedan disk od 320 za sistem ali njega sam imao od ranije pa ga nisam uracunao sad kao trosak. Ali masina je ko zmaj:)

p.s. cene su date u trenutku kupovine sto je bilo pre 4-5 meseci cene mogu da budu drugacije sad ali orjentaciono.

Poslednja izmena:
Znaci bukvalno kuciste je najskuplja komponenta od svih... Hvala za info :)

od 350 eura pa navise....

Svima kojima štuca 1080p materijal je problem 90% u samom player-u iz koga puštate isti.Isto imam problem u kmp-u sa sinhronizacijom slike i zvuka pa i većina ostalih player-a osim sa JetAudio playerom koji jedini odrađuje posao.CoreAVC je isto instaliran i radi u pozadini pri puštanju HD materijala,zauzeće cpu-a je 60-70% ( rip sa donjom rez 800 i 1080).
Problem je u softveru kmp-a što ne prepoznaje 2 ili više jezgra na procesoru pa opterećuje samo jedno dok drugo miruje,dok opet nasuprot GOM,koga inače rade isti ljudi, opterećuje oba jezgra podjednako ali je problem sa sync-om još više bio izraženiji.
JetAudio ima manje podešavanja to stoji ali odradjuje posao,kad meni sa integrušom radi bez problema znajte vi sa PCI-E kartama,koji imate problema sa reprodukcijom,da nije sigurno problem u hardveru.

Moj savet. Instalirajte CCCP codec pack. Na kraju instalacije iskljucite H264. Posle toga CoreAVC i voila sve radi. Koristite Media Player Classic Homecinema. 1080p materijal radi i na dual core celeronu... znaci nikakve zveri od masina nisu potrebne. Ako vam secka na na svakih minut dva pomalo - promenite HDMI kabel

Kuciste chiftec hm-02 sam platio 178 evra plocu gigabajt GA-MA78GPM-DS2H sa ati 3200 koja ima svojih 128 DDR3 rama 96e, procesor amd 7750BE 76, memoriju 2X1 gb gail dragon, 40, kuler za procesor blueorbII negde oko 2500 din, hard od 640gb oko 65 evra, pioneer 216 dvdrw 28 sve ukupno oko 480~500 evra. U masini imam i jedan disk od 320 za sistem ali njega sam imao od ranije pa ga nisam uracunao sad kao trosak. Ali masina je ko zmaj:)

p.s. cene su date u trenutku kupovine sto je bilo pre 4-5 meseci cene mogu da budu drugacije sad ali orjentaciono.

I moja isto, ako ni i više, Antec fusion remote black, PSU antec 430 w, Gigabyte E7AUM-DSH2, Intel 5300, OCZ reaper 2 x 1 GB, WD 320 AAKS, X-Fi xtreme music, nec dvdrw, cm gemin IIs. Skup sport, ali što ćeš

Moze to i mnogo jeftinije :D naravno ako se odustane od fancy izgleda i kao u mom slučaju kućište sakrije iza samog TVa il' tako nešto.
Asus A8N-E
A64 3200+
512MB
8400GS - ovo je najbitnije
Maxtor 40GB
stari LG DVD-RW

osim grafičke sve sklopljeno od mojih ili poklonjenih starih delova. Poenta je da imate iole noviju grafičku ili iole jači procesor koji može da sažvaće 1080p x264. Po meni je ovo mnogima dostupno, izgled, bolja zvučna i sl. su već stvar afiniteta i dodatnih para.

Što se softwera tiče ako idete na jak procesor preporuka za KMPlayer ili MPC+FFDShow+Haali, a ako hoćete DXVA akceleraciju (il' kako se već zove) uz pomoć novije grafičke onda MPC Home Cinema.

Poslednja izmena:
Koja je logika u tome da se kuciste sakrije. Ne razumem...

Pre mozda 2 godine poceo sam da se interesujem za HTPC, citao clanke po netu, obilazio forume. Prvo sam se zainteresovao za kupovinu barebone masine, medjutim kad sam video da u takva kucista mogu da se stave samo low profile graficke kartice, polako sam odustao. Istina je i da veliki broj HTPC kucista ne moze da podrzi full ATX nego micro, itd, itd.

Na kraju sam kupio, pre nekih godinu dana, Chieftec HIFI HE-01B kuciste. Unutra mogu da se ubace sve standardne komponente, tako da to ne mora da bude samo HTPC, vec i gaming masina. Kuciste dolazi uz IMON modul, sve se kontrolise preko daljinskog upravljaca. Tv je 37" lcd 1080p, zvucnici Logitech Z-5500 + bezicni logitech kontroleri.

Vecina ljudi, a da nisu u prici, nisu mogli da prepoznaju da se radi o kompjuteru. Zato sto stvarno lici na hifi komponentu.

Veoma sam zadovoljan... Jedino sto na kraju treba imati vremena da se sve to ukljuci :))))))

Koja je logika u tome da se kuciste sakrije. Ne razumem...

Pre mozda 2 godine poceo sam da se interesujem za HTPC, citao clanke po netu, obilazio forume. Prvo sam se zainteresovao za kupovinu barebone masine, medjutim kad sam video da u takva kucista mogu da se stave samo low profile graficke kartice, polako sam odustao. Istina je i da veliki broj HTPC kucista ne moze da podrzi full ATX nego micro, itd, itd.

Na kraju sam kupio, pre nekih godinu dana, Chieftec HIFI HE-01B kuciste. Unutra mogu da se ubace sve standardne komponente, tako da to ne mora da bude samo HTPC, vec i gaming masina. Kuciste dolazi uz IMON modul, sve se kontrolise preko daljinskog upravljaca. Tv je 37" lcd 1080p, zvucnici Logitech Z-5500 + bezicni logitech kontroleri.

Vecina ljudi, a da nisu u prici, nisu mogli da prepoznaju da se radi o kompjuteru. Zato sto stvarno lici na hifi komponentu.

Veoma sam zadovoljan... Jedino sto na kraju treba imati vremena da se sve to ukljuci :))))))

ja samu mom drzao 4670 da se igra unuk ali priznaces da je ipak nezgodno da bude i gaming masina ako ti stoji u poolici ispod tv-a onda moras da imas bezicnu tastaturu i misa i neki sto. Izvadio sam 4670 i sad je samo htpc sto mu je i bila namena:)

naravno, bezicna tastatura i mis :). ali pre svega sam mislio na igre tipa PES, Virtua Tennis, itd.

Samo da prenesem pozitivno iskustvo sa ESC 780vm-m2 plocom koja kosta 4000 dinara ima DVI(preko koga ide HDMI sa sve zvukom), athlon 5000+, HD playback radi savrseno i 1080p i to neki ripovi sa vecim bitrateom. Tako da kome treba jeftina htp kofna svaka preporuka.

da li neko zna koji laptop moze da pusta full hd bez seckanja, laptop bi bio dobra htpc masina pogotovo ako se nadje neki koji je manje bucan sa nekim ssd diskom npr neki netbook

Ne isplati se notebook sa SSDom. Za te pare mozes da kupis solidan HTPC.

sve sto je bazirano na intel atom procesoru to mozes da zaboravis

Da li ima nekog da ovo proba?

amd 7750 ili neki 4850e proc
TA790GXB AM2+ ili TA790GX 128 A2+ ili JW-RS780UVD-AM2+128
2 gb bilo cega
1 tb wd green
sa ovim napajanjem picopsu

Ja odavno razmisljam o sastavljanju neke HTPC masine,ali nikako da pocnem sa tim.Nekoliko stvari me sputava u tome.To je pre svega kvalitet TV signala,sto bi se automatski odrazilo na iole vecoj rezoluciji lcd televisora,a druga stvar je sto nikao nisam uspeo da nateram bilo koji media centar da mi prepozna Skystar HD2 karticu.
Ono sto sam ja planirao je da prodam moju sadasnju konfiguraciju a to je:
e8500
Dfi blood iron p35
4gb ddr2
HD 4870
WD 2TB
TT 750w
Chieftec GX-01BW
Samsung 2232BW

Ovo je prvenstveno pravljeno kao jaka gaming konfiguracija i za to sluzi odlicno.Naravno da sa njom nemam problema prilikom reprodukcije bilo kakvog HD sadrzaja,ali....
Da budem iskren prerastao sam igranje,fimovi,tv i mp3 su mi mnogo interesantniji.
Da li se isplati prodavati ovo,a kupiti neku 780G integrisanu plocu,sa nekim malo boljim HI-FI kucistem,tipa vec pomenutog Chieftec-a,ili ostaviti ove komponente.
Problem je sto ovo bas i nije najtisa masina.Jes da i sad radi 24h,uz neki download koji stalno traje (*** treba vremena skinuti 720p i 1080p filmove od po 15-tak GB :) ).

I jos nesto,koji OS staviti na HTPC?

Pa ja i koristim Win7 x64 sad,ali ja sam mislio pre na neko resenje kao sto je XBMC,ili nesto slicno.Neki program gde bih mogao da pustam i Satelitsku i obicnu TV,plus sve fajlove sa hard diska.

Poslednja izmena:
^ Nema hdmi/dvi.

@Monk Psycho: Gde si kupio to napajanje i jesi li ga isprobao već?

Moj savet. Instalirajte CCCP codec pack. Na kraju instalacije iskljucite H264. Posle toga CoreAVC i voila sve radi. Koristite Media Player Classic Homecinema. 1080p materijal radi i na dual core celeronu... znaci nikakve zveri od masina nisu potrebne. Ako vam secka na na svakih minut dva pomalo - promenite HDMI kabel

Poslusao i ne stuca vise, ok je.

Nazad
Vrh Dno