Dajte neki konkretan odgovor na pitanje lol...
Dajte neki konkretan odgovor na pitanje lol...
Citam ovu temu i nigde se ne spominje koliko bi otprilike kostao jedan ceo 'custom' sklopljen HTPC? 500-600e? :S:
Kuciste chiftec hm-02 sam platio 178 evra plocu gigabajt GA-MA78GPM-DS2H sa ati 3200 koja ima svojih 128 DDR3 rama 96e, procesor amd 7750BE 76, memoriju 2X1 gb gail dragon, 40, kuler za procesor blueorbII negde oko 2500 din, hard od 640gb oko 65 evra, pioneer 216 dvdrw 28 sve ukupno oko 480~500 evra. U masini imam i jedan disk od 320 za sistem ali njega sam imao od ranije pa ga nisam uracunao sad kao trosak. Ali masina je ko zmaj
p.s. cene su date u trenutku kupovine sto je bilo pre 4-5 meseci cene mogu da budu drugacije sad ali orjentaciono.
Moze to i mnogo jeftinijeKuciste chiftec hm-02 sam platio 178 evra plocu gigabajt GA-MA78GPM-DS2H sa ati 3200 koja ima svojih 128 DDR3 rama 96e, procesor amd 7750BE 76, memoriju 2X1 gb gail dragon, 40, kuler za procesor blueorbII negde oko 2500 din, hard od 640gb oko 65 evra, pioneer 216 dvdrw 28 sve ukupno oko 480~500 evra. U masini imam i jedan disk od 320 za sistem ali njega sam imao od ranije pa ga nisam uracunao sad kao trosak. Ali masina je ko zmaj
p.s. cene su date u trenutku kupovine sto je bilo pre 4-5 meseci cene mogu da budu drugacije sad ali orjentaciono.
Koja je logika u tome da se kuciste sakrije. Ne razumem...
Pre mozda 2 godine poceo sam da se interesujem za HTPC, citao clanke po netu, obilazio forume. Prvo sam se zainteresovao za kupovinu barebone masine, medjutim kad sam video da u takva kucista mogu da se stave samo low profile graficke kartice, polako sam odustao. Istina je i da veliki broj HTPC kucista ne moze da podrzi full ATX nego micro, itd, itd.
Na kraju sam kupio, pre nekih godinu dana, Chieftec HIFI HE-01B kuciste. Unutra mogu da se ubace sve standardne komponente, tako da to ne mora da bude samo HTPC, vec i gaming masina. Kuciste dolazi uz IMON modul, sve se kontrolise preko daljinskog upravljaca. Tv je 37" lcd 1080p, zvucnici Logitech Z-5500 + bezicni logitech kontroleri.
Vecina ljudi, a da nisu u prici, nisu mogli da prepoznaju da se radi o kompjuteru. Zato sto stvarno lici na hifi komponentu.
Veoma sam zadovoljan... Jedino sto na kraju treba imati vremena da se sve to ukljuci)))))
I jos nesto,koji OS staviti na HTPC?
da li neko zna koji laptop moze da pusta full hd bez seckanja, laptop bi bio dobra htpc masina pogotovo ako se nadje neki koji je manje bucan sa nekim ssd diskom npr neki netbook
Moj savet. Instalirajte CCCP codec pack. Na kraju instalacije iskljucite H264. Posle toga CoreAVC i voila sve radi. Koristite Media Player Classic Homecinema. 1080p materijal radi i na dual core celeronu... znaci nikakve zveri od masina nisu potrebne. Ako vam secka na na svakih minut dva pomalo - promenite HDMI kabel
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari