Nemas potrebe da budes cinican "samsunga za male pare" imas Samsung model 42c91h koji je do skora bio oko 1250eur pa je na raprodaji 500eur.
Ko kupuje 42" ne kupuje je za sobu od 10m2 vec preko 20m2 i za gledanje preko 2 -3m. gde tvoja zamerka ne prolazi.
Naravno,
Upravu si kad to kazes ali jednostavno prihvatis to kao normalno i neobracas paznju

. Kod LCD mi je upravo smetala ta preterana ostrina i pixelizacija, oci peku i suze nakon duzeg gledanja ,boje anemicne, osecaj zrnaste slike koji nikako nisam mogao da ispeglam i podesim

.
Jednostavno nije za gledanje ispod 2m, mreza koja postoji kad gledas izbliza je nesto bez cega se nemoze :d:d.
Ima tabela sa preporucenim vrednostima.
Malo vise smeta osecaj kao da povremeno menja sliku svetlije- tamnije
(mala nijansa ali nervira ) mozda ima opcija da se to iskljuci ???
Moguce ga je to opcija da zastiti ekran koju sam namestio na 1min.
Koji je max vreme da se namesti za Burn in zastitu ekrana. i koliko pix po horinzotali i vertikali???
Delim misljenje sa prethodnicima da je TV vise nego dobar za 45000din.
Najbitnija je cinjenica da sta god pustis dobro izgleda

ili je meni kao laiku sve lepo

. Treba mi period privikavanja jer sam imao 32LCD , sad je nekako veliko i ispeglano . Naravno LCD je bio bolji desktop morao sam da sedim na 1.5m ba bi surfovao ( malo je sitno) ali Divx, DVD, SD, HD,Igre su neuporedivo bolje po mom misljenju . Surfovanje je izvodljivo ali na kratke staze

).
To su moja zapazanja. I kao sto gore kolega rece izuzetan TV kao prelazno resenja dok se ne standardizuje HD.
Na kraju krajeva kad mi zatreba uvek moze da se kupi monitor 22 i veci za net

)