Šta je novo?

Samsung PS42C410C1 - iskustva

lnicks

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2004
Poena
619
Moze li me neko posavetovati,uporedjivao sam ovog samsunga,pa par lg-a pa i panasonic 42pv80-koji bi trebao biti best buy,ali samsung sve sisa sto se tice kvaliteta slike sa pioneer dvd-a preko hdmi kabela...smorio sam likove u TM-u i na kraju nista kupio nisam,mozeli neki info,link,kojogodisnji model je ovaj samsung?
ima li ga ko i kako je zadovoljan?
tnx,poz.

Elem, zna li neko...jel ovo neki noviji model, i koliko je recimo loshiji od panasonic pv8? :)

Chek bre, na sajtu ladno pishe da nema scart?

Poslednja izmena:
Hm, greshka, ipak ima jedan :)

Verovatno cu ga uzeti za fazon 7 dana, pa ako neko ima neshto da bi me odgovorio od kupovine istog, nek` kaze ;) pc nebitan, 720p ripovi, sd satelit i mozda kasnije hd satelit su u opticaju :)

Ima pozitivnih. Nemam nesto specijalno da dodam na vec receno osim da je daljinski bas kilav i u mojoj ruci slabo lezi. Takodje, DNIe radi samo u dinamickom modu kada je slika preterano nasvirana i bljesti nenormalno. Sve ostalo je OK i ja sam vrlo zadovoljan kupovinom.
Edit: u TV-u mozes da se ogledas, prilicno je glossy mada ne kao neki laptopovi. Srecom, to se ne primeti kada TV radi osim ako nemas bas neki izvor svetla koji upada pod pogresnim uglom. Ne znam da li je to regularna karakteristika plazmi ili vazi samo za ovaj model.

Poslednja izmena:
Ima pozitivnih. Nemam nesto specijalno da dodam na vec receno osim da je daljinski bas kilav i u mojoj ruci slabo lezi. Takodje, DNIe radi samo u dinamickom modu kada je slika preterano nasvirana i bljesti nenormalno. Sve ostalo je OK i ja sam vrlo zadovoljan kupovinom.
Edit: u TV-u mozes da se ogledas, prilicno je glossy mada ne kao neki laptopovi. Srecom, to se ne primeti kada TV radi osim ako nemas bas neki izvor svetla koji upada pod pogresnim uglom. Ne znam da li je to regularna karakteristika plazmi ili vazi samo za ovaj model.

Pa i u dinamickom modu mozes da podesavas parametre slike da ti ne bi bila "nasvirana".
Inace je TV sasvim OK i nema konkurenta u svojoj cenovnoj klasi (racunajuci Tempovu cenu sa akcije).

A koji skuplji model mu je konkurent? :)

PANASONIC TH-42PV80P i TH-42PV8P koji su ookvirno 20.000,00 skuplji. Mislim da Panasonic ima bolju obradu slike, ali to sa nasim televizijskim signalima ne moze doci do izrazaja, tako da se razlike, u realnosti, svode na akademske. Sve u svemu mislim da ne vrede tolike razlike u ceni, za TV koji je namenjen za opste namene (prvenstveno kao TV).

Poslednja izmena:
Apsolutno najbolja kupovina za te pare, stvarno se isplati, ali... nisam odusevljen slikom. Moguce da je do podesavanja, ili do mog modela, pixeli nisu savrseno mirni i kada se priblizis televizoru primecuje se kako se pale i gase, sto jako iritira. Iz daljine se nista ne primecuje, ali ipak, HD moze da se gleda i sa veoma male udaljenosti zbog ostrine i detalja. To je jedina veca zamerka zaista.

padawan, pricas o SD signalu? Kako on izgleda sa npr 2.5m?

Kod boljih kanala izgleda super(eurosport 1,2, tv1000...), nisam ocekivao takvu sliku na ovolikom ekranu. Ima opcija za poboljsanje ivica i kada se ukljuci slika ima dosta bolju ostrinu kod sd kanala. Slika se moze zumirati skroz(posto je 4:3 na D3), skroz razvuci(wide) i nesto izmedju(wide zoom), tako da se uvek moze iskoristiti ceo ekran i da pristojno izgleda.

A ono za nemirne pixele moze biti to Burn in zastite i opcije swap pixels, mada nisam siguran...

Veruj mi, nije zgodno :) Treba da sechem ovu vitrinu za tv, al` problem je sto je sutra nedelja, pa ne mogu da kupim plochu od iverice koja ce biti oslonac...Bez nje se ne bih bas usudio da stavim tv :)

Veruj mi, nije zgodno :) Treba da sechem ovu vitrinu za tv, al` problem je sto je sutra nedelja, pa ne mogu da kupim plochu od iverice koja ce biti oslonac...Bez nje se ne bih bas usudio da stavim tv :)

Ja bi ga stavio na pod i istestirao za svoje drugare sa benchmark-a koji su nestrpljivi da cuju kako sam potrosio pare.To bi ja uradio a ti vidi.:p

haha veruj mi to bih i ja odradio, ali dosli mi cale i keva na vikend, pa mi gajba prepuna stvari...keva i generalke :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Kupio sam juche u imtelu dvi-hdmi za smesnih 450 dinara, e sad...treba mi dobar scart za dreambox..trenutno koristim onaj pijachni. Ima li neki jeftinji a okej? Da li je npr hama bolja od onih sa buvljaka? :)

Poslednja izmena:
Danas sam povez`o tv na pola sata, na podu...Satelit mi je trenutno raskacen, pa sam pustio 720p rip...Bez ikakvih podesavanja, slika je fantasticna! Citao sam po upustvu, ima dosta podesavanja za otklanjanje noisa i auto adjuct za dsub konekciju, pa sta znam, mozda bi tako bila cak i bolja slika nego sa hdmi :)

Sutra cu baciti malo iskustava, cim ga konacno povezem/zavrsim policu ;)

Cao ;)

`ajde da uradim mini review ove plazme...

Sto se tiche izgleda, finish je u piano black, sto moze biti mali problem za one koji muce muku sa prasinom, ali dobije se krpica uz njega..Tv dolazi sa vec montiranim postoljem, tako da jedan covek bez problema sve obavi. Prikljucaka ima sasvim dovoljno, pozadi se nalaze 2xhdmi, 2xscart, component, composite, dsub, audio line in (za kombinaciju sa hdmi), audio line out, i konektor za povezivanje sa samsung wall-mountom (kontrola rotacije daljincem ;) )

Jedna od stvari koja mi se svidela pozadi su trake za vezivanje kablova, tako da iza ne ide shuma, nego se smotaju u snop i prolaze pored stalka.

Sa strane se nalaze dodatni prikljuchci, ali su vrlo lepo skriveni, tako da se i utaknuti ne vide. kompozitni video, s video, stereo line in i prikljucak za slusalice.

Idemo na sliku...Prvo sto sam pustio je bio 720p rip sa racunara, preko hdmi kabla. Ostao sam ne blago, nego bolesno zatecen! Sve moje ideje o kupovini full hd lcd-a su momentalno pale u vodu! Tv gledam sa tacno 2.5m, i slika je savrsena! Cak i ortak, koji je skoro definitivno odlucio da uzme full hd lcd sad sedi kuci i dvoumi se :)
Slika je zestoko ostra, toliko da nisam mogao verovati da je u pitanju 1024x768 plazma. Boje su zive, realne, pored ovog tv-a moj lcd monitor izgleda kao fotografija koja je pola godine bila na suncu/kisi. Sve u svemu, bolesno!

Pustio sam 2 divx-a, jedan je bio axxo rip, indiana jones, i gledljivo je, samo je smesno gledati ga posle hd ripa. Medjutim, ja ne volim axxo izdanja, nekako mi blja kvalitet. Posle toga sam pustio drugi divx sa kompa, i tu sam vec bio dosta odusevljeniji prikazom. Sasvim gledljivo, vrlo prijatna slika! Dvd nisam probao.

Na kompu sam podesio rezoluciju 1366x768, iako je native 1024x768. Deluje mi da je tako slika cistija nego na 1280x720. Za onog ko ne zna, na plazmama se sa native rezolucijom dobija razvucena slika, zbog pravougaonih piksela. I pravo da vam kazem, sa 2.5m, slika je odlicna, ne ostra kao na lcd, ali sasvim dobra za surf, msn, word itd. Takodje, tek sam tad video koliko moj lcd monitor ima isprane boje :)

SD signal nisam toliko testirao. Slika sa satelita je okej, moze normalno da se gleda, Kad se stavi 4:3 (strafte sa strane), slika je za nijansu losija od CRT-a ekvivalentne velicine. Sve u svemu, iznad ocekivanja. Kablovsku ***a nemam :(

Meni je prepun opcija...neke od podesavanja slike su : mode select, cell light, contrast, brightness, sharpness, colour, tint, black adjuct, dynamic contrast, gama, white balance (6 klizaca za razne offsete i gainove), colour space (podesavanje nivoa red/green/blue), flesh tone, edge enhacement, dnie, digital nr, colour tone, screen burn protection (tu postoji vise opcija). Nisam isprobao sve, za neke ne znam ni sta su, ali se vidi jasna razlika pri promeni istih, tako da se lako moze podesiti savrsena slika za svakog. Takodje, moze se podesiti da sive strafte u 4:3 modu budu crne. Ali to necu pre 400 radnih sati ;)

Daljinski je ok, menjanje kanala i nije toliko sporo, ali je fina stvar sto ima dugmence "tv" (automatski prebacuje na antenski signal), source (prvo trazi scart), hdmi (automatski prebacuje na hdmi), tako da je olaksan izbor izvora ;) Inace daljinac deluje cvrsto, jako, k`o od kamena, dugmici su veliki, sve u svemu odlicni :)

Ja sam prezadovoljan. Idem danas da uplatim rapidshare nalog i skidam samo 720p, jer je smesno gledati bilo sta drugo. Sestra ima panasonic 42PV8, i moje subjektivno misljenje je da ova plazma kolje njenu na svim poljima, od broja opcija podesavanja slike, do kvaliteta hd-a, ostrine texta u win-u, pa cak i kvaliteta hd-a. Ovo je moj subjektivni utisak, ovih dana cu opet otici kod nje da budem siguran :)

E sad, jedina stvar koja mi smeta...Moguce da je to normalno, moguce da je proslo malo vremena, moguce da nisam nesto podesio...Na sivim/braon povrsinama se vidi igranje nekih tackica, sa razdaljine manje od 1.5m. Da li je to normalno, ne znam. Takodje, na tim istim povrsinama, nekad se u filmovima vidi kao manjak boja, sto se primeti samo ako se traze mane. Da napomenem, tv je radio 15 sati! Kabl kojim sam povezao je najjeftiniji hdmi od 450 dinara, nisam se previse igrao sa opcijama.

E da...Slika u tempu je prebudzeno bleda...Boje su inache odlicne. Ako je neko mnooogo blizu odluke da kupi ovaj tv, a dvoumi se, mozda mozemo nesto iskombinovati da svrati i pogleda ga kod mene u radu.

Okacio sam i neke fotke, medjutim, woona sam za fotografisanje, trebalo je ukljuciti blic, ali avaj, baterije slabe, a odsjaj na sve strane. Evo nekoliko, cisto da steknete utisak koliko je ovo u odnosu na 22` monitor :D

Prilozi

• 1_resize.JPG
    1_resize.JPG
    197.7 KB · Pregleda: 296
  • IMG_7026_resize.JPG
    IMG_7026_resize.JPG
    199.1 KB · Pregleda: 386
  • IMG_7030_resize.JPG
    IMG_7030_resize.JPG
    86.8 KB · Pregleda: 297
Poslednja izmena:
Sto se tice tackica koje igraju resices ih se kada smanjis brightness ispod 45, ali tada imas nesto tamniju sliku. Ja sam se pomirio sa tim i vise ne cucim ispred ekrana na pola metra i lovim tackice :) Sto se mene tice odradio sam pocetnih 200+ rada sa podesavanjima ispod 50% i izvrsio sam samo minimalne korekcije - podigao sam kontrast na 60% dok osvetljenje i dalje drzim na 45%.

Super opis, samo da dodam da kada gledas preko pc-ja probas ipak 1024x768, jer je osetno ostrija iako nije aspect tada dobar(ja sam koristio vga kabel tako da je mozda drugacije preko hdmi). Smeta za koriscenje u windowsu ali za gledanje video materijala i igrica je dosta bolje. Jedino onda moras korigovati aspect ratio kada pustis film ili igru.

Heh, koj' si ti covek. Izaber ipak 4:3 rezoluciju na 16:9 tv.... Izaberes ti koju god hoces rezoluciju a onda kada igras igru podesis u igri i automatski je menja u onu izabranu u igrici Plazma ima pravougaone pixele i po ko zna koji put iako ima 1024 pixela horizontalno njen ekvivalent je 1280 horizontalnih delova slike za pravougaone pixele. Sto se tice 1360x768 ili 1280x720 proverio sam kod mene ali imam utisak da 1360x768 izgleda malo jasnije zato sto je za nijansku vec tj sitnija su slova, makar moje misljenje.

Poslednja izmena:
Takodje, meni 1366x768 izgleda jasnije od 1280x720. 1024x768 necu ni da stavljam, jer koristim tv i za rad u win-u...Necu da mi bude razvucheno ;) ...edit...sad stavih 1024x768...Slika je ostra kao na lcd...gospode boze :) Problem je onda sto mi i na lcd monitoru drzi 1024 :(

Ako neko ima nekih pitanja, slobodno nek` pita. `fala na pohvalama :)

Poslednja izmena:
Takodje, meni 1366x768 izgleda jasnije od 1280x720. 1024x768 necu ni da stavljam, jer koristim tv i za rad u win-u...Necu da mi bude razvucheno ;) ...edit...sad stavih 1024x768...Slika je ostra kao na lcd...gospode boze :) Problem je onda sto mi i na lcd monitoru drzi 1024 :(

Ako neko ima nekih pitanja, slobodno nek` pita. `fala na pohvalama :)

Cek sad mi nije jasno jel native rez.1024 ili 1366 posto na reklami pise da je 1024???

Nazad
Vrh Dno