Cao
`ajde da uradim mini review ove plazme...
Sto se tiche izgleda, finish je u piano black, sto moze biti mali problem za one koji muce muku sa prasinom, ali dobije se krpica uz njega..Tv dolazi sa vec montiranim postoljem, tako da jedan covek bez problema sve obavi. Prikljucaka ima sasvim dovoljno, pozadi se nalaze 2xhdmi, 2xscart, component, composite, dsub, audio line in (za kombinaciju sa hdmi), audio line out, i konektor za povezivanje sa samsung wall-mountom (kontrola rotacije daljincem

)
Jedna od stvari koja mi se svidela pozadi su trake za vezivanje kablova, tako da iza ne ide shuma, nego se smotaju u snop i prolaze pored stalka.
Sa strane se nalaze dodatni prikljuchci, ali su vrlo lepo skriveni, tako da se i utaknuti ne vide. kompozitni video, s video, stereo line in i prikljucak za slusalice.
Idemo na sliku...Prvo sto sam pustio je bio 720p rip sa racunara, preko hdmi kabla. Ostao sam ne blago, nego bolesno zatecen! Sve moje ideje o kupovini full hd lcd-a su momentalno pale u vodu! Tv gledam sa tacno 2.5m, i slika je savrsena! Cak i ortak, koji je skoro definitivno odlucio da uzme full hd lcd sad sedi kuci i dvoumi se
Slika je zestoko ostra, toliko da nisam mogao verovati da je u pitanju 1024x768 plazma. Boje su zive, realne, pored ovog tv-a moj lcd monitor izgleda kao fotografija koja je pola godine bila na suncu/kisi. Sve u svemu, bolesno!
Pustio sam 2 divx-a, jedan je bio axxo rip, indiana jones, i gledljivo je, samo je smesno gledati ga posle hd ripa. Medjutim, ja ne volim axxo izdanja, nekako mi blja kvalitet. Posle toga sam pustio drugi divx sa kompa, i tu sam vec bio dosta odusevljeniji prikazom. Sasvim gledljivo, vrlo prijatna slika! Dvd nisam probao.
Na kompu sam podesio rezoluciju 1366x768, iako je native 1024x768. Deluje mi da je tako slika cistija nego na 1280x720. Za onog ko ne zna, na plazmama se sa native rezolucijom dobija razvucena slika, zbog pravougaonih piksela. I pravo da vam kazem, sa 2.5m, slika je odlicna, ne ostra kao na lcd, ali sasvim dobra za surf, msn, word itd. Takodje, tek sam tad video koliko moj lcd monitor ima isprane boje
SD signal nisam toliko testirao. Slika sa satelita je okej, moze normalno da se gleda, Kad se stavi 4:3 (strafte sa strane), slika je za nijansu losija od CRT-a ekvivalentne velicine. Sve u svemu, iznad ocekivanja. Kablovsku ***a nemam
Meni je prepun opcija...neke od podesavanja slike su : mode select, cell light, contrast, brightness, sharpness, colour, tint, black adjuct, dynamic contrast, gama, white balance (6 klizaca za razne offsete i gainove), colour space (podesavanje nivoa red/green/blue), flesh tone, edge enhacement, dnie, digital nr, colour tone, screen burn protection (tu postoji vise opcija). Nisam isprobao sve, za neke ne znam ni sta su, ali se vidi jasna razlika pri promeni istih, tako da se lako moze podesiti savrsena slika za svakog. Takodje, moze se podesiti da sive strafte u 4:3 modu budu crne. Ali to necu pre 400 radnih sati
Daljinski je ok, menjanje kanala i nije toliko sporo, ali je fina stvar sto ima dugmence "tv" (automatski prebacuje na antenski signal), source (prvo trazi scart), hdmi (automatski prebacuje na hdmi), tako da je olaksan izbor izvora

Inace daljinac deluje cvrsto, jako, k`o od kamena, dugmici su veliki, sve u svemu odlicni
Ja sam prezadovoljan. Idem danas da uplatim rapidshare nalog i skidam samo 720p, jer je smesno gledati bilo sta drugo. Sestra ima panasonic 42PV8, i moje subjektivno misljenje je da ova plazma kolje njenu na svim poljima, od broja opcija podesavanja slike, do kvaliteta hd-a, ostrine texta u win-u, pa cak i kvaliteta hd-a. Ovo je moj subjektivni utisak, ovih dana cu opet otici kod nje da budem siguran
E sad, jedina stvar koja mi smeta...Moguce da je to normalno, moguce da je proslo malo vremena, moguce da nisam nesto podesio...Na sivim/braon povrsinama se vidi igranje nekih tackica, sa razdaljine manje od 1.5m. Da li je to normalno, ne znam. Takodje, na tim istim povrsinama, nekad se u filmovima vidi kao manjak boja, sto se primeti samo ako se traze mane. Da napomenem, tv je radio 15 sati! Kabl kojim sam povezao je najjeftiniji hdmi od 450 dinara, nisam se previse igrao sa opcijama.
E da...Slika u tempu je prebudzeno bleda...Boje su inache odlicne. Ako je neko mnooogo blizu odluke da kupi ovaj tv, a dvoumi se, mozda mozemo nesto iskombinovati da svrati i pogleda ga kod mene u radu.
Okacio sam i neke fotke, medjutim, woona sam za fotografisanje, trebalo je ukljuciti blic, ali avaj, baterije slabe, a odsjaj na sve strane. Evo nekoliko, cisto da steknete utisak koliko je ovo u odnosu na 22` monitor