Heinz, yap, neki pikseli se nece videti. Medjutim, cak i divx na ovom tv-u izgleda fantastichno. Nisam se ni nadao ovakvom SD signalu sa satelita, on izgleda kao HD u odnosu na SD materijal koji se vrti po marketima.
Za sada, moj stav je sledeci: Da mi je neko nudio full hd lcd za iste pare, pre bih uzeo ovu 1024x768 plazmu, barem zbog kvaliteta SD signala. Koliko dobro i oshtro izgledaju 1280x720 ripovi, dovoljno govori to shto bi mi sa ovih 2.5m razdaljine lepo legla i 50` hd ready plazma! Nisam probao nekompresovan HD materijal sa vecim bitrejtom, ali i ovi ripovi ubijaju i seku ochi. Na zalost, nisu svi identichni, neki su boljeg kvaliteta, neki loshijeg
Kao sto rekoh, i kvalitet divx-a me je zapanjio. Ortak je uzeo 37` full hd samsunga za dosta vece pare, iako gleda full hd satelit, posle prikaza 720p ripova kod mene misli da se malo *****ao. Za SD signal kaze da je "prihvatljiv, ali ne kao kod mene", iako je njegov dreambox vezan sa hdmi, a moj sa najbudjavijim skartom, sa najbudjavijim prenosom signala (mislim da video tera chak kao kompozitni). Gledamo sa iste razdaljine, stim sto je kod njega 37, kod mene 42.
Heinz, koliko je vreme 1920x1080 PROGRESSIVE rezolucija stvarno doslo? BR ripovi su i onako ojadjeni u odnosu na source. Satelit je 1080i. Playstation ne igram. Baci malo pogled na temu
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176680 .
Problem kod lcd-a je shto losije radi skaliranje od plazme, i defekti su dosta vidljiviji. Tako da ce sigurno npr 720p materijal izgledati bolje na 1024x768 plazmi nego na full hd lcd. Za naredne 3 godine, hocu da izvuchem maximum iz onog sto gledam. A gledam SD satelit (total tv), 720p ripove (download bez pauze

) i po koji divx. Za moje potrebe, full hd lcd nema APSOLUTNO NIKAKVOG SMISLA! Za 3 godine cu uzeti full hd plazmu ili neki laserski tv...Ali tek kad osetim ISKRENU POTREBU i laku dostupnost 1920 progressive materijala.
Dakle, sumirano, sa 2.5m razdaljine, ni jednog momenta nisam osetio potrebu za vecom rezolucijom!