G, pazi ovaj primer:
ne secam se kako se zove mapa, ali treba da se udje u korejsku bazu na brdu, a oko nje je reka...srusen most na ulazu.Isao sam putem desno, i ka meni je istim putem isla grupa Korejaca, plus kamion u kom ih je bilo jos nekoliko.Direktno na njih nemam sanse, ali sam zato oborio par palmi na put, oni su zastali, ja sam ih zaobisao sa strane i pucao u rezervoar sa gorivom na kamionu i digao ih sve u vazduh.
I tako...a to je samo jedan od nacina...

Jedan moj drugar je uspeo da pretrci preko viseceg mosta i uleti u bazu, i pokidao je konopce da mu ne bi dosli sa ledja...
Za igre sa imalo slobode u kretanju, fizika i te kako moze doprineti raznovrsnosti i kvalitetu.
Starac,
Igra slicna Stalkeru se komotno moze napraviti za dve godine.Niti je to neka epopeja niti ne-znam-sta...obican FPS sa nekoliko RPG elemenata, jednim glavnim i gomilom ponavljajucih sporednih kvestova.A svi znamo da su tu igru zapoceli sa malo vecim ambicijama i da na kraju nisu bas izbacili ono sto je na pocetku zamisljeno.
Ako je fizicki endzin, kako kazes slican Havoku, pa gde je??Ok, tu i tamo se nozem moze razbiti kutija, i to je to...ragdoll postoji i nije nista posebno...mada tu ima skriptovanja.
Sad, ko sta tu kopira ja ne znam, niti sam pomenuo nekakvo kopiranje.Ali i dalje mislim da se radi o nabacivanju sminke na zastareli endzin i nista vise od toga.
Poredjenje sa Krizom?...Daleko je ovaj njihov endzin od CryEnginea2.
A to uplitanje M$-a ce izgleda opet doneti vista-only efekte...