Šta je novo?

5000+ Black

u nekim sintetičkim testovima, u igrama teško...

Htedoh napisati, ne mnogo, ali je sporiji. A64 X2 na 3Ghz uopšte nije loša varijanta, samo je Intel ipak malo bolji :)

ovoj sprdnji... :)
Beše testovi na nekoliko mesta, ali vi izgleda ne verujete svima njima.

Sto se tice sporijeg dizanja sistema, ovo moze da se desi (pricam o istom procu na istoj masini sa razlicitim oc podesavanjima vezanim za klok i voltazu iskljucivo proca) proc ulazi u win ali nekako sporo i to za sobom povlaci sigurno da nije stabilan na toj freq. do normalnog rada se dolazi povecanjem napona na cpu, iskusio sam ovo vise puta na amd masinama sa razlicitim procesorima u X2 varijanti, za intela nemam info o ovoj temi. Interesantno je sto u sintetickim testovima (spi, sandra itd) koje prodje taj ne strucno oc-ovani X2 daje iste rezultate kao stabilan proc tj. ista ta podesavanja na odgovarajucem vecem naponu kada proc prolazi i 24h orthos.

Poslednja izmena:
Aj da ne pravim novu temu kad vec ima ova :) Znachi imam mashinu iz popisa,uspeo sam da namestim procesor stabilno na 3.2 (promenom mnozioca)a memorija je ostala na istom @800 ali sam je zategao na 3-4-3-12 1t i prolazi sve mem testove.
E sad,postavlja se pitanje!! Ako bi smanjio cpu mnozilac i dizao fsb da li bi imao bolje rezultate od ovih sada? I usput moze i neki predlog na koliko sta da stavim :)

Sada ovo dobijam mem benchom od everesta...

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    251.6 KB · Pregleda: 98
E sad,postavlja se pitanje!! Ako bi smanjio cpu mnozilac i dizao fsb da li bi imao bolje rezultate od ovih sada? I usput moze i neki predlog na koliko sta da stavim :)

Sada ovo dobijam mem benchom od everesta...

Naravno. Cilj je da imaš što veći FSB uz što veću freq. memorije, pa je tek onda zateži (latencije).
Inače, i ovo je skoro odlično.

sad sam uspeo da namestim fsb 275 cpu x12 =3300 dodao sam 0.1v i prolazi orthos za sada.Ovo kontam da je dobro samo sta cu sad sa memorijom ? u biosu mi stoji na 667 a radi na 412.5 Jer mogu da je dignem na 800mozda? ili da ovako ostavim pa da zatezem? :)

sad sam uspeo da namestim fsb 275 cpu x12 =3300 dodao sam 0.1v i prolazi orthos za sada.Ovo kontam da je dobro samo sta cu sad sa memorijom ? u biosu mi stoji na 667 a radi na 412.5 Jer mogu da je dignem na 800mozda? ili da ovako ostavim pa da zatezem? :)

Kako "jel moze na 800"?Pa sad ti radi na 825MHz.:)

btw,lep klok...

Poslednja izmena:
To bi bilo oko 1100Mhz za DDR, trebalo bi da tvoja to može sa 5-5-5-5 tajminzima, probaj...
Talođe probaj i 300x11 sa istim naponom za CPU. ;)

Evo ova slika, sigurno će ti biti od pomoći:

Prilozi

• am2 all multipliers.jpg
    am2 all multipliers.jpg
    456.1 KB · Pregleda: 78
nazalost orthos mi pukne kad mi stoji na 3.3 neznam zasto probao sam i dodavati i spustati voltazu i uvek pukne posle izvesnog vremena.Sad sam namestio na 270 i 12x = 3240 i sad prolazi.EEE super tabela superstar,sacu bash da probam i sa 11 mnoziocem :)

Nece 300x11 majku mu al hoce 290 :) Javljam rezultate...

Poslednja izmena:
Uspeo sam na 3.3 stabilno:D 275x12 fora je bila sto sam trebao da dodam vishe struje na chipset:banana: e sada ostaje da memoriju zategnem koliko mogu :banana::banana:
Hvala na pomoci postovacu cpuz i tako to cim nadjem max

Poslednja izmena:
Evo i novih rezultata a mozda i konachnih post mislim da od ovoga nemere vishe :)

Prilozi

• Untitled-.jpg
    Untitled-.jpg
    222.8 KB · Pregleda: 120
Hyper 212 je blesav, mislim da su mu to realne temperature. U ostalom stoji mu 35C sto je sasvim realno. Dobar OC u svakom slucaju ;)

I ja mislim da su to realne temperature, pogotovo za taj napon! ;)
Po meni, za G2 jezgra, najmerodavniji je Coretemeter.
:wave:

skinuo sam ovaj coretemetar ali on vidim da pokazuje posebno za core0 i core1 ili treba nesto podesiti da pokazuje onaj da nazovem glavi coretemp? :)

edit:e,zaboravio sam da napomenem da nebi ovo uspeo da nije bilo stormwtach-a koji mi davao moralnu podrshku preko icq-a hhahaa :)

Poslednja izmena:
meni u leru temperatura core0-16 core1-13 :d
full load core0-31 core1-29 :D
procesor radi na 3ghz(200x15)

Šta znam :D, meni lepo očitava na X2 4400+ (G2)... :d

pa ja nisam reko da mi ocitava lose nego je meni ta temperatura tako kaze bios tako kaze coretemp,everest,onaj program sto stize uz plocu ima ista ocitavanja....svi mi pakazuju full load oko 30(zavisi od programa):wave::wave:

Pa jesi ti probao ovaj gore što sam dao linak? :D

da i on kaze 16 i 13 ler...load 31 i 29
inace na geminu su dve osmice prikljucene na molex koje biju punom parom,,,buka nije strasna kao da imam ves masinu na stolu:d:d:d:d

pa ja nisam reko da mi ocitava lose nego je meni ta temperatura tako kaze bios tako kaze coretemp,everest,onaj program sto stize uz plocu ima ista ocitavanja....svi mi pakazuju full load oko 30(zavisi od programa):wave::wave:

Cekaj ,ti si ubedjen da su ta ocitavanja tacna?:)

pa svi programi pokazuju isto i u biosu pokazuje isto.....hladjak je na dodir skroz hladan a vazduh koji izbacuju kuleri je nesto topliji od samog hladnjaka
danas je radio ortos i najvise sto sam video da je nagurao temperaturu je bilo 32 ili 33 za jedno jezgro a drugo je bilo 1-2 stepena hladnije

pa svi programi pokazuju isto i u biosu pokazuje isto.....hladjak je na dodir skroz hladan a vazduh koji izbacuju kuleri je nesto topliji od samog hladnjaka
danas je radio ortos i najvise sto sam video da je nagurao temperaturu je bilo 32 ili 33 za jedno jezgro a drugo je bilo 1-2 stepena hladnije

Hajde razmisli logicno,kako je moguce da temp jezgra bude 13C na sobnoj temperaturi?Kako temperatura jezgra moze biti niza od temperature vazduha koji hladi taj isti CPU?

Vrh Dno