Šta je novo?

5000+ Black

neznam sad kaze coretemp 17 i 15...ako ti mislis da su ocitavanja netacna kako da vidim stvarne temperature...e da sad sam skoknuo u bios i tamo pise 21

NIsi jedini sa tim problemom...Evo pogledaj kakva su ocitavanja kod mene,temperature jezgara su skroz nerealne.

Prilozi

• Clip_10.jpg
    Clip_10.jpg
    199.8 KB · Pregleda: 86
Grev imaju navodno defektan senzor u jezgru kako tvrdi autor coretemp programa.

Procitajte ovde

onaj program sto se dobija uz biostarovu plocu ocitava temperature kako treba tj. pokazuje one iz biosa
znaci temperatura je oko 23 u leru a full load nisam merio ali cu da izmerim pa cu da napisem

da, 23 deluje skroz realno...kontam da mi je digitron pored monitora na bar 25C...

Poslednja izmena:
jednostavno dodaj 6-7 stepeni na ono sto meri senzor na ploci i to je to.

upravu si 6 stepeni na onih 22-23 i dobija se realna temperatura u biosu mi prijavljuje 28.....onih 19-20 u biosu je bilo kad sam upalio komp :):):)

Poslednja izmena:
po toj logici koju koristis, ako stavis 10 8mica imaces -12

edit: da se ne bi zaje*avali dalje, nerealno je da ti je u sobi 22-23C i da sa vazdusnim hladjenjameimas ~25C na CPU, mozda program tako cita i mozda se to tebi svidja ali je to daleko od realnosti. Danas je bas topao dan i ja evo sedim u majci sa sirom otvorenoim prozorom i 23.5C mi je u sobi, imam vodeno hladjenje za komp i CPU mi je 27C-26C, nije isti CPU, zapravo, sto se potrosnje tice, ovaj moj pentijum je stedljiviji od AMD-a...ne zelim da pokrecem raspravu oko toga, samo skrecem paznju na to da sa bilo kakviim hladjenjem vaduhom, temperatura samog rashladnog tela ne moze biti niza od ambijentalne temperature, a u praksi je zapravo visa za 3-4C sa vrhunskim kulerima (tipa TR-120 od 70+ evra ili gemini ili tako nesto), to automatski znaci da sam CPU ne moze biti na toj temperaturi vec i on sam mora biti topliji. Dakle neki minimum sa vazdusnim hladjenjem je da imas +8C od ambijent temperature (na idle) sve ostalo je sarena laza. Cak i tih +8C je extra rezultat...ja bi to pre racunao kao +10 za idle... Nije kao da nemam iskustva sa tim stvarima...E sad, ko hoce da se tesi i da me ubedjuje u suprotno - slobodno, samo napred, na kraju krajeva, bitnoje da radi. ;)

edit2:

manite bios, bios ocitavanja su ok ali bios uzima procesorskog vremena, ne ume da koristi CPU kako terba i najcesce prikazuje vece temperature nego sto jesu. Jednopstavno je, ako ti je u sobi 22C, a bios kaze 24C za CPU - laze ko ker, zaboravi na to merenje i kraj, koristi ga cisto orijentaciono. ;)

NHF molim, smao rasprave o temperaturama, pogotovo sa raznoraznim plocama i kulerima uvek odu u nekom nerealnom pravcu pa sam osetio potrebu da "spustim" na zemlju tu pricu, pogotovo posle oinih temperatura od 10-12C :D

Poslednja izmena:
Naravno da će imati, zar ti nemaš? Nisi dovoljno osmica stavio izgleda.

nisam, ja sam stavljao ove 120mm, one izgleda neteraju u minus :D

jednostavno dodaj 6-7 stepeni na ono sto meri senzor na ploci i to je to.

upravu si 6 stepeni na onih 22-23 i dobija se realna temperatura u biosu mi prijavljuje 28.....onih 19-20 u biosu je bilo kad sam upalio komp :):):)

Ne opet gresis, ploca cita CPU sa senzora ispod procesore ili sa pina procesora ili kako-god su resili to merenje. Znaci ako ti u biosu pise CPU 28 tebi je neka realna temperatura jezgra od 5-10 stepeni visa. To bi video da naprimer imas bilo koji drugi A64 a ne Grev ili neki Intel, kojima coretemp cita tacnu temperaturu jezgara.

imam a64 s939 3000+ na 2ghz box kuler coretemp-34 stepeni kuciste otvoreno i prozor otvoren
pa znaci za ovog 5000+ je neka realna temperatura oko 35c sa geminijem

ja nisam doso da te ubedim u temperature koje su mi neki programi ocitali nego da saznam stvarnu temperaturu cpu-a

Moj Atlon x2 G1 4000+ ima po core tempu i everestu -2 i 12 temp za jezgra, sta mislite o tome :)

pusti mu jedno 2V da vidis dokle ce ici |)))
mante se ljudi price o temperaturama, to nicemu ne sluzi... evo meni speedfan na ovoj ploci kaze 15, pa sam mu dodao jedno 8 (moze iz speedfana da se doda imate negde opciju ) da makar deluje realno... sad kad je na sobnoj temperaturi skroz ugasi fan na tx2...
ako imate normalan ok montiran kuler i na naponima ste blizu fabrickih nema brige ni sa temperaturama...

Moze li iko sa kombinacijom ovog procesora (overklokovanog) i 8800gt kartice da okaci rezultat u 3d marku 06. Izvinjavam se sto u 2 teme postavljam isto pitanje ali niko mi ne odgovara, a strasno me interesuje prelazi li 10000, posto bi u tom slucaju kupio ovaj preocesor. Ako ne, da cekam phenom x3

Jel ti kupuješ mašinu zbog 3D Marka?

Ako ne kupuješ, uzmi slobodno ovaj procesor i tu grafiku, a ako kupuješ, onda ti nema pomoći...

koliki napon treba da bude da bi se postiglo 3200mhz onako od prilike
trenutno radi na 3075(205x15 na 1.360v)
memorija na 770 4-4-4-10 1.95v

1.5V minimum.
Ja sam ulazio u Win (nije bio Orthos stabilan) na 33xx sa 1.55V.

ja sam na 1.45 odustao od 3.2 i orthosa... previse je to V za moj ukus...
imam 3.0 na 1.35 i dosta do phenoma|>
vise mi se svidjalo kad sam imao 2.5 na 1.15v, ali sam blenta prodao taj proc ispod cene...

fedja jednom, u vezi G2 core-a, reče:
"za sve preko 2900-3000Mhz treba dodati 0.1V za još 100Mhz" i bio je apsolutno u pravu.

ja jos nisam stigo da testiram u ortosu na 3075mhz ali je danas burazer cepao igrice i nije bilo problema...ne znam da li uopste da testiram ako nije puko ceo dan sa igricama nece valjda ni u ortosu

naravno da ne kupijem, nego me zanima strasno :):)

Kad te baš toliko zanima, 10k i moj Windsor izgura, tačnije 10317, sa samo malo jačim klokovima za CPU i VGA nego što su ovi u potpisu, tako da crni može dati samo više poena od ovog mog.

Vrh Dno