Šta je novo?

5000+ Black

A moj drug sa E6750 ima 12600 bre!, A!?!? Menjajte procesore obojica!!!!!!!!!! HAHAAHAHAHAHA :D....(salim se naravno)

Ahahaahahahahahahahah, Chitam i ne mogu da werujem. Shteta shto budale nema : )

Kakwih bre ~13000 : )
A,kontam sad... Ma bwe,nisam ni chitao owo iznad...nego ono na prwih nekoliko strana... 3600MHz...i ti fazoni

Poslednja izmena:
Brisbane G2 jeste brzi od G1 zahvaljujuci manjoj latenciji L2 kesa koja je sada na nivou Windsor-512 modela i zahvaljujuci nesto boljem mem.kontroleru.
Zapravo, latencija L2 kesha je ista kao kod G1 Brisbane-a, ali je mem. kontroler nesto bolji. ;)

Naravno,razlika nije 50%,ali u pojedinim programima koji vise zavise od L2 kes-a, moze da bude izmedju 5-9%.
Mislim da je 5-9% mnogo. Mozda u sintetickim testovima koji testiraju vreme pristupa memoriji.

Takodje,G2 se dosta bolje OCuje,pa otuda i otkljucan multi.
Cinjenica je da je 5000+ BE nevidjeno dobra kupovina,posebno imajuci u vidu sto mu i ne treba mnogo veliki Vcore za 3.2-3.3Ghz,pa i one najjeftinije AM2 ploce mogu da ga guraju na tom taktu.
Ovo stoji. ;)
Ali dzaba price kada imamo povratak Baltazara13 ! :d :smoke:

Procesor je bombonica, pazario pre neki dan, cena 55eur.

28bae5l.jpg

3.1ghz bez dizanja voltaze i to na box kuleru!

prepolovilo se ucitavanje gotika, kad uzmem jaci kuler bice przenja bar 3.3ghz

Procesor je bombonica, pazario pre neki dan, cena 55eur.

3.1ghz bez dizanja voltaze i to na box kuleru!

prepolovilo se ucitavanje gotika, kad uzmem jaci kuler bice przenja bar 3.3ghz

Sa kojim BOX coolerom kad ovaj BE valjda dolazi bez ??

Sa BOX-om o d 3600+, i ovako su svi isti do tamo 6000+ valjda, oni su malko bolji. :)

@Prodigy Freak

Odlično, jedno vreme ih nije bilo po prodavnicama, izgleda da je neko ponovo uvezao po veoma popularnoj ceni. Može na PM gde si ga nabavio? :)

Edit: Sad nešto razmišljam, 55 je baš malo, da nije polovan? U Subotici ga nema osim po narudžbi i to po nekih bezobraznih 6300-6400 din...

Poslednja izmena:
Sa BOX-om o d 3600+, i ovako su svi isti do tamo 6000+ valjda, oni su malko bolji. :)
upravo :) mislim da su i oni sto dolaze sa opteron procesorima isti kao i ovi sto dolaze sa 6000+ i jacim, imaju heatpipove al ti ne pasu na ta690g zbog neke inzenjerske greske, mora ono leziste malo da se isturpija :)

@Prodigy Freak

Odlično, jedno vreme ih nije bilo po prodavnicama, izgleda da je neko ponovo uvezao po veoma popularnoj ceni. Može na PM gde si ga nabavio? :)

Edit: Sad nešto razmišljam, 55 je baš malo, da nije polovan? U Subotici ga nema osim po narudžbi i to po nekih bezobraznih 6300-6400 din...

ja sam moj porucio u (check pm), rezervisao sam ga par dana ranije, javio mi se covek i rekao da ima jedan raspoloziv, odma sutradan je stigao i sa kurirskom sluzbom me je izasao 5250din, neraspakovan naravno i sa garancijom.

i izvinjavam se za gresku, trebalo je da pise 65eur :D kad se prevede u dinare

Poslednja izmena:
George just lucky,I gues.

Ljudi,ja ne mogu ni na 3ghz.Da li ja nesto gresim il je los cpu primerak?Moze korak,po korak uputstvo,npr ovo u biosu podesi na...ovo ukljuci,ovo iskljuci,ako neko ima iskustva sa ovom plocom?Help,please.:crash:

Nisam neki ekspert za klokovanje AMD-a, te ti savetujem da prodjes jos jednom kroz uputstvo o klokovanju AMD-a..

Ma kakvo uputstvo za BE!:)
Promeni mnozilac a ako nije stabilan povacaj malo napon .I ne ocekuj cuda sa ovim procom,i pre nego sto sam uzeo ovaj CPU bio sam pomalo skeptican prema tvrdnjama da se BE brocesori pazljivo biraju, te da se vade iz sredine vafera,sve kako bi postigli vise taktove.Evo,moj primerak se ponasa kao i svaki drugi G2 Brisbane,cak mozda i nesto losije.Po ovim vrucim danima(nemem klimu),apsolutna stabilnost se moze postici do 3,11Ghz,za sve preko toga potrebno je bolje hladjenje.

Napon,jel?Koliko bi smeo da dodam i kolike temperature su ok za ovaj proc.Ne bih da "uteram u crveno".Ali skroz je bezveze da na 2.9 radi,a na 3 nece cak i kad dodam 0.01 v.Vrti ortos 10-ak minuta i onda shklj,izbaci gresku.

Je si li si siguran da ti memorija ne pravi problem,jesi li i nju klokovao?
Probaj sa naponon od 1.375-1.4V.

Je si li si siguran da ti memorija ne pravi problem,jesi li i nju klokovao?
Probaj sa naponon od 1.375-1.4V.

CPU-Z prijavljuju da mem radi na 818 mhz i na naponu od 1.95v,ne znam,mislim da nije mem.Mislio sam mozda da treba jace napajanje,ali da li se isplati dati jos 80 eura za 200-300 mhz?Mada trebalo bi i na ovom PSU da radi dobro.Sve se bojim da sam takve srece da od 1000 dobrih meni uletil los primerak cpu.:mad:

Cekaj, dodao si 0.01v i nije htelo XD Pa nije cudo, to je malo napona ;) Slobodno dodaj 0.05 do 0.1v a i vise ;)

Mozes li ti uopste da udjes u win sa 3.1-3.3GHz,da li je problem samo orthos?Probaj da rasteretis memoriju kako bi je potpuno eliminisao kao uzrocnika.Izaberi mnozilac 15 uz 1,375V ,memorija na DDR800b bez podizanja FSB-a.U orthosu pusti small FFT test pa javi sta se desava...

Mozes li ti uopste da udjes u win sa 3.1-3.3GHz,da li je problem samo orthos?Probaj da rasteretis memoriju kako bi je potpuno eliminisao kao uzrocnika.Izaberi mnozilac 15 uz 1,375V ,memorija na DDR800b bez podizanja FSB-a.U orthosu pusti small FFT test pa javi sta se desava...

Ulazi u win na 3.1,radi sve osim blenda,tu puca.Mislim da je mem kontroler u procesoru uzrok?

Stabilnost u ortosu prilikom blend testa na 3.1 ghz dobio sam tek sa naponom od 1.47v,ali onda temp. ide do 60c.Sta reci,kome se jos ovo desilo?

@vdr1981 I,sta mislis,ima li pomoci kakve?:)

@vdr1981 I,sta mislis,ima li pomoci kakve?:)

Ima,voda...:p

Zezam se,previse je to zafrkancije za skoro neprimetan dobitak.Znam ja da ti bode oci to sto svima sa ovim procom u potpisu stoji 3,2GHz ili vise ali posmatraj to sa malo kriticke strane-ko zna koliko je to iztestirano i koliko je vlasnik tolrerantan za povremene nestabilnosti.

Koliki je vdrop od tih 1,47V?Ako si u mogucnosti da isprobas procesor na drugoj ploci mogao bi da izvuces i neki zakljucak,mada moguce je da nece biti neke razlike.Mozda bi fles BIOS-a nesto promenio.. Jel ti vruce u stanu?Probaj nocu sa otvorenim prozorima da proveris stabilnost.

@SORD nije ni moj nista bolji primerak... tako da nemoj da se nerviras bezveze...
ja vise volim da mi radi na 15x200 sa 1.35v nego da pecem rostilj na njemu za koji mhz vise... i naravno volim da bude stabilan.

Ima,voda...:p

Zezam se,previse je to zafrkancije za skoro neprimetan dobitak.Znam ja da ti bode oci to sto svima sa ovim procom u potpisu stoji 3,2GHz ili vise ali posmatraj to sa malo kriticke strane-ko zna koliko je to iztestirano i koliko je vlasnik tolrerantan za povremene nestabilnosti.

Koliki je vdrop od tih 1,47V?Ako si u mogucnosti da isprobas procesor na drugoj ploci mogao bi da izvuces i neki zakljucak,mada moguce je da nece biti neke razlike.Mozda bi fles BIOS-a nesto promenio.. Jel ti vruce u stanu?Probaj nocu sa otvorenim prozorima da proveris stabilnost.

Ma probao sam sa Asus M2N-E,nije bilo nista bolje.Kako da izmerim Vdrop,nemam unimer.:d

vdrop mozes videti i iz programa iz kog inace gledas napone, kad ti je masina pod 100% loadom, ako ima vdropa, videce se promena na nize...

Na 12v grani sa 1.97 na 1.78v.Evo nesto zanimljivo:Ortos uvek radi nekih 10 minuta ok,pa onda nekad izbaci gresku,a nekad plavi ekran i restart.Na 3.2 ghz nece ni win da podigne,bez obzira na napon.Da li neku video game preporucujete da poteram i trazim nestabilnost ili da ortos ostane merodavan?

Vrh Dno