Šta je novo?

5000+ Black

e sad drugi deo ... kako je vdr rekao 3200/333Mhz=9.6 ... e sad sta je ovo 333Mhz i odakle to ? to je frek cega ?
Ovo je izracunavanje frek.memorije kod AMD-a,kod intela je malo drugacije(citaj:jednostavnije). 333 je trazena brzina koja se podeshava u BIOS-u(400,667,800).Brzina mem.magistrale(333MHz) se mnozi sa 2 i dobijash realnu brzinu memorije(DDR2 667).
Kod AMD konfiguracuja ne mozesh razdvojiti OC memorije i procesora(nazalost) bash zbog toga shto brzina rada mem.modula direktno zavisi od hercaze proc-a.U teoriji sve lepo zvuci ali,kao shto rece SuperStar,bash ta zavisnost memorije od procesora moze zadati dosta muka prilikom OC-a,narocito ako su u pitanju neki jeftiniji moduli memorije(osetio na svojoj kozi).

Pa hvala vam na ovim odgovorima,uzecu ja taj procesor pa cemo videti...ako bilo potrebno zamenicu i memoriju... Planiram i grafiku da zamenim na 8800gt i hard na sata 2 500gb pa mislim da ce ta kombinacija sve lepo da vozi neko naredno vreme:banana:

Poslednja izmena:
Stvarno ... nego sta ce ... to ce da vozi do kraja zivota :D //// i hvala za ove odgovore ... a negde sam citao da kod intela nije moguce da se poveca mnozilac ... pa kako se onda dize frek ... ?

Da, onog 333 :) To dižeš u nebesa pa dokle stigneš :)

jos

Prilozi

• test 3.jpg
    test 3.jpg
    193.7 KB · Pregleda: 178
Vule

ovako :wave:

Prilozi

• SUPER KLOK.jpg
    SUPER KLOK.jpg
    397.1 KB · Pregleda: 209
Da Da Da pa vidis ja zaboravi do sad kazem Otac mi Radi u As...;) vec 2God

pa 1066mhz default u Biosu Nije Problem;)

ko shvati Shvatio je ko ne Sta da mu radim

(ubio bi me...)

pozdrav svima i Kraj:wave::wave::wave:

*p*a*b*l*o*

odlicno mnogo bolje od AMD 2700 and 3-3-3-12

dobra ti voltaza na CPU

i na koliko to radi 300x9 ili 450x6 :d

koji ti je zadnji otvereni prozor........dalje i da negledam

pozzzz....:wave:

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    192.5 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Pablo,poredjenje C2D i X2 u SPi je isto kao da kad bih ja uzeo Sandra mem. bandwidth test i uporedio oba na slican nacin :d.Jedno 50% veci bandwidth i jedno 50% nizi mem. latency(odokativno :d).Poenta je da je SPi dobar kao pokazni test za skaliranje pri OCu,sto je Darko i mislio da pokaze(bar sam ja tako skapirao) :) .Inace SPi ,bas kao i mem. bandwidth test u sandri,nema mnogo veze sa realnim aplikacijama.Prvi je odlican kes test,drugi je odlican test za integrisani mem. kontroler.

Poslednja izmena:
Da, onog 333 :) To dižeš u nebesa pa dokle stigneš :)

Axa ... kapiram ... ovih dana sam malo vise citao po net-u o OC-u ... pa ponesto i pohvatam :D ....

E sad jedno pitanjce :D ... npr. ploca GA-P35-DS3P ... njoj pise magistrala za proc (800,1066,1333) znaci da li je moguce dici to preko 1333 (predpostavljam da jeste ... zato se i zove OC :D ??? )

*p*a*b*l*o*

dobra ti voltaza na CPU

Ovo je ta cuvena memorija sto ide na 1400mhz ? :D lol Ti si video krajnju brzinu od 700 pa pomislio da ide jos x2 na to priznaj :p Zato ni nije bilo screenshotova...e Darko Darko...Pa mogo si lepo reci da si se zezno i kraj, a ne ovako...

uh oh, to je efektivna frekvencija, tu nekad pise i ddr2, dok ne vidim memset ili everest ne priznajem nista :D

PS. Mnogo je meni to sve sumnjivo, tata mu radi u ASUS-u, proceor mu radi na 3600 na vazduhu, best skore na hwbotu je ~3560 @1,7V, memorija mu sa 1200 ide na 1500-1600...Super pi rez na amd-u kolko vidim na hwbot-u ide za svakih 100mhz 1sec nize, kod njega ide 3s...Svaka njemu cast, ali ocu da vidim cpu-z validaciju (i ja i svi ostali) i onda mu skidam kapu.

Poslednja izmena:
*p*a*b*l*o*

dobra ti voltaza na CPU

Voltaza za CPU je 1.375 V i ukljuchen mi je C1E & EIST zato pishe 0.992 V

Radi na 300 x 9 ( razmisli malo kako moze da radi na 450 kad memorija radi na 300 x 2 ?? )

Nekontam ovo za zadnji otvoreni prozor :S:
Pablo,poredjenje C2D i X2 u SPi je isto kao da kad bih ja uzeo Sandra mem. bandwidth test i uporedio oba na slican nacin :d.Jedno 50% veci bandwidth i jedno 50% nizi mem. latency(odokativno :d).Poenta je da je SPi dobar kao pokazni test za skaliranje pri OCu,sto je Darko i mislio da pokaze(bar sam ja tako skapirao) :) .Inace SPi ,bas kao i mem. bandwidth test u sandri,nema mnogo veze sa realnim aplikacijama.Prvi je odlican kes test,drugi je odlican test za integrisani mem. kontroler.

Eto vidish ja nisam skapirao isto kao ti....
Ja sam hteo samo da pokazem da pricha gluposti sa onim da je njemu ovaj 5000+ BE G2 na istoj frekvenciji brzi 50 % prilikom dizanja sistema od onog sa G1.... Onda bi njegov osecaj kad bi preshao na Intel-a bio wau sistem se dize 50 % brze od onog AMD-a shto nema veze sa mozgom..... ( poshto svi znamo da je prilikom dizanja sistema najvece usko grlo HDD ) Ti si mu lepo objasnio :) da je brzi 6-8 % a ne 50 % kao shto on kaze....

PS. Mnogo je meni to sve sumnjivo, tata mu radi u ASUS-u, proceor mu radi na 3600 na vazduhu, best skore na hwbotu je ~3560 @1,7V, memorija mu sa 1200 ide na 1500-1600...Super pi rez na amd-u kolko vidim na hwbot-u ide za svakih 100mhz 1sec nize, kod njega ide 3s...Svaka njemu cast, ali ocu da vidim cpu-z validaciju (i ja i svi ostali) i onda mu skidam kapu.

Takodje i meni bash nije sve najjasnije ali ajde....
Ovo za validaciju si apsolutno u pravu... nisu je pravili bezveze....

Poslednja izmena:
uh oh, to je efektivna frekvencija, tu nekad pise i ddr2, dok ne vidim memset ili everest ne priznajem nista :D

Uh oh,i ti si mi neki ekspert za OC :p
Pa o kojoj nego efektivnoj frekvenciji pricamo??lol
FYI, CPUz 1.41 daje efektivan klok.Nema tu nekad ovako nekad onako...Znaci uvek je efektivan.
Cekaj,jel ulazimo u slicnu teritoriju kao u onoj raspravi o potrosnji i TDP-u kod dual core procesora? :p Svi znamo kako se to zavrsilo :).
Ali da ne razglabam previse,onaj shot jeste 1400Mhz ddr2 cas5,a sad da li je pravi -ja ne znam.

@ Darko:
Zanima me zashto ni na jednoj slici nije ukljuchen CPU-Z za tabu CPU nek se vidi frekvencija procesora i napon ??? Neverujem onom Core Temp-u... :trust:
I zashto koristish rezoluciju 1024 x 768 kad imash 22" wide monitor ?? I ako si resize-ovao sliku zashto nisi ostavio isti aspect ratio tj 16:10 ( npr 1024 x 640 ) nego si je prebacio u 4:3 ( 1024 x 768 ) ??

...cije je ime na vrhu ove sobe i ko je neuspesno odbranio svoju cast. Covek koji je legenda ovog foruma i neopevana budala... da da - baltazar! :D :D :d

Ocekujemo validaciju :)

Poslednja izmena:
Možda mu se nije otvorila ikonica od browsera od silne brzine :D

Uh oh,i ti si mi neki ekspert za OC :p
Pa o kojoj nego efektivnoj frekvenciji pricamo??lol
FYI, CPUz 1.41 daje efektivan klok.Nema tu nekad ovako nekad onako...Znaci uvek je efektivan.
Cekaj,jel ulazimo u slicnu teritoriju kao u onoj raspravi o potrosnji i TDP-u kod dual core procesora? :p Svi znamo kako se to zavrsilo :).
Ali da ne razglabam previse,onaj shot jeste 1400Mhz ddr2 cas5,a sad da li je pravi -ja ne znam.

u a ti si mi tek ekspert, za razlicite ploce to druacije prikazuje, trebalo bi to da znas, a ne da me zezas, znam sta sam i zasto sam pisao. Evo, po CPU-Z-u ja nemam memoriju i ne radi ni na jednom mhz posto je to polje prazno. Sa venice-om mi je tu pisalo kolko je i efektivna frekvencija, nadji me po topicima za mem bandwidth pa se uveri. I sta sad ? ;) Kazem ti, validacija ili nista. Da je tako kako on kaze okacio bi je odavno u zakljucanom topiku gde je pricao kako mu mem ide na 1400-1500-oce 1600 itd... Ti si bre bas neki optimista. Imam pravo da budem skeptik, dosta su nam bila dva baltazara (dve inkarnacije istog) zar ne mislish tako ?

PS. Tata mu radi u asusu..eeeejj...daj bre Ivane, pa ti si ozbiljan momak, ja jesam cesto veoma neozbiljan i saljive prirode po default-u, ali kad ti neko pored svih nasih timova sto prave WR-ove napise da je onako, vikend varijantom navuko 1450-1500mhz iz memorije i to na 4-3-4 onda je taj ili talicni tom, ili Baron Minhauzen, ali ja drzim prst na celu, a trebao bi i ti. ;)

Poslednja izmena:
u a ti si mi tek ekspert, za razlicite ploce to druacije prikazuje, trebalo bi to da znas, a ne da me zezas, znam sta sam i zasto sam pisao. Evo, po CPU-Z-u ja nemam memoriju i ne radi ni na jednom mhz posto je to polje prazno. Sa venice-om mi je tu pisalo kolko je i efektivna frekvencija, nadji me po topicima za mem bandwidth pa se uveri. I sta sad ? ;) Kazem ti, validacija ili nista. Da je tako kako on kaze okacio bi je odavno u zakljucanom topiku gde je pricao kako mu mem ide na 1400-1500-oce 1600 itd... Ti si bre bas neki optimista. Imam pravo da budem skeptik, dosta su nam bila dva baltazara (dve inkarnacije istog) zar ne mislish tako ?

PS. Tata mu radi u asusu..eeeejj...daj bre Ivane, pa ti si ozbiljan momak, ja jesam cesto veoma neozbiljan i saljive prirode po default-u, ali kad ti neko pored svih nasih timova sto prave WR-ove napise da je onako, vikend varijantom navuko 1450-1500mhz iz memorije i to na 4-3-4 onda je taj ili talicni tom, ili Baron Minhauzen, ali ja drzim prst na celu, a trebao bi i ti. ;)

Ja sam komentarisao samo onaj CPUz shot i cinjenicu da CPUz pokazuje efektivan klok kod K8 i ddr2 memorija.Kao sto rekoh,da li je "pravi" ili fake,ne znam.Pravo da ti kazem nesto me mnogo i ne interesuje :).Ako je njemu "tjef" da postavlja fake shotove i hvali se,meni ni iz dzepa ni u dzep...Vreme ce pokazati sta je kacio po forumu ,ako je muljao sa photochopom :d,lose po njega.

Tacno je da se nesretni baltazar sprdao sa celim forumom,bese to stvarno jadno i smesno za gledanje i citanje.Nadajmo se da je sve u redu,inace bice jos sale pored onih na baltijev racun :)

uh tek sad' videh tred :d
haha samo se ivanbo primio na optimusa lol
e ivane,ivane, ljubav (prema amd-u) nema cenu ;)

Vrh Dno