O.K. znaci da uvek prvo pitam na koju adresu salju?Ili to mozda pise u opisu shipinga za dati proizvod?
A koliko sam skontao ovo za gresku,znaci bolje da prvo probam sa nekim jeftinijim stvarima.A ako prodavac salje na eBay adresu onda nije frka:trust:
I obavezno pre nego sto kupis bilo sta pitaj koliki je shipping, ako vec prodavac nije napisao.
A kada pise da je free shipping (WW) ,jel se to odnosi na sve zemlje ili da pitam za shipping i u toj situaciji?
:wave:
Ja do sada nisam naleteo ni na jednog prodavca da mu je shipping bio free za ceo svet. Uglavnom je free za USA.:smash:
Mene zanima koje od zemalja mogu da primaju kesh i podizu od ovih koje su isprobane kad se verifikuju. Prvenstveno me zanimaju slucajevi ljudi sa bencha kojima je vec poslo za rukom da verifikuju akaunt.
Kada kazem kesh mislim na onaj "opipljivi" novac, znaci meni neko uplati na paypal nalog a ja ga "svucem" nekako na racun u banci (withdraw) i podignem kesh.
Ok, havala na linku, ali ovde se vidi sa kojih zemalja moze withdraw, ali jos nisam resio drugi deo pitanja a to je da li neke od kartica koje su ljudi sa bencha registrovali mogu da withdraw pare i da se kasnije podignu u banci? Ja mogu da prijavim da sam iz austrije, ali ne vredi mi nista ako nece da vrate pare na moju karticu.
Jos me zanima kakav sve racun moze da se "podmetne" za verifikaciju, mora li da se vodi na vlasniku kartice ili moze recimo racun za telefon/struju koji se vodi na nekog iz porodice?
Ljudi,pitanje je za one koji su vec nesto kupovali preko eBay-a...
Zanima me da li nasa zemlja naplacuje neke dodatne troskove isporuke na adresu (tipa...carina,porez,razrez...itd.).
Prodavac u opisu robe pise da je shipping isti za sve zemlje (worldwide) jedino je razlika u shipping-u ako biras brzu dostavu i tako to.
Recimo roba kosta cca 50$,shipping cost 20$ (za Worldwide),ima li jos nekih skrivenih troskova (prodavac napominje da ih nema sa njegove strane)?
Evo mene sa drugim pitanjem. Dodao sam mastercard od intese na pp i sad treba da sprovedem onu verifikaciju sa one 4 cifre sto traze. Ja stvarno ne znam sta vise da kazem onima u banci i u korisnickom servisu da bi mi rekli taj kod. Svi se prave blesavi, kao nema ili oni to ne mogu da vide itd, cak navode da su bile neke dve transakcije umesto jedne. Da li mozda treba da se ceka par dana da se taj kod pojavi?
Tamo u banci me ubedjuju kako taj cuveni paypal ne radi u nasoj zemlji, ali posto je to nekome vec polazilo za rukom da iscupaju taj famozni kod zanima me kako? Da li se mora otici licno u banku ili moze preko telefona i sta tacno treba da se kaze onim robotima?![]()
Pa lepo ti kaze covek, nema skrivenih troskova sa njegove strane ali moze da ih bude sa nase (lopovske) strane. Konkretno kupovao sam nesto sitno, 17e (predmet+postarina) i opet mi je carina naplatila 800din. Pise na papiricu vazdan nekih taksi i gluposti. A ja naivno mislio da se roba ispod 20e ne oporezuje i ne carini.
Pre pola godine kad sam kupovao, 60e vrednost paketa sa postarinom, paket mi je stigao na kucnu adresu bez ikavih dodatnih troskova.
Sve zavisi od slucaja do slucaja.
Ma zgranuo sam se, imam na papiricu i ime carinika (zena) i malo je falilo da odem u tu carinarnicu i da im se...
Kojih crnih 100e, zar nisu bili spustili taj limit na 20e bez dazbina a opet mi ocarinili manju vrednost od toga.
Onda se ipak predomislim jer je mala para u pitanju ali opet, ono sto carina radi u ovoj drzavi je lopovluk onaj klasicni. Odem i na njihov sajt da procitam carinski zakon i tarife ali ko da cita stotine strana u pdf-u.
Jednostavna stvar, ne samo da nas normalne zemlje izoluju donekle, vec nas i nasi nesposobni cinovnici izoluju i iznutra.
Gde je to - na granici ili negde u bg ?
Svejedno- zene su glupe![]()
Gde je to - na granici ili negde u bg ?
Svejedno- zene su glupe![]()
Shipping je i pre 20 godina ulazio u carinsku osnovicu, tako da to nije nista novo.Nasa posta je pocela da obracunava carinu na cenu sa shippingom, tako da gotovo uvek cena prelazi tih 20e. Bar se tako meni desilo poslednjih 5 puta![]()
Ovo ce jako da ih potrese !Ako je nekome slucajno promaklo overite ovaj link...
Kod:http://www.petitionspot.com/petitions/paypalserbia
Pozdrav!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari