Sredjeno zahvaljujuci Goranu! 10x care!
LM, ocigledno je da igra poseduje odredjenu Dual Core optimizaciju.
U mom slucaju je workload na drugom jezgru veci nego kod gorana, sto je naravno bolje.
E, sad zasto je kod njega toliko nizi verovatno se moze objasniti cinjenicom da kentsfield nije native QC procesor, tako da je utilizacija drugog jezgra manja, ukoliko se obrada vrsi u izdvojenom procesoru MCM konfiguracije.
naime, Kentsfield je kombinacija dva native DualCore procesora, medjutim, to je za windows transparentno, tako da ne mora da znaci da je drugo jezgro koje radi posao, ono koje se nalazi u "native" vezi sa prvim. Moguce je da to bude jedno od jezgara sa drugog procesora, pa usled "setnje" po FSB-u, i cinjenice da nanjemu ima i drigog saobracaja, primarno onog ka memorijskom kontroleru, imamo manju utilizaciju.
Inace, od prilike ovakvav balans je i u Quakeu 4, tako da se moze reci da jericho ima sasvim OK Dual Core optimizaciju. jasno bilo bi lepo da je ona kao u UE3 igrama gde se oba jezgra "cepaju" do kraja, ali Epic je ipak Epic.
No bez obzira na to, igra ima odlican dizajn, sta vise veoma sam iznenadjen, prijatno. Zaista sam ocekivao manje, ali eto uspeli su su jednu zeznutu atmosferu da upakuju u veoma igriv naslov.
Moja prva asocijacija nakon ovog demoa je QUAKE! Da li se nko seca onih vitezova i dvoraca iz Quakea?
Ono sto je lose i blago iritirajucejesu konzolaski momenti sa "tapkanjem" tastera u zadtaoj sekvenci... no, konzolashtvo je realnost s kojom se moramo pomiriti i na koju se moramo navici. Dobro je da je generalni kvalitet na zavidnom nivou.