Šta je novo?

Clive Barker's Jericho

Ne, lazem. :smash:

A sta je tebi glatko?

a) 10 frejmova u sekundi;
b) 20 frejmova u sekundi;
c) 30 frejmova u sekundi;
d) 40 frejmova u sekundi;
e) 50 frejmova u sekundi;
f) 60+ frejmova u sekundi.

Glatko kao pojam zvuci idealno, dakle bolje od toga ne postoji i moze da se granici sa tackom gde oko vise nije u stanju da pravi razliku u broju frejmova :D

Poslednja izmena:
Pa ne bih rekao da si u pravu.
Pogledaj sta si mogao dobro da kupis pre 7-8 meseci (seti se samo koliko je memorija bila jeftina tada:zgran:) pa plus umanjenje za porez i sta sada za te iste pare mozes da kupis (nove ploce, novi procesori .... sve bolje, brze i jeftinje). ;)

pa to je zacarani krug, da je sada kupio masinu isto ovo sto si napisao bi mu mogao napisati za 6 meseci...

Ne kazem da lazes,vec mi je sumnjivo...meni licno ne radi ni priblzno da klizi ali to je moj problem
A i malo su mi klinacke te fore,mrzi me da palim fraps i merim,ali odokativno leti igra!!!
Kao sto rece neko relativna je stvar da li tebi ili nekom slicnom klizi na 10,20 ili preko 50 frejma
Uostalom,nebitno...ako je tebi lepo

pa to je zacarani krug, da je sada kupio masinu isto ovo sto si napisao bi mu mogao napisati za 6 meseci...

Ne vredi da mu se suprotstavljas, jer je on uvek u pravu. Kada god drugar kupi neki novi hardver to je pravo vreme za kupovinu i kraj. Svi ostali se debelo *****u kada nesto kupe.
Ja sam ZELEO tada da imam C2D i 8800Gts i TADA sam kupio. Naravno da sam za iste pare sada mogao da uzmem E6850 ( koji ce on da kupi ) i da ustedim pare, ali bih sad a7900gt prodao za smesne pare. Kao sto ti napisa, mozda da se stalno za nesto strpimo i da sacekamo da zivot prodje.
Meni je samo jako zao, sto kada god sam nesto kupio a tome sam se jako obradovao, drugar me je debelo popljuvao, tako da sam se uvek osecao kao popisan cvet.

lazes ! :smash: meni ide 30-40 fps, prosek je ~32fps, a to nije glatko, mozda konzolasima jeste, meni nije, i to je u 1280x1024. Sad me ubedi kako je tvoj 8600 u 1600 rezoluciji bolji od 1900xt-a u 1280...Jedino ako nisi sve stavio na max, ali reko si da jesi :)

Poslednja izmena:
Da sam znao da imate toliki fetis za fps, ne bih ni pisao to sto sam napisao. Da, lazem. Sad mozete mirno da spavate.

Da sam znao da imate toliki fetis za fps, ne bih ni pisao to sto sam napisao. Da, lazem. Sad mozete mirno da spavate.

Kakav fetish bre... pa valjda je logicnije da stavis fps pa da neko kaze da to klizi... 35fps-a i vise je dovoljno da sve glatko ide... mislim, ja necu da verujem u nesto sto nije dokazano slikom... smesno od tebe... hahhahhhahah :-devil-:

Ja igram igre da bih u njima uzivao, a ne da bih kacio screenshotove po forumima pa da vidimo ko ima veci ...

Ne merim FPS nikada, vazno mi je da igra radi glatko i da mogu lepo da je odigram bez seckanja. A ova igra radi tako.

Poslednja izmena:
Ja ne znam šta se tu svađate...meni recimo slideshow radi glatko 35 spf na max detaljima,4xAA,16xAF,1280x1024 :d

Ja igram igre da bih u njima uzivao, a ne da bih kacio screenshotove po forumima pa da vidimo ko ima veci ...

Ne merim FPS nikada, vazno mi je da igra radi glatko i da mogu lepo da je odigram bez seckanja. A ova igra radi tako.

Niko ovde ne meri ko ima veci sta vec, vec ko laze, a ko ne. :D

Poslednja izmena:
Brate o čemu vi pričate na 10 strana. Ova igra je krš neviđeni, igrao sam 30 minuta, ajde da joj dam još pola sata, odigram... krš, krš, krš. Džabe sve da ju je potpisao i Stiven King, priča je bezveze, kretanje očajno, grafika prosek, možda i ispod toga... Moguće da je kasnije bolje, ali da je prvi utisak loš - ne mož niko da me ubedi...

Brate o čemu vi pričate na 10 strana. Ova igra je krš neviđeni, igrao sam 30 minuta, ajde da joj dam još pola sata, odigram... krš, krš, krš. Džabe sve da ju je potpisao i Stiven King, priča je bezveze, kretanje očajno, grafika prosek, možda i ispod toga... Moguće da je kasnije bolje, ali da je prvi utisak loš - ne mož niko da me ubedi...
Potpis.Definitivno nisam dobio želju da dođem do toga ½kasnije½.Igra je dezintegrisana sa hdd-a,toliko o mojim utiscima.

ja ne znam o cemu ti pricas, grafika je sasvim ok, prica je nit smrdi nit mirise, sve u svemu dobro napucavanje, bar je moj utisak takav. NEmoz ni mene niko da ubdi da je igra krsh :)

Stvar ukusa... igra jeste 101% ala konzolitis, nema skoka, skriptovana mesta gde se penje na neku platformu, preskace prepreka, ne moze da se padne sa ivice... ali meni se svidja, i to jako.
Da li si dosao do mesta gde glavni protagonista gine?
Do te tacke igra je osrednja, painkiller smaranje u najmanju ruku, ali posle kad se omoguci zaposedanje likova, e tada pocinje rostiljanje i taktiziranje, narocito ako se igra na Hard.

Poslednja izmena:
Igra uopste nije losa, jedino je pocetak smor.Grafika je ok mada i nije bas najbolje optimizovana, modeli su dosta detaljno odradjeni.
Ali :) dakle, zaglavio sam se u jednom delu gde valjda treba da stanem na neku kocku na podu ali se nista ne desava tj ima jos 2 takve iste kocke i na drugoj strani ali ovi moji nista ne preduzimaju .
Hmm... jel ovo bug ili u cemu gresim?

Poslednja izmena:
Igra uopste nije losa, jedino je pocetak smor.Grafika je ok mada i nije bas najbolje optimizovana, modeli su dosta detaljno odradjeni.
Ali :) dakle, zaglavio sam se u jednom delu gde valjda treba da stanem na neku kocku na podu ali se nista ne desava tj ima jos 2 takve iste kocke i na drugoj strani ali ovi moji nista ne preduzimaju .
Hmm... jel ovo bug ili u cemu gresim?

Ti kada predjes sa tom ribom po imenu Church, stanes na taj kvadrat, zatim usmeris crosshair na jedan kvadrat sa druge strane i tasterom 1 naredis timu alfa da idu ka njemu, isto to ponovis za drugi kvadrat i kazes drugom timu tasterom 3, da idu ka tom drugom kvadratu ... :)

Poslednja izmena:
Da iznesem i moje skromne utiske posle 4h igranja:
Graficki nista novo, sve je vec vidjeno. Nivoi su blagi krs, totalno su linearni, bez mogucnosti da se po svojoj volji kreces po istima. U bunkerima i mozes tu i tamo da istrazujes, ali u pustinji nema sanse. Fazon sa vaskrsavanjem mrtvih ( bljak). Ok je mogucnost da se teleportujes u tela ostalih clanova tima i efekti koji tada nastaju.
Audio je strava, ali za one koji vole urlikanja.
Frame rate je kod mene sa svim detaljima na max., sa 8xAA, sa motion blur veci od 60. Jedino malo pada kada ide subtitle, ***, nisam takav engleski lingvista.
Score 75/100.

Ti kada predjes sa tom ribom po imenu Church, stanes na taj kvadrat, zatim usmeris crosshair na jedan kvadrat sa druge strane i tasterom 1 naredis timu alfa da idu ka njemu, isto to ponovis za drugi kvadrat i kazes drugom timu tasterom 3, da idu ka tom drugom kvadratu ... :)
To je to. :)

Igra je jednostavno krš. Ustvari možda ne krš, ali je toliki prosek, da samo ovi što nemaju šta na PC-ju da igraju, mogu da troše vreme na nju. Možda se kasnije dešava nešto epohalno, ali kretanje je loše (i to nije zbog konzola, pogledajte kako je to odrađeno u Bioshock-u, MoHa i sl. igrama), napucavanje tragično, animacije su smešne, grafika je sasvim ok na momente, ali u prvih 40 minuta igre sam video dve različite teksture. Deluje ultra jeftino - pa pogledajte kakav je novi Soldier of Fortune sa još manjim budžetom... Dno, dna...

nisam primetio da nesto fali sa kretanjem ? :trust: Sta fali kretanju ?

ne kapirate kada max kaze da je nesto krsh to onda mora da je tako :) pogotovo nama koji nemamo sta da igramo na pcu :d

ne kapirate kada max kaze da je nesto krsh to onda mora da je tako :) pogotovo nama koji nemamo sta da igramo na pcu :d

Tačno, pogotovo ovih dana što nemamo:d. A ja ne znam šta ću pre. Igra je baš dobra. Mada Maxi je Medal of Honor Airborne vrh igra, šta dalje da komentarišemo:d?

pa fali to sto je LINEARNA 100% i sto NEMA SKOKA npr...

Ili, recimo, zato što kada hodaš i skreneš, pokušali su da simuliraju inerciju, pa postoji zaustavno vreme, kao da su oni operativci roboti od tri tone. Kod čoveka u takvoj kondiciji, zaustavno vreme je gotovo trenutno. A to što nema skakanja... ma mislim, o čemu pričamo? Igra je svuda dobila loše ocene, za PC su još i lošije nego za konzolu. Pored tone dobrih igara, sad mi je žao i što sam dao 200 dinara za ovo smeće...

Ili, recimo, zato što kada hodaš i skreneš, pokušali su da simuliraju inerciju, pa postoji zaustavno vreme, kao da su oni operativci roboti od tri tone. Kod čoveka u takvoj kondiciji, zaustavno vreme je gotovo trenutno. A to što nema skakanja... ma mislim, o čemu pričamo? Igra je svuda dobila loše ocene, za PC su još i lošije nego za konzolu. Pored tone dobrih igara, sad mi je žao i što sam dao 200 dinara za ovo smeće...

Ne vredi byMax.
Uvek ima onih koji ce biti odusevljeni raznim shitovima i onih koji imaju hrabrosti da iznesu suprotno misljenje. Posle Praya, Bioshoka i Hl2:ep2, svrstavati ovu igru u isti tim je neodgovorno.
Brate, stvrano su te odrali...

@borab

Sada ce se neko javiti i reci da je BioShock prehypeovano ******, koji je isto linearan... Za Pray ce se opet neko treci naci da kaze da je ****** i da ga je smorio posle 2 minuta... Jednostavno ukusi se razlikuju... Tebi su BioShock, Prey i ostalo odlicne igre a nekome je ovo odlicna...

Meni je licno ovo za sada zabavno i ne smeta mi sto je linearna... Napucavanje je OK... A moram reci da i sve 3 igre koje si ti pobrojao borab smatram odlicnima... Cisto da se ogradim :)

auh ljudi sve su to igre koje nose nesto drugachije, to moze da vama se i svidi i ne mora... najbolje da treba sve igre istog tipa, pa cak iako je to fps... igra nije za odushevljavanje ali je daleko od toga da je shit...ne mogu sve igre da budu sa budzetom preko 50 miliona i sa razvojem od 5 godina... dovoljno je da budu i manje pretenciozne i sa manje hajpa

plus ne mogu da verujem da neko stariji od 15 godina pada na zvake "profesionalnih" placenih gejmerskih sajtova...

Ne vredi byMax.
Uvek ima onih koji ce biti odusevljeni raznim shitovima i onih koji imaju hrabrosti da iznesu suprotno misljenje. Posle Praya, Bioshoka i Hl2:ep2, svrstavati ovu igru u isti tim je neodgovorno.
Brate, stvrano su te odrali...

HL2 EP2 ? :zgran: :lupko: daj molim te, pa ono je tek uzas, ides sat vremena kroz jednu te istu pecinu i gledas jednu te istu teksturu i gazis one svetlece larve i onda kao po obicaju (vec 365-ti put) treba da pobijes 2782 antlion-a...i onda opet ides kroz pecinu jos sat vremena. Mislim, ima to neki svoj smek, nije loshe, ali daleko je od repera za bilo sta.

A sto se linearnosti igre tice, pa mislim, ima 5 igara koje nisu linearne, a sad jericho-u to ispada mana. I koji ce vam ocin uopste skok ? Pa sta ako nema skok, u HL2 ga ima i koristio sam ga samo kad sam morao negde da se popnem inace ga ne bi ni koristio posto je isto tako linearan ko i jericho...Skok sluzi samo za multipljer igre, ova to nije. I sad umesto da je neko nasao neku anu/zamerku na pricu, napucavanje ili nesto, nasli ste zamerku sto je FPS igra linearna i sto nema skok. Odlicno. byMax nije ni igrao duze od 10 minuta kolko traje onaj uvod u likove i setnja po pesku pa mu je grafika zasmetala i igra je odma krsh, a igra zapravo ima odlicnu grafiku, maltene istu kao i sve nove UE3 igre, modeli su detaljni, skriptovanje je odlicno, oruzja su dobra, magije su solidne (kako koja, na pocetku ih jos nemas sve) vodjenje squad-ova je bez veze i beskorisno (eto mane), NEMA SKOK (!!! WTF ?! :D ), ali ima krvi na sve strane, atmosfera u igri je solidna (ima je za razliku od nekih igara), sta bi vi vise ? Ovo nije ni hypovano ni najavljivano kao AAA naslov.

Vrh Dno