Šta je novo?

Clive Barker's Jericho

GRAW 1 i 2 nema skok, isto je squad based FPS kao Jericho,i ebe mamu maminu...
A kretanje shto se tiche lika kada se wodi, je ok,a kada se gleda kretanje iz trecjeg lica (skeletalna animacija je l?), je bzwz... :S:

Igrao sam oko pola sata. Igra je nabijena akcijom, i to dosta dobrom. Predeli su prilično zanimljivi sa dopadljivom grafikom za samo okruženje. Ne vidim neki veći problem u kretanju ali mi skok svakako nedostaje što je stvar navike. Baš me briga kako su je ocenili, i Biošoku su dali 99 pa joj ja ne bih dao više od 75 posle pređene igre.

GRAW 1 i 2 nema skok, isto je squad based FPS kao Jericho,i ebe mamu maminu...
A kretanje shto se tiche lika kada se wodi, je ok,a kada se gleda kretanje iz trecjeg lica (skeletalna animacija je l?), je bzwz... :S:

hmm..da...ni u monopolu nema skok,a igra ebe keve :D Mislim, porediti GRAW (koji je meni licno nista posebno igra) i jericho...

@borab

Sada ce se neko javiti i reci da je BioShock prehypeovano ******, koji je isto linearan... Za Pray ce se opet neko treci naci da kaze da je ****** i da ga je smorio posle 2 minuta... Jednostavno ukusi se razlikuju... Tebi su BioShock, Prey i ostalo odlicne igre a nekome je ovo odlicna...

Kapiramo mi da se ukusi razlikuju, ali jedno je ako se nekome ne svidi Prey, a svidi Bioshock ili obrnuto, pošto su u pitanju odlične, odnosno vrhunske igre. Ali ako neko kaže da je shit do jaja, očigledno ne zna o čemu priča. To je recimo kao kada bi svrstao Ford Ka u isti koš sa novom Corsom. To je nezavisno od ukusa - Ka je ružan kao dupe, a Corsa je lepuškast auto - nekome manje, a nekome više.

HL2 EP2 ? :zgran: :lupko: daj molim te, pa ono je tek uzas, ides sat vremena kroz jednu te istu pecinu i gledas jednu te istu teksturu i gazis one svetlece larve i onda kao po obicaju (vec 365-ti put) treba da pobijes 2782 antlion-a...i onda opet ides kroz pecinu jos sat vremena. Mislim, ima to neki svoj smek, nije loshe, ali daleko je od repera za bilo sta.

A sto se linearnosti igre tice, pa mislim, ima 5 igara koje nisu linearne, a sad jericho-u to ispada mana. I koji ce vam ocin uopste skok ? Pa sta ako nema skok, u HL2 ga ima i koristio sam ga samo kad sam morao negde da se popnem inace ga ne bi ni koristio posto je isto tako linearan ko i jericho...Skok sluzi samo za multipljer igre, ova to nije. I sad umesto da je neko nasao neku anu/zamerku na pricu, napucavanje ili nesto, nasli ste zamerku sto je FPS igra linearna i sto nema skok. Odlicno. byMax nije ni igrao duze od 10 minuta kolko traje onaj uvod u likove i setnja po pesku pa mu je grafika zasmetala i igra je odma krsh, a igra zapravo ima odlicnu grafiku, maltene istu kao i sve nove UE3 igre, modeli su detaljni, skriptovanje je odlicno, oruzja su dobra, magije su solidne (kako koja, na pocetku ih jos nemas sve) vodjenje squad-ova je bez veze i beskorisno (eto mane), NEMA SKOK (!!! WTF ?! :D ), ali ima krvi na sve strane, atmosfera u igri je solidna (ima je za razliku od nekih igara), sta bi vi vise ? Ovo nije ni hypovano ni najavljivano kao AAA naslov.

HL2 Ep2 me je do jaja smorio, ali ono je igra za ovu glupost Klajva Barkera. Grafika je takođe, makar šarena i raznovrsna (izuzev cave mape koju pominješ) ako ništa drugo. Igrao sam Jericho preko pola sata, jedno 15 minuta pošto se onaj deda zagrli sa onom crnkinjom. I sve je isto, kao da igram Wolf3D sa grafikom iz 2004. AI ne postoji, ovi saborci mi konstantno uleću u liniju vatre, a nema svrhe ni da se štekaš, kad ne možeš da pogineš... Možda igru niko nije hajpovao kao AAA naslov, ali ovde je postojao thread odavno, gledali su se filmovi na GC i gametrailersu, developeri su najavljivali revoluciju. Dobili smo nešto što nema najosnovnije stvari bar na nivou proseka. Kapiram da se tebi nešto u igri svidelo i da je braniš, ali ja sam očekivao mnogo, dobio sam suvi prosek ili ispod toga i meni je to dovoljno da je nazovem žestokim kršem. Čekao sam toliko da se svuče i išao po nju, da bih dobio dno kakav moj Xbox nije video još od Perfect Dark Zeroa :D

hmm..da...ni u monopolu nema skok,a igra ebe keve :D Mislim, porediti GRAW (koji je meni licno nista posebno igra) i jericho...

Samo sam naveo kao primer. To sto nema skok,ne znaci da je losa igra... monopol:laugh:

Ja sam vec zasao duboko u pricu i mislim da je prica klasika od Klive Barkera, ima svoju radnju i ima svoje detalje, pucnjava je OK, zamena likova isto dobro a najvise mi se svidjaju pojedini negativci tipa Centuriona kojima treba prici blize da se vide kako su dobro odradjeni. Predeli su dobri, a Arhitektura u pojedinim delovima XTRA takodje dobra.

Svidela mi se Arena mada sam ocekivao neke druge stvorove od onih koji se pojavljuju tokom igre, kao i Rimski vrtovi.

Za igricu kao zabavu ... odlicno...

Takodje sam poceo da gledam " Brave One " pa sam ugasio posle 15 minuta filma... Jericho pruza vise zabave od Jodi Foster ;)

Au brate mili al je igra dosadna. Iskacu iz yemlje visoko tehnolosko opremljeni yombiji od kojih po neki jos i eksplodira. Ovo jos bejase zabavno u Serious Samu, al ovde... Vrlo monotono. I jos i ova grupa modernih proroka. Da, da to je sad moderno da kao vodis citav tim u borbu. Ovo je cista kicerica. Ocekivao sam mnogo vise. cak se i iy onog demoa moglo ocekivati vise.

Vredi li igrati je dalje?

Haha, vidim neki se pozivaju na strane ocene reviewova ... Secam se, prvi Ghost Recon je isto tako dobio neke 70-80% ocene, a postao legendarna igra ...

Jericho nije ono sto sam ocekivao, a ocekivao sam zaista nesto sto ce imati Undying shmek, ali mi je ipak drzalo paznju.

Nekom nedostaje skok? Pa sta sad treba da lik skakuce dok se bori na zivot ili smrt sa zombijima, karakondzulama, slepim mishevima kao sto je onaj iz duska dugouska (ne bi valjda udario slepog misa sa naocarima? :D:D:D) a da pritom u ruci drzi recimo machinegun, a ni magije mu nisu strane (ko kaze da magije ne postoje? :D:D:D). Skok bi upropastio gameplay, to je sigurno, i uopste ne nedostaje jer potrebe za skakanjem i nema. Rayman zato ima skok, i sarenu grafiku, i raznovrsne nivoe, a i extra life moze da se pokupi :D

Poslednja izmena:
Au brate mili al je igra dosadna. Iskacu iz yemlje visoko tehnolosko opremljeni yombiji od kojih po neki jos i eksplodira. Ovo jos bejase zabavno u Serious Samu, al ovde... Vrlo monotono. I jos i ova grupa modernih proroka. Da, da to je sad moderno da kao vodis citav tim u borbu. Ovo je cista kicerica. Ocekivao sam mnogo vise. cak se i iy onog demoa moglo ocekivati vise.

Ako ti nakon ove konstatacije pitas vredi li igrati dalje nekoga drugog da ti kaze, onda bolje da nisi ni postovao ... Tebi ne vredi, meni vredi ... Dovoljno jasno?

To se zove "retoricko pitanje". "Dovoljno jasno"?

Ali cemu onda postovanje? Pitaj sebe, odgovori sebi, dogovori se sa sobom, ..... i kuhinjom, i dnevnim boravkom ... formiraj ukus, imaj neki stav, resi se dilema, ziveces lepse, a i mi sa tobom..... Dovoljno jasno?

i btw, ne bih rekao da je retoricko, vec besmisleno ...

Poslednja izmena:
ne kontam, sta ovoj pucani fali naspram drugih ? Skok ? pfttt...Mnogo ste se razmaqzili, na kraju cete preci na konzole i tamo cete igrati i bez ciljanja/nisanjenja...

Kako mislish wisoko tehnoloshki opremljeni?
Pa iz zemlje i treba da iskachu,necje skakati sa padobranom:d
A to shto explodira,ima i svoje zasto.
Da li vredi igrati dalje,zavisi od toga sta ocekujes.
Ako te ne vuce da igras dalje - nemoj...
Sto se mene tice, igra je prilicno lagana,i malo prekratka.
Ocekivao sam da bude malo duza,al ***.
To joj je jedina mana po meni. E,i da, malo me podsetila na Suffering. :D

Poslednja izmena:
Da, stvarno prekratka, mada mislim da je to generalna boljka svih novih izdanja ... a i kraj su zbrzali :S:

Jos u aprilu sam saznao da je najavljena za jesen i ocekivao sam undying 2 a onda sa cuo da ce biti timski fps i vec sam postao skeptican tako da nisam ocekivao previse. Prica i lokacije su ok ali se akcija ponavlja i jako je monotona. Od straha ni trunke a to se ocekivalo od Barkera

Pa iz zemlje i treba da iskachu,necje skakati sa padobranom:d
Pa i to bi bilo zanimljivije
Kako mislish wisoko tehnoloshki opremljeni?A to shto explodira,ima i svoje zasto.

Visokotehnolosko opremljeni su jer imaju C4 u sebi, na primer. Jedino ako to nije sve cisto prirodni proces-najeli se pasulja pre nego sto su skoncali svoj zivot.

Ali to stvarno nije poenta niti prevelika mana, vec sto to iskakanje i eksplodiranje je monotono. Vrhunac napetosti je kada umesto 4 zombija iskoci 15, i to se ponavlja. Nista novo se nedesava. To se zove monotonija. Kako igra odmice umesto da bude sto yanimljivija ona je dosadnija.

Kao sto je svarog napisao, ljudi su mislili da ce od Klajva dobiti ono po cemu je poznat-horor atmosferui. I to i oni koji su ocekivali undying2 i oni koji su ocekivali nesto sasvim novo.

I u opste se ne sladim sa tim sto je igra promasaj, jer sam je i ja zeljno iscekivao.

Visokotehnolosko opremljeni su jer imaju C4 u sebi, na primer. Jedino ako to nije sve cisto prirodni proces-najeli se pasulja pre nego sto su skoncali svoj zivot.

Haha, bavis se problematikom da li oni mogu da explodiraju ili ne, to ti je nemoguce, iliti neverovatno, a pritom zanemarujes cinjenicu da takve spodobe ni ne postoje. Zaista nemam reci :D.

Ali to stvarno nije poenta niti prevelika mana, vec sto to iskakanje i eksplodiranje je monotono. Vrhunac napetosti je kada umesto 4 zombija iskoci 15, i to se ponavlja. Nista novo se nedesava. To se zove monotonija. Kako igra odmice umesto da bude sto yanimljivija ona je dosadnija.

Brate mili koji je tvoj problem. Citaj malo pazljivije

Uopste se ne radi o tome da li je nesto realno ili nerealno, vec logicno ili nelogicno, odnosno zanimljivo ili nezanimljivo i kako su ti elementi uklopljeni.

U serious samu imas brdo nerealnih likova, koji i eksplodiraju. ali je to u toj igri sve lepo funkcionisalo. igra je bila zamisljena da bude zabavna i zanimljiva i to je i bila. Presao sam samove nepitajuci se "zasto oni eksplodiraju"

evo sada probam Cryis i ne pitam se kakvo je to odelo ili ga ismevam kao nerealno, zato sto je to u Crysisu dobro uradjeno.

A sta je ovde zamisao? Svi su ocekivali da bude "strasna". Da li su nekog uplasili ti zombiji? da li je to zanimljivo? Meni nije, a koliko vidim velikom broju drugih ljudi.

Zar mislis da sam od horor igre ocekivao da bude realna.

A ti mozes sad da mi odgovoris tako sto ces uzeti iz svakog pasusa sta ti odgovara i sklopiti u celinu. Ako te to zabavlja...

Poslednja izmena:
Nije C4. Postoji swe napisano u odeljku extras chini mi se,u glawnom meniju... Kako prelazish igru,otkljuchawash, te extras-e:D, i posle mozhesh da chituckash,i da se zanimash... Ima o celom squadu, o neprijateljima (izmedju ostalih,i tog shto explodira), o nivoima...

Poslednja izmena:
Nije C4. Postoji swe napisano u odeljku extras chini mi se,u glawnom meniju... Kako prelazish igru,otkljuchawash, te extras-e:D, i posle mozhesh da chituckash,i da se zanimash... Ima o celom squadu, o neprijateljima (izmedju ostalih,i tog shto explodira), o nivoima...

Ma sve je to ok, taj odgovor tebi o c4je bio sala (moracu od sad da stavljam smjlije). kao sto rekoh nije to veliki problem uzet sam za sebe. Ne smeta to sto eksplodiraju ili ne, vec kako je to izvedeno u samoj igri. Problem je jednolicnost koji se manifestuje tako sto ti furas a iskacu dve vrste zombija koji eksplodiraju i neeksplodiraju, i ti tako ides i oni iskacu i ti ih ubijas...i onda dodjes do tacke velikog uzbudjenja gde ih iskoci 20 odjednom.

I u sufferingu, ili wolfenstaenu, si imao razne karakondzule koje su imale svoje objasnjenje i interesovalo te je da saznas sta su. al ovde od monotonosti nekako te ni neinteresuje kako su nastale. Barem je to moj utisak.

pružio sam joj još jednu šansu. Mnogo je bolje kasnije, tako da je sada samo prosek. Ali postaje monotona, a grafika je pretamna (posvetljivanje ne pomaže, jer je tada sve sto je bilo crno - tamno sivo). Doom III je bio mračan, ali je bio do jaja. Ovo je skroz bezveze. I ono menjanje likova, od kojih su samo dva iole korisna... Undying je za svoje vreme, za ovo bio vrh... Totalna generička glupost, a i radnja je krš.

pružio sam joj još jednu šansu. Mnogo je bolje kasnije, tako da je sada samo prosek. Ali postaje monotona, a grafika je pretamna (posvetljivanje ne pomaže, jer je tada sve sto je bilo crno - tamno sivo). Doom III je bio mračan, ali je bio do jaja. Ovo je skroz bezveze. I ono menjanje likova, od kojih su samo dva iole korisna... Undying je za svoje vreme, za ovo bio vrh... Totalna generička glupost, a i radnja je krš.

Off:Max, ajd ispravi to u konfiguraciji za CPU, QX6600 ne postoji, koliko ja znam ;). X ti je višak, i pripada nekoj drugoj oznaci :)

On: Amm, meni nije mracnije od Doom III ... Doduse igrao sam ih na razlicitim monitorima ....

Poslednja izmena:
Ja sam sad probao.Deluje mi prilicno smesno.Slazem se da su likovi presmesno odradjeni,nesto cupkaju i skakucu.Grafika je dobra ali mi se nesto mnogo ne svidja.A da,ima jedan glas preko radija,cini mi se kao da prica rene iz serije alo,alo :D

Haha... koliko komentara i dijametralno različitih "emocija" prema igri (doduše, tako je uvek sa svim i svačim).

Meni se igra sviđa, i nemam neke posebne zamerke. Pucanje je fino, grafika mračna (kakva treba da bude) a pogled i inercija "pogleda" mi je odličan fazon (za mene inovacija i prijatno iznenađenje). Sviđaju mi se krv, ljige i muve...
Jedina zamerka je animacija likova.. nekako mi deluje skokovita i zastarela... ali možda sam se razmazio gledajući japanski mo-cap koji je uvek neprejebachiv!

Što se tiče očekivanja... izgleda da smo svi očekivali punokrvni shtrec horror tj. "Undying2", a dobili smo total squad pucačinu sa kašičicom survivala (horror atmosfere)... Igra doduše nije ni najavljivana kao super-horror koji će pomerati granice virtuelnog užasa. Hmm... Lično to ne doživljavam kao neko razočarenje, pogotovo danas, kada su igre kao "generičke" pljeskavice iz "Uno-a"... Skupe, kratke i slatke (slatke - metafora za "yummee")... :)
Pojedeš i za 2 sata se ni ne sećaš da si jeo...

Dakle prilično dobro -tj. worth playing. - 8/10

p.s. Takvu igru sam tražio ovih dana (napucavanje bez mnogo razmišljanja i bez "inventara"), i dobio sam je. Cool! :D

Poslednja izmena:
^Bahaha, eto dobio si vidzu, a da mrdno guzeve nisi.Bar reci hvala :d

Poslednja izmena:
ne bih nekog da uvredim ali ovo je jedno veliko njesra,

ne bih nekog da uvredim ali ovo je jedno veliko njesra,

Slazem se sa ovim. Tipicna konzolaska igra...
Ides kroz hodnike unutra ili kroz "hodnika" napolju (ogranicen zidovima) i pucas pa malo seta i pucas pa malo setas...
Jedino sto je dobro jeste da mozes da menjas likove, ali i to brzo dosadi...

Jel zna neko kako se prelazi onaj alien Firstborn, pretpostavljam da je to kraj igre. Skapirao sam da treba da se koriste one magije koje on koristi protiv nas. Prva je telekineza, ali ne znam koja je ono druga magija, neki svetleci beli zraci, to koliko sam video nema niko iz moje ekipe... ?

P.S. Laki: "Ljudi pa ovo uopste nije lose" :D.

Nazad
Vrh Dno