Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Evo i ja da potvrdim za MasterCard Standard banke Intesa, dodao sam karticu na akaunt bez problema.

Super.

Na koju si zemlju registrovao.
Ja bih hteo na austriju ,jer vec imam nekog rodjaka tamo ,ali se pitam da li moze da se u tom slucaju salje novac sa acounta u banku.

Jel nekome to uspelo,ako jeste sa kojom bankom.

Registrovan sa upravo na Austriju.
Sto se tice podizanja novca nisam siguran ali pretpostavljam da bi mogao da podizes novac ako bi ti neko u Austriji otvorio bank account. A onda bi podizao novac u banci i donosio ti ovde, ili ti slao preko banke na tvoj devizni racun.

jel radi nekom ovaj master na moneybookersu, meni radi amex i visa vojvodjanske banke ali one ne mogu da se koriste za kladjenje. Ovaj intesa master nece da uploaduje pare na moneybookers dok recimo svuda radi i na hill-u i na bet365

Ova Banka Intesa mi izgleda kao Dafina i Jezda, poceli su da daju kamatu na euro do 30%. :smoke:

Ova Banka Intesa mi izgleda kao Dafina i Jezda, poceli su da daju kamatu na euro do 30%. :smoke:

verovatno mislis na povecanje kamate za stednju u evrima za (do) 30% :)
tj. povecali su kamatu , recimo , sa 5 na 6.5% u odredjenim situacijama[na godisnjem nivou]. konkretne cifre nisu bas ove ali je bitna poenta...

Poslednja izmena:
hehe, paypal je na listi
Konkretno, moj prijatelj je otvorijo PP acc. sa Virtuon karticom RF banke, ali kasnije nije uspeo da add-uje istu na akaunt.
Dobija poruku da kartica potice iz zemlje koja nije u PP sistemu.
Inace, i bez kartice akaunt funkcionise, ja mu saljem novac sa mog pa on raspolaze sa njim.

Evo ja sam uspeo sa AmeEx-om. Otvorio PP acc. i potvrdio karticu.:)

Koliko ja znam Visa Virtuon kartica, moze da se koristi samo jednom na Ebay-u, kad se registrujes. Vec kasnije nisam video da sa njom moze da se placa provizija Ebay-u, verovatno je isti slucaj i sa Paypal-om. :smoke:

Registrovan sa upravo na Austriju.
Sto se tice podizanja novca nisam siguran ali pretpostavljam da bi mogao da podizes novac ako bi ti neko u Austriji otvorio bank account. A onda bi podizao novac u banci i donosio ti ovde, ili ti slao preko banke na tvoj devizni racun.

Valjda bi trebalo da podizanje moze da bude odradjeno i preko intensa banke.
Samo nisam siguran da li moze i koliko je to sigurno.

Jel neko refundovao paypal preko intese ?

Ja sam uplatio danas rapidshare premium, ali mi skinili jos neke pare
24.10.2007 PP *xxxxx EXPUSE 402xxxxxxxx SG 1,37
24.10.2007 PAYPAL *RAPIDSHARE 40xxxxxxxxx CH 7,02
24.10.2007 PAYPAL 402xxxxxxxxSG 0,70

a premium je 6.99.e a sad mi je kartica zaduzena sa 9.09e

da li neko zna o cemu je rec

Koliko sam primetio niko ne spominje naplatu putem Personal Checks.
Ja sam prodao samo jednu stvar preko eBay-a i dobio cek, otisao u banku, dobio pare za 10-ak dana i poslao robu. Ali sam zato prodao gomilu tih istih stvari preko foruma i takodje naplatio u cekovima.
Jesta da to nije omiljen nacin za placanje, ali uvek se nadje neko ko hoce.
Provizija je oko $4 plus 30-ak dinara na cek od $70.
Znaci, ako imas dobru robu, prodaces je i ako cek jedini nacin placanja.

Moze li mi neko reći nešto više o čekovima? Da li to stiže na kućnu adresu, koji su podaci na čeku (ima li i adrese)? Pitam jer mi je u ličnoj karti neka stara adresa, a ja bih da ček stigne na kućnu – novu adresu. Da li u tom slučaju ne mogu da podignem jer se to ne uklapa? Može li mi neko napisati sve što treba da znam o tome, pre nego se upustim u transakciju?

Ima li neko iskustva sa karticama iz Bosne? Bosna je na spisku zemalja koje podržava PayPal...

Ima li neko iskustva sa prodajom, a da se registrovao na UK Ebay? Ili je ipak Nemačka najbolje rešenje za nove korisnike?

Ja sam uplatio danas rapidshare premium, ali mi skinili jos neke pare
24.10.2007 PP *xxxxx EXPUSE 402xxxxxxxx SG 1,37
24.10.2007 PAYPAL *RAPIDSHARE 40xxxxxxxxx CH 7,02
24.10.2007 PAYPAL 402xxxxxxxxSG 0,70

a premium je 6.99.e a sad mi je kartica zaduzena sa 9.09e

da li neko zna o cemu je rec

Mozda Verifikacija? Mislim da su mi skinuli nesto sitno posle nje.

Da verifikacija je posle prve kupovine oni vrate na stanju, eto ja sam platio nesto pay palom prva transakcija je prosla i sad imam na racunu 1,95$ koje su skinuli prilikom verifikacije tako da je sve ok.

Ima li neko iskustva sa prodajom, a da se registrovao na UK Ebay? Ili je ipak Nemačka najbolje rešenje za nove korisnike?

Ja sam registrovan na UK Ebay i ovo je bolje resenje od nemackog sajta u slucaju da razumes samo engleski jezik. Nije bitno gde se registrujes jer mozes da prodajes na bilo kom Ebay sajtu.

Moze li mi neko reći nešto više o čekovima? Da li to stiže na kućnu adresu, koji su podaci na čeku (ima li i adrese)? Pitam jer mi je u ličnoj karti neka stara adresa, a ja bih da ček stigne na kućnu – novu adresu. Da li u tom slučaju ne mogu da podignem jer se to ne uklapa? Može li mi neko napisati sve što treba da znam o tome, pre nego se upustim u transakciju?

Adresa nije toliko bitna na ceku, bitno je ime i prezime. Mozes da izmenis adresu u My Ebay za primanje uplata pa jednostavno promeni na adresu koja ti odgovara.
Uvek su bolji Bancini cekovi, licni cekovi se vise falsifikuju i treba vise vremena da se naplate. Bancin cek se naplacuje odmah zato sto banka garantuje za njega.
Naravno nikad ne salji robu dok ne rascistis sa placanjem, ako ti neko ponudi da ti posalje cek sa vecim iznosom na njemu ne prihvataj sigurno je falsifikat.

Poslednja izmena od urednika:
Jel mozda ko radio registraciju sa bosanskom karticom,imam mogucnost da uzmem karticu u Bosni pa ako moze koji savet

Jel mozda ko radio registraciju sa bosanskom karticom,imam mogucnost da uzmem karticu u Bosni pa ako moze koji savet

Ako mozes da dobijes Bosansku karticu onda ces se lako registrovati, ako je kartica iz neke druge zemlje bolje nemoj ni pokusavati jer ce vrlo brzo naci odakle je i onda ce odbaciti registraciju.

Znaci, sa Intesinom MasterCard standard moze PayPal nalog da se otvori? A kakva je situacija kod direktnih placanja ovom karticom preko interneta? Ja sam probao da kupim neku igru preko Steam-a i lagano su odbili karticu.

Znaci, sa Intesinom MasterCard standard moze PayPal nalog da se otvori? A kakva je situacija kod direktnih placanja ovom karticom preko interneta? Ja sam probao da kupim neku igru preko Steam-a i lagano su odbili karticu.

Mora da je neki drugi razlog bio za odbijanje.Ja sam preko steama kupovao bez problema(a i ne samo preko steama) i nikada mi nije bila odbijena transakcija.PayPal je druga priča :wall:

Da li Steam prihvata MasterCard?

Mora da je neki drugi razlog bio za odbijanje.Ja sam preko steama kupovao bez problema(a i ne samo preko steama) i nikada mi nije bila odbijena transakcija.PayPal je druga priča :wall:

Sta je problem sa Inesinim Masterom na PayPal, ja sam dodao istu karticu na moj PP akaunt bez problema. A koriste ga jos neki ljudi sa ovog foruma.

Ja sam registrovan na UK Ebay i ovo je bolje resenje od nemackog sajta u slucaju da razumes samo engleski jezik. Nije bitno gde se registrujes jer mozes da prodajes na bilo kom Ebay sajtu.
Hvala na odgovoru.Znam samo engleski, i zato bih registraciju na UK a prodaju na Nemačkom Ebay. Ali da li će mi tada sva obaveštenja stizati na nemačkom, pošto tamo nameravam da ponudim nešto?

Adresa nije toliko bitna na ceku, bitno je ime i prezime. Mozes da izmenis adresu u My Ebay za primanje uplata pa jednostavno promeni na adresu koja ti odgovara.
Uvek su bolji Bancini cekovi, licni cekovi se vise falsifikuju i treba vise vremena da se naplate. Bancin cek se naplacuje odmah zato sto banka garantuje za njega.
Naravno nikad ne salji robu dok ne rascistis sa placanjem, ako ti neko ponudi da ti posalje cek sa vecim iznosom na njemu ne prihvataj sigurno je falsifikat.
To znači da na tom čeku stoji samo ime osobe koja ga može naplatiti, a ne adresa? I koliko razumem ček stiže na kućnu adresu koju ja naznačim? A da li treba nešto da se potpisuje i upoređuje sa ličnom kartom kada se taj ček dostavlja na kuću (pošto je vrednosni)? Ili se po njega ide u poštu? Kako sve to ide? Hvala!

akd, da je ne bulaznim, jer stvarno ima previshe stranica, moze li mi neko reci, bez da mi kaze - prochitaj temu, bole me ochi da chitam 20 stranica -

jel mogu da se reggujem na paypall i da kupujem stvari sa ebay-a sa nekom karticom iz srbije ?

imam rachun u Intesi, ako neshto znaci, samo me zanima sa kojom karticom mogu neometeno da kupujem stvari koristeci paypall usluge.

do sadfa sam radio preko bidpay.com i moneybookers.com, ali me je smorilo da shaljem milion shlihtarskih mejlova da bih pitao prodavca oce li preko nekog od ta dva servisa, uz napomenu da moneybookers ima sulud sistem verifikacije stanja, ko ima akaunt zna o cemu pricham

Nazad
Vrh Dno