Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Chekaj bre, kako Sony moze da prodaje konzolu sa chipom i da ti da nekog pirata na poklon i na sve to da imas garanciju?:trust:

Driver

U kojoj firmi radiš? PM

Radim u firmi koja nema veze sa kompjuterima ili konzolama :), a ne znam kako bi mogao da me znash iz neke firme pod imenom driver :) Forsaken te zna jer emuglx saradjuje sa tvojom firmom, a ti mene verovatno znash sa emuglx foruma :)

Poslednja izmena:
Kraken

Ajmo redom... Giga kartice od 2Gb su kod nas došle u JAKO malim količinama... i sve se rasprodalo u trenu. Sad oni koji su to pokupovali po tadašnjim cenama, to drže na lageru... i hoće da prodaju po cenama po kojima su dobili, a za to vreme se tržište preplavilo sa karticama od 2Gb koje su ušle u državu na crno... Ali zato pogledaj kartice od 1Gb, i videćeš da imaju sasvim prihvatljivu cenu...(e, da, foto radnja... gde je tu garancija???)
U cenovniku nemate navedenu cenu od 1gb-a tako da ne znam kolika je cena mada znam da se krecu u bg-u oko 50-tak evra od 1gb-a. Btw nisam shvatio deo sa "gde je tu garancija". Posto sam kupio u jednoj takvoj radnji znam da se dobija pismena garancija a kako je u konkretnom slucaju rec o radnji koja funkcionise nekoliko godina tu nema problema.
Za delove kao što je npr PSP baterija... još nije razrađen servis, pa mi moramo da rasparimo uređaje, kad je nekom potreban punjač, baterija, ekran...
Cek, sta da radi covek koji je kod vas kupio psp kad mu nesto otkaze- opet je jeftinije popravljati u inostranstvu i nabavljati rezervne delove? Takodje ako ste ovlasceni prodavac morate da imate ovlasceni servis za sony i bili bi ste snabdeveni delovima. Necu da reklamiram ali na novom beogradu ima sony servis preko koga jeftinije izadju cak i delovi za psp.
a za prodajnu cenu... trenutno u SCG možeš kupiti dvojku po prep mp ceni od 17600 din (sa čipom i nekom igrom na poklon). to ti je 200 i kusur e. A možeš da kupiš i od nekog crnjaka za nekih 150e. Taj crnjak je to kupio recimo u Mađarskoj za 150e, ali kad je izneo iz države, vraća mu se AFA (PDV) koja je ako se ne varam 22%, a na našoj carini sakrije, da ne bi platio carinu i PDV!
Mislim da si primetio da sam pricao o psp-u i razlici o ceni od 170 evra u korist kupovine u inostranstvu? PS2 je odavno prezvakana tema i veoma se lako nalazi, psp je sa druge strane i dalje kd nas hot stuff i koliko vidim vi se masno ugradjujete.

Mada odmah da kazem da na sony sajtu stoji da nakon otvaranja ps2 (sto je obavezno za ugradnju cipa) se ponistava garancija. To mi opet objasnjava zasto nemate full sony podrsku vec se sami snalazite za delove i konzole. I inace ps2 u madjarskoj moze da se nabavi za 130evra.

Super! Dobio si konzolu po ceni kao u EU! Šta kad se pokvari? Ćeš nositi u M na popravku???
Ne, platiti popravku u nekom od silnih servisa. Mada ja ipak imam poverenja u playstation proizvode tako da do sada nisam imao potrebu za tako necim, budi iskren- koliki procenat proizvoda vam se kvari u garantnom roku.
Nemojte zaboraviti, da za SVE što se unese u državu, mora da se plati carina i PDV,a oslobođen si poreza iz države iz koje uvoziš...

U tome i jeste problem. Racunica je prosta- 235 evra za giga pack manje pdv inostrani, plus nas dodje isto i dodaj carinu od 10% (shodno odluci o utvrdjivanju vrednosti robe na koju se primenjuje carinska stopa) i dobijas 260 evra i opet sam na ustedi od 140 evra sa svim troskovima dok ako se prenese bez placanja dadzbina (ipak ne govorimo o lcd ekranu il necem glomaznom) izadje ispod 200 evra. I sve to bez veleprodajnih cena. Pa da mi se psp kvari kao blesav pa cu sa time da pokrijem troskove. A koliko li se vi ugradjujete kad imate veleprodajne cene pri nabavci psp-a mogu samo da pomislim. I sta je moto- kupujte kod nas jer ako se pokvari shvaticete da je bolje da ste nama dali 150 ili cak i vise evra? Da nije to malo bezobrazno skupa garancija?

Inace cilj mog posta nije da se natezem niti da ubedjujem ljude da kupuju u inostranstvu vec da pokazem nelogicnost- kad je psp koji je na trzistu evrope u prodaji vec godinu dana (japanskom i usa jos duze ) a kod vas je skuplji skoro duplo neozbiljno je reci da cete za ps3 mesec dana nakon launcha imati cenu od oficijelnih 500/600 evra. Narocito ako se ima u vidu da ce biti samo 2 milionakonzola za launch i jos dva do nove godine i to za ceo svet a svojevremeno je prodato milion samo u japanu u toku jednog jedinog vikenda. Dakle ps3 ce sigurno biti rasprodat sirom sveta sve negde do februara/marta dok se ne stabilizuje proizvodnja a do tada ko ga bude imao u ponudi sigurno ce ga vise ceniti i vise se ugradjivati cak i od psp-a cak i na zapadu a kamo li kod nas.

Kraken, jedina "olaksavajuca" okolnost na njihovoj strani bi bila ta sto ce mozda Sony za PS3, obzirom na ozbiljnost proizvoda i kampanje, da propise cene, koje ce svi morati da postuju, hteli to ili ne.

I jos nesto. Ljudi, nemojte da "omalovazavate' foto radnje i kupovinu kartica u njima.
Ako se radi o ozbiljnim radnjama, masine koje imaju umeju da kostaju i preko cetvrt miliona Eura. To je vrlo ozbiljan biznis! I zato se niko ne zeza u takvim radnjama, vec se radi da se maksimalno poveca poverenje kupaca i da ljudi dodju i da razviju te slike, a ne da ih cuvaju na CD-u za neka bolja vremena!!!

Poslednja izmena:
Kraken, jedina "olaksavajuca" okolnost na njihovoj strani bi bila ta sto ce mozda Sony za PS3, obzirom na ozbiljnost proizvoda i kampanje, da propise cene, koje ce svi morati da postuju, hteli to ili ne.

I jos nesto. Ljudi, nemojte da "omalovazavate' foto radnje i kupovinu kartica u njima.
Ako se radi o ozbiljnim radnjama, masine koje imaju umeju da kostaju i preko cetvrt miliona Eura. To je vrlo ozbiljan biznis! I zato se niko ne zeza u takvim radnjama, vec se radi da se maksimalno poveca poverenje kupaca i da ljudi dodju i da razviju te slike, a ne da ih cuvaju na CD-u za neka bolja vremena!!!

Pa pazi i za psp je propisana cena za evropu ali kako imamo azerbejdzanske cene psp-a od 400 evra sta reci :D Inace sony je ostavio otvorenu cenu za premium paket za japan gde ce sami prodavci odredjivati po kojoj ce ga ceni prodavati ali je isto tako propisao precizno za eu- 500/600 evra.

A sto se tice price o foto radnjama znam da je ova u kojoj sam ja pazario fotoaprat i karticu duze u poslu od cb-a i niko se na njih nije zalio. Uostalom na webu se brzo procuje kada neko ne postuje garanciju.

Poslednja izmena:
Chekaj bre, kako Sony moze da prodaje konzolu sa chipom i da ti da nekog pirata na poklon i na sve to da imas garanciju?:trust:

Otkud sad da se dele i piratske igre?

Uglavnom, prodaja konzole sa čipom nema nikakve veze sa Sonyjem, odnosno automatski ugradnjom čipa gubiš garanciju od Sonyja, ali je dobijaš od distributera, naravno na mnogo kraći period.

Otkud sad da se dele i piratske igre?
Pa sto bi ugradjivali cip i davali originalnu igru kad nakon ugradnje cipa originali postaju bespotrebni?

Uglavnom, prodaja konzole sa čipom nema nikakve veze sa Sonyjem, odnosno automatski ugradnjom čipa gubiš garanciju od Sonyja, ali je dobijaš od distributera, naravno na mnogo kraći period.

Hoces da kazes da sony-ju ne smeta da saradjuje sa firmom koja ugradjuje cipove??? Veruj mi da nigde, ali nigde u evropi ne moze da se nadje ni jedna firma koja oficijelno prodaje ps2 i pride ugradjuje cip. Da je to ok imao bi vec na amazonu da biras kakvu ces konzolu a ne bi se to radilo preko sajtova koji bas i nisu najlegitimniji, ili bar ono nemaju ama bas nikakve veze sa sonyjem. Cak ni u australiji gde je sony izgubio u sporu oko toga da li je legalno cipovanje firme koje saradjuju sa sony-jem se ne usudjuju da se time bave vec to rade garazne kompanijice. Nije se sony dzaba sudio oko cipovanja da bi sada to podrzavao ispod zita.

Kao sto rekoh eto objasnjenja za nedostatak delova za psp. Trenutno delovima raspolazu oficijelne firme dok se one koje rade na svoju ruku snalaze kupovinom pokvarenih konzola sa ebay-a i rasturanjem istih ili pak nabavljanjem fals delova opet sa ebaya pa to prodaju po svetu.

Poslednja izmena:
Alias

Konzole ne prodaje Sony sa cipom, vec ih jedna firma OVDE cipuje, a igre koje idu kao poklon su ORIGINALI, a ne kopije.
Za ugradnju cipova ti je opravdanje da bez cipa ne moze da cita ove DVD filmove sa trafike...

Forsaken Demon

Garancija ti je godinu dana i na konzole sa i bez cipa! Samo ti za cipovanu dolazi garancija od druge firme...

Ovo je ladno istina! Danas sam bio u Extremnom Platou i Jevrosimlju i ladno u obe kompanije prodaju ove konzole po cenama 17600-17700 dinara sa sve čipovima :zgran:

(Jevrosimlje = ComTrade)

Ja lepo kazem da pravi zvanichni distributer za Sony ovde ne postoji, inache bi od prvog dana imali PSP za 250e, a PS2 za 130e shto je cena svuda po evropi, a chipovani PS2 taj ne bi prodavao.

Poslednja izmena:
Oslabljen PS3

Sonyju baš ne cvjetaju ruže kad je o popularnosti njegove nadolazeće konzole riječ. Sony komuna je jednoglasna kada je riječ o prosvjedima protiv visoke cijene PS3 konzole i sve više igrača izjavljuje da nema namjeru kupiti PS3 u prvim mjesecima nakon izlaska. No možda će Sonyjeva odluka da oslabi performanse PS3 hardvera utjecati na spuštanje cijene. Naime brzina jezgre/memorije spuštena je sa 550/700 na 500/650 što predstavlja gotovo 10% GPU clocka. Nije poznato jesu li razlozi ovog srozavanja performansi u NVidiji ili Sonyjevu Cellu, no očito je da se razvojni tim suočava sa dosta problema.

Driver

Evo informacija za tebe... Grčka: PSP Base Pack + PlayGear Visor 260e
PS2 + igra 170e (bez čipa)

Pa onda mi i nismo TOLIKO loši...

Pa kako nismo loshi :) To su zvanichne Sonijeve cene :)

Oslabljen PS3

Sonyju baš ne cvjetaju ruže kad je o popularnosti njegove nadolazeće konzole riječ. Sony komuna je jednoglasna kada je riječ o prosvjedima protiv visoke cijene PS3 konzole i sve više igrača izjavljuje da nema namjeru kupiti PS3 u prvim mjesecima nakon izlaska. No možda će Sonyjeva odluka da oslabi performanse PS3 hardvera utjecati na spuštanje cijene. Naime brzina jezgre/memorije spuštena je sa 550/700 na 500/650 što predstavlja gotovo 10% GPU clocka. Nije poznato jesu li razlozi ovog srozavanja performansi u NVidiji ili Sonyjevu Cellu, no očito je da se razvojni tim suočava sa dosta problema.

Jel to sa nekog ruskog ili engleskoj sajta ? :D

Poslednja izmena:
Alias

Konzole ne prodaje Sony sa cipom, vec ih jedna firma OVDE cipuje, a igre koje idu kao poklon su ORIGINALI, a ne kopije.
Za ugradnju cipova ti je opravdanje da bez cipa ne moze da cita ove DVD filmove sa trafike...
Ma znam, pogresno si se izrazio:D

Sto se tiche Sonyja i njegovog nachina borbe protiv piraterije, pozdravljam to:D i nadam se da ce nastave tradiciju i u slucaju PS3:d :d :d

No HDMI Cable Included with PS3 - In case you were wondering, according to Sony's official PS3 website, your holiday 1080p powerhouse won't be coming with an HDMI cable to hook up to your HDTV. This comes as no suprise, as consoles tend to come with only the most common connection for the market. That, and a decent HDMI cable should cost you less than $30 these days.

He he

jeste li videli PCIe karticu sa Cell procesorom na 2.4GHz sa svega 8000$. vest je iz sveta kompjutera pa ne pishe da li je jedan ili 10 cell procesora :d, jedino sto pise da dolazi sa 1GBrambus i 4GBddr-a... i koliko vidim kartica zauzima 2 PCI slota...

Tu vest si imao na Benchu pre mesec dana ;)

No HDMI Cable Included with PS3 - In case you were wondering, according to Sony's official PS3 website, your holiday 1080p powerhouse won't be coming with an HDMI cable to hook up to your HDTV. This comes as no suprise, as consoles tend to come with only the most common connection for the market. That, and a decent HDMI cable should cost you less than $30 these days.

He he

Lagujesh, matoro nedelju dana :)

Nego, zashto bi oni stavili HDMI kabl kada u narednih godinu dana ili vishe, vecina nece imati HDMI TV ? :D

Kada bude potreban vecini, koshtace ispod $10 :)

Poslednja izmena:
Lagujesh, matoro nedelju dana :)

Nego, zashto bi oni stavili HDMI kabl kada u narednih godinu dana ili vishe, vecina nece imati HDMI TV ? :D

Kada bude potreban vecini, koshtace ispod $10 :)
i kao i uvek to je dobro za nas a?:d

pa onda im ne treba ni konzola u narednih godinu dana...

jel mozes ti sad da nadjes najobicniji rgb scart kabal original Sony da kosta ispod 10€?:D :D

RGB Scart za PS2 koshta 200 dinara i ne razlikuje se od originala, ali zato kod X360 najobichniji 20GB HDD koshta 100 evra, a ne mozesh da stavish neki drugi, i tu lista ne prestaje :D Tebi vishe koshta punjach sa baterijama koji sony daje za dzabe :)

Vatate se za gluposti kada nemate shta da napljujete kod PS3 :)

pa onda im ne treba ni konzola u narednih godinu dana...

X360 nema uopshte HDMI, zashto si ga ti kupio ? :D

Poslednja izmena:
Ovo je ladno istina! Danas sam bio u Extremnom Platou i Jevrosimlju i ladno u obe kompanije prodaju ove konzole po cenama 17600-17700 dinara sa sve čipovima :zgran:

(Jevrosimlje = ComTrade)

Pa sta je tu cudno? Svi znamo ko je bio Extrem, cime se i kako bavio, nas uvoznik i distributer original igara.

RGB Scart za PS2 koshta 200 dinara i ne razlikuje se od originala, ali zato kod X360 najobichniji 20GB HDD koshta 100 evra, a ne mozesh da stavish neki drugi, i tu lista ne prestaje :D Tebi vishe koshta punjach sa baterijama koji sony daje za dzabe :)

Vatate se za gluposti kada nemate shta da napljujete kod PS3 :)

X360 nema uopshte HDMI, zashto si ga ti kupio ? :D

Posto za jedan original kupljen za PS3 mozes da kupis dodatan kontroler i punjac sa baterijama a za sledeci original jos i taj HD od 100 eura svako uporedjivanje u isplativosti gubi smisao. Sto se tice sta gdje ima da se igra u prvih godinu dana XB360 ce imati daleko veci izbor igara (i ekskluziva) od PS3 jer se ocekuju ubrzo veliki hitovi.

Pa sto bi ugradjivali cip i davali originalnu igru kad nakon ugradnje cipa originali postaju bespotrebni?

Kupovinom čipovanog ili bilo kakvog PS2 kod firme o kojoj govorimo, NE DOBIJAŠ nijednu piratsku igru, niti ih dotična firma prodaje, to je bila tema, a ne koliko je besmisleno kupovati originale ako već imaš čip.

Forsaken Demon

Garancija ti je godinu dana i na konzole sa i bez cipa! Samo ti za cipovanu dolazi garancija od druge firme...

My bad.

Sto se tice sta gdje ima da se igra u prvih godinu dana XB360 ce imati daleko veci izbor igara (i ekskluziva) od PS3 jer se ocekuju ubrzo veliki hitovi.

Naravno, barem 80% igara će se pojaviti i za PC, i to superiornijem izdanju.

Poslednja izmena:
Da se razumemo, ja pozdravljam prodaju konzole sa ugrađenim čipom :)

Pa 95% igara sa PS3 ce biti na Xb360 bar prema sadasnjim najavama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno