Miloshe, vecina ovog teksta je i danas tachna, ali ti to i dalje ne kapirash, a ovo shto sam promashio, bilo je predvidjanje, niko tada nije ni mogao da zna koja ce cena biti, ali niko nije mislio da ce i cena X360 biti 400$ sa zastarelim DVDom i bez HDDa u svakoj konzoli. Ovo je napisano pre vishe od godinu dana, a tebi i dan danas nisu jasne osnovne stvari koje morash da znash da bi uopshte uchestvovao u diskusiji a pogotovo kachio moje quoteove.
Najjache od svega je to shto ti koji si lupao i dalje lupash kao neko ko nije komad hardvera ili bilo koju konzolu imao u rukama, mene quoteujesh. Nisi trebao to da radish, jer sad ide komedija...
"Sa tim kit-om se prave igre koje na njemu rade u 10 frejmova a treba da rade na finalnom proizvodu u 30-60. Inace za PS3 nije nista prikazano zato sto jos nema gotovog proizvoda. XB360 igre su radjene na sistemu sa ATI 9800 karticama koje su nekoliko generacija ispod grafike iz XB360. Ta graficka je prilicno losija i od grafike koja ce se naci u PS3. "
"Ja ocekujem da Sony bude isao sa gubitkom po konzoli od 300$ kao i MS a ako se ispostuje sve sto je obecano konzola ce kostati u proizvodnji oko 1500-2000$ sto dovodi do toga da PS3 realno tesko moze ici ispod 1000$ a najvjerovatnije 1500$"
"Ipak je za ocekivati da PS3 izadje po cijeni od oko 700$ ali negdje u 2008.-2009. godini"
"Ja sam rekao da PS3 ako uspije da ispuni sve obecano vrijedi dosta vise od XB360."
"Inace problem je sto SONY uopste ne moze da napravi PS3. Znaci PS3 postoji kao uredjaj velicine cuvenog Smederevca (sporet na drva) a kada tako nesto proba da se ubaci u malo pakovanje jednostavno ne funkcionise"
"Neznam sto kazete na informaciju da PS3 nece serijski imati HD a sa tim ni instaliran Linux. Koliko ja znam ovdje se XB360 zamjeralo sto ide u dvije verzije i da je zbog toga bio bas ispljuvan.
"
"Ma koliko ja znam ovdje se izricito tvrdilo da ce PS3 SVAKI imati HD i da ce SVAKI imati instaliran LINUX"
Na kraju se to desilo, dok se za X360 isto govorilo, ali ne po forumima vec iz usta M$ PR retarda, i shta se desilo na kraju ?
"Normalno da je bolje za Sony da cijedi svaki cent iz svojih potrosaca i da izbaci PS3 kad on uopste ne bude neko cudo tehnike. MS stvarno ne izbacuje konzola koliko trziste trazi ali ce in u vrijeme pojavljivanja PS3 ipak biti mnogo vise nego PS3-ke i sa prilicno vecim brojem igara"
"Jedno se mora priznati, tek danas se vidi koliko je MS jak, tj. koliko je ispred vremena. "
"Toliko o svemogucem Sony-u i nemoci MS-a.
Evropa ga vjerovatno nece gledati prije kraja 2008. ili pocetaka 2009.
Ipak su se moje prognoze obistinile.
"
"PS3 za 500$ ce mi izgledati primamljivo zbog BR plejera. Ipak sam ja filmofil koji uz to drzi DVD klub (i to sa originalima). Nijesam ja taj koji je opcinjen MS-om samo mi smeta do slijepo obozavanje Sony-a kao nekog Bozanstva.
"
Ovde quoteujesh joystiq kao velikog poznavaoca konzola i industrije
"Svima je jasno da će izlazak PlayStationa 3 preorijentirati razvojne timove sa prethodnika na tu konzolu, no do tog dana nas dijeli još šest do devet mjeseci prema najoptimističnijim predviđanjima. Ovo pišemo zbog vrlo smjele izjave koja se pojavila na naslovnici američkog izdanja Official PlayStation Magazinea koji igru Black najavljuje kao posljednji veliki PS2 naslov, kao što je vidljivo na priloženoj fotografiji preuzetoj s Joystick.coma.
"
"Najbolje bi bilo da je Sony na vrijeme shvati da ne treba da se takmici sa MS-om u tehnickom dijelu i da se okrenuo necemu slicnom kao Nintendo sa velikim izborom dobrih igara koje graficki ne moraju da budu savrsene. "
"Jedino sto je dobro je velika vjerovatnoca da ce PS3 raditi bez problema vec u startu jer ce biti sastavljen od hardvera koji ni u cemu tada nece biti next-gen.
"
"MGS4 je radio u punoj brzini na masini koja je po snazi velicine kao PS3 ali je zato fizicki velicine jednog zamrzivaca. Problem nije napraviti tako jak PS3 nego ga staviti u kutiju slicnu onom komadu plastike koji su predstavili jos poodavno i ohladiti je.
"
"Najgora je stvar sto se fanovi uopste ne postuju, sto se vidi iz primjer da iz Sony-a niko nece da se udostoji da kaze tacne specifikacije konzole, njena orjentaciona cijena i datum izlaska. Kod XB360 se sve ovo znalo mnogo ranije i sve je ispostovano bez ikakvog mijenjanja ili kasnjenja"
"Mene bi logicno bilo da ako samo BR (najjeftiniji i to koji ne moze izaci prije juna) kosta 1800$, PS3 nema sanse da kost ispod 1000$, realnije bi ipak bilo 1500$-2000$ jer on ipak nudi MNOGO vise od tog Pionirovog BR plejera"
"Japan jeste vazno trziste video igara, ali u odnosu na svjetsko trziste i nema neku tezinu. Amerika i Evropa su tu ipak potrosacki lideri"
Necu ni da pricham o tome kako si pitao "ako PS3 keshira zbog brzeg uchitavanja, kako ce 50GB bluray da stane na 20GB verziju" i slichne nebuloze, ali uopshte nemam nameru da se prepucavam, pogotovo sa tobom, i da prenosim diskusije sa drugih foruma. Doshao si ovde medju PC igrache da prichash sa mnom o konzoli jer tamo gde ljudi prate konzole dupe ti pomeraju, a ?
Svaki sledeci post sa ovakvim sadrzajem ce ti biti obrisan, a ja te upozoravam da ovde ima i drugih metoda "vaspitavanja".