Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti u nedostatku argumenata pochnesh da prichash bilo shta ? :) Mislim da smo to apsolvirali, Sony je ubica, ali to i dalje nema veze sa PS3 :D

Poslednja izmena:
yooyo je napisao(la):
Evo da i ja dodam jedan info o PS3 a u vezi igre Heavenly Sword (http://ps3.ign.com/objects/700/700186.html)...
Motion Capture i face animaciju radi WetaFX. Ko je gledao King Konga i LOTR zna o cemu govorim. :)

Zato devkit i koshta toliko. Izgleda da se tu ne placa hardver, vec softver, jer je od prve najave PS3 Sony licencirao tuce ovakvih razvojnih alata. Bukvalno svi najjachi alati u vezi fizike su tu.

driver je napisao(la):
Pa shta mislish shto sam ja naruchio vishe komada ? Nece ga biti nigde da se kupi prvih 6 meseci, a ja cu ih prodati verovatno i za 2000 dolara na ebayu gde je X360 prvih mesec dana koshtao 1500$, pa ti vidi koliko ce PS3 da koshta, a koliko ce mene da koshta PS3+1080p HDTV...nishta :D

Ccccc... vidim ja lepo da ćeš ti da završiš u threadu Crni biseri kao "hit godine".:D
Pozdrav.:wave:

Shto, u chemu je problem ? :) Nekom ameru koji ima kintu, a nije uspeo da nabavi PS3, omogucicu da dodje do svog primerka, tako trzishte u celom svetu radi, osim u nashoj zemlji.

Ja sam shvatio da ćeš pare da mlatiš u "našim", domaćim, krajevima.:d Za ove što imaju keš u stranoj valuti, ne sekiram se ni malo.:-devil-:
edit:
sad videh da pominješ ebay...
My bad!!!

Poslednja izmena:
Pa cak i da ih prodaje kod nas nemam nista protiv. Ko ima pare neka plati i gotovo. Guru se snasao ja da sam imao da iskesiram za par komada unapred prodao bi ih ovde po 1200E minimum

Nagadjanje za cenu... nagadjanje za kasnjenje... nagadjanje za kolicinu... u nasoj zemlji.

Prosle konzole su kasnile, ali tada nije bilo uvoznika, bila su hostaplerska vremena itd.

A jel ima sad uvoznika ? :) X360 posle 10 meseci ne moze da se kupi nigde u prodavnici, vec ima ljudi koji ih donose iz hrvatske, i to je pochelo tek pre 2 meseca, a ti ljudi verovatno zaradjuju na PDVu koji ne plate na carini (jachi X360 preko te kombinacije koshta 480€). Najjache od svega je to shto mi ovde shatro imamo Microsoft predstavnishtvo, i ja mislim da pricha sa X360 govori mnogo o tome kakva je to firma i kako posluje. Postoji tu samo da bi uzela pare na legalizaciji Windowsa, drugo ih ne interesuje, mada iver ne pada daleko od klade :)

Ako ona firma (ne mogu da kazem koja :)) uveze 400 komada PS3, super, kupicu josh 10 i prodacu ih na ebayu, jer u USA nece biti komad da se kupi vec posle nedelju dana.

Poslednja izmena:
Nisam spominjao xbox360 da bi sa njime poredio. Da ima uvoznika Sony programa.

Pa ima i uvoznika M$ programa, pa X360 niko ne uvozi. Svrati u Sony world da vidish shta prodaju. Svaki shvercer preko halo oglasa ima veci izbor i novije modele. Ko je uvezao PSP ? Par nezavisnih firmi koje nemaju veze sa Sonijem, i to po par komada i 10 igara. Kada sam uzimao kameru, odmah sam svratio u Sony world, nadajuci se da imaju veliki izbor, a oni imaju 3 modela DV kamere, od toga dva prodata, i vishe komada nemaju ?!?!?!

Poslednja izmena:
Vrlo mudar potez od strane ms-a...

Ah Microsoft - i Gebels bi im pozavideo na propagandi . :d
PES6 nije ni bio planiran da izadje na PS3 . PES7 ce biti prva igra
iz serijala koja ce izaci za PS3 na jesen 2007 , a pre nje izlazi WE na prolece .
PES6 izlazi na PS2 i XBOX360 . Vlasnici PS3 moci ce da igraju i PES6
zahvaljujuci backwards kompatibilnosti .
Microsoft je samo iskoristio situaciju i nalozio naivcine :D :D .

MS *****ao sony :)

http://www.pro-g.co.uk/news/23-08-2006-3469.html

znachi odma pola njih koji chekaju PES6 na sonyju ce da uzmu xbox :)

Goransteine i svi ostali, evo primera shta znachi u isto vreme microsoftovo shirenje lazi i nepracenje konzola. Naravno, vecina je chula prvu vest gde je WE ekskluziva, ovaj demant ce mnogo manje njih chuti, i Microsoftu je to jasno, ali moze im se kada imaju tolike pare.

Vec se desilo sa GTA4 gde je Microsoft uspeo da navede ljude da pomisle kako je X360 ekskluziva, naravno od toga nema nishta, GTA 4 ce izaci na obe konzole istovremeno.

Onda ova pricha za WE, gde je Konami popizdeo.

At its press conference earlier this week, Microsoft made the announcement that Konami's Pro Evolution Soccer (known as winning Eleven to us) and EA's FIFA Soccer would both see a year's exclusivity on the Xbox 360, making its next-gen console "the platform" for soccer fans. This was seemingly a huge win for Microsoft, considering how popular Soccer is in the European and Asian territories.
Now, however, we're starting to hear a different story. Speaking with Winning Eleven producer/creator Shingo 'Seabass' Takatsuka earlier today, we learned that Microsoft made claims that were untrue. "The presentation was misleading," he told us. "We never said exclusive for one year on the next-gen platforms. We said this year. We were agreed that it was this year."

According to Takatsuka, Microsoft's claims have caused some issues for Konami (with Sony, no doubt), and he definitely wants to set the record straight. Winning Eleven is exclusive to the 360 for this year, but it's likely a case of necessesity (the PS3 game, which he confirmed is being worked on, isn't far enough along in development) rather than some major exclusivity deal with Microsoft. The PS3 version could ship as early as next spring, he admitted, though no timeframe has been set yet. The only thing certain is that it will absolutely not release before January 1, 2007.

Poslednja izmena:
Nagadjanje za cenu... nagadjanje za kasnjenje... nagadjanje za kolicinu... u nasoj zemlji.

Prosle konzole su kasnile, ali tada nije bilo uvoznika, bila su hostaplerska vremena itd.

druze danas se po tom pitanju nista nije promenilo, pogledaj smao comtrade... sorry na offtopiku, bezim odmasadaodma

Inf iz prve ruke

Narode, ajd malo informacija za vas...

Uvoznik, ovlašćeni distributer i servis za celokupan PlayStation program POSTOJI, u NS... (da ne reklamiram) - ja tamo radim...
Ako se neko setio da pogleda deklaracije i garantne listove na PS2 i PSP konzolama bilo gde u državi, skontao bi (možda) da je sve od iste firme, ili je ušlo u državu na crnjaka...

PS3 će se pojaviti i kod nas u najavljenom datumu, 17. Novembra, još ne znam, u kojim količinama, ali ćete moći da kupite u SVIM većim mestima...

Maloprodajna cena još nije definisana, pošto još nemamo TAČNU nabavnu cenu, ali se zna da će svi dići cenu za prvi talas konzola (naravno)...
Jedno mesec dana kasnije će se stabilizovati cena, pa će biti oko 500e za slabiji, a 600e za jači model (60Gb HDD, HD izlaz)... (ta cena nam je predložena iz Sonyjeve centrale u Belgiji)...

NEMOJTE tražiti po prodavnicama kao SONY World...(ja ni ne znam da oni uopšte imaju i PSP i PS2) to je samo neka Sony-jeva maloprodaja, koja nema veze sa PS... uostalom pozovite Sony-jevu centralu u BG, i oni će vam dati naš broj u NS, pa se kao raspitujte kod nas za sve potrebne inf...

Pa sad nek krenu pitanja...

A u toku je i pripremanje sajta (2-3 nedelje)
www.playstationclub.co.yu

pa će tamo moći da se sazna sve potrebne informacije...

Pozdrav narode...

Ah Microsoft - i Gebels bi im pozavideo na propagandi . :d
PES6 nije ni bio planiran da izadje na PS3 . PES7 ce biti prva igra
iz serijala koja ce izaci za PS3 na jesen 2007 , a pre nje izlazi WE na prolece .
PES6 izlazi na PS2 i XBOX360 . Vlasnici PS3 moci ce da igraju i PES6
zahvaljujuci backwards kompatibilnosti .
Microsoft je samo iskoristio situaciju i nalozio naivcine :D :D .

Neko mi je izbrisao post???
Napisao sam da (sve ide po planu) ko hoce da igra fudbal na PS3 moze da ustedi lijepe pare jer mu uopste ne treba HDTV jer ce fudbal zahvaljujuci backwards kompatibilnosti raditi jednako dobro i na obicnom TVu. "MS je samo iskoristio situaciju i nalozio naivcine".

Pa sad nek krenu pitanja...

Evo imam ja pitanjce-kako nameravate da imate najavljenu eu cenu od 500/600e kada je psp kod vas daleko skuplji nego u bilo kojoj eu zemlji (npr. psp giga pack vam je 33000 dinara tj. skoro 400 evra dok je recimo u nemackoj 235, da ne pricam o memoriskoj kartici od 2gb-a za psp koja je kod vas skoro 240e dok se i kod nas u bolje snabdevenim foto radnjama moze naci za 80e ili o dodatnoj 1800mha bateriji za koju mi je kod vas trazeno 80 evra dok je original 2200mha dakle veceg kapaciteta u eu 40 evra)?

Iz svih ovih razloga verovatno ce mi biti mnogo isplatljivije da predjem u neku od okolnih zemalja i kupim ps3 po normalnoj ceni ili jos bolje da mi ga neko donese iz kanade za nekih 450evra koliko ce tako kostati premium verzija umesto 600 koliko ce biti u eu.

I ja bih voleo da kod nas moze kao i u eu da se kupi konzola po najavljenoj maloprodajnoj ceni za evropu ali me iskustvo sa psp-om naucilo da je bolje osloniti se na sopstvene uvoznicke sposobnosti :D

Poslednja izmena:
Evo ja cu da ti odgovorim.
Ako PSP u nemackoj kosta 235€, to znaci da kada se odbije nemacki pdv, koji je mislim oko 16%, marza koja je oko 10% i carina, koja je oko 5%, mislim, (sva japanska roba se u EU carini!), kumulativno to izadje da je VP cena u nemackoj oko 180€.

E sada, glavni bezobrazluk nasih distributera je sto kada pravdaju svoju cenu, oni kazu, 235 eura u nemackoj, dodajem carinu i pdv i dok se ja ugradim bar 20%, dodje se do cene, koju si ti Kraken rekao.

A sustina je da svako ko je zaista ovlasceni uvoznik (pa i ko nije) dobija tu konzolu mnogo povoljnije, i bez carine i pdv-a, jer se izvozi.
Dakle, kada se sve to obracuna, cena ne bi smela da bude jaca u srbiji nego u nemackoj.

Sta vise, ako pogledate neke veoma "krupne" komponente, kao sto su to recimo ink jet stampaci, gde je konkurencija na domacem trzistu zaista ogromna, cene se skoro i ne razlikuju od nemackih. Ja sam recimo moje Canone platio jeftinije nego moj saradnik, nemac!!!

Tako da se ovde jasno vidi da ih je trziste primoralo da normalizuju cene.

Ali nasi distributeri ako se ne ugrade masno i debelo, nisu nista uradili...

E sada, glavni bezobrazluk nasih distributera je sto kada pravdaju svoju cenu, oni kazu, 235 eura u nemackoj, dodajem carinu i pdv i dok se ja ugradim bar 20%, dodje se do cene, koju si ti Kraken rekao.

A sustina je da svako ko je zaista ovlasceni uvoznik (pa i ko nije) dobija tu konzolu mnogo povoljnije, i bez carine i pdv-a, jer se izvozi.
Dakle, kada se sve to obracuna, cena ne bi smela da bude jaca u srbiji nego u nemackoj.
Bas tako. Kad su u pitanju ovlasceni uvoznici cene bi trebalo da budu iste ili slicne, nikako 20-30% vise, sto je slucaj kod nas. A ono sto nije od uvoznika, znachi to je ili na crno ili je je uvezeno preko nekog drugog, takvu robu u EU prodaju po 10-15% manjim cenama od onih preporucenih. E tu robu valjaju kod nas.

U Italiji je takav slucaj sto se tice telefona ili fotoaparata. U normalnim prodavnicama mozes da biras kad kupujes oni ti sve lepo objasne: na ovaj imas garanciju 2.god. u bilo kom ovlascenom servisu i obicno vazi svuda u celoj EU, a ako kupis ovaj jeftiniji garancija ti je u Ugandi:D ili u Tajlandu i naravno sam placas sve troskove ako si lud da kupis to pa da saljes tamo.
E, sad kako nabavljaju tu robu ne znam, ali u onim manjim prodavnicama uglavnom je sve takva roba i to sigurno daleko jeftinije nabavljaju nego da uzimaju direktno od uvoznika.

Kraken

Ajmo redom... Giga kartice od 2Gb su kod nas došle u JAKO malim količinama... i sve se rasprodalo u trenu. Sad oni koji su to pokupovali po tadašnjim cenama, to drže na lageru... i hoće da prodaju po cenama po kojima su dobili, a za to vreme se tržište preplavilo sa karticama od 2Gb koje su ušle u državu na crno... Ali zato pogledaj kartice od 1Gb, i videćeš da imaju sasvim prihvatljivu cenu...(e, da, foto radnja... gde je tu garancija???)

Za delove kao što je npr PSP baterija... još nije razrađen servis, pa mi moramo da rasparimo uređaje, kad je nekom potreban punjač, baterija, ekran...

a za prodajnu cenu... trenutno u SCG možeš kupiti dvojku po prep mp ceni od 17600 din (sa čipom i nekom igrom na poklon). to ti je 200 i kusur e. A možeš da kupiš i od nekog crnjaka za nekih 150e. Taj crnjak je to kupio recimo u Mađarskoj za 150e, ali kad je izneo iz države, vraća mu se AFA (PDV) koja je ako se ne varam 22%, a na našoj carini sakrije, da ne bi platio carinu i PDV! Super! Dobio si konzolu po ceni kao u EU! Šta kad se pokvari? Ćeš nositi u M na popravku???

Nemojte zaboraviti, da za SVE što se unese u državu, mora da se plati carina i PDV,a oslobođen si poreza iz države iz koje uvoziš...

Ne znam da li me znash, poshto znam puno "online" ljudi :)

a za prodajnu cenu... trenutno u SCG možeš kupiti dvojku po prep mp ceni od 17600 din (sa čipom i nekom igrom na poklon). to ti je 200 i kusur e. A možeš da kupiš i od nekog crnjaka za nekih 150e. Taj crnjak je to kupio recimo u Mađarskoj za 150e, ali kad je izneo iz države, vraća mu se AFA (PDV) koja je ako se ne varam 22%, a na našoj carini sakrije, da ne bi platio carinu i PDV! Super! Dobio si konzolu po ceni kao u EU! Šta kad se pokvari? Ćeš nositi u M na popravku???

Nemojte zaboraviti, da za SVE što se unese u državu, mora da se plati carina i PDV,a oslobođen si poreza iz države iz koje uvoziš...

Sve je to OK. Replicirao si Krakenu, ali i potvrdio ono što piše testthenext. Znači i vama se odbija PDV (ili kako se već zove u datoj zemlji), plus dilerska cena (ako ste zaista uvoznici), plus rabat na količinu (ovde se ograđujem, jer je pitanje da li ga imate, jer ne znam koliko komada uvozite), i na kraju poprilično ugrađujete u krajnju cenu. Pazi to je vaše pravo, ali isto tako je i pravo nas kupaca da vas napljujemo žešće zbog takve biznis politike.;)

Zvanični slogan za PS3: "This is Living" :)

Driver

U kojoj firmi radiš? PM

Moorhuhn

ZAISTA smo uvoznici, jedini...
SONY ima samo dilersku cenu, i to je to... nema rabata, samo fiksna cena... bilo da si uzeo 1000 ili 50000..., samo ti na količine daju kao "poklon" još neku dodatnu opremu za konzole..., a za ugradnju u MP cene treba da se obratiš u prodajna mesta, pošto smo mi samo VP, tako da ne radimo sa fizičkim licima...
Samo sa firmama...
Tako da možeš da pljuješ samo na one maloprodaje, koje prodaju mesečno jednu (ponekad i dve) konzole, pa su sretni, jer su navatali na nj 20-30-40e...
Ali to su ti već treća-četvrta ruka...
Da se ja pitam, ranije bih i ja rešio preko iz Mađarske, ali samo zato, što imam prijatelje koji redovno idu preko, pa bih pokupio i AFU, a i izbego bi PDV... a imam i sa kim da vratim ako mi se pokvari... (mada sad više ne bih... dilerske cene čuda prave :) )

Ali to ti je slučaj sa bilo kojom robom, svako ko ima priliku, će kupiti bilo šta preko, samo zbog poreza... tako to nije izgovor ni za PS, ali koliko ljudi ima priliku da ide u inostranstvo samo zbog robe vredne 3-400e? A ovde će za to platiti nekih 50-100e više, a samo za put bi potrošio MNOGO više...?

Jel sam u pravu?

Intuder_Alert, a da li se mi znamo :)

Drago mi je što si objasnio neke stvari vezano za distributera, ubih se već sto puta da uradim to isto.

Poslednja izmena:
trenutno u SCG možeš kupiti dvojku po prep mp ceni od 17600 din (sa čipom i nekom igrom na poklon). to ti je 200 i kusur e. A možeš da kupiš i od nekog crnjaka za nekih 150e.
Znachi Sony kod nas prodaje PS2 po prep mp ceni od 17600 din sa ugradjenim chipom i nekom igrom na poklon?:d

Znachi Sony prodaje chipovane konzole sa piratskim igrama i jos daje garanciju na to, a ako kupis konzolu bez chipa, onda je to prodaja na crno i nemas Sonyjevu garanciju, ja sam te tako razumeo.

Koliko ja znam, garancija na konzolu bez čipa je mnogo duža, ali pojma nemam ko ovde kupuje tako nešto.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno