Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
driver je napisao(la):
Ovo ne valja za trzishte, ali kao i uvek, pobedjuju zutaci sa cenom.
Naprotiv, Sony je pukao ne toiliko zbog cene već zbog izbijanja na loš glas zbog velikog, enormnog broja reklamacija. Niko ne želi da plati 2k za profi monitor i onda dobije monitor sa 12 mrtvih piksela i 17 mrtvih subpiksela. Jednostavno su krš. Drugi su jeftiniji, a imaju i bolju proizvodnju, manji broj reklamacija i jednostavno veću i bolju ponudu. Sonija je verovatno mrzelo da usavršava proizvodni proces. Sony muze dok ga ne provale. Isto kao sa MP3 plejerima, isto kao sa mnogim drugim parčićima elektronike - dok može da se uzme ogroman keš - teraj, kad nam postane skupo da pravimo bolje stvari izaći ćemo sa tržišta. I to izlaze upravo kada su LCD ekrani generalno dostigli određeni stepen zrelosti i kvaliteta, takav da generalno nema mnogo greške (za običnog korisnika) ma koji model uzeo, posebno napolju.

edit: naravno, pre nego što kreneš da nabrajaš kako je Sony oduvek bio bajna firma sa Betom i Playstationima, da naglasim da nisu uporedive situacije - Sony ovde izlazi sa tržišta u trenutku kada je tehnološki najjače, a to bi bio ekvivalent kada bi se sada posle Playstationa 2 povukli sa tržišta konzola jer im je neisplativo da prave PS3...

Poslednja izmena:
Ja se ne udubljujem mnogo u LCD monitore, ali svako ko to prati i razume se, reci ce da je Sony uvek bolji od ovih monitora koje svi kupuju na kilo, a skuplji 50e. I sam sam se par puta uverio u to, tako da mi nije jasna ta pricha oko loshish Sony LCDova. Shto se tiche HDTVa, tu je Sony tek ispred ostalih, shto po kvalitetu, shto po novoj tehnologiji koju gura, odnosno sam razvija.

Kao shto vec rekoh, problem su kinezi. Sony ne moze da se takmichi protiv Samsunga iako ima bolju stvar, jer cena prodaje proizvod danas, ne njegov kvalitet, pa je zato Sony u problemu sa consumer elektronikom poslednjih godina, pa je i batalio te poslove. U vreme kada kinezi nishta osim dno kvaliteta nisu mogli da naprave, zbog te velike razlike, Sony se naravno prodavao, ali danas kada imash komad hardvera srednjeg i visokog kvaliteta, vecina razliku ne vidi i kupuje jeftinije. Zato je vremenom sony pocheo da pravi loshije stvari da bi mogao nekako da konkurishe zutacima, i na kraju i prestao to da radi, jer njihova politika nikada nije bila napraviti neshto shto svi ostali imaju po najpovoljnijoj mogucoj ceni, vec potpuno obrnuto od toga.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Zar plasma nije umrla odavno ? :)
ma slažem se, ali Sony očigledno nije mislio tako... :)

i naravno da LCD monitori nemaju veze sa LCD TV panelima, tu je Sony i dalje jak zajedno sa Samsungom u tandemu.

driver je napisao(la):
Kao shto vec rekoh, problem su kinezi. Sony ne moze da se takmichi protiv Samsunga iako ima bolju stvar, jer cena prodaje proizvod danas, ne njegov kvalitet, pa je zato Sony u problemu sa consumer elektronikom poslednjih godina, pa je i batalio te poslove. U vreme kada kinezi nishta osim dno kvaliteta nisu mogli da naprave, zbog te velike razlike, Sony se naravno prodavao, ali danas kada imash komad hardvera srednjeg i visokog kvaliteta, vecina razliku ne vidi i kupuje jeftinije. Zato je vremenom sony pocheo da pravi loshije stvari da bi mogao nekako da konkurishe zutacima, i na kraju i prestao to da radi, jer njihova politika nikada nije bila napraviti neshto shto svi ostali imaju po najpovoljnijoj mogucoj ceni, vec potpuno obrnuto od toga.
Ne delim to mišljenje. Sony ne može da se takmiči jer je jednostavno dinosaurus koji nije dovoljno ulagao u razvoj panela pa ga šišaju u kvalitetu i mnogo jeftiniji modeli konkurentskih kompanija, pa čak i Kinezi. Nije tako u svim klasama, ali u većini jeste. Osim ako ne misliš da je slika na današnjim TFT monitorima od 17" do 24" gora od slika na ekvivalentnim modelima od pre 2 godine :)

Anyway, dosta smo trolovali o tome. Štaje se ovo zbiva sa Blu-rayem u PS3?

Shta se zbiva za bluray-em, pojma nemam ? Neshto novo na inquireru ili joystiq-u ? :)

Btw, pojavile su se satnice za TGS, i sonijeva konferencija ce biti 22. septembra u 17h po nashem vremenu. Ne znam da li ce live prenos biti dzabe na gamespotu/ignu. A ko nije u toku (svi iz threada :)), pre nekoliko dana je najavljen poduzi spisak igara koje ce biti prikazane, medju kojima je i Killzone. Koliko je ovo tachno, ne znam, ali je Sony vecinu ovih igara vec najavio za TGS, ali su sigurno precutali neshto.

PlayStation 3

Announced:

Blade Storm: Hundred Years War (Koei)
Fatal Inertia (Koei)
Gundam: Mobile Suit (Namco Bandai)
Ridge Racer 7 (Namco Bandai)
Vampire's Rain (AQ Interactive)

Games listed(?):

- Resident Evil 5
- Devil May Cry 4
- Assassin's Creed
- Grand Theft Auto IV
- Siren 3
- Metal Gear Solid 4
- Final Fantasy XIII
- Tekken 6
- Silent Hill 5
- SpiderMan 3

Announced titles making their debut to the show at TGS:
- Killzone 3
- Fatal Frame 4
- Onimusha 5
- Kingdom Hearts 3
- Sequel to Shadow of the Colossus
- Sneak Peak at God of War 3
- Ninja Gaiden 2
- Battlefield 3 or believed to be Battlefield 2142
- Sneak Peak at Zone of the Enders 3

35 Sony PS3 games announced, 27 playable games at TGS:

*Railfan (Ongakukan)
*Devil May Cry 4 (Capcom)
*Fatal Inertia (Koei)
*Blade Storm (Koei)
*Mahjong Taikai IV (Koei)
*Coded Arms Assault (Konami Digital Entertainment)
*Genji (SCEJ)
*Formula One World Championship (SCEJ)
*Heavenly Sword (SCEJ)
*Lair (SCEJ)
*MotorStorm (SCEJ)
*Resistance Fall of Man (SCEJ)
*The Eye of Judgment (SCEJ)
*Warhawk (SCEJ)
*Gran Turismo Series (SCEJ)
*Minna no Golf 5 (aka Hot Shots Golf, SCEJ)
*Ridge Racer (Bandai Namco Games) - Wanna see how this one turns up
*Gundam Target in Sight (Bandai Namco Games)
*Armored Core 4 (From Software)

Poslednja izmena:
Sta ima tu novo?

To da ce igre biti iste one koje vec igramo godinama, to smo znali:D

E,aj da vidimo i killzone,dal ce opet neka prevara da bude?

mislis kao sa motorstorm sto igra ne lici na onaj prvi video?

Alias je napisao(la):
Sta ima tu novo?

To da ce igre biti iste one koje vec igramo godinama, to smo znali:D
\

Niko te ne tera da ih igrash, uvek imash jedan zanr na PCu i upgrade za svaku poshtenu igru :)

God of war 3?!! ,zar ne treba prvo da izadje lepsa verzija GOW2 od one na PS2? Sad sam se nalozio, a kada ce to biti u Srbiji :eyebrows:

Poslednja izmena:
Da, GOW 2 izlazi za PS2 u februaru '07, a GOW3 nece sigurno izaci pre kraja sledece godine.

Postoji info da ce jedna domaca firma na launchu (17.11.06) da uveze 400 komada PS3, samo se ne zna koja ce cena biti, a ja kapiram da bez 900e nema.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Postoji info da ce jedna domaca firma na launchu (17.11.06) da uveze 400 komada PS3, samo se ne zna koja ce cena biti, a ja kapiram da bez 900e nema.

Ma, idi bre :D:D:D

C.D@Inq opet o PS3

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33995

Izmedju ostalog,napisao je i sledece :

As a help to the fanbois who inevitably write in somewhat curious broken englishish every time their precious console gets re-specced in a downward manner, please cut and paste the following. It will save you at least an hour trying to figure out the parts of the keyboard that are not WASD:

You teh sux0r 2 sae teh PS3 is not going to teh r0x0r! Yew lie, yew 360 luvr. U teh sux! U maek thing up, go die!!!1111one!1!!!1 heheheheh

:d :D

Poslednja izmena:
colt je napisao(la):
Shta bre znachi ovo u citatu?

Pa podrazumeva se da razumesh engleski...
To je njegov doprinos onima koji bi da ga flejmuju zbog tog clanka:).Posto vecina ne zna dobro engleski vec koristi razne 1337 verzije(leet) izraza,on im je ucinio uslugu da se ne muce vec iskopiraju taj njegov tekst i posalju mu takav na mail:D

BTW clanak inace govori o mogucih 10% smanjena frekv. za GPU/MEM u PS3 jer navodno Sony(ili Nv) imaju nekih problema.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):

900e ???????????????????????:zgran:

to bi bio vrhunac bezobrazluka!:mad:
ako je cena u evro zoni 600e, realno bi bilo da kod nas bude 700e..:eyebrows:

18% pdv na 600 i izadje 720 u najboljoj varijanti ;) + ugradnja za exkluzivu i eto i K (soma) bez frke. Tako se to radi. E sad mozda nece biti bas tako. Videcemo jos...

900e?! + par naslova, znaci jos godinu dana da stedim u PS3 prase :beat: . p.s. je..s Crysis...

Poslednja izmena:
Alo bre ljudi, pa PS2 je na launchu koshtao 300dm, kod nas 1500. PSX je koshtao isto oko 300dm, kod nas 1800, i te konzole nikada nisu stigle istog dana, a i japan je uvek imao 6 meseci prednosti, tako da su cene josh i nize nego shto bi bile za launch day.

PSP se kod nas pojavio 6 meseci posle US launcha i 9 meseci posle Japana, i ja znam samo za nekoliko primeraka koji su ladno prodati za 800e.

Ne kapiram šta želiš reći. Da je 900 evra ok cena? Ili da je mala? Da treba da bude tolika cena jer će uvek neko kupiti? Prethodne PS verzije su izlazile u doba najbahatijeg lopovluka koji je ikada vladao ovom zemljom, a danas smo valjda nešto bliže svetu.

Naravno da će uvek biti onih koji će dati i 3000 evra ako treba, ali to ne znači ništa. Upravo zato tržište konzola i zaostaje za zapadnim debelo. Osim toga, to što je par primeraka prodato po ekstravisokim cenama nije nikakav pokazatelj, to je svega par primeraka.

Hocu da kazem da je to normalna cena za ovu drzavu na launchu najpopularnije konzole ikada, ne samo napolje, vec kod nas. Svako ovde zna za playstation, a tatini sinovi ce ga dobiti kako ga vide u oglasima/izlogu, po bilo kojoj ceni, pa ce zato toliko i koshtati. Ko bude malo pametan, svratice do Hrvatske/Madjarske, i kupiti ga za 500/600e.

A kad prichamo o onim vremenima, kakve veze ima lopovluk sa tim, mnogo je bitniji standard, koji je danas daleko veci nego 96. godine kada se PSX pojavio kod nas i kupovao za ~1800 dm shto je bilo 90 prosechnih plata.

Pa shta mislish shto sam ja naruchio vishe komada ? Nece ga biti nigde da se kupi prvih 6 meseci, a ja cu ih prodati verovatno i za 2000 dolara na ebayu gde je X360 prvih mesec dana koshtao 1500$, pa ti vidi koliko ce PS3 da koshta, a koliko ce mene da koshta PS3+1080p HDTV...nishta :D

Poslednja izmena:
ne bi bilo lose kada bi Sony imao neku akciju PS3+HDTV, ali u osetno povoljnijoj varijanti.

Vugla je napisao(la):
ne bi bilo lose kada bi Sony imao neku akciju PS3+HDTV, ali u osetno povoljnijoj varijanti.
XB360 je napolje imao mislim sa Samsung HDTVom

filipenko je napisao(la):
Ipak je Sony potvrdio da misli na svoje korisnike, što je driver uvek i tvrdio. Pošto su očajni na navedenim poljima odlučili su da se povuku sa tržišta, da njihovi korisnici ne bi trpeli štetu :p
Sve ide po planu

A shta ne ide po planu ? Da, u vezi X360 nishta nije po planu :)

Poslednja izmena:
Najnoviji plan je da Sony sa svojim baterijama zapali sve laptopove koji imaju MS programe u sebi a posto Mac u zadnje vrijeme omogucava instaliranje Windowsa na sebe preventivno unistava i te racunare.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno