Šta je novo?

ZTE Grand X

Ja trenutno nemam problema sa KGDMA 1.1, jer vise ne kasne poruke a baterija mi izdrzi i preko 2 dana (sinoc se isljucio jer se baterija istrosila posle 2d 14h) tako da mi je jos uvek best buy

Po meni ZTE jeste i dalje best bay :) da je još uvek kojim slučajem u prodaji jer šta možeš da kupiš kod provajdera u toj klasi za te pare :D realno nemožeš ništa. Ako poredite telefon sa alkatelovim 997 onda sigurno da je alkatel bolji u toliko što na raspolaganju ima 1gb rama ali ZTE ima bolju rezoluciju. Ali meni se i dalje nikako ne svidja ta ideja kod alkatelovog modela da mi se valjda home, opcije, back dugme pojavljuju prilikom dodira ekrana i time se smanjuje površina ekarana. Problemi koje ima ZTE sa softverom su rešivi i oni će sigurno biti rešeni u narednom periodu ali ti dugmići kod alkatela što iskaču će i dalje da iskakati jer takve je sorte :D. A ta opcija mi se nikako nesvidja. Da ja bih opet uzeo ZTE :) ali sada verovatno pre LG L9

Poslednja izmena:

Tada se nije zaglupljivao u toj meri kao što sam primetio sada, problem je očigledno do softvera i novog apdejta. Poruke mi i dalje redovno stižu, zadovoljan sam trajnjem baterije kao i pre. Zaglupi mi se prilikom pokretanja FB aplikacije ili YTuba, prijavi da nešto nije u redu sa app nakon čega se sam posle nekoliko sekundi otkoči. Veovatno je problem u taktu procesora kad prelazi iz stanja mirovanja u radno stanje.

Drago mi je da vidim drugare koji aktivno prate temu i koji su tu da nas eto podsete da smo uzeli njesra od telefona ali šta je tu je hebi.a nemamo svi kintu za IPHONE, SAMSUNGE, HTC-e i ostala čuda-ludila ili npr. za svemogući Alkatel 977 koji nije ni bio u ponudi Telenora preko kojeg sam uzeo telefon.

Poslednja izmena:
Danas sam podigao telefon u Telenoru, nisu hteli da ga zamene za drugi model. Piše ovako:zamenjena matična ploča, novi imei broj, test ok, ukloniti korisnički instalirane aplikacije koje rade u pozadini i automatsku sinhronizaciju. Šta uopšte znači korisnički instalirane aplikacije koje rade u pazadini da li to znači da ne treba koristiti facebook, gmail, skype itd. Ne posećivati google play koristiti samo za telefoniranje i poruke hahahah, pa mogao sam jeftinije da prodjem sa nokiom 3310 čak sam imao kod kuće neki ericson koji sam kupio kod Bogoljuba Karića 1996. godine. Da li neko razume šta znači korisnički instalirane aplikacije koje rade u pozadini. Inače sam telefon dao na servis 21.01.2013. godine a danas je 27.02.2013. ni jednom me nisu obavestili šta je sa telefonom, savki put sam morao da odlazim do njih da zovem da pišem mail-ove a prošle nedelje su mi rekli da ne može da se popravi i daću dobiti potvrdu od servisa da bi mogao da ga zamenim za drugi telefon ali danas su se javili da ga preuzmem. Bude li mi jednom zakasnila poruka čeka ga servis.

Mom drugaru se Grand X iskljucio posle ''servisa'' par minuta po preuzimanju. On se vratio u poslovnicu i radnik ga pitao da li vadi bateriju i da li nakon toga hoce da se ukljuci telefon. Posle potvrdnog odgovora otprilike mu je rekao sta se onda zali? Definitivno nema resenja za ovaj telefon. Serviser mi je rekao da mogu da zamene plocu ili uflesuju softver, trece nema. A ocigledno ni jedno nije resenje. Sta da se radi, nosim ovo dok moram, ZTE me vise nikada videti nece (to da li je Blade ili bilo koji drugi odlican me apsolutno ne interesuje).

Nisi trebao da ga preuzmeš. To što su uradili je direktno kršenje Zakona o zaštiti potrošača da direktnije ne može biti.

Oni se ponašaju kao da su jači od zakona. A zakon o zaštiti potrošača treba da promeni naziv u zakon o zaštiti proizvodjača, prodavaca i prevaranata. Ko ga je pisao svaka mu čast Telenor je NEDODIRLJIV.

Oni su ti napisali da ne posecujes market vec samo da ga koristis za telefoniranje? Ako je tako onda treba ponovo da im posaljes telefon na servis jer ako telefon ne moze da radi sve funkcije koje su navedene da moze, smatra se neispravnim...Za bolji rezultat zapreti im tuzbom...

Mom drugaru se Grand X iskljucio posle ''servisa'' par minuta po preuzimanju. On se vratio u poslovnicu i radnik ga pitao da li vadi bateriju i da li nakon toga hoce da se ukljuci telefon. Posle potvrdnog odgovora otprilike mu je rekao sta se onda zali? Definitivno nema resenja za ovaj telefon. Serviser mi je rekao da mogu da zamene plocu ili uflesuju softver, trece nema. A ocigledno ni jedno nije resenje. Sta da se radi, nosim ovo dok moram, ZTE me vise nikada videti nece (to da li je Blade ili bilo koji drugi odlican me apsolutno ne interesuje).

Pa samo ga je o5 trebao ponovo vratiti na servis...To sto se on pale po vadjenu baterije ne znaci da je ispravan, vec sasvim suprotno

Oni se ponašaju kao da su jači od zakona. A zakon o zaštiti potrošača treba da promeni naziv u zakon o zaštiti proizvodjača, prodavaca i prevaranata. Ko ga je pisao svaka mu čast Telenor je NEDODIRLJIV.

Neka se oni ponašaju kako hoće. Ako nije ispravan uređaj vrati ga i zahtevaj drugi ispravan ili zamenu.

Kažeš da je neispravan i nećeš da ga podigneš.

Ne oni su napisali ,,ukloniti korisnički instalirane aplikacije koje rade u pozadini i automatsku sinhronizaciju. Šta je to pojma nemam, valjda koristiti samo ono što je već instalirano na telefonu i ne sinhronizovati. Instalirali su mu b08 to nisam naveo.

Pa onda su oni i uklonili te aplikacije...To je mozda njima stiglo kao spisak zahteva kad su ga primili na servis...Cim su promenili plocu, automatski si ostao i bez tih aplikacija jer bas sumnjam da su vadili NAND sa stare ploce i stavili na novu...
Da sam na tvom mestu ja bi instalirao sve normalno i ako o5 bude pravio probleme vratio ga u servis...

Koja bruka za Telenor, a ovima u servisu se sigurno dize kosa na glavi kad im donese neko Grand X. Ko zna koliko su jadnici telefona morali opraviti do sad... A pilicarski Telenor umesto odma da daju zamenu oni se ciganisu ovako, propasce im firma zbog par stotina telefona :eek:

Vraćen u Telenor posle dva sata. Bila mu je baterija na 51% kada sam ga vratio (posle dva sata) ušao je u crveno, poruka poslata sa drugog telefona nije nikad stigla. A najludje je što mi je ova iz Telenora rekla da mi je uključena sinhronizacija, rekao sam joj da mi onda daju neku Nokiu od pre deset godina a ja njima poklanjam ZTE jer ako nema sinhronizacije onda meni ne treba ni neograničen internet niti mi treba smartphone. Doveli ste me u zabludu.

Hahahahhahahah... Eto ko sve radi. Kad bi malo pametniji radili, a ne wanna be ribe koje su dosle preko direktorskog stola, sve bi bilo super. Ako je ukljucena sinhronizacija onda to ima veze sa porukama!!!!!!! HA HA HA

evo posle nedelju dve ili koliko je vec proslo od b08, da potvrdim da def. nemam nikakve probleme sa baterijom

to je realno bila i jedina moja zamerka ovom telefonu, osim sto mu je fotoaparat smece...meni se nikada nisu desavala blokiranja i kasnjenje poruka, imao sam srece valjda...

sta sam jos primetio, od kako sam promenio karticu za vecu i brzu [i brendiranu, jer je ona koja je dosla sa telefonom bila noname], znacajno je bolji odziv u aplikacijama ciji su podaci na njoj, tipa galerija itd...sada bukvalno moze da se trci prstima kroz slike bez ikakvog zastajkivanja, ko za reklamu brzine :)

mirna bačka!

Nemam problema sa DS i sa kašnjenjem poruka, a zaglavio se jedanput za tri nedelje koliko ga koristim sa B08. Ne samo da je onda bio best buy već i sada se ne može kupiti bolja sprava za taj novac, naravno pod uslovom da funkcioniše poput mog primerka.

još veći best baj je moćni i neprikosnoveni OT-997 :D ali ti dugmići koji iskaču me toooliko nerviraju da para nema kojima bih plato telefon. Na kraju ZTE jeste odličan telefon pod uslovom da je ispravan :) i dalje sam tog mišljenja jer sve i da morma da zamenim telefon nemam pojma šta bih uzeo u zamenu da li neki huaveji ili skuplje modele kao što su lg, samsung. To sve što sam rekao važi za Telenor preko kojeg sam i uzeo telefon.

još veći best baj je moćni i neprikosnoveni OT-997 :D ali ti dugmići koji iskaču me toooliko nerviraju da para nema kojima bih plato telefon.

qHD (960x540) je minimalna rezolucija koju sam razmatrao kad sam kupovao telefon, danas ne bih gledao ništa ispod HD rezolucije (1280x720), a ako zaista troši deo korisne površine (raspoložive rezolucije ekrana) za iscrtavanje soft tastera ne bih ga dalje komentarisao.

Sa boldovanim ako funkcionise , sto je u vecini slucajeva nemoguce :d

Slažem se, ako ne funkcioniše ono osnovno onda je to za reklamaciju i na osnovu toga se ne procenjuje telefon. Naravno ovaj je već osvojio titulu problematičnog.

Poslednja izmena:
ZTE ima odličnu rezoluciju čak šta više ima bolju nego li mnogo hvaljeni i dalje ne prikosnoveni OT 997 :D. Ali kao što paradigma kaže ZTE jeste osvojio titulu problematičan ali opet verujem da će promenom roma on konačno biti na poziciji koja mu i pripada :)

Evo da se i ja javim. Na servisu je od 13.2. i vec su pe barem 5 puta lagali da ce mi se javiti i te fora al nista od toga. Malopre odem da proverim stanje (na sajtu bgelektronic ono sa imei), i pise da je pregledan da cekaju novi deo. A 3 puta sam naglasio da hocu zamenu a ne da ga popravljaju. I onda ne budem lenj okrenem lepo servis i pitam ih o cemu se radi, a on meni prosipa price tipa nemam blizih informacija. I sad cu da cekam kao ***** jos mesec dana da njima stigne taj deo i opet nema garancije da ce da radi kao treba. Dodje mi sad da odem u Telenor i da otkinem sa one zice neki normalan telefon i nonsalantno isetam napolje

Nazad
Vrh Dno