Šta je novo?

ZTE Grand X

Zvao sam danas korisnicki servis na 0639000, gospodja mi je rekla, posle provere u servisu da je crkao neki deo na telefonu i da se ceka, na moje pitanje do kada rekla je da po novom zakonu nema roka do kada je servis duzan da popravi telefon. Na moju konstataciju da ja nisam telefon kupio u servisu nego kod telenora, molim vas ali takav je zakon, na moj zahtev za drugi model telefona,znate po zakonu samo servis moze da odluci odnosno da izda potvrdu da se telefon zameni za drugi ali vi ste uvoznici tog telefona znate po zakonu servis mora da... molim vas strpite se dok servis ne odluci takav je zakon, do kada, u razumnom roku. Zakljucio sam da ovi iz telenora izuzetno postuju zakon i da je servis vlasnik i prodavac telefona a oni su samo tu da prodaju i naplacuju svaki mesec po pljackaskim cenama, siroti. Ovo verovatno nema nigde. I sta sad? Strpite se bice u razumnom roku. Bas su razumni.

Da li si uspeo šta?

Meni je od prošlog utorka na servisu. Rekli su da će mi se javiti ove sedmice i naglasio sam da hoću zamenu telefona. Pa sad cekam, treba valjda sms da pošalju...

Realno jos uvek ne. Prosle nedelje sam digao celu poslovnicu na noge, pa se pojavila sefovica poslovnice koja je odmah nazvala servis nekog Bozu i Boza je rekao da cu dobiti popravljen telefon do kraja ove nedelje, cekaju deo satro, stigne deo, malo strpljena kaze sefovica i sve ce biti u redu. CEKAM PETAK! A od Telenora kojima sam pisao zahtev za promenu modela uz moju doplatu, bla bla bla znate ne mozemo mi kao uvoznici i prodavci aparata bilo sta da uradimo bez odobrenja servisa????????? tako da vas na zalost (veliku) moramo odbiti. Na osnovu naseg saznanja od servisa vas aparat je na detaljnom testiranju i cim se zavrsi testiranje (na HIV) dobicete aparat a Boza kaze da nedostaje deo koji se ceka. DETALJNO MI TESTIRAJU ZIVCE. Jedno tako veliko Preduzece konglomerat se bruka za jedan smrdljivi Kineski telefon placen 20 dolara na veliko. BRUKA.

Realno jos uvek ne. Prosle nedelje sam digao celu poslovnicu na noge, pa se pojavila sefovica poslovnice koja je odmah nazvala servis nekog Bozu i Boza je rekao da cu dobiti popravljen telefon do kraja ove nedelje, cekaju deo satro, stigne deo, malo strpljena kaze sefovica i sve ce biti u redu. CEKAM PETAK! A od Telenora kojima sam pisao zahtev za promenu modela uz moju doplatu, bla bla bla znate ne mozemo mi kao uvoznici i prodavci aparata bilo sta da uradimo bez odobrenja servisa????????? tako da vas na zalost (veliku) moramo odbiti. Na osnovu naseg saznanja od servisa vas aparat je na detaljnom testiranju i cim se zavrsi testiranje (na HIV) dobicete aparat a Boza kaze da nedostaje deo koji se ceka. DETALJNO MI TESTIRAJU ZIVCE. Jedno tako veliko Preduzece konglomerat se bruka za jedan smrdljivi Kineski telefon placen 20 dolara na veliko. BRUKA.

Ukoliko taj Boža popravi telefon i vrati kao ispravan, a tebi i dalje on baguje i gasi se ti ga lepo opet vrati u telenor na popravku. Dužni su da otklone sve nedostatke koje ima aparat ukoliko ne otklone isto su dužni da ti zamene isti tj da ti iz servisa daju potvrdu da je popravka telefona nemoguća i da ti zamene za odgovarajući aparat

Da ne ureknem B08, so far so good.

I meni isto fontele šljaka da ga ne ureknem, mada ja nisam ni imao većih problema sa aparatom do sada.

10+ od mene. Kod mene isto odlicno sljaka. Poruke stizu, baterija duze traje, ne zakucava... Mozda ima veze i sto sam telefon dan dva pre update resetovao na fabricka podesavanja ali za sad da ne cuje djavo, odlicno radi.

e jedina mana za sada je to sto mi stignu ponekad 3-4 iste poruke

Poslednja izmena od urednika:
3-4 iste poruke i telefon šljaka dobro:trust:

primetio sam da se to desava i kod drugih na telenorovoj mrezi a da ne koriste zte. sto se mene tice bolje 3 iste nego jedna sa zakasnjenjem od 10 sati...

Mozda nema veze sa tim ali mi se čini da od kako sam prmenio pozadinu telefona da bude statična umesto da ja neka anmacija nekako je telefon brži i ne trokira i ne koči. Možda ja lupetam ali je to onda neki samo lični dojam.

Poslednja izmena:
Наравно да има везе:p live wallpapers троше рам, а и батерију:D

Stavio sam i ja sad window animation scale na 0 pa cu da vidim sta se desava, mada nisam ni imao neki live wallpaper...

Mozda nema veze sa tim ali mi se čini da od kako sam prmenio pozadinu telefona da bude statična umesto da ja neka anmacija nekako je telefon brži i ne trokira i ne koči. Možda ja lupetam ali je to onda neki samo lični dojam.

Kad imas live wallpaper to je kao da imas video klip koji se vrti u pozadini - trosi RAM, batetiju i zauzima cpu. Live wallpaper ima smisla jedino na jacim mobilnim telefonima.

Kad imas live wallpaper to je kao da imas video klip koji se vrti u pozadini - trosi RAM, batetiju i zauzima cpu. Live wallpaper ima smisla jedino na jacim mobilnim telefonima.

Razliku u odnosu na pre sam uočio posebno prilikom izlaska iz neke app kad mu treba neko vreme da se povrate ikone na ekranu ili kad udjem u meni kad vrtim strane, nekako čini mi se kao da je brži odziv kažem opet da je to možda neki moj subjektivni osećaj ali testiram ja i dalje ali mislim da ću se svakako zadržati na običnom wallpaperu.

Poslednja izmena:
Zanima me kako mogu da obrišem sve podatke koji se nalaze u home. Kad duže držim stisnuto home dugme pojavi se lista sa app koje sam koristio nervira me da ih brišem jednu po jednu. Ima li opcija obriši sve?

Instaliraj na kompu Phone Commander ana fonu Root Explorer i kroz njega daj Admin privilegije svemu što hoćeš da menjaš pa se kroz Phone Commander igraj kako god.

Sto bi sad instalirao i na kompu i na telefonu i sad preko kompa se cimao i povezivao itd?

I uopšte niste razumeli lika šta hoće... To iz home-a kako ti nazivaš se zove recent apps to nauči za ubuduće, jer neki ne znaju šta znači ovo sto si ti objasnio :)

To što ti hoćeš ako nema na stock ROM-u onda nema, ima na CM based ROM-ovima. Inače android nije windows, zašto bi gasio aplikacije iz recent apps? To ti pomaže da brže dodjes do aplikacija koje si koristio zbog multitasking-a, a ja iskreno ne znam kako bi bez toga kad koristim 2-3 aplikacije odjednom i prelazim iz jedne u drugu...

izgleda da je ipak cuo djavo, ukocio se 2 puta u roku od 4 dana. mozda sam ja i brzo okrenuo broj jer je telefon bio u stanju mirovanja pa nije bilo dovoljno vremena da se podigne procesor na radnu "temperaturu". Ali barem poruke ne kasne i baterija bolje drzi. 2 od 3 nije lose.

Verovatno se vec pricalo o tome. Govorim o problemu u vezi poruka. Postoji li neki update koji je popravio softer,stalno mi kasne poruke. Tek kad iskljucim pa zatim upalim telefon,onda stignu.

najnovija verzija softwera je donekle resila problem sa porukama. kazem donekle jer 3 nedelje nakon updejta poruke su normalno stizale da bi u poslednjih par dana opet se javilo kasnjenje. nije strasno jer samo par poruka su zakasnile. sto ne znaci da nece opet poceti da kasne kao pre updejta. a resenje je ispravna verzija softvera koju svi nestrpljivo cekamo...

Zakucao se opet ali meni se čini da je problem ne rešiv i da će problem ostati, jedina nada je JB rom ako se pojavi uopšte za zte. Više neverujem u apdejte jednostavno smo se upecali i to je to ja neverujem da bi mi u telenoru zamenili tel zbog toga. Za 2 godine kad budem obnavljao ugovor neće mi na pamet pasti da nasednem na nešto slično. To je sve što ću reći više.

Danas sam !"#$%&/ i otišao do Telenora rešen da se posvađam i ostavim telefon, rešen u nameri da mi zamene aparat za neki drugi. Obzirom da poznajem čoveka koji radi kao prodavac u Telenoru kontao sam da ću možda uspeti u pokušaju međutim da stvar bude još tragikomičnija pa i taj gari u što radi u Telenoru isto ima ZTE stojim i u neverici gledam, kaže čovek da ima iste probleme sa njim kao i svi mi. Pitao je kolege da zameni telefon za neki drugi ali nije uspeo iz ne znam kog razloga, tako da je meni oma postalo jasno da nema šanse da se tek tako zameni aprat osim naravno da se ozbiljnije pokvari. Msm da se razumeo poruku, mogao sam i ja kao ostalih 4 pre mene da ostavim telefon ali bi verovatno u servisu odradili apdejt softvera i vratili nazad telefon ali ne bi problemi rešili, zapucavao bi se on i dalje. Dakle bagovanje softvera koje imamo nije problem zbog kojeg bi u Telenoru zamenili telefon jer je on po njima ispravan tj kad ga testiraju u servisu on radi. To su bile loše vesti, a dobre vesti bi bile da i dalje se "radi" na softveru ako sam dobro razumeo čoveka testira se neki softver koji bi trebalo uskoro da puste i treba da sačekamo. Ko zna možda se pojavi JB ako ništa drugo opet će to biti samo neka nova zakrpa za već postojeći rom. Kako god bilo i taj gari u Telenoru kao i svi ostali čekamo da koooonačno proradi kako treba jer aparat ima odličan potencijal :D da bude cool :D

Vrh Dno