Šta je novo?

ZTE Grand X

Pozdrav dobri ljudi! Imam jedan problem vezano za ovaj telefon! Ne mogu da ga povezem preko racunara i razmenjujem podatke (mtp,itd). Jednostavno ne prepoznaje,udjem u sdcard i svaki folder koji otvorim prazan. Sta da radim,postoje li odredjeni drajveri ili nesto tako?

Prvo kada povežeš telefon sa kompom pod tipom veze odabereš zadnju opciju, tada se instalira drajver. Onda odabereš MTP. Ako ni tad ne radi odeš u device manager i pod prtable devices pronadjes ZTE i updejtuješ ručno. Ja sam kod mene morao prvo da disablujem drajvere od nokie da bi proradilo. I to nece baš na svakoj mašini kolko sam primetio.

za sada nista mi ne znaci sve dok ne budm proverio kroz par dana da li stizu redovno poruke i kako se drzi baterija.

Ja sam tek pre 2 dana skontao da mi kasne poruke na SSM 1.6, tako da je pitanje da li su kasnile i pre jer su neki odgovori stizali jako brzo...Za vikend se prebacujem na KGDMA 1.1

isprobao poruke, izgleda da rade sada kako treba. razmenio 20 poruka i sve su stigle. mozda je samo takav dan da sad rade a mozda su stvarno popravili u vezi poruka. potrosnja baterije msm da je ostala ista tj. msm da nema nekih poboljsanja za sada. jos je rano za procenu

Jel FM aplikacija (radio) radi u B08?

Još samo da potvrdiš da nema Deep Sleep problem pa da prelazimo na novi firmware.

evo vam screenshoot. baterija je sada na 50%, skinuta sa punjaca u 8:50. kao sto se vidi baterija se nije popravila ali poruke jesu.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1360238625604.jpg
    uploadfromtaptalk1360238625604.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 87
cini mi se da telefon cesto gubi mrezu ( vrati se mreza u roku od 3 sekunde ). bez obzira da li je na wi-fi, da li je ekran ugasen ili se telefon aktivno koristi. blicne crvena lampica da nema mreze i u roku od 2-3 sek se vrati mreza.

Pa i pre su poruke bile ok prvih par dana, tako da mislim da je jos rano de se da i ta procena

kod mene nikad ovako poruke nisu dobro radile. danas sam razmenio 30 poruke i sve su na vreme stigle. a slazem sa da mozda kasnije opet pocnu da kasne...

Izgleda da je ovaj b08 dobar.Za sada sve radi kako treba i uredno ide u deep sleep, mada je jos rano da se prica o tome da su reseni svi problemi, zna on da pokaze bubice i posle nekoliko dana.

Upravo sam instalirao novu verziju softvera, pa ćemo da vidimo šta kaže. Da li i vama kao i meni iako mi je isklj vibracija dok kucam ona radi nervira me to što nemogu da je nikako isključim. Vibracija pri dodiru mi je isključena

Poslednja izmena:
@TosaNS A jel` si iskljucio vibraciju tastature?
Settings->Language & input->Android keyboard settings->Vibrate on keypress

@TosaNS A jel` si iskljucio vibraciju tastature?
Settings->Language & input->Android keyboard settings->Vibrate on keypress

Hvalaa puno upravo sam pronašao kako da isklj vibraciju po tvom savetu i uspeo sam da isključim super je filing :D

cini mi se da telefon cesto gubi mrezu ( vrati se mreza u roku od 3 sekunde ). bez obzira da li je na wi-fi, da li je ekran ugasen ili se telefon aktivno koristi. blicne crvena lampica da nema mreze i u roku od 2-3 sek se vrati mreza.

Primetio sam i ja taj prob i meni se čini da ispada iz mreže na par sekundi možda sve konačno poprave u sledećem b09 apdejtu :banghead:

Poslednja izmena:
Hvalaa puno upravo sam pronašao po tvom savetu gde i uspeo sam da isključim vibraciju pri kucanju super je filing :D

Primetio sam i ja to možda sve poprave u b09 :banghead:

Ili mozda bude b05, niko vise nemoze ukapirati na koji nacin obelezavaju verzije softvera. Dve naredne povecaju a trecu smanje za po 3 broja, pa opet povecaju...

Prilikom prikljucenja na punjac i iskljucenja displeya na power dugme, na kojoj frekvenciji vam radi procesor? Da li treba da ide tad u deep sleep kada je na punjacu ili treba da radi na 216? Kod mene je uvek na 216 kad posle punjenja pogledam frekvencije...

Kad je na punjacu onda je na 216 i to je ok, ne bi valjalo kad ga skines sa punjaca a on ostane na 216.

mislim da ovi iz telenora polako ulaze u fazon na kraju će ipak to biti odličan telefončić, samo još da ispeglaju sitne nedostatke i biće superrrr :D

Poslednja izmena:
Da, tamo negde kad izađe b62 :D. Nikakav softver ne može da ispravi sve probleme koje ovaj telefon ima jer je jednostavno hardverski loš, ali dobro, srećno :).

Da, tamo negde kad izađe b62 :D. Nikakav softver ne može da ispravi sve probleme koje ovaj telefon ima jer je jednostavno hardverski loš, ali dobro, srećno :).

ja sam opet ubedjen u suprotno da nije problem do hardvera i nvidie tegra2 čipa nego da je problem baš u softveru jer se različito ponaša u zavisnosti od softvera koji je instaliran. Da je problem u neispravnoj RAM memoriji ili lošem pprocesoru sigurno bi se telefon ponašao isto bez obzira na softver koji mu je instaliran, što ovde očigledno nije sličaj. Mene sve ovo dovodi do zaključka da onaj ko je trebao i bio zadužen da uradi softverski deo to nije uradio kako valja, tj da su imali u rukama gotov proizvod, a da nisu pripremili valjan program za njega i tu su podbacili. Optimistično je da peglaju softver što je za mene kao krajnjeg korisnika bitno i da se trude da poprave šta se popraviti može, tako da on bude više nego korektan aparat što on po karekteristikama i jeste. Ne bih da bacam neke hejtove i da galamim kako je njesra aparat, ja nisam neki zahtevan korisinik, a ono za šta meni treba, on odradi bez problema tako da ja očekujem da mu sve bolje i bolje bude uštiman softver :D. A kao krunu svega očekujem JB koji će sigurno od ovog telefona napraviti extra aparat.

Poslednja izmena:
I ja se slazem sa tim da je u pitanju SW, bas zbog toga sto se telefon ne ponasa isto sa razlicitm ROM-ovima

Moje pitanje se tice zabave, kod nekih igrica kaze please request a refund? citao sam nesto o tome,u fazonu nije gameloft prilagodio za sve uredjaje. Kako to regulisati?: Takodje hteo bi da vas pitam, odakle skidate hd igre? moj metod je bio ukucam naziv igre pa apk. Medjutim nisu uvek linkovi ispravni. Pozdrav!

Zabo se grand x u 16.30h tako da više sreće sa novim apdejtom drugi put. Šta su popravili ja neznam ali da gubi signal gubi tj kad se konektujem na net prijavi network error. Kada dodje sebi posle nekog vremena bude ok. Užasno varira signal to me jako nervira

Poslednja izmena:
Kako bre zabo ,sad si me razocarao.Meni je ceo da radio kako treba i znaci da ocekujem njesra.

Kako bre zabo ,sad si me razocarao.Meni je ceo da radio kako treba i znaci da ocekujem njesra.

Hteo sam da pokrenem fb aplikaciju i ušao u app ali se ubrzo zatim zablokirao tel i nakon nekog vremena sam je došao ksebi

Poslednja izmena:
Vrh Dno