Делимире, повлачим тврдњу за Атом. Видим да га Intel продаје за $44, а пошто немају конкуренцију (VIA је за сада

), твоја тврдња ми се чини логичном (о највећој стопи добити), али у маси ја не видим како Атом може бити исплатив.
Остаје чињеница да када се одузме продаја Атома, да је AMD де факто ојачао у мобилном сегменту, а да је ненормална тражња за netbook-овима једва била довољна да AMD падне за 1% у укупном тржишном уделу. 1% пад је последица не имања netbook процесора.
И онда треба погледати последње анализе Гартнера, да је новонастало netbook тржиште извукло продају лаптопова ове године због свеопште економске кризе. Чије би и колико би било тржишно учешће да није створено netbook тржиште, јасно је и малом Перици

. Netbook процесори канибализују продају мобилних процесора (неко рече Intel).
Од када је Пума била замишљена као премиум бренд

? Пума је платформа замишљена као конкуренција Centrinо-у у свим тржишним сегментима (од јефтиних кућних, преко играчких до пословних лаптопова (ово последње јако тешко)).
Кад се све сабере и одузме, nVidia је највећи губитник (мада их посао са Apple-ом вади)

.
Mislim da je situacija na desktop trzistu toliko losa po AMD da je gubljenje samo 1% trzista u sustini pravi uspeh.
Ма изгубили су због Атома јер он исто улази у тржишни удео.
Откуцао сам да су анализе на она два линка на нивоу Интелових маркетинг менаџера :smash:.
Није проблем у статистици већ како се тумачи.