^ Prežvaka priča već hiljadu puta. Jest guma nova nakon 5 godina stajanja, kako da ne!
A uvek ima napomena "ako su skladištene u odgovarajućim uslovima".
Otkud ja da znam da li su skladištene u odgovarajućim uslovima. Otkud ja da znam kako i gde su ih čuvali tih 3,4,5 godina
A to je ortodoksna glupost koja se forsira poslednjih godina. Potrošačko društvo. Pisao sam više puta i opet ću ponoviti, za one koje mrzi da prelistavaju temu
- pneumatik je predviđen da trpi sunce i kišu, vrelo i hladno, abrazivnu podlogu, velike centrifugalne sile, gazi podloge svakakve vrste i hemijskog sastava i to pod konstantnim težinskim i brzinskim i centrifugalnim/centripetalnim opterećenjem i sve u roku od 24h dnevno 365 dana u godini.
A većina i dalje smatra da će mu se desiti nešto ako leži negde ušuškan. Čak i ako konstantno stoji vani potpuno izložen atmosferskim utricajima? Aha, kako da ne.
Nekada davno, dok pneumatici nisu ni bili na današnjem nivou, bar su informacije bile objektivne. U USA i dalje možete kupiti i voziti pneumatike stare više decenija jer su namenjeni za određena vozila a više se ne proizvode. I ne samo u USA, i ne samo za odltajmere za izložbe
I još, sve neki Šumaheri, refleksi kao u zmije, svi voze auto od 400-500 i više "konja", svi putevi su nam piste, čisti i glatki kao ogledalo ...
Vozite po razlokanim ulicama, sa gomilom prašine, peska, šljunka. Da izuzmemo one koji žive u Nemačkoj i Norveškoj isl a posećuju ovaj Forum

Potencira se kupovina premijum guma, dva metra kraće koja je ostvarila u test uslovima (da ne kažemo idelanim) značiće razliku između života i smrti. Hoće sutra malo. Značiće ako svi voze kako treba i vode pažnju o drugima, a nadrogiranih, bahatih, nadmenih i bezobraznih ima koliko hoćeš, neće te od njih spasiti ništa
Prvenstveno treba voziti bezbedno, da li je to brzo ili sporo svejedno. I brza vožnja može biti bezbedna
Treba kupovati gume shodno vozilu koje posedujete i uslovima u kojima vozite 99% vremena. Svakako i ja preporučujem bolje gume, ali o premijumu imam drugo, subjektivno mišljenje,
Ne ponaša se isto taj Continental u dimenziji od 20* čiji ste test gledali, i 17-ca koja je sada već postala budžet klasa bar u inostranstvu. Nemaju čak ni istu šaru (ovo već čisto jer nije ista gazeća površina), niiti se prave u istoj fabrici, a moguće je i da smeša nije ista.
Neki se podsmevaju onima koji voze A6 na tigricama, podsmevao sam se i ja. Ali je možda naprotiv čovek pametan i vozi kao devojčica ili kao baba (ne iz reklame tj vica). Ovo zvuči kao dvostruko podsmevanje, međutim kada razmislite te hipotetične devojčice i babe voze školski, oprezno i bezbedno. Zar ne?
Lični afiniteti i/ili ono što ljudi decidirano misle da im je potrebno, druga su priča.