Riken je odličan za ne kupiti. Evo ti info iz prve ruke.Iz nise klase sta preporucejete za zimsku gumu? Hyundai i30 2011, velicina 185 65 R15? Na nekoliko mesta sam cuo da Riken nije losa mada nisam siguran, jedan od prodavaca mi je preporucio Matador. Stare zimske su mi Hankook, postavicu sliku kasnije da vidite na sta lice, ni sa jednom gumom mi se ono nije desilo, nikom nije jasno kako.
Da dodam samo, u opticaju su i All Season mada prodavac koji je preporucio Matador kaze da ne uzimam AS posto prelazim godisnje 17-18k km. Sta mislite o tome?
Imao sam R4, neverovatno udoban i prohodan auto.Sneg je najmanji problem, po snegu gaziš kakvom god, pravi problem su led i blato. Za blato su me baš prijatno iznenadile BFG.
Grip inače umnogome zavisi i od vozila, na stranu elektronska pomagala. Svi oni koji se kunu u težinu vozila i elektroniku, neka se samo sete gde je sve Fićko mogao da izvučeIli R4
Letnji Riken UHP, asimetrična, DOT19. Gubi trakciju pri polasku na mokrom (ovde pišem za gradske uslove vožnje, nikakvo divljanje, visoka brzina i sl), očajne po kiši, vodi, subjektivno imam osćaj da je duži zaustavni put nego sa zimskog gumom... Tvrda smesa čak i za letnji pneumatik, možda omekani na 40 C. Takva je od kako je auto kod mene, skoro 3 godine.Kakav si problem imao sa njima? Ako misliš na ove nove, Mišlen/Tigar/Riken klon zimske.
Stare Riken su loše, u rangu starih Wintera (dobre na snegu, sve ostalo loše): https://alltyretests.com/riken-snowtime-b2-test-review/
Dobro, jeste, ali nisam imao vremena da tražim neki bolji test, a ovaj sam nedavno gledao.Malo je naivan ovaj "test" naročito prvo poređenje ...
Inače elektronika danas radi fenomenalan posao, slažem se.
Koliko su kostale?Narucio Kleber Krisalp HP3 pa cemo videti ali vidim dosta pohvala.
25.888Koliko su kostale?
Ja sam danas tu dimenziju sa ukljucenom montazom za zeninu Corsu platio 38k, Michelin Alpin A6.
Гледам шару, и размишљам, не бих се усудио на пут преко локалног дебелог брда са њима. Мада вероватно могу да одраде посао за новокомпоноване медитеранске зимске услове у Србији.Svaka čast za hrabrost![]()
Ne utiče na cenu, ali utiče na performanse.Šaru/teksturu mogu da naprave kako god hoće, to praktično ne utiče na cenu finalnog proizvoda. Smeša je ono što pravi razliku.
Narucio Kleber Krisalp HP3 pa cemo videti ali vidim dosta pohvala.
Prilično hvaljene Michelin CC2 gotovo uopšte nemaju te male nabore tipične za zimsku gumu. Ali se ipak odlično ponašaju na utabanom snegu.Да су га барем мало прошарали, онако на око, и са најбољом смесом тешко да ваља.
![]()
Кад смо код смеше, кинез у оном тесту што сам окачио има уредну шару дизајнирану у Финској, али због лоше смеше је по карактеристима у рангу 8 година старог Нокијана.Smeša je ono što pravi razliku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari