Skoro svi ozbiljni brendovi/podbrendovi imaju i putničku i SUV verziju istog modela gume.
Suv je faktički veće opterećenje i drugačije dimenzije.. Nista više.Sad nešto čitam, te 'SUV' verzije su namenjene više 'pravim' SUV-ovima, ne ovim 'gradskim', i više su prilagođene za off-road.
Kao čak je i preporuka ako voziš 'gradskog' SUV-a(Kadjar u mom slučaju) i ako voziš samo po asfaltu da ih ne uzimaš, jer su im više performanse prilagođene za taj neki off-road(tvrđe su od običnih)..
@frrka dovoljno sam guma u životu izmenjao, ali hvala na sugestiji
Ima moja dimenzija, samo nema trenutno kod mog vulkanizera na stanju.
Kada kažem manji, to je 4.5 metra i prazan skoro 1700kg.
Prošle godine ste me ubedili, ovde na forumu, da ne sipam više aditivirano gorivo, od kad sam rekao da neću, ne sipam. Ali za gume ne popuštam, tu se ne štedi.
Nisu nikad bačene pare, pošto šaram između premijuma i najboljih iz srednje. Jednostavno neuporedivo bolje stare skuplje gume, ako se dozvoljava generalizacija.Pa i ne baš. U bivšoj firmi smo imali 4 ne mala SUV-a, ni fabričke ni nove gume koje smo kupovali nisu bile namenjene off-roadu. Nevezano zimske-letnje.
Kupovana je samo premijum kategorija, btw (bačene pare ...).
Ovo ti je sto posto placebo, plus nema ni neke logike, ako govorimo o dizelu. Više aditiva znači manje goriva u jedinici zapremine, a ono ti daje energiju, ne aditiv. Aditiv tu služi za neke druge stvari. Dok sam vozio dizela, sipao sam neaditivirano gorivo, ali sam redovno sipao Wynss injektor kliner, na svakih 4-5 hiljada km.Što se tiče aditiviranog goriva, u jedan auto sipam aditivirano, a u drugi obično. U ovaj gde sipam obični, moram dva puta godišnje da dodam aditiv jer je pad performansi evidentan. Ljudi to i ne primete jer se sve događa postepeno, ali test zvani Bubanj potok nikada ne laže.
Nisu nikad bačene pare, pošto šaram između premijuma i najboljih iz srednje. Jednostavno neuporedivo bolje stare skuplje gume, ako se dozvoljava generalizacija.
Ovo ti je sto posto placebo, plus nema ni neke logike, ako govorimo o dizelu. Više aditiva znači manje goriva u jedinici zapremine, a ono ti daje energiju, ne aditiv. Aditiv tu služi za neke druge stvari. Dok sam vozio dizela, sipao sam neaditivirano gorivo, ali sam redovno sipao Wynss injektor kliner, na svakih 4-5 hiljada km.
Visokooktanski benzin je drugi slučaj, ali ni tu se ne dešava ništa postepeno. Tačnija detonacija znači više obrtnog momenta na motorima koji su to sposobni da iskoriste, bolja ekonomija, manja potreba za recirkulacijom gasova, itd.
Ponavljam - bačene pare.
Felne od 17-20". Premium gume koštale skoro dva puta više od srednjeg segmenta. Vođena je izuzetno precizna statistika potrošnje i guma i goriva.
Na goišnjem nivou su dva od ta četiri prelazili koliko u Srbiji proečno za 10 godina, isključivo po autoputu i gradovima, dakle asfalt, (uglavnom) poštovani propisi
Bilo je par incidenata (zapravo više od par) isključivo greškama vozača, ne bi pomogle gume formule jedan niti one za reli.
Konkretno, u i prethodne dve firme gde sam bio takođe se vodila detaljna evidencija, ali su bila putnička vozila i kombiji. Ovde mi je bilo karakerristično da su birali isključivo SUV, a imao sam pristup kompletnoj bazi održavanja.
P.S. razočarao sam se u Hankook, visoku klasu, i Pireli.
Bridgstone opravdava, ali se troši kao da ga mažeš na leba.
Sneg je najmanji problem, po snegu gaziš kakvom god, pravi problem su led i blato. Za blato su me baš prijatno iznenadile BFG.
Grip inače umnogome zavisi i od vozila, na stranu elektronska pomagala. Svi oni koji se kunu u težinu vozila i elektroniku, neka se samo sete gde je sve Fićko mogao da izvučeIli R4
Pa da.. Nisam siguran kako se to gleda uopšte..Interesantno da je npr za Tigar Winter / Tigar Winter SUV gumu ista nosivost(710kg)
Јесу, дозвољени су у целој Норвешкој, жена на свом ауту користи Ханкок са ексерима, ја сам на стандардним нордик зимским.Mitre, ti s u Norveškoj? Jesu li dozvoljeni spajkovi u tvom regionu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari