Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

ja sve naredne rigove koje budem pravio pravicu sa 850w kvalitetnim napajanjem i 4xRx 470 ili 480 karticama, jednostavno puno skarta medju plocama planiras 6 kartica uzmes sve povezes radi 4 ili 5...

pa na tu sam plocu i mislio ;) 850w napajanje 4 karte upalis clay-a i zaboravis na rig ;)

meni je bacanje para za nove maticne ploce kad hocete rig sa 4 karte uzmete lepo neku polovnu plocu 775 ili am2 za 6000din sve komplet ploca proc ram hdd... evo konkretno ja koristim 2x gigabyte p41-es3g i nemam nikakvih problema...
termaltake 750w gold na jednj ploci trenutno 3 karte 280x i 2x rx 470 za neki dan stize jos jedna rx 470, na drugoj 2x 7970 na 600w lc power. probao sam i sa 4 karte ploce radile su jer planiram da ih popunim 1 sa 4x rx 470 druga 2x 7970 i 2x 280x

Poslednja izmena:
Na thermaltake 750w imas 3x280x + 2x470 ?

Obrati pažnju da se kaže na tom linku Please note that this affects only the Zcash by NiceHash Pool! The well-know NiceHash Equihash (Zcash algorithm) sell/buy hashing power service will stay as you know it,

Znači samo treba ovo skinuti i pokrenuti. Onda program sam poskida najnovije minere i prepozna sve cpu/gpu na kompu. Štiklira se čime sve da kopa i samo se upiše sopstvena btc adresa u predviđeno polje i stisne Start. Program sam sve podesi i upregne tako da se uvek kopa najisplativija valuta i odmah sve ide u btc, bez rizika oko berze itd. Može se pratiti iz programa lepo koliko je projektovana zarada na osnovu trenutnih brzina i cena valuta, a može se i iz browsera pratiti sve. Mislim da su baš dobro odradili, i čim izađe neki brži miner, odmah ga uključe i obaveste da se skine nova verzija.

probao sa tim i nece da startuje mining. Izbacuje gresku "Warning no device has been enabled for mining, please enable at least 1 device to proceed mining"
A selektovan i CPU i svih 6 kartica ????

Evo sad radi samo CPU... GPU kao da memam ni jedan . Vidi ih sve pre starta. I od mininga nista...samo CPU kopa...nista od ove automatike

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Evo sad radi samo CPU... GPU kao da memam ni jedan . Vidi ih sve pre starta. I od mininga nista...samo CPU kopa...nista od ove automatike

Kao što je napisao darko, samo prvi put je potrebno odraditi benchmark iz programa, i u okviru njega odabrati isto sve cpu-gpu da benčmarkuje. Lepo dole onda piše dok to radi koliko od koliko benčmarka je uradio. Potrajaće malo jer imaš dosta karti i za svaku ima tipa 15 testova, ali je samo jednom potrebno. To radi da vidi kojom brzinom ti kopa koja kartica koji algoritam, tako da uvek zna šta je najisplativije da kopa sa tvojim hardverom. A ako znaš tačno šta hoćeš da kopa, možeš limitirati benčmark samo na neke valute i skratiti vreme testiranja. Na primer odabereš samo equihash (za ZEC) i daggerhashimoto ( za ETH).

Poslednja izmena:
Kao što je napisao darko, samo prvi put je potrebno odraditi benchmark iz programa, i u okviru njega odabrati isto sve cpu-gpu da benčmarkuje. Lepo dole onda piše dok to radi koliko od koliko benčmarka je uradio. Potrajaće malo jer imaš dosta karti i za svaku ima tipa 15 testova, ali je samo jednom potrebno. To radi da vidi kojom brzinom ti kopa koja kartica koji algoritam, tako da uvek zna šta je najisplativije da kopa sa tvojim hardverom. A ako znaš tačno šta hoćeš da kopa, možeš limitirati benčmark samo na neke valute i skratiti vreme testiranja. Na primer odabereš samo equihash (za ZEC) i daggerhashimoto ( za ETH).

moras prvo benchmark da odradis i za gpu, jesi to odradio ?
Nisam to radio.
Evo, pustio Bench..... cim zavrsi - javljam sta se desava.

0.1 ili 0.01?

28 Nov, 02:40 0.05570259

Toliko mi je prebacio za 5 sati kad sam primetio da je dwarf izbacio ZEC-a

Sto mu dodje oko 17$ za dan.

Poslednja izmena:
Ne valja racunica i ja sam tako mislio, za prvih 3 sata mi je iskopao 0.03113317 ZEC sa 4x480, ali je zato za sledecih 10 sati iskopao samo 0.01588624 ZEC, izglea da smo taj prvi obracun dobili toliko jer smo uboli brzo blok ...

Isto je sve to.
U pitanju je, samo, ko se na kom pulu oseća "sigurno"...

Pre ce bude, 0.0557 x 0.1 = 0.005... btc = ~3.5$

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Meni je za poslednjih 24h sa Coinmine prebačeno 0.305 Zcash što mu po sadašnjem kursu dođe ~22$ a na Dwarfu ne znam kako je (trebalo bi da je malte ne isto).

Prebacio sam nekoliko rigova da kopaju zec.Nije mi jasno u bat fajlu koji port da stavim jel na dwarfpoolu ima nekoliko?

zec-eu1.dwarfpool.com:3333 (univerzalni port sa varijabilnim diff-mislim da ovo većina koristi)

zec-eu1.dwarfpool.com:3335 (samo za VGA-niži diff)

zec-eu1.dwarfpool.com:3336 (za manje pojedinačne rigove-viši diff)

Poslednja izmena:
Eu port

Apple, pita čovek za port a ne za adresu pool-a :(

Vrh Dno