Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Rx 470 4gb 1270/1800 . Izgleda da je core klok bitniji nego memorija.

Prilozi

• 6545.PNG
    6545.PNG
    39.2 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Ima li neko problem sa ovim novim majnerom, stalno mi se pojavljuje zeleni ekran i rig zabode! rig cine 3x7970... sta li bi mogao da bude problem tu?

Boze pomozi samo neke zivotinje skupljamo, prvo pse, macke pa sad zeceve. Kad negdje pricam samo me ljudi gledaju ko da sam lud, reko imam milion macaka, hah, sad mi je cilj 10 zeceva pa sta bude.

Zaboravio si na konje, svinje, pingvine, zmajeve (da ne nabrajam dalje, sramota je :p)... Kod mene od svih životinjki ostalo samo perje (feather) ;)

20161125148007309202348.png
[/IMG]

Rx 480 4GB Elpida modovani biosi
1306/1950 naponi na default (inace 1306 je njihov default takt)
7xRx 480 4 GB Nitro rezultat 1410 sol ili nesto preko 200 sol po karti.

Koristim Super flower 1600 Gold, ne znam koliko trosi samo je potpuno hladno :) Mislim da je oko 1200w iz zida. Planiro sam na njega 8x 480 Nitro to bi mu taman bilo, ali susreo sam se sa ne ocekivanim problemom alokacije memorije prilikom starta, kazu da je nemoguce rijesiti tako da do daljnjeg ostaje na njemu 7 kartica.

Jesi probao 7+ 1x tahiti?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nisam, ali mislim da ce tek raditi sa 4x280x i 4x480 znaci ukupno 8 komada, ne svidja mi se da budu razlicite karte u rigu

A jel ti nije tesko da zabodes jednu tahiti kartu cisto radi probe zato sto ja planiram rig sa 8 kartica od kojih bi 7 bile rx 480 i na kraju jedan Tahiti 7970...

A jel ti nije tesko da zabodes jednu tahiti kartu cisto radi probe zato sto ja planiram rig sa 8 kartica od kojih bi 7 bile rx 480 i na kraju jedan Tahiti 7970...

gotovo da sam siguran da nece raditi ali probacu, iz asrocka kazu da je problem alokacija memorije na kartama sa 4 ili vise Gb memorije i da je to ogranichenje chipseta i da se ne moze srediti nekim updatom biosa ili sl.

Da li neko zna šta je sa Supernovom, ništa ne pokazuje a rig-ovi, ja bar mislim, kopaju

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Sapphire vec ima 5 verzija 480 Nitro kartica.

Dvije verzije su sa 4Gb memorije:
11260-09-20G-----1276/1750
11260-02-20G ----1306/1750

Tri verzije su sa 8GB memorije.
11260-10-20G------1276/2000
11260-07-20G------1306/2000
11260-01-20G------1342/2000

Razlika izmedju njih (izuzev kolicine memorije karte sa 4GB rade na 1750mhz, dok sa 8gb rade na 2000mhz) jeste u taktu GPU-a krece se od 1276-1342mhz

Poslednja izmena:
Neke su Samsung a neke Hynix ili Elpida....na memoriji pored frekvencije i tajminzi su različiti takodje......onda se ljudi pitaju kako kod njega može toliko a kod mene ne a ista karta "rx480 nitro 8GB"...

edit:
zato sam i napisao...kad već pišete svoje rezultate stavite sve info da ostali mogu da porede, inače nema vajde i ispada da se samo hvalite ;)

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za iskusne, da li je bolji coinmine ili flypool za ZEC-a? Još sam na ETH ali možda probam i ZEC-a ,)

flypool, ja 20-tak dana kopam na flypoolu i nisam imao nikakvih problema sto se tice isplate..

Da li neko zna šta je sa Supernovom, ništa ne pokazuje a rig-ovi, ja bar mislim, kopaju
Ne radi vec 5h,statistike nema.Na tviter nalogu su napisali da ce srediti kroz par sati.Mozes da vidis koliko si nakopao u My Acc pa u Edit Acc i u Cash out,samo me cudi sto danas nije bilo nijedne isplate.Dzabe nam Black Friday Special kad nema isplate,kao da ga nije ni bilo.

Nicehash miner sada uključuje claymore 8. Svaka im čast, 1 klik i nikakvo podešavanje a kopa dobro sa cpu i obe karte i pregledno, i sve konvertuje odmah u btc što je meni super jer ne volim da pratim berze i strahujem koliko je pao ili porastao zec. Ima li nešto bolje od ovoga?

Nicehash miner sada uključuje claymore 8. Svaka im čast, 1 klik i nikakvo podešavanje a kopa dobro sa cpu i obe karte i pregledno, i sve konvertuje odmah u btc što je meni super jer ne volim da pratim berze i strahujem koliko je pao ili porastao zec. Ima li nešto bolje od ovoga?
Kako izgleda naredba za takav minig na Nicehash-u? (za Clay v8.0).

Obrati pažnju da se kaže na tom linku Please note that this affects only the Zcash by NiceHash Pool! The well-know NiceHash Equihash (Zcash algorithm) sell/buy hashing power service will stay as you know it,

Znači samo treba ovo skinuti i pokrenuti. Onda program sam poskida najnovije minere i prepozna sve cpu/gpu na kompu. Štiklira se čime sve da kopa i samo se upiše sopstvena btc adresa u predviđeno polje i stisne Start. Program sam sve podesi i upregne tako da se uvek kopa najisplativija valuta i odmah sve ide u btc, bez rizika oko berze itd. Može se pratiti iz programa lepo koliko je projektovana zarada na osnovu trenutnih brzina i cena valuta, a može se i iz browsera pratiti sve. Mislim da su baš dobro odradili, i čim izađe neki brži miner, odmah ga uključe i obaveste da se skine nova verzija.

OK...tu je akcenat na "tako da se uvek kopa najisplativija valuta i odmah sve ide u btc"...ja sam mislio (pošto je čovek tako formulisao pitanje) da želi da kopa samo ZEC a da mu isplata ide u BTC.

Al tu je manja zarada nego kad kopaš direktno. I to bude ponekad i 25% manje.
Al da, u početku je bilo bolje kopati preko njih kad su svi pool-ovi imali problema sa isplatom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

OK...tu je akcenat na "tako da se uvek kopa najisplativija valuta i odmah sve ide u btc"...ja sam mislio (pošto je čovek tako formulisao pitanje) da želi da kopa samo ZEC a da mu isplata ide u BTC.

Možeš u podešavanjima lako da limitiraš koje sve valute-algoritme sme da bira da kopa. I onda odobriš samo equihash i to znači da će kopati zcash a isplata uvek ostaje u btc. E sada za ovo što kaže djoolle, meni je trenutno 13% manje po kalkulatoru ali pošto zec stalno pada i skače, ako ti kopaš direktno zec i legneš da spavaš, kada se probudiš vidiš da je cena 25% pala, onda si izgubio više. Na nicehash bar nemaš taj rizik i ne treba ni gledati berze. Upališ i zaboraviš. A kada bi se uzelo u obzir koliko si na kraju dobio, verovatno ne bi ni bilo razlike ili bi čak više dobio na nicehashu. Izuzetak je ako ti čuvaš zcash pa dočekaš nekada na berzi da eksplodira cena. Ali može i pasti tako da je rizično i to.. U glavnom ko voli da lako podesi i ne dira, ovo je dobra stvar.

gotovo da sam siguran da nece raditi ali probacu, iz asrocka kazu da je problem alokacija memorije na kartama sa 4 ili vise Gb memorije i da je to ogranichenje chipseta i da se ne moze srediti nekim updatom biosa ili sl.

Koju plocu koristis pa mozes da utrpas 7 karti

A koje li ploce koriste kad im radi i sa 8, 7 kartica i nije neki napredak u odnosu na 6 sto je vec standard...

Vrh Dno