Šta je novo?

ZCash [ZEC] (Equihash)

Za to pitanjce ti je potrebno spremiti odgovorcinu tako da samo razlika izmedju deminutiva i hiperbole govori o nemogucnoati da ti neko odgovori na pitanje sto znaci trazi sam odgovor po google.

Pojavio se zdash da li neko zna da objasni šta je to

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Za to pitanjce ti je potrebno spremiti odgovorcinu tako da samo razlika izmedju deminutiva i hiperbole govori o nemogucnoati da ti neko odgovori na pitanje sto znaci trazi sam odgovor po google.

On covek lepo mislio da mu neko u par sazetih recenica objasni kako i sta sa Ubuntu... I ti sad deminutiv i hiperbole spominjes... :d

@bojan

Ma nista lose samo da mu probam objasniti koliko je "lako" a da ne kazem ne moze i pri tom da mu kazem google mama. Ali evo i phoenix javio.

@karanovic
Nisam gledao ali nije na odmet da pojacamo ove krntije nase :)

@neogeo
skineš ubuntu, instaliraš ga na bootabilni usb (ili narežeš na dvd), instaliraš, pretty straightforward

mislim da imaš opisano u instalaciji silentarmijevog majnera, ili nađi na netu kako da instaliraš drajvere za amd (AMDGPU nzm napamet sad koja verzija)..imaj u vidu da menjanje voltaže clock-a može biti zeznutije ako ne uspeš da podesiš programe za to (a zavisi i koje kartice imaš)

za linux imaš onaj silentarmyijev majner, realno na njemu imaš uputstvo kako se instalira (imaćeš malo rada iz terminala/konzole da instaliraš neke dependencies), kad budeš sve to imao, iskompajliraćeš majner, i posle pokrećeš standardno kao što bi i u windowsu

za linux nemaš claymorov zcash najnovije verzije..za eth imaš, misilm čak i binaries (to ti dođe kao .exe na windowsu), što umnogome olakšava posao ako nikada nisi kompajlirao..mada su sad ovi majneri za zcash napravljeni da budu izuzetno laki za kompajliranje bez preteranih dependenciesa (zavisnost od raznoraznih biblioteka i slično, posebnih verzija kompajlera..što može biti noćna mora)

have fun

Ok
Skontao sam sve ovo, a šta uraditi sa windows varijablama? Kako njih upucati i da li uopšte treba to uraditi?

tnx

podešavaš ih sa export umesto setx
dakle npr, export GPU_MAX_ALLOC_PERCENT=100 (ako ti da error onda probaj bez =, ali mislim da trebaju)

ako želiš da ti se ovo pokreće svaki put kad pokreneš shell/terminal, edituj ".bashrc" fajl iz svog home direktorijuma (sve sa tačkom, to su kao "skriveni" fajlovi kad imaju tačku ispred), i ubaci sve te varijable, pa će se svaki put kad pokreneš terminal to pokrenuti

kontam da ćeš se snaći, ali, otvoriš terminal (ctrl+alt+t), i onda možeš gedit .bashrc (gedit je nešto slično notepadu ako voliš GUI programe), ako ne, ili nemaš instaliran, pokreni iz terminala "nano .bashrc" ...naravno, iz svog matičnog "home" direktorijuma (bićeš tamo kad pokreneš terminal, ali možeš samo da upišeš "cd", pa ćeš se vratiti u home direktorijum)

Ma ok je.
Snalazim se u Linuxu super.
Bitno mi je bilo da mi neko da smernice "po naški", ***.
Hvala još 1nom.

Vec drugi put mi se desava da miner baca hash najnormalnije kada proverim preko teamviewera, a kada uđem na pool on pokazuje kao da je miner stao, cim resetujem majner sve radi ponovo...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Njegov zadatak nije da "baca hash", već share.

Njegov zadatak nije da "baca hash", već share.
Znam, ali ne pokazuje nista kao da ne kopa na moju zec adressu na poolu.

Sad sam proverio adrese preko teamviewera i primetio sledece.

Na svakom mineru obrisem config fajl i podesim sve u start fajlu, primetim da se ponovo pojavio config fajl i sad mi nista nije jasno, udjem u start fajl kad ono iscitana podesavanja iz config fajla, znaci nema mojih, i to sa sve onom adresom iz config fajla, ista adresa je u pitanju i na svim ostalim verzijama minera, znaci verovatno Clayova neka. Sta raditi sada?

Na svakom mineru obrisem config fajl i podesim sve u start fajlu, primetim da se ponovo pojavio config fajl i sad mi nista nije jasno, udjem u start fajl kad ono iscitana podesavanja iz config fajla, znaci nema mojih, i to sa sve onom adresom iz config fajla, ista adresa je u pitanju i na svim ostalim verzijama minera, znaci verovatno Clayova neka. Sta raditi sada?
Ako ti se to desava, napravi svoj batch fajl i mirna Batchka. ;)

Jel se mozda desilo nekom da sapphire nitro 480x 8gb baca preko 300H/s -clay 7 sa mnogo rejected share-ova ( sa clay-om 6 radi normalno)?Ako jeste , jel uspeo da je vrati u normalu?

Nasao sam sta je, neko koristi open portove za monitoring, i menja svoju adresu, trenutno dobija isplate od 0.01 na svakih 20-25min..

Da li neko ima iskustva koliko bi Asus Strix RX 480 8GB trebalo da daje optimalno H/s? Kod mene jedna takva daje 170 H/s (Win 8.1, cat 16.9.1, Clay v7.0, 1266/2180).

to ti je i vise nego dobro, vidim memoriju si fino podigao.
Poguraj jos malo core ako mozes

Poslednja izmena:
Može i core na 1350 ali je dobitak minoran - cca 175 H/s. Znači to je to, hvala na odgovoru.

Zec skočio 50%. Istovarujte štek :)

Mi(suvlasnik rudnika i ja:)) smo prodali posle mini skoka..nismo docekali ovaj veliki :D

Vi kao Vodja, uzme 10% vrati 3% i kaze skok 3% [emoji6]

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

a i pazi to nije netacno..samo zavisi koji vremenski period gledas...u jednom je skok 3% a u drugom pad od oko 7% :d

stavis -mport 0 switch u BAT i miran si, zanimljivo je da ti neko zna IP adresu sa koje rudaris .... tema za razmisljanje
Da jer je jedini način za Remote Managment poznavanje nečije IP adresu, od sinoć razmišljam kako je to moguće. Jedino mi pada napamet developer Claymore aplikacije, jer da je to stvarno claymore potpisivao bi se tako (pretpostavljam). Takođe sam primetio da je zakačilo sve nas koji smo koristili tu aplikaciju za monitoring.

Prebacio sam -mport -3333, jer mi znaci da pratim sve sa telefona.

A sta fali Teamviewer-u pa koristite taj njegov program za monitoring ?

A sta fali Teamviewer-u pa koristite taj njegov program za monitoring ?

pa kad imas 20 masina fali mnogo...Ovde vidis sve odjednom, koliko koja masina daje, klokove, koliko dugo radi itd. Svakako ti treba teamviewer da otklonis problem kad ga uocis.

Vrh Dno