Šta je novo?

Yunet optika - mts

7-8 dana pre par nedelja.

Sad tek vidim za ove..imam trenutno MTS optiku al ovo je povoljnije. Dobra alternativa ako se ne uspe 50% popusta na obnovu.
Radi li eon?

Ali ne svi kanali pretpostavljam?

Sad tek vidim za ove..imam trenutno MTS optiku al ovo je povoljnije. Dobra alternativa ako se ne uspe 50% popusta na obnovu.
Radi li eon?

do sad su svima davali 50 % pune dve godine, samo treba na dan isteka BOX ugovorne obaveze podneti zahtev za IDP broj i da se ostavi mob kontakt.
Mada i JuNet je super s cenama za solo net.

Kako tražiti od mts-a idp broj?
Mail?

@RingeRaja vrlo jednostavno - odeš u bilo koji mts na dan isteka svoje BOX ugovorne obaveze i tražiš zahtev izdavanja IDP broja i ostaviš mob kontakt.

MTS ne tretira isto regularni zahtev BOX raskida i zahtev izdavanja IDP broja kad je u pitanju broj meseci sa 50 % popusta koji nudi radi zadržavanja korisnika.

Jel moze yunet paket internet da se uzme na telekom optiku? Imam u ulazu telekom optiku ali kad proveravam na sajtu yunet ne izbacuje mi moju ulicu.

Samo tako i moze.

Koliko sam razumeo, najviše se plaše da ne promeniš svoju IP adresu u ruteru, to im pravi veliki problem.
Upravo tako . Pisao sam vec o tome . Evo da se javim posle 4 , imao sam samo jedna prekid i to je bilo do mts-a , radili su neki "servis". Ja sam zadovoljan . Igrao sam LOL (eu west) preko wifija , ms nije presao 25. Dok sam na sbb-u imao 43ms i to preko kabla .

Upravo tako . Pisao sam vec o tome . Evo da se javim posle 4 , imao sam samo jedna prekid i to je bilo do mts-a , radili su neki "servis". Ja sam zadovoljan . Igrao sam LOL (eu west) preko wifija , ms nije presao 25. Dok sam na sbb-u imao 43ms i to preko kabla .
Pozdrav, da li mozes uraditi skrinshot tvoje brzine na yunet-u, zanima me koliko su tacni u odnosu na mts optiku, trenutno koristim mts 600/300, realna brzina je 570.

Evo kod mene, blok 44, NBgd.
YUnet_speed.jpg

Jel moze nego od korisnika yunet optike da napise kakva su iskustva, stabilnost, podrska?. Na telefone se ne javljaju, da se raspitam o tehnickim mogucnostima.

Ja sam zvao podrsku da se raspitam kakva je procedura za prelazak sa mts-a. Rekose mi da jos ne moze da se predje uz pomoc IDP broja nego mora raskid kod mts-a pa onda prijava kod njih. Jos me upozorio da se desava da mts ne oslobodi ptikljucak po nedelju i vise dana pa moze da se desi da potraje realizacija.
U medjuvremenu sam dobio 50% od mts-a na 24m pa sam odustao od prelaska.

Jel moze nego od korisnika yunet optike da napise kakva su iskustva, stabilnost, podrska?. Na telefone se ne javljaju, da se raspitam o tehnickim mogucnostima.
Ja sam imao manjih poteškoća sa 4g modemom koji sam dobio dok se ne realizuje priključak, ali je rešeno uz pomoć podrške.
Ako sam dobro ispratio, nemaju podršku koja radi non-stop, nego u određenom intervalu, na primer od 9 do 6, ali već oko 5 ih je nemoguće dobiti.
Takođe čekao sam oko mesec dana (!) za realizaciju priključka. Možda samo ja nisam imao sreće, jer su me uhvatili prvomajski i uskršnji praznici, ali zaista ima malo i do mts a koji ih evidentno sabotira, mada su oni to rešili ovim zamenskim 4g netom, koji nema ograničenja. Jedino da imaš sreće da se nalaziš u ok pokrivenosti mts 4g mreže.
Ja sam poprilično zadovoljan, sve radi stabilno bez ikakvih problema, ljudi sa kojima sam pričao (agent prodaje, tehnička podrška, čovek u njihovom lokalu u gradu) svi do jednog maksimalno ljubazni i puni razumevanja.
Malo me nervira što nemam pristup ruteru, to im još uvek nisam tražio jer nije kao da mi je neophodno.
Dešava se tako kada idem gradom da mi se telefon nakači na YU net wifi, jer svima podešavaju isti naziv za SSID i pass wifi mreže, što indirektno može biti korisno, nešto kao sbb unifi mreža.
Ali bih ipak više voleo da sam podešavam parametre svoje mreže i sl.

Sveobuhvatno iskustvo je pozitivno. Kontinuitet stabilnosti (dosad bez prekida), a podrska je odgovarala zaista brzo i koncizno na imejlove putem kojih sam dobio informacije o tehnickim mogucnostima. Iako su zeleli da me kontaktiraju na prosledjeni broj telefona, ispostovali su molbu za komunikacijom u pisanoj formi. Sto mi je bilo od velike vaznosti.

U četvrtak zvao da postanem korisnik (odmah su se javili, nisam morao da čekam), prijavio se za paket 200/100 na šest meseci obaveze. Sledeći dan me zvali monteri i pitali da dođu u subotu u 9 ujutru. Došli uz par minuta kašnjenja (zvali prethodno da se izvine) i uredno provukli sve instalacije i priključili opremu. Zvali podršku za aktivaciju i u trenutku proradio internet.

Internet super radi. Jedinu zamerku koju imam je to što mi ne deluje da mogu da forward-ujem portove. Ako odem ovde i unesem broj porta iz qBittorrent-a, piše da je zatvoren. Da li neko zna zašto? (Neću biti u stanu za vikend pa ću tek kasnije moći da testiram eventualno rešenje). Evo rezultata testa:1000041450.jpg

Postajem prilično siguran da sam iza CGNAT-a. Ovo je rezultat ovog testa sa Yunet-om:
1719169827997.png
Isti test kada uključim VPN:
1719169890519.png
Deluje mi da upload za torrente mnogo bolje radi sa VPN-om.

Ja sam se za Yunet opredelio zbog kratke ugovorne obaveze, ne zbog statičke IP adrese, tako da nisam nešto razočaran. Ali mislim da ljudi treba da znaju da je sitacija ovakva.

Nadam se da si svestan da taj konkretni port checker sajt NE podržava proveru UDP portova.

Nadam se da si svestan da taj konkretni port checker sajt NE podržava proveru UDP portova.
Nisam svestan. Znam da kad na SBB mreži testiram port preko tog sajta, rezultat je da je taj port otvoren (ako je qBittorrent uključen).

Da li možeš mi kažeš kako drugačije mogu da testiram da nisam iza CGNAT-a?

Kakvo Vam je iskustvo sa Yunetom, ima li nekih problema. Je l se isplati uzimati njihov opticki internet ili da trazim neko drugo resenje.

(Prošlo vreme pa ne mogu da editujem.)

Izgleda da sam pogrešio. Sada mi deluje da Yunet omogućava konekcije na UDP portovima, ali ne i na TCP portovima. Barem tako deluje na ovom sajtu.

Ne znam kako to utiče na internet vezu niti zašto Yunet to radi.

Vrh Dno