Nemam. Treba mi lozinka za to. Probaću da ih izmolim sutra kad odem da potpišem ugovor.Ako imaš pristup web interfejsu rutera/ONT-a vidiš koja IP adresa je dodeljenja WAN interfejsu.
Nemam. Treba mi lozinka za to. Probaću da ih izmolim sutra kad odem da potpišem ugovor.Ako imaš pristup web interfejsu rutera/ONT-a vidiš koja IP adresa je dodeljenja WAN interfejsu.
Nisam jedini.🤷 Ima primera par stranica nazad. Očekivao sam da će monteri doneti ugovore, ali rekli su mi da svratim do poslovnice. Nemam login podatke za njihov sajt i nisam siguran kako će mi slati račune. Valjda na mejl.Imaš uslugu bez potpisanog ugovora? 🤣
Moze neko reci 😅😂Kakvo Vam je iskustvo sa Yunetom, ima li nekih problema. Je l se isplati uzimati njihov opticki internet ili da trazim neko drugo resenje.
Kakvo Vam je iskustvo sa Yunetom, ima li nekih problema. Je l se isplati uzimati njihov opticki internet ili da trazim neko drugo resenje.
mozes li da slikas taj konverter? To je prepostavljam ONT uredjaj na sta mislis u koji ide opticki kabl iz optickog kaplera, a onda iz njega ide RJ45 do rutera.Da potvrdim, dobija se javna statička adresa. Od njih se dobija media converter i Xiaomi AX3200 ruter. Na zahtev daju parametre za konekciju na sopstvenom ruteru, ali onda ne odgovaraju za konfiguraciju. Meni su za par minuta poslali i vidi se da se podešava u ruteru javna fiksna ip adresa. Prednost je što je taj media converter minijaturan, pa mi se lepo uklopilo sve u ormarić gde stoji mrežna oprema. Uzeo bez televizije, zaboravio da probam da li rade svi eon kanali (proveriću danas ako nekome znači). I taj ruter koji daju deluje dobro. Generalno sam zadovoljan za sada, sve nastavilo u mreži da radi kako treba, vpn radi brzo, baš nemam šta da zamerim
Xiaomi Mi Ruter AX3200a dobija se i sasvim pristojan ruter.
PozdravDa potvrdim, dobija se javna statička adresa. Od njih se dobija media converter i Xiaomi AX3200 ruter. Na zahtev daju parametre za konekciju na sopstvenom ruteru, ali onda ne odgovaraju za konfiguraciju. Meni su za par minuta poslali i vidi se da se podešava u ruteru javna fiksna ip adresa. Prednost je što je taj media converter minijaturan, pa mi se lepo uklopilo sve u ormarić gde stoji mrežna oprema. Uzeo bez televizije, zaboravio da probam da li rade svi eon kanali (proveriću danas ako nekome znači). I taj ruter koji daju deluje dobro. Generalno sam zadovoljan za sada, sve nastavilo u mreži da radi kako treba, vpn radi brzo, baš nemam šta da zamerim
moraju koristiti ili PPPoE ili IPoE. Prvi ima user/pass, drugi ne... to mu dodje kao layer 2, IP adresa je vec layer 3...YUnet kolko ja znam ne koristi PPPoE a ni DHCP već statičku adresu upisuju direktno ručno u ruter i tu su ti važna tri podatka. IP adresa, subnet mask i IP adresa default gateway-a.
(Nemam YUnet) ali sam došao do ovog zaključka iz iskustava drugih ljudi. Neka @daxyco potvrdi.
Tako je...YUnet kolko ja znam ne koristi PPPoE a ni DHCP već statičku adresu upisuju direktno ručno u ruter i tu su ti važna tri podatka. IP adresa, subnet mask i IP adresa default gateway-a.
(Nemam YUnet) ali sam došao do ovog zaključka iz iskustava drugih ljudi. Neka @daxyco potvrdi.
Drugačije je rešeno nego kod MTS. Kod njih sam bio do pre oko 2 godine i kod njih se izvuče user I pass I ostvari se PPPoE konekcija. Ovde se dobije ukupno 4 parametra, IP adresa, wan gateway, vlan I subnet mask. Sa time se vrši podešavanje tvog rutera. Ne razumem se previše ali rekao bih da to nije PPPoE.Pozdrav
Posto si dobio parametre za pristup modemu, da li mi mozes proveriti jednu informaciju. Kako je setovana inetrnet konekcija. Trebalo bi da je odabrano PPOE i da pored staticke IP adrese imas i definisan username i pass sa kojim se modem kaci na njihov server. To mi je bitno jer od oktobra prelazim kod njih ali cu koristiti svoj modem ASUS AX59U koji mi je povezan u AImash-mode sa jos jednim modemom zbog bolje pokrivenosti.
Trenutno koristim svoj modem na mts optici i tu je int.konekcija tako setovana. Naravno imam isto staticki IP.
Hvala unapred
Ok Hvala ti, Sada mi jasno gde se unose parametri. Kod mene je ta opcija kada se odabere Static IP.YUnet kolko ja znam ne koristi PPPoE a ni DHCP već statičku adresu upisuju direktno ručno u ruter i tu su ti važna tri podatka. IP adresa, subnet mask i IP adresa default gateway-a.
Ok Hvala za info, znam gde na mom se unosi taj podatak.@Kasper-42 i moraš uneti i VLAN ID 735
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari