Šta je novo?

Yunet optika - mts

Stigao mail sa parametrima, nešto tipa TVxxxxxxxxx@yunet i pass sad kad sam aktivirao paket sa TV kanalima.

Pitanje za ljude sa TVom kod yuneta - ima li smisla uzimati onaj stick/box, koliko sam video juče kad sam instalirao MOVE app, daju 3 slota za mobilne uređaje i 3 slota za TV, tako da mi efektivno stick/box ni ne treba za ovih par uređaja i par televizora? Inače aplikacija dobrano iskopirala EON interfejs uz neke stvari koje su drugačije rešene, ali može da se koristi za razliku od recimo ArenaCloud krša. :)
Ne treba ti sem ako hoces nekom da pozajmis 🤔 ko nema pametan tv i podelis lozinku. E sad, dodatno ne znam dal je njihov tv stick ili tv box zakljucan za njihovu mrezu kao sto mts radi?? 🤔🤷‍♀️ Mozda neko drugi zna. I mene interesuje.

Ne treba ti sem ako hoces nekom da pozajmis 🤔 ko nema pametan tv i podelis lozinku. E sad, dodatno ne znam dal je njihov tv stick ili tv box zakljucan za njihovu mrezu kao sto mts radi?? 🤔🤷‍♀️ Mozda neko drugi zna. I mene interesuje.
Postovani,
usluga radi i na drugim mrezama lično probao

Leskovac,
Danas od 14:30 u prekidu internet.
Kontaktirao podršku. Kažu, prekid na optici Telekoma.
Ima li još neko problema?

@Demix pitaj i u mts temi ako se ovde niko ne javi. Supernova (ex Exe Net) nema prekida.

Imao sam i ja danas problem u Cacku. Nije radilo par sati. Isto su mi rekli. Mada mi je malo cudno u dva grada prekinuta optika ali ajde.

Iznenadio sam se da su me zvali jutros iz podrske da provere da li sada sve usluge rade posto imaju informaciju da je problem resen. Nije mi se ovo desavalo kod drugih operatera. Lepo nema sta.

Kod mts-a zove automat nakon zatvorenog tiketa.

NOVOST: YuNet sada i zvanično podržava migracije preko IDP broja.

Obratite se trenutnom provajderu i zatražite IDP kod. Prosledite nam dobijeni kod (prethodni provajder je obavezan da vam, na vaš zahtev, izda IDP) i on će vam garantovati jednostavan i siguran prelazak na našu mrežu bez prekida u korišćenju usluge. Od nas dobijate ruter i Stick To Go za neograničeno korišćenje Interneta.

^ ^ Bilo bi lepo da i Supernova optika izdaje IDP na zahtev i da na taj način omogući korisnicima promenu provajdera na istoj infrastrukturi, ali to je još uvek u domenu (naučne) fantastike.

@Magnus
Kako kad Suoernova ne deli svoju infrastrukturu ni sa kim. Mts deli sa yetelom i yunetom

Pa zato i pišem. Bilo bi dobro da deli tu optiku sa drugima, kao i mts. A zašto to ne radi, neko valjda zna. Nekako bi bilo za očekivati pošto je "državna" firma, tj. deo je mts.

Supernova OLT i mts OLT uređaji su povezani na iste core switch-eve i iste core rutere.

Jedina razlika je koje VLAN-ove koriste.

Tehnički sigurno ne postoji problem za tako nešto. Kako ide integracija dalja, nadam se da će uskoro biti moguće.

Jel ima neko iz Nisa da uveo yunet?

Ima li nekih popusta na Yunet optiku prilikom prelaska sa drugog provajdera?

Imas 5% svaki mesec ako racun izmiris u roku 5 dana od prispeca.

Spram sveca i tropar.

Usled skorašnjih promena na tržištu, ne vidim više razlog da se otimaju o korisnike tim pilićarskim 'promoter' metodama gde ti daju u pola cene, ali videćemo uskoro...

Zvanično, trenutna cena za 1000/500 pakete na MTS infrastrukturi uz 24M ugovorne obaveze je:

Yunet 3.390,00, obuhvata i javnu, statičku IP adresu
MTS 3.350,00 x 4M + 6.799,00 x 20M ~ 6.1224,17 mesečno + 699,00 za statičku adresu = 6923,17 mesečno
Yettel 3.399,00 500/250 + 1.999,00 booster na 1000/500 + 480,00 za statičku adreseu = 5.878.00 mesečno

Čak i da za MTS računamo 3350,00 za ceo period (24M po 50% ili 12M po 1RSD) to izađe na 4.049,00 a za Yettel (ako imaju uopšte takvu varijantu) 4.178,50 mesečno.
I pri tome da zanemarimo MTS insistiranje na fiksnom broju koji je još nekoliko stotina dinara svakog meseca.

Znači, i sa 50% cenama koje imaju MTS/Yettel, Yunet je jeftiniji oko = 17% od konkurencije i na sve to još daje 5% za redovno plaćanje ili 10% za avansno na godinu.
Ja stvarno ne razumem koje cene i popusti se od njih još dodatno očekuju. Nikakav popust da ne daju pa su opet najpovoljniji.

PS. Orion 1000/500 je 2.249,00 za nove korisnike sa nekim '12 do 20 meseci popustom', uz najbolju volju me je mrzelo da čitam sitna slova oko 'obavezne tehničke podrške' od 350/590dinara mesečno + da tražim doplatu za statičku IP. SBB koliko vidim ni nema samo čist internet paket već sve nešto uz EON mada je u svetlu dešavanja i kod njih diskutabilno šta će nuditi za koji mesec.

Za 3,4 meseca,nije ni jednom stucnulo a ide Eon non stop. Sa svim streaming servisima ,trosim oko 700-800gb.
Jedino sam primetio da je otpalo vlakno s plafona,stisli se za silikon kad su ugradjivali🤣🤣. Morace da radi selotejp.

Nazad
Vrh Dno