Definitivno je ova ponuda daleko od vau. Pritom, čekao sam već neko vreme da Telenor izađe sa ponudom jer od SBB-a nema vajde. Istekao ugovor, ponudili mi još pink kanala po istoj ceni (3999). Imam Telenorov Total 7 sa 50% popusta, pa se ne uklapam u ovu kategoriju koja bi ostvarila pogodnosti kod Hiperneta. Ipak, i dalje razmatram Hipernet.
Evo moje logike, pa možda nekom pomogne, a možda dobijem i dobar savet
Sa Total 7 paketom koristim HBOGO i Deezer, pa bih želeo da zadržim te usluge ili eventualno platim alternativu (Spotify kroz neku "familiju").
Zbog povećanja cena paketa, imam pravo na raskid UO i mogao bih npr. da se kompletno preselim u mts. Box 4 plavi lite (Omorika 6 i 200/80) je 4600 dinara, a sa 12 meseci po dinar bi to efektivno bilo cca 2300 dinara mesečno. Ako bih doplatio za HBO i uzeo Spotify kroz family, to bi sve zajedno bilo cca 2900-3000 dinara.
Alternativno, Box 3 200/80 (1725 sa 12m po dinar) + postojeći Total 7 sa popustom, to je opet oko 3000 dinara. Zadržavam HBOGO i Deezer, sve super znači.
Druga alternativa, da pređem sa Total 7 na Total 12 uz zadržavanje 50% popusta (ovo valjda može, da?) i da se kvalifikujem za Hipernet Duo sa popustom (2999) i duplim protokom (300/150). Uz 6 meseci po dinar, to onda bude cca 2250 dinara mesečno. Sve zajedno malo više od 3800 dinara, odnosno 800-900 dinara više od opcija koje uključuju mts.
TV osim sporta ne gledam, a ni to često. Treba mi pouzdan net i dobar signal u mobilnoj mreži + ovi servisi koje već imam.
Ako će Telenor optika usluga biti bolja, onda mogu da istrpim razliku u ceni. Ako ne, onda mts. Sve će biti jeftinije od varijante SBB+Telenor mob koju trenutno imam.