Nije uopšte slično. Imovina fonda je potpuno odvojena od imovine društva za upravljanje fondom. Društvo može da propadne, a da to ne utiče na imovinu fonda koja se ulaže u akcije stotine kompanija, dužničke hartije od vrednosti različitih država... Dakle, vrednost imovine fonda može da ide dole (Trump upravo to demonstrira), ali to se dešava kada ekonomija čitavog sveta ide na dole.Da to je istina, napominju da ne spada u onaj garantni fond do 50k kao eur. Podsetilo me na fond koji ljudi pominju da Raiffeisen fura kao stednju na isti način bez garancije ako upadnu u veliki problem.
Izvoli
Microsoft Forms
forms.office.com
Danas problem. Ne mogu online da ugasim račun štednje po viđenju, nit kroz mobilnu app, nit kroz web app. Zvao korisnički centar i dobio uverenje da je prosleđeno kolegama i da će u toku dana štedni račun biti ugašen. A uz to dobijam i savet kako mogu prebaciti pare i bez gašenja računa. 🙃 Ja rekoh: neka kolege završe posao, neću da vas častim kamatom za ovih 5 dana u mesecu.
Dan odmiče, al nešto mi miriše da neće ugasiti račun. Ostaje mi da se nadam da će sutra ujutru odraditi taj posao. Da li je neko imao problem da zatvori a Vista štedni račun kroz aplikaciju, bez call centra?
jedu g, ja sam jos februara kreno da koristim tu kampanju bez problema, mozda su promenili uslove ali mislim da nema to veze sam preko aplikacije nek ode na isprobaj nas i samo tu da se odradi to samostalno bez problemaPitanja za vas, posto ja ne mogu da nadjem na sajtu to nigde. Da li mora da se ima neka pretplata kod Yettela da bi ste mogli da imate ovu promociju Isprobaj nas ? Pitam jer se drug prijavio i sad pricao sa njima i rekli su mu da ne moze da ima 3 meseca besplatno Bank MAX paket jer nema nista drugo kod njih.
Hvala puno Fiy! Prenela sam mu sta da uradi ali u medjuvremenu su ga zvali nazad i aktivirali su oni tu promociju!jedu g, ja sam jos februara kreno da koristim tu kampanju bez problema, mozda su promenili uslove ali mislim da nema to veze sam preko aplikacije nek ode na isprobaj nas i samo tu da se odradi to samostalno bez problema
Pogledajte prilog 491299
Pogledajte prilog 491300
Hvala Rovello. Znam ja to ali njemu je doslo da plati 600din i zato ih je i zvao. Veoma cudna situacija iskreno ali reseno je. On je potpisao u Uscu i eto cisto da znate (kome zatreba) da tamo ne daju tu skrivenu promociju 500din mesecno.Rešena je konkretna situacija, ali čisto da naglasim, ova osnovna (javna) promocija svima se automatski aktivira, ne mora ni od koga ništa da se traži niti prijavljuje. Samim otvaranjem (ili promenom) paketa dobijaju se tri meseca besplatno, i tako je od samog početka. Pretpostavljam da je taj sa kojim je drug pričao pomešao to sa benefit izjavom, što je proširenje (skriveno) ove promocije. Sama izjava se može videti ovde, ali ukratko, u tom slučaju je deset meseci bez održavanja uz uslov da se samostalno uplaćuje makar 35k uz makar pet kartičnih plaćanja mesečno. Dodatni benefit je što se tada dobija i 500 dinara poklona svakog meseca. U nekim prodavnicama potpisivanje te izjave dozvoljavaju samo Yettelovim postpejd pretplatnicima, a u nekim svima.
To, koliko sam razumeo, važi ako je neko u promo periodu prešao na Max pa mu ostaje kao opcija posle 3 meseca da troši karticom preko 30k kako se ne bi naplatilo održavanje. Bilo bi dobro da primene i za one koji ga koriste od ranije, a nemaju više uslov za zaradu (grejs period je 4 meseca od poslednje plate do početka naplate). Izjava samo proširuje benefit od 500 dinara 10 meseci.Pih, znači druga je priča sad, ali nije ni ovo loše. Pisao sam već da su ovo uveli kao dodatak za one koji nisu potpisali izjavu (mogu da nastave da koriste bez održavanja i nakon tri meseca ako plaćaju tih 30k mesečno), ali nisam znao da je sad i deo izjave.
I ja tako shvatam, na tu grupu sam i mislio (oni koji nisu potpisali izjavu, a svakako imaju tri meseca zbog prelaska, tj. novi su), mada stvarno ima smisla da se primeni i na ostale. Pitanje je zapravo da li su taj uslov nekako i razgraničili u sistemu, to bi već neko mogao da proveri, mada i sa tim raspitivanjem treba biti oprezan, jer često u kontakt centru ne znaju šta važi.To, koliko sam razumeo, važi ako je neko u promo periodu prešao na Max pa mu ostaje kao opcija posle 3 meseca da troši karticom preko 30k kako se ne bi naplatilo održavanje.
To je nešto novije ili ja prosto nisam ispratio? U glavi mi je da se samo jedan mesec može preskočiti, mada mislim da mi je to informacija još za stari Progresiv 5+.grejs period je 4 meseca od poslednje plate do početka naplate
Tako ispada sad, izjava donosi samo te uplate, a ostalo je izjednačeno. Tako je, doduše, i pre bilo za primaoce zarade, ali za nas druge je prethodna verzija donela besplatno održavanje uz prilično slabe uslove. Lako mi je da uplatim sebi 35k i platim nešto njihovim karticama pet puta, ali teško bih ispratio ovih 30k, jer nisam glavni platiša u domaćinstvu.Izjava samo proširuje benefit od 500 dinara 10 meseci.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari