Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

Sta donosi?

"Malo" se slabije snalazim sa madjarskim. :d

p.s. Kako to da se pre pojavio na madjarskom sajtu, nego na nemackom?

Koliko sam video ništa naročito, sem podrške za slovenački jezik. XORO planira posle Cebit-a da izda novi firmware sa ispravljenim uočenim bagovima, i da dalje razvijaju podršku za MPEG4 standard.

Sve u svemu, pokazao se kao odlična kupovina - em pušta sve, em ljudi baš rade na novim firmware-ima. Svaka čast!

Da li zna neko nesto vezano za nero digital, posto mu stoji napred da podrzava. Napravio sam mp4 sa DVD-a pomocu Nero Recorde i kad ga gledam preko Nero Showtime stvarno je slika odlicna, a kad narezani disk stavim u Xoro415 on ga nevidi.

Kako Xoro stoji sa XviD-om, odnosno onim opcijama koje mogu biti ukljucene "QPEL" i "GMC"? Ako to ne podrzava, da li je to moguce dobiti u nekoj novoj verziji firmware-a?
Pozdrav...

GMC još i radi, ali QPEL ne. Ove opcije neće biti podržane u novijim firmware-ima jer ESS Vibrato II čip koji je u XORO-u ih ne podržava.

Alexandar je napisao(la):
GMC još i radi, ali QPEL ne. Ove opcije neće biti podržane u novijim firmware-ima jer ESS Vibrato II čip koji je u XORO-u ih ne podržava.
Alexandre, zasto niko od vas ne spominje XORO 400Pro model ???

Evo citiram podatke za njega sa zvanicnog xoro.co.yu sajta:
Pored DivX V3.11, V4.x i V5.x formata reprodukuje i one DivX-video fajlove, koji su kodirani sa Pro osobinama, kao što su na primer "Global Motion Compensation, GMC" (Globalna Kompenzacija Pomeranja), četvrtpixel (procena pomeranja do četvrt pixel daljine) , podrška B-Frame-a i naknadna obrada (post processing).

Kako ovo tumacis ?

Ovo ne pise za model 401+ i 415 ... pa ako vam je to bilo vazno (a logicno je da jeste), zasto niste njega kupili (mislim na sve vas).

P.S.
Kakvi su titlovi kod Philips-a 720SA u odnosu na titlove kod XORO-a i da li 720SA ima mogucnost dekodiranja GMC, QPEL i ostalih "dzidza-midza" u DivX-u i XviD-u ???

Poslednja izmena:
Ala se po bilbordima Beograda reklamira XORO!!! prolazim pre neki dan ispod Mostara i videh a kasnije jos na nekoliko mesta...Nije sala, hehehhee...

Odakle skinuti neki aktuelni firmware za 415icu?

Znači da zaključimo, XORO je sasvim solidna kupovina? :)

Pa ako to nisi zakljucio iz svih dosadasnjih postova... :)

Imam xoro 402+ ima opciju za karaoke, ali kad snimim cd sa karaoka fajlovima ne vidi ga. Extenzija je kar.
Gde gresim a bas sam hteo veceras da pevam :D
Ali se ipak komsijama posrecilo :D :d

pa mislim, da mogu da mu mirne duše dam prednost u odnosu na ostale, da je the best buy :)

Imam xoro 402+ ima opciju za karaoke, ali kad snimim cd sa karaoka fajlovima ne vidi ga. Extenzija je kar.

On pušta karaoke u VCD formatu. Ti imaš (kao i svi mi) karaoke za koje ti treba MIDI kontroler (zvučna kartica, klavijatura, modul,...).

jel moze na PM gde se doticni model moze naci i po kojoj ceni (XORO 415)?

Svapski mi bas ne ide najbolje. Hoce li omoguciti prikazivanje vise od 44 karatera u jednom redu titlova?

Koji sad divx ac3 problem ?

Kod reprodukcije Divx filmova sa AC3 zvukom preko analognih 5.1 izlaza, dobija se samo stereo zvuk. Sa DVD-ima nema problema, pušta 5.1

@PJ: To zavisi od fonta. Sa modifikacijom na Arial 20 bold, limit je još manji mislim oko 32 karaktera :(
Zato Arial Narrow 20 radi normalno, pa savetujem ako nekom trebaju veći titlovi da odabere ovu modifikaciju.

Poslednja izmena:
@filipenko:
Nemoj da se brigas ;), to ti nisam pomenuo u PM-u zato sto te u principu ne zanima (rekao si da ti treba samo stereo), a meni nije mana zato sto koristim digitalni izlaz i receier kao dekoder.

poz.

samo da se pohvalim ;)

evo i ja sam pre 2 dana kupio Xoro 415 i za sada sam veoma zadovoljan... probao sam nekih 10ak diskova i svi su radili normalno... titlovi jesu malo sitniji, ali se lako citaju... da li ovaj novi Arial Narrow firmware daje mozda i zutu boju titlova?

jos nesto: kad ubacim MP3 disk, da li nekako mogu da "skacem" s pesme na pesmu (npr. slusam 6. pesmu, a hocu da se brzo prebacim na 145.)?

a, da... pricalo se i o dizajnu... ja sam uzeo ovaj "srebrni" (da mi se slaze uz TV i video) i mogu reci da sam prilicno zadovoljan dizajnom... mislim, nije nikakav vrh, ali je sasvim pristojan...

posto sada prvi put cujem za QPEL i GMC* moze li neko (ukratko) da objasni sta je to... i da li filmovi snimani sa ovim "pro" osobinama ne mogu uopste da se pustaju na Xoro-u ili samo te osobine nece biti aktivne...

Mozes, tako sto ces ukucati redni broj pesme na daljincu.
Modifikovani firmware ima belu boju titlova.

Nazad
Vrh Dno