Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

SECAM, francuski standard.

Sada mi se TV jos pravi Francuz?!? Strasno....emigriram u Zimbabve :d

Pisao sam zvaničnom distributeru u SCG, odgovorio mi je da se sprema novi firmware sa većim titlovima, i gde će problem DivX AC3 5.1 fajlova biti rešen.

Koga mrzi da čeka, našao sam firmware editor za ovaj uređaj sa kojim se mogu izmeniti fontovi:
http://pdx77.tripod.com/patcher_3_1_1_exe.zip

Poslednja izmena:
Uh što ste zapeli sa tim titlovima, pa korektna je veličina. Mada, korektna ne znači i idealna, zar ne? :D

Stvarno, da li je neko probao dotični patcher?

Firmware možeš skinuti sa http://xoro.ush.hu/support/hsd415v41464.zip

Može patcher sa tog linka, isti je kao i ovaj koji imam (3.1.1).

P.S. Sad mi se javio i support sa mas.de (zvanična firma i vlasnik marke Xoro) koji kaže da nemaju rešenje za DivX AC3 problem, ali nije ništa rekao da li će biti novijih firmware-a :(

Za sve koji su čekali, firmware sa većim fontom za titlove pod divx-om:

http://www2.arnes.si/~mvrhov17/HSD415_arial_CE_bold_20px_2005-03-01.zip

Odradio ga je kolega slovenac sa slo-tech-a:

20Arial.JPG

20ArialBold2.JPG

Flešujete na sopstvenu odgovornost!

Postupak fleshovanja:

how to update firmware on HSD 310 / 415 / 401 plus

1.please create an ISO9660 / Mode 1 CD-R/RW with hsd415.rom (or hsd310.rom or hsd401.rom according to your device (please make sure that you havenåt chosen CDXA / Mode 2) without multisession.

2.switch on the device and put the CD in the loader.

3.close the loader, the CD will be loaded and above on the left handed side will be shown ôreadö and ôflashö

4.please wait until the screen is black and the display doesnåt show anything. The loader will open itself automatically.

5.please remove the CD. DO NOT close the loader on your own.

6.Please press the standby button on your remote control.

Please take note that you SHOULD NOT turn off the player during the update and DO NOT take out the CD before the loader opens!!!

Jel' si probao?

Samo to je promenjeno ili je jos nesto "chachkao"?

p.s. Proverio bih i sam, al' ko sto vec rekoh, player mi je u VSu.

Promenjena je samo veličina titla i font.

Vidim da i Slovenci, kao i ja kukaju da im fali 1.5X zoom za DivX-ove.

Uopste mi nije jasno zasto je to bilo toliki problem implementirati. :(

p.s. I Philips 630 ima samo 2X, a ne znam kako stoji stvar sa Pioneer plejerima.

Poslednja izmena:
E, to je vec nesto :) Ne volim da gledam bold titlove, pa to ti je ...

@Velek:
I ti si pazario Xoro?
Sta si uradio za pojacalo?

poz. :wave:

Uzeo sam Xoro-a bas pre neki dan i koliko god sam bio zadovoljan sa slikom, sada sam sa RGB konekcijom i progressive scan-om jos zadovoljniji. Samo da dodam da i LG-8631 profitira pristojno od PS i da mi je tek sa njim slika gledljiva. Sa obicnom konekcijom slika je blaga katastrofa :(

malo offtopica
@Delija
Nista jos od toga Przim se na NAD T753, ali mi je preskuuuup. Usput sam veceras naleteo na 2 nedelje star oglas za RX-V650 po 400€. Nije mi nezanimljivo, ako je jos aktuelno.

Pre neki dan narezem na poslu neki divX. Dotican film na ni jednom kompjuteru na poslu (30-tak komada) nije mogao da se procita, ja ga odnesem kuci i ubacim u XORO 415 i on ga iz mesta procita!

Stvarno me odusevio!

Ne znam sto vam toliko smeta velicina slova divX-a? Meni je ok i necu menjati firmware sve dok se ne pojave problemi sa novim kodecima!

Gore je neko pomenuo AC3 i 5.1 za divX-e? Moze li malo blize oko toga?
Da li to znaci da se divX-i ipak mogu pustati na 5.1?

Kupio i ja danas 415. E sad ja skroz nov u ovim stvarima pa da pitam>

kako se povezuje 5.1 Creative Inspire 5800 sa player-om - koji kablovi se gde bodu

pa pomozite ljudi stvarno ne znam

Evo još jednog firmware-a, sa drugačijim fontom (javite utiske):
http://www2.arnes.si/~mvrhov17/HSD415_arial_CE_bold_19px_2005-03-03.zip

MichaelJordan je napisao(la):
Gore je neko pomenuo AC3 i 5.1 za divX-e? Moze li malo blize oko toga?
Da li to znaci da se divX-i ipak mogu pustati na 5.1?

Možeš da gledaš DivX-e sa 5.1 zvukom, ali će plejer uvek da uradi downmix na stereo, tako da ćeš imati samo stereo signal na analognim izlazima. Na optičkom ili na koaksijalnom izlazu sve je u redu, plejer pušta sve kanale, jedino se ovo dešava sa analognim izlazima.

milni je napisao(la):
Kupio i ja danas 415. E sad ja skroz nov u ovim stvarima pa da pitam>

kako se povezuje 5.1 Creative Inspire 5800 sa player-om - koji kablovi se gde bodu

pa pomozite ljudi stvarno ne znam

Pozadi na plejeru imaš činčeve koji su obeležšeni sa FL i FR, njih povezuješ na Front Left i Front Right priključke na tvojim zvučnicima, SL i SR na Rear Left i Right, SW na subwoofer, a Center na Center speaker :)

Poslednja izmena:
Alexandar je napisao(la):
Možeš da gledaš DivX-e sa 5.1 zvukom, ali će plejer uvek da uradi downmix na stereo, tako da ćeš imati samo stereo signal na analognim izlazima. Na optičkom ili na koaksijalnom izlazu sve je u redu, plejer pušta sve kanale, jedino se ovo dešava sa analognim izlazima.

--------------------------------------------------------------------
Moze li se to mozda srediti nekim novijim firmware-om?

Evo još jednog firmware-a, sa drugačijim fontom (javite utiske):
http://www2.arnes.si/~mvrhov17/HSD415_arial_CE_bold_19px_2005-03-03.zip

Izgleda da je sa onog servera svaki stari stari firmware skidan kada je uploadovan nov :(

Instalirao sam ovaj (poslednji) Arial CE 19px i recimo da je nesto citljivije, ali i dalje bi mi prijao veci font. Probao sam da uporedim fontove u WORD-u i imam utisak da bi najbolje legao onaj prvi tj. Arial (obican) 20pixela....
Alexandre, jesi li skinuo taj firmware? Ajde posalji mi ga [email protected] ako ti nije problem ili ga uploaduj negde i ostavi link...

Mod drug je kupio Xoro 415. Flash-ovao samo mu player sa firmware-om koji je preporucio Aleksandar, ali font je samo podebljan i cini mi se da nije veci ni za jedan jedini pixel. Zelim da cujem vasa iskustva kada je u pitanju ovaj firmware. Gde mogu da nadjem originalni firmware za Xoro 415 zbog eventualnog vracanja na staro. Na nasem sajtu nisam ga nasao, a na xoro.com sam nasao samo dodatak za podrsku za Nero digital format. Da li taj dodatak predstavlja kompletan firmware+dodatak za nero digital ili samo nero digital? Pretpostavljam da je kompletan firmware+nero digital, jel mu je velicina preko 900kB. Pozdrav!

PJ je napisao(la):
Izgleda da je sa onog servera svaki stari stari firmware skidan kada je uploadovan nov :(

Instalirao sam ovaj (poslednji) Arial CE 19px i recimo da je nesto citljivije, ali i dalje bi mi prijao veci font. Probao sam da uporedim fontove u WORD-u i imam utisak da bi najbolje legao onaj prvi tj. Arial (obican) 20pixela....
Alexandre, jesi li skinuo taj firmware? Ajde posalji mi ga [email protected] ako ti nije problem ili ga uploaduj negde i ostavi link...

Šaljem ti oba sa većim fontom na mail.

Mirzallica je napisao(la):
Gde mogu da nadjem originalni firmware za Xoro 415 zbog eventualnog vracanja na staro?

http://xoro.ush.hu/support/hsd415v41464.zip

Poslednja izmena:
Šaljem ti oba sa većim fontom na mail.

Stiglo! :)
Hvala. Sacu da ga recnem, pa da probam....i naravno, javljam utiske ;)

Flashovao sam ga onim prvim (Arial, 20), jer je Arial Narrow dosta uzi font, pa bi samim tim bio i manji. Sada kapiram sta znaci ono da su ispravljeni meniji :)
Elem, u ovom prvom fw su povecani i titlovi i slova u menijima! U samom SETUP delu je jos i prijatna promena, jer je sve krupnije i lepo se vidi, ali je problem prilikom selekotvanja filma. MNOGO RUZNO IZGLEDA :), a i vidi se nekoliko slova manje.
Dakle, velicina titla je zadovoljavajuca, zadrzavam player :)

Sada je problem kako utvrditi koji titl otvaras pre nego sto pokrenes film. Zasto?
Svi diskovi su mi sa imenima fajlova:
puno ime filma.avi
puno ime filma.srp.sub
puno ime filma.eng.sub

U pocetku sam mislio da su fajlovi slozeni abecednim redom i da je uvek prvo eng, pa srp/ser, ali nije :(
Nekada je jedan, a nekada drugi redosled, a posto su nazivi fajlova predugacki, nikada ne znam sta sam otvorio dok film ne dodje do titlova :(

Jel postoji neko pravilo?

Ipak jeste abecedni red, nego neki titlovi su ser, neki cro, pa engleski nekada bude pre, a nekad a posle "domaceg" titla :(

Kada se stavi firmware sa vecim titlom, player je odlicna, ali ima problem sa titlovima koji nisu dobro prelomljeni (kada su kreirani) tj. ukoliko ukoliko ima previse karatkera on taj red uopste ne prikaze.

Sve verzje o kojima je Alxendar gore pricao (i meni ih poslao na mail :)) mozete skinuti sa sledecih linkova:
http://www.zemun.net/files/xoro/HSD415_arial_CE_bold_19px_2005-03-03.zip
http://www.zemun.net/files/xoro/HSD415_arial_CE_bold_20px_2005-03-01.zip
http://www.zemun.net/files/xoro/HSD415_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-03-02.zip.zip

Za slucaj da se resite da vratitie originalni fw:
http://www.zemun.net/files/xoro/hsd415v41464-original.zip
(ovaj jedino nisam probao)

Za one koji imaju nesto vece poznavanje ove oblasti, a voljni su da pokusaju da isprave problem sa duzinom titla koje player cita, evo i patchera koji bi to (koliko sam razumeo) trebalo da moze da odradi :)
http://www.zemun.net/files/xoro/Patcher 3.2.zip

Poslednja izmena:
Zdravo momci, evo pisem vam sa faksa, kuci mi je crkao net. :wall:

Ja sam pre neki dan bio u tehnomaniju i bacio se na muke! Ne mogu da se odlucim izmedju xoro 415 (nema karaoke ali ni ogledalo) i philips dvp630. Ok, sada necu da vas pitam koji da uzmem... Samo bih hteo da kazem da zum u manjim koracima od 2x ima glupi neo pdx77 (verzija koja je ista kao skyvision) serije 9 sa mediatech chipsetom. Zato mi se cini da je zoom od 2x karakteristika ESS Vibratto II chipa, dok mediatech ima vise koraka, ali na zalost znate da ima problema sa imenima titlova. Jos jedna stvar koju bih pomenuo je ta da je sada philips izdao firmware koji prikazuje sva nasa slova a da je covek koji se na es vodi kao mihvel uradio fontove odlicne citljivosti, pa sada mislim da je najbolji brandname plejer upravo dvp630.

Pozdrav ljudi!

opet malo nesto za zvuk
kako to da mi stereo na MP3 i DIVX radi samo na frontalnim zvucnicima i basu dok centralni i zadnji ne rade.
Kada pustim DVD 5.1 radi normalno na svim zvucnicima

Sasvim normalna situacija, posto su mp3 i divx (ako nije sa AC3 zvukom) u cistom stereo formatu.

Kad kazes "zum u manjim koracima", mislis na DivX ili na DVD?

A sto se tice "ogledala", da preciziram, mislio sam na masku tray-a i staklo displeja.

poz.

Bokaco je napisao(la):
Zdravo momci, evo pisem vam sa faksa, kuci mi je crkao net. :wall:

Ja sam pre neki dan bio u tehnomaniju i bacio se na muke! Ne mogu da se odlucim izmedju xoro 415 (nema karaoke ali ni ogledalo) i philips dvp630. Ok, sada necu da vas pitam koji da uzmem... Samo bih hteo da kazem da zum u manjim koracima od 2x ima glupi neo pdx77 (verzija koja je ista kao skyvision) serije 9 sa mediatech chipsetom. Zato mi se cini da je zoom od 2x karakteristika ESS Vibratto II chipa, dok mediatech ima vise koraka, ali na zalost znate da ima problema sa imenima titlova. Jos jedna stvar koju bih pomenuo je ta da je sada philips izdao firmware koji prikazuje sva nasa slova a da je covek koji se na es vodi kao mihvel uradio fontove odlicne citljivosti, pa sada mislim da je najbolji brandname plejer upravo dvp630.

Pozdrav ljudi!

Verovatno je Philips bolji izbor, ali meni je trebao 5.1 dekoder, a to philips nema.

Delija je napisao(la):
Kad kazes "zum u manjim koracima", mislis na DivX ili na DVD?

poz.

Neo pdx77 serija >9 ima ZORAN chipset i ima zum u manjim koracima od ESS-a. Nesto kao 1.2, 1.5, 2... Vazi i za DivX i za DVD...

Nazad
Vrh Dno