Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

Imate ga (po 100x) u Zemunu, BEzanijska 24 (zaboravio sam ime prodavnice) za 8000 din, ja kupio pre neki dan!!!

Kupio ja malopre :) Nego, odakle skidate firmware i kako ga instalirate? Koji je najbolji, firmware, mislim?

Ja nisam ni menjao ništa od kada sam ga kupio pre 2 meseca, titl za DivX je odličan i ne vidim potrebu da bilo šta menjam. Pričam o 401+ što je isto.

Jedino bih stavio neki FW koji podržava duga (kompletna) imena mp3 fajlova (mada ni njih ne slušam toliko često), inače ovaj Xoro ima sve, ali apsolutno sve što mi treba.

Jedine mane koje sam mu nasao su:

1. fali mi 1.5X zoom za DivX filmove (za filmove koji imaju veci odnos od 16:9), al' to nema nijedan drugi plejer i ne verujem da moze nekim firmware-om da se resi.

2. To sto prikazuje samo 14 slova mp3 fajla (sto kaze violinista)

3. Titilovi za DivX su perfektni sto se tice fonta i polutransparentne pozadine, samo da je jos malcice veci font. E sad ja imam (za sada) TV od samo 55cm, pa to verovatno na vecim TV-ima nije mana.

Sve ostalo mi je perfektno, samo me bas zanima da li cita DL rezane diskove...

E to za DL i mene interesuje, mada ja kontam ovako: ako čita obične DL, zašto ne bi i rezane DL diskove? To mi je ista logika kao i npr. kad čita DVD+RW medijume, na njima je svejedno šta je, tj. da li je Divx, MP3 ili pravi DVD film. Važno je da ima podršku za taj medijum, e sad kad može hardverski da ga pročita, ostaje da softver to što je pročitano i dekodira, i onda su moguće sve kombinacije-naročito kod ovog player-a. Na primer: Pun DVD sa 1000+ mp3 i jedan-dva Divx-a, nekoliko stotina fotografija... To šljaka sasvim dobro i bez kočenja i problema.

Kupio sam danas Xoro 415 i moracu da iznesem neslaganje sto se estetike tice. Nije bas za mis, ali mi nije ajsno cemu toliko zgrazavanje. Moj je ceo silver (nema onih crnih detalja). Ogledala jesu bezveze, ali se iz daleka ni ne vidi....

Ono sto mene muci je velicina titla. Ja jesam kratkovid, a jos je player kupljen za moje matorce...sta ce tek oni da vide u svojim godinama...
Ne znam sada sta da radim....ne bih ovo da im odnesem....
Torba sa filmovima mi trenutno nije tu, pa imam samo jedan disk na kome su sve Div3 low motion filmovi i prva 4 filma rade OK, a ova iz poslednja dva direktorijuma player uopste ne detektuje AVI fajlove....mozda je neki problem sa tim RW-om...ali na kompu sve sljaka....idem da ga prerezem (disk :))

Daleko od toga da je za zgrazavanje, al' su mogli malo lepse i kvalitetnije da ga odrade. Mada, bitnije mi je kako radi, od toga kako izgleda.

Na sivom (titan) ta ogledala i nisu toliko upadljiva, al' na crnom po danu bas bodu oci (ne znam samo odakle im ideja??? :D), a morao sam da pazarim crni jer su mi i Yamaha-e crne (matori pusi k'o Turchin :d, a i grejanje u VSu je na plin, pa ne bih da mi uredjaji pozute za godinu dana).

Ma samo da nadjem tu crnu foliju... :)

p.s. Pusti ti Maxu :), on ni igru nece da odigra ako grafika ne obara s'nogu... :d

Prerezao sam filmove na drugi disk i sada rade OK ona dva sto su pravila problem, ali sada nece da mi otvori jedan titl...disk ima oko 800 pikve pi/po.....mozda je osetljiv na losije diskove?
Anyway, titl me bas ubija. Sutra zivkam po gradu da vidim jel stigao negde DV-470 za pristojen pare, jer je u BC sa 110 otisao na 130. Kao, dodali PDV. Pitam coveka zar na audio video komponente nije isao porez i pre nove godine. Kaze, odlicno zapazanje, ali eto automatski smo podigli cene svim komponentama, pa i audio video opremi....tuga...zvana Srbija....

Videcu sutra sta da radim. Razmisljam da ovaj zadrzim za sebe, a da matorcima kupim neki sa titlovima prilagodjenim osobama slabijeg vida...mada, koji ce mi....

Vidim da na zvanicnom sajtu postoji sekcija za DL. Da li ce im pasti napamet da u neki naredni firmware ubace veci titl? Ili cak mogucnost izbora istog...bar smal/large kao na mobilnom.....
Ono sto me brine je sto za model 415 ne postoji cak ni uputstvo za upotrebu. Da se tesim da je u pitnaju nov uredjaj? :)

Nesto gledam ove slicice po sajtu....moj 415 nema masku kao ovaj sa slike...nema izlaze za mikrofone spreda. Nije da su mi potrebni, ali me je malo zbunilo....

Kako stoji sa Qpel, B-Frames i GMC?

PJ je napisao(la):
Vidim da na zvanicnom sajtu postoji sekcija za DL. Da li ce im pasti napamet da u neki naredni firmware ubace veci titl? Ili cak mogucnost izbora istog...bar smal/large kao na mobilnom.....
Ono sto me brine je sto za model 415 ne postoji cak ni uputstvo za upotrebu. Da se tesim da je u pitnaju nov uredjaj? :)

Nesto gledam ove slicice po sajtu....moj 415 nema masku kao ovaj sa slike...nema izlaze za mikrofone spreda. Nije da su mi potrebni, ali me je malo zbunilo....

Nisi dobru sliku gledao :).
Taj o kome pricas sa ulazima za mikrofone je 401+

p.s. Zar nisi dobio uputstvo kad si ga pazario? Daju cak i prevod.

Da, da, dobio sam uputstvo, sve je OK.....problem je sto mi je player potreban za nocas ili za sutra (rodjendanski poklon), a ovaj Xoro definitivno necu da odnesem!!!
Gledam sta sada da radim, Pioneer jos nije stigao, a nemam vremena da idem i testiram playere po gradu :(
Onaj X-Wave i SKY963 su mi alterantive...

Cekaj, samo zbog titla neces da im odneses? :trust:
I moj matorac je corav (i to posteno:d), pa kaze da mu skroz odgovara.

p.s. Pazari im DVDe, sa njima je titl dovoljne velicine.

pa zar je moguce da ne moze ni na jednom da se bira velichina titla?

Delija, cemu tosenje para na DVD-e kada vec imam vise stotina DivX-a. Sve u jednoj torbi. Mou da im odnesem torbu kad god hocu, jer meni svi filovi, koje imam nameru da gledam, stoje na HDD-u...

DVD titl jeste prihvatljiji...

jox, to i jeste za sada jedini problem vredan pomena kod svih DVD/DivX uredjaja. Vidi, nema XORO toliko sitne titlove, ali jednostavno se ja ne osecam prijatno dok ih ciam...

Vidim da postoje fw na zvanicnoj strnaici. Mozda ce izaci update za 415...

Ko uostalom prizvodi XORO? Vdi da na njemu pise engineered in Germany i сделано в Китае

Izgleda da je www.mas.de proizvodjac ili bar "narucilac".

Sto se tice DVD-a, meni se definitvno isplati zato sto mi je extra bitan zvuk (da ne bude uzaludna silna lova koju sam puk'o za audio sistem:d), a za 110din imam svoj :D DVD - 70din iznajmljivanje + 40din Verbatim. ;) DivX-ovi su mi samo kao prva pomoc, posto se ne isplati rezati neku dramu ili komediju na DVD. To mi uglavnom treba za matorce, a ja sam fan SF/Trilera/Akcija-a, tako da mi tu puno znaci DVD.

@jox
Mnogo veca mana od nemogucnosti biranja velicine titla (ovaj na Xoro-u je skroz OK na TV-u od 70 centima, a uz to je font izuzetno jasan, beli na polu-transparentnoj sivoj pozadini i izgleda odlicno) mi je to sto ne mogu da malo zumiram DivX (nudi samo 2X), kao sto moze da se zumira DVD (1.5X). Ovo vazi za sve plejere koliko znam. :(

Sto se mene tice :d, mogli su lepo da ubace sve od 1X do 2X u koracimo od po 0.1, posto vise od 2 ne sluzi 'ama bas nicemu.

Inace, Xoro je sto se DivX titlova tice (za DVD nije probleme ni sa jednim, zbog grafickog formata istih) medju najboljim plejerima na trzistu, ako ne i najbolji. Titlovi na Philips-u su uzas, a i sa onim povecanjem i zutim fontom i dalje izgledaju ruzno.

Ako gledam film, mnogo mi je bitnije da imam celu sliku (a ne zumiranu, pa makar i 1.1) nego kakv ce zvuk da bude ;)
Cemu zumiranje ako imas TV od 70cm....ispravi me ako gresim, ali 70cm su obvezno wide. Ovi klasicni su 69 i 72cm.
Kod mene na 72cm ekranu su titlovi manje-vise OK, ali to nije bitno, jer ce player biti zakacen na 5x cm. Probao sam sinoc na identicnom takvom TV-u i stvarno je sitno....
Mada, kazu da je krupnije od vecine playera koji se prodaju....mogli bi da pocnu da isporucuju kombo pak....player i dioprijske naocare :d

Alexandar je napisao(la):
Kako stoji sa Qpel, B-Frames i GMC?

DivX 5.x QPEL i GMC: ne cita
isto takodje i XviD 1.x QPEL i GMC :ne cita

ovako bar kazu na netu (izvor http://jatekosok.speier.hu/), pa i mene jako zanima da li je to tacno.
Potvrdite ljudi. Isto vazi i za DVD+R9 diskove.

PJ je napisao(la):
...Ako gledam film, mnogo mi je bitnije da imam celu sliku (a ne zumiranu, pa makar i 1.1) nego kakv ce zvuk da bude ;)...

Ako stvarno tako mislis, onda nemas pojma sta propustas. ;)

PJ je napisao(la):
...Cemu zumiranje ako imas TV od 70cm....ispravi me ako gresim, ali 70cm su obvezno wide. Ovi klasicni su 69 i 72cm.
Kod mene na 72cm ekranu su titlovi manje-vise OK, ali to nije bitno, jer ce player biti zakacen na 5x cm. Probao sam sinoc na identicnom takvom TV-u i stvarno je sitno....
Mada, kazu da je krupnije od vecine playera koji se prodaju....mogli bi da pocnu da isporucuju kombo pak....player i dioprijske naocare :d

Ma imam TV od ~55cm (za sada:)), a probao sam ga na TV-u od 29", 4:3, znaci malo jace od 70 centima, nemoj da si bukvalista. :)

poz.

ja sam danas pazario 415 (100€), pre toga sam imao tevion 4000 i prilicno sam zadovoljan, neke diskove koje sam rezao (dvd, dvix) tevion se dosta mucio, a ovaj ocita dosta lakse mada primetio sam da nije bas citljiv sto se tice audio diskova...par diskova koje sam redovno vrteo na tevionu na njemu po neki put preskoce, a jedan cak i nice da se ucita.
inace MENU je veoma slican ako ne i isti kao na tevionu mada neke stvari kao recimo menjanje formata 4:3 ili 16:9 na tevionu je bilo moguce dok film ide, a na xoru mora da se film zaustavi pa tek onda udje u meni ali dobro ne radim to bas cesto.

sve u svemu zadovoljan sam ako ostane problem samo sa ovih par audio diskova :)

pozdrav

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo na test Xoro 415. Čita sve, sem DivX-a sa QPEL-om i GMC-om, što i nije neki problem, jer i ostali plejeri koji podržavaju ove opcije kodek-a imaju problema sa tim filmovima.

Ono što me najviše iznerviralo je da nema 5.1 zvuka sa DivX-om i AC3 zvukom preko analognih izlaza, pušta samo stereo. Još nema firmware-a koji bi ovo sredio, a ne zna se ni da li će ga biti. Meni je ovo dovoljan razlog da sačekam sa kupovinom ovog plejera.

Matthias je napisao(la):
DivX 5.x QPEL i GMC: ne cita
isto takodje i XviD 1.x QPEL i GMC :ne cita

ovako bar kazu na netu (izvor http://jatekosok.speier.hu/), pa i mene jako zanima da li je to tacno.
Potvrdite ljudi. Isto vazi i za DVD+R9 diskove.

Upravu si, danas sam probao i ne podržava ove opcije.

Što je najgore, nema 5.1 zvuka sa Divx AC3 fajlovima preko analognih izlaza, radi downmix na stereo. Verovatno bug u firmware-u.

Zvaničan XORO board:
http://www.dvdboard.de/forum/forumdisplay.php?forumid=99

Dobar thread na Slo-Tech-u:
http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=142996

A jel' ima AC3 sa DivX-a na digitalnom izlazu? Nisam u VSu imao ni jedan takav film, pa nisam mogao da probam.

Sad sam malo "ceprkao":) po njihovom sajtu i videh da su nove verzije firmware za starije modele kao poboljsanje imale "optimized aspect-ratio" za DivX filmove. Ako to znaci ono sto mislim da znaci :), nadam se da ce uskoro izbaciti isto i za 415-icu.

Ovako me bas jako nervira sto kod DivX-ova ne mogu da podesim finiji Zoom, kao sto moze kod DVD-a.

Sta kazes za dizajn? :d

Zar nisu ona "ogledala" sexy? :d

p.s. Samo ne znam kojoj je budali to palo na pamet... :wall::wall::wall:

Probao sam prekjuce XORO 415 i danas LG-8631 i (ne)prijatno se iznenadio koliko je bolja slika na XORO-u. Nazalost, niko jos nista ne govori o Toshibi SD340 koja bi trebalo da u toj cenovnoj klasi ima najbolju sliku (flicker free).

Kvalitet slike na XORO-u pogotovo ako vam TV podržava RGB je odličan. Titlovi su nešto manji na divx-ima, ali su čitljivi zahvalujući transparentnoj podlozi. Zadnji firmware podržava potpuno mp4 kontejner sa titlovima i AAC zvukom. Uz Filipse, ovo je za sada jedini plejer sa podrškom za AAC zvuk. OGG nisam probao, ali na netu sam video da ga podržava.

Verziju firmware-a proveravate tako što na daljincu pritinete open, a zatim tastere 1,2,3. Zadnji je 4.1.46.4

@Delija: Nemam eksterni 5.1 dekoder, tako da ne mogu to da proverim

Poslednja izmena:
Bitnije mi je njegova funkcionalnost nego izgled, koji je BTW očajan ;)

E da mi je znati kakvi su sa podrskom....ako za Xoro uskoro ne izadje firmware koji povecava titlove, ovaj moj (neplasnki MOJ :mad: ) ide u oglase.

@PJ

Prva pomoć - ako ti TV podržava NTSC prebaci plejer u taj standard, slova u titlu će biti nešto veća.

Ima varijante PAL/SECAM.....sta mu je ovo SECAM? Slika postane crno-bela....
NTSC mi samo vrti sliku....

Nazad
Vrh Dno