Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ja sam u SM i radim u Rodi,ne znam koliko ti je to od pomoći.Ja sam svoju kupio u Top Šopu,pogledaj i tamo.
Kod nas ima,cena je oko 900 rsd na akciji.

Било је у Топ Шопу у Идеи Екстра али је она срушена те решетке и додатне дубоке посуде.

Poslednja izmena:
Сад, пре пет минута комшиница са спрата носи два фрајера купила за себе и сина, само што су они SiverCrest нешто.

Na akciji u Lidlu su ti silvercrest, video sam na flajeru. Ne znam jesu li u klasi sa Saomijem.

Све је то на исту фору, као рерна са вентилатором.

SilverCrest AF iz lidla mi se oljustio posle godinu dana, nakon reklamacije vratili novac. Sad vise od godinu dana imam xiaomi 4L i razlika u kvalitetu je nebo i zemlja.

Na prethodnim stranama je pisano da Silver Crest nema zasticen grejac i masnoca prska po unutrasnjosti uredjaja, sto em dimi em otezava ciscenje.

Isproban i pomfrit. Mislim da je BASBAS iz Univera. Prva tura pomfrit bez bilo cega onaj predefinisani mod, bese 200 stepeni i 18 minuta mislim. Na oko nije lepo izgledao, kao da je neravnomerno isprzen, al fenomenalan za jelo. Druga tura je bila sa alevom paprikom i na 180stepeni 20 minuta (Manual). Kada je bilo gotovo delovao je instagramski, fenomenalno isprzen, ravnomerno, ali (da li zbog paprike) za jelo ni blizu uzivanja kao prva tura. Mislim opet je lepsi nego sto se kupi kao prilog, al nije bas kao prva tura. Eto... ako nekog zanima
:D

Na prethodnim stranama je pisano da Silver Crest nema zasticen grejac i masnoca prska po unutrasnjosti uredjaja, sto em dimi em otezava ciscenje.
Poturi se pod rešetku papirni tanjir onaj kockasti za air fryer i onda nema prskanja. U suštini je to više do krš mesa punog vode koje kupujemo. Meni je kvalitetniji lidlov od xiaomia od 3.5l onog starog. Xiaomi posle godinu dana počeo da škripi ceo.

Jel stvarno mogu da zamenim u lidlu air fryer jer se i meni oljuštio zato što sam ga prala u mašini?

Isproban i pomfrit. Mislim da je BASBAS iz Univera. Prva tura pomfrit bez bilo cega onaj predefinisani mod, bese 200 stepeni i 18 minuta mislim. Na oko nije lepo izgledao, kao da je neravnomerno isprzen, al fenomenalan za jelo. Druga tura je bila sa alevom paprikom i na 180stepeni 20 minuta (Manual). Kada je bilo gotovo delovao je instagramski, fenomenalno isprzen, ravnomerno, ali (da li zbog paprike) za jelo ni blizu uzivanja kao prva tura. Mislim opet je lepsi nego sto se kupi kao prilog, al nije bas kao prva tura. Eto... ako nekog zanima
:D
Помфрит је најбоље да се мало потресе промеша на пола печења.

Jel se samo otvori fiokica i promeša/protrese ili je potrebno da se pauzira program pre otvaranja fiokice ?

Ja samo otvorim fiokicu, sam pauzira.

Помфрит је најбоље да се мало потресе промеша на пола печења.
To sam i radio, ali ako sam dobro zapamtio negde sam procitao da sam podseca na mesanje, ali samo ako se selektuje 600gr krompira, ja sam stavljao odokativno, a navodio 500 :D pa nije bilo shake opcije

Poturi se pod rešetku papirni tanjir onaj kockasti za air fryer i onda nema prskanja. U suštini je to više do krš mesa punog vode koje kupujemo. Meni je kvalitetniji lidlov od xiaomia od 3.5l onog starog. Xiaomi posle godinu dana počeo da škripi ceo.

Jel stvarno mogu da zamenim u lidlu air fryer jer se i meni oljuštio zato što sam ga prala u mašini?

Meni su uvazili reklamaciju prosle godine. Normalno je radio i bio ispravan ali se oljustio crni premaz sa korpe, iako je pran lagano na ruke.

To sam i radio, ali ako sam dobro zapamtio negde sam procitao da sam podseca na mesanje, ali samo ako se selektuje 600gr krompira, ja sam stavljao odokativno, a navodio 500 :D pa nije bilo shake opcije
Није машање као кад куваш џем.
Само се потресе пар пута да се кромпирићи окрену.

1000027129.jpg

Jel neko radio update firmware-a?

Jel neko radio update firmware
Ja sam odradio odmah po ukljucivanju fryera, za noviju verziju pise: bug fix, nista konkretno nije navedeno, tako da pojma nemam kakve su razlike izmedju stare i nove verzije.
Danas bih mogao pokusati sa piletom, pa me zanima ima li kakvih caka!? Na koliko stepeni, koliko minuta? U secanju mi je onaj post gde kaze da prvo pile stavio na prsa pa ga pred kraj okrene.

Да ли би можда требало прво да се прокува, таман да имаш и за супу?
После ће се лакше и идпећи.

Koliko je cimanje čišćenje nakon svakog spremanja? Kada se završi sa spremanjem, koliko vremena je potrebno da se ohladi da bi mogla da se očisti?
Ranije sam već pitao za čišćenje, ali odgovori su bili baš šareni.

6.5L za 9.500, prodavac Mattiva, nikad čuo, ali cena zvuči OK?

Ja rešetku i plehčić ljuljnem u sudo, a posudu na ruke, sto nije bio problem sa 3.5l modelom, sad sa 6.5l se rvem u sudoperi

Koliko je cimanje čišćenje nakon svakog spremanja? Kada se završi sa spremanjem, koliko vremena je potrebno da se ohladi da bi mogla da se očisti?
Pa nakon svakog spremanja, cim maknes ono sto si spremio, naspes vode da pokrije dno i malo deterdzenta za sudje, tako neka stoji dok ne krenes da ga peres. Posle samo i ono sto je zapeklo sundjerom se mice bez ribanja.

6.5L za 9.500, prodavac Mattiva, nikad čuo, ali cena zvuči OK?
Na Ananasu imas za 10800 i cesto bude vaucer od 1000 dinsa, a gotovo svi kupci odavde su kupovali tamo, tako da je na neki nacin provereno. Sto se ciscenja tice primetio sam da moji gotovo momentalno ciste, dok izvade hranu verovatno se posuda vec rashladi. Rekao bi da nije komplikovano.

Da li je ovakvo pranje (sam kraj videa) rizicno?

Mislim da se ne preporučuje, toliko vode dovodi do isparavanja, može da ode na elektroniku i izazove koroziju. Pranje je jako jednostavno i brzo, ne kapiram odlaganje i ovakve "hacks".

Mislim da se ne preporučuje, toliko vode dovodi do isparavanja, može da ode na elektroniku i izazove koroziju. Pranje je jako jednostavno i brzo, ne kapiram odlaganje i ovakve "hacks".
Pa on ne radi, samo je nasuta voda u njega, a on ima mini ventilator pozadi koji radi na principu klapne koji ispusta visak pare. Cemu zurba za pranjem, svakako teflon se odma ohladi pod mlazom hladne vode.

Најбољр6је убрусом прво покупити масноћу. Ако није превише прљаво и масно може и то пар пута па онда топлом/врелом водом.

Vrh Dno