Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Jesu li recepti u Xiaomi aplikaciji na srpskom jeziku?

Nisu.

Gde si poručio,ako nije tajna?

Da,da... i dalje sam imao dilemu da li da ga porucim, i kazem sebi ok, porucujem samo ako dobijem vaucer od 1500. To sam sebi rekao u petak, otvorim vaucer ono 500 dinara, inace nisam ih ni otvarao ceo ovaj mesec, jer nisam planirao nista da kupim. I juce zadnji dan i op 1500 dinara :D Tako da ustvari nisam dobio 1500 vec sam izgubio nepunih 9400 :ROFLMAO:
A valjda ce biti ok, valjda ce hrana biti (nama) ukusna, inace ce biti bacena lova. Procitao sam kompletnu temu unazad.... nadam se da cemo bar nesto spremiti, a da bude ok. Pomfrit, cevapi, piletina...

Inace sinoc porucio i odmah bilo spakovano, danas (nedelja) vec pise da kurir preuzeo!? 😱

Poslednja izmena:
Da,da... i dalje sam imao dilemu da li da ga porucim, i kazem sebi ok, porucujem samo ako dobijem vaucer od 1500. To sam sebi rekao u petak, otvorim vaucer ono 500 dinara, inace nisam ih ni otvarao ceo ovaj mesec, jer nisam planirao nista da kupim. I juce zadnji dan i op 1500 dinara :D Tako da ustvari nisam dobio 1500 vec sam izgubio nepunih 9400 :ROFLMAO:
A valjda ce biti ok, valjda ce hrana biti (nama) ukusna, inace ce biti bacena lova. Procitao sam kompletnu temu unazad.... nadam se da cemo bar nesto spremiti, a da bude ok. Pomfrit, cevapi, piletina...

Inace sinoc porucio i odmah bilo spakovano, danas (nedelja) vec pise da kurir preuzeo!? 😱
Храна је супер, мени се свиђа. Само треба провалити шта и како. Мада имаш програме, ја је често палим из собе.
Помфрит треба куповни, или да бар тако кажу да прво прокуваш ако сам сечеш кромпир.

Meni je 5.5L stigao iz BG u NS za manje od 24h.
Al danas je nedelja zato sam iznenadjen. Mada pise da ce stici od 3.12. gledajuci kako se sve odvija ocekujem ga vec sutra
Храна је супер, мени се свиђа. Само треба провалити шта и како. Мада имаш програме, ја је често палим из собе.
Помфрит треба куповни, или да бар тако кажу да прво прокуваш ако сам сечеш кромпир.
Pretpostavljam da uputstvo ne dolazi na srpskom, avidim i da su komande na displeju ne engleskom, mozda bi bilo dobro kada bi neko ovde napisao na sta se recimo odnosi ime programa. Uzimam ga matorcima i kapiram da ce samo odmrzavanje iz prve da pogode :D
Koliko sam ukapirao tih prvih par pripema su presudne, ako se to lose odradi ljudi dizu ruke. Jedino sto sam naucio je da se stavlja kupovni pomfrit i rekao bih u donju posudu, a da meso ide na resetku (ako se sprema zajedno), mada mi ni tu nije jasno kako u isto vreme moze biti gotovo i jedno i drugo!? I to sa mesanjem mi nije jasno. Nesto se mesa, nesto ne? Steta sto ne postoji jedan objedinjen post sa nekim mini uputstvom za pocetnike.
I da, moze li ta friteza da se poveze sa vise xiaomi aplikacija? Ili je jedan nalog vlasnik cele sprave

Poslednja izmena:
Može na više mi home naloga.

Не меша се ништа, рецимо помфрит ако има више треба протрести, фрајер ти каже кад, да би се лепо и подједнако испекло. Значи отвориш, протесеш или "промешаш/окренеш" исто и са месом, само окренеш другу страну, мада ни не мора.

Имаш на Youtube доста "рецепата, упутстава на exYu језицима.

I meni je stigao za jedan dan...

Jel se to SHAKE pojavljuje uvek kod pomfrita npr? Ja imam 5,5l model sa prozorcetom i nije mi se pojavljivala, doduse nisam stavljao neke vece kolicine, protresem sam pred kraj i budu savrseni....

Mislim da na 5.5L nije po defaultu uključeno.

Ne može da se ukljuci ta opcija, nema je u podešavanjima uredjaja a kada se ode na recept npr pomfrit postoji ali je isključena i ne može se uključiti, čitam sada da je to jer se ovaj model reklamira da ne mora… kome treba da zna da na 5,5l nema shake podsetnik…

Пробај овде да укључиш.
Мени овако стоји а Shake је укључено.

Prilozi

• Screenshot_2024-12-02-15-52-11-054_com.xiaomi.smarthome.jpg
    Screenshot_2024-12-02-15-52-11-054_com.xiaomi.smarthome.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 37
Nema te opcije, ima prva i keep warm… doduše nisam probao na androidu mada bi bas bilo čudno da na ios nema a ovde ima…

Do kolicine je, kada je 500g i ispod, postoji opcija ali ne moze da se ukljuci, kada se stavi 600g i vise moze da se ukljuci podsetnik... eto resena misterija...

Ја нисам ни знао да то може да се искључи.
Шта представља око single и double?
Претпостављам ако има више хране или ако се користи решетка?

To su slojevi, single i double layer, ako je hrana u jednom sloju ili u dva, odnosno ako je samo u posudi ili resetki onda je single layer ili ako se koriste i resetka i posuda istovremeno onda je double...

Stigao i meni uredjaj, otpakovali smo pogledali... pretpostavljam da ce matorci sutra da ga premijerno puste u rad. Ono sto mi se na prvu nije dopalo je da nema uputstva na srpskom, al ok nasao sam na NETu, pretpostavljam da i u jezicima menija nece biti srpski, al sta je tu je. I takodje sto me je malo razocaralo je da ceo uredjaj deluje malo jeftino, nisam od Xiaomia ocekivao tolika odstupanja u spojevima i delovima uredjaja, al dobro, ako bude radio posao za koji je namenjen ovi prvi utisci ce se brzo zaboraviti.
E sad citam da uvek treba da se uredjaj iskljuci iz napajanja dok se ne koristi, praktikujete li to ili ga uvek drzite ukljucenog u struju? Ima li taj uredjaj sat (tacno vreme)? :D
Razumeo sam da prvo ukljucivanje treba da se odradi da bi uredjaj "odgoreo", a ima li posle jos nekih caka, i sta je najpozeljnije spremati za prvu upotrebu? Cevapi? :)

Poslednja izmena:
Kvalitet izrade je takav za tu klasu uredjaja i cenu, nije realno da bude bolji, to nećeš ni primetiti posle… ja ga držim ukljucenog u struju kao i sve (doduse smart uticnica koju mogu online da iskljucim, ali to nikada nisam radio), njima je najlakše da se ograde ali onda ne mogu da ga namestim da se sam pali po rasporedu ( sto je jedna od stvari zbog koje sam i uzeo)...

Ja sam odradio dupli proces pre prve upotrebe jer je bas smrdeo i ne skodi...

Sat da prikazuje vreme nema, ali ima interni po kome moze da se programira da se upali sam....

Sta da spremas prvo? Pomfrit :) generalno sve pohovano je super i cevapi naravno ( nisam bas toliko mnogo spremao, ima mnogo iskusnijih clanova)

Pala prva upotreba :D Generalno taj prvi utisak (kvalitet izrade) sam vec zaboravio. Odusevljen sam navigacionim tasterom i nacinom na koji je sve zamisljeno i reseno. Prosto kao pasulj. Za nove clanove i vlasnike da kazem da Srpski jezik nema u meniju tako da nema potreba da se ide do jezika i da se trazi, ako vam odgovara Engleski na podesavanja jezika zaboravite. Povezivanje sa aplikacijom je proslo bez problema, odradjen mali servis (odgorevanje), napravljen update firmwarea i na kraju spremljeno 10 cevapa (na resetki) i par krila i krmenadli takodje na resetki. Ukus za sad odlican, vise nego ocekivano. Sam uredjaj iznenadjujuce lagan za kontrolu i upravljanje. E sad samo treba steci iskustvo i rutinu. Recimo kada sam spremio cevape, i presao na krilca, da li je stetno odmah odraditi taj novi postupak ili treba u medjuvremenu oprati posude? Da li cemu smeta prekidanje onog postupka cuvanja temperature 30 minuta? ili je bolje da to kao opciju iskljucim, mada ce mi nekad i trebati. Znaci ispecem cevape i on pocne da cuva temperaturu, da li izvlacenjem posude i prekidom tog procesa mogu naskoditi uredjaju?
Neko je pisao da je spremao jabuku, da li se stavi cela (da nije naceta) ili se izvuce onaj sredisnji deo sa kosticama? Na jednom receptu videh da se stvari motaju u foliju pa u fryer, dal je to stetno mozda? Da li je neko probao susiti voce?
Da li je bolje spremati pomfrit i meso zajedno u jednoj turi ili iz dva puta (svaku stavku pojedinacno)? Mislim sva ova pitanja, kada steknem rutinu ce i meni zvucati kao glupa, ali do tada svaka pomoc je dobro dosla :D

Сат нема јер се одложено спремање врши преко телефона. Мада не би било лоше да светли у мраку.
Да ли га гасите на Power дугме, не из струје.

Што се тиче спремања, треба пробати шта и како, има рецепста не Youtube.
Помфрит и месо горе, може ко воли да му мало капље по помирити. Ја волим, буде помфрит сочнији, опет ко шта и како воли.

Posto nema vise delimano rasprsivaca u prodaji, d ali je neko narucivao rasprsovac sa Temu-a, vidim da je izbor poprilican, ali je dilema koji uzeti :)

ja sam pazario preko Temu. Ne znam samo koji. Imaš i na Aliju, a imaš i kod naših kineza ako te mrzi da čekaš.

Nego jel može neko da mi pomogne oko ovoga?
Tefalova rešetkica kod Xiaomia posle zilion puta upotrebe se fino oljuštila. Jel ima zamene za nju, odnosno jel mogu negde da kupim samo taj deo? i gde?

Tefalova? Valjda teflonska?

Jel si to u skorije vreme video, izlistah proizvode koje imaju od delimana i nema rasprsivaca. Malopre sma bio do Rode, ali mi nije palo na pamet da pogedam.

Nazad
Vrh Dno