Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Na Ananasu je skoro stalno toliko, plus kad su kodovi i manje.

Evo sad uzeh na Ananasu 5,5L za 9,799 sa a1000, pa javljam utiske. 3,5L ide tašti.

Ja sam pre koji mesec uzeo 6,5L (crni) bucniji je od 3.5L i vise greje okolo, ali zato moze veca temperatura (220C naspram 200C) sto znaci dosta pri spremanju jela. Takodje mislim da je 6,5L bolje przio od 3,5L na identicnim temperaturama.

Bio mi je suvise bucan i kao da je ventilator bio malo van balansa, ali sam ga koristio normalno. Jednom da ga ukljucim, kad ventilator tandrce, kao da je spao pa negde kaci kuciste.
Reklamirao Ananasu, poslao u ComTrade magacin, Ananas mi vratio pare. Najduze sam cekao kurira da dodje po uredjaj. :D

Ne znam da li je samo do tog primerka ili je serija takva, ali eto meni je bio bucan od samog pocetka, cak i bez tog problema sa ventilatorom.

U medjuvremenu je nestalo crnog od 6,5L, pojavio se beli za 500 dinara manje, ali dok sam se ja naterao da uzmem, poslednja 4 komada su otisla. Tako da sam se sad vratio na 3,5L i mogu reci da korpa od 6,5L bas dosta znaci, takodje i jaci grejac. Velika prednost. Preporucujem svima da uzimaju ovaj od 6,5L, iako je bucniji i vise greje. Pogotovo za 10500 dinara ako ponovo bude. :)

Vrlo je moguće da je od početka bio pokvaren taj ventilator. Ali zbog toga sam i uzeo jedan ovaj novi od 5,5L. Iako mi nije bitno, ima prozor za razliku od 6,5L, ali najveća razlika je što ima grijač od 1600W (umjesto 1800W na 6,5L) a postiže 220C.

Ovo nije normalno, već danas će Post Express da isporuči, nije mi nikad ništa brže stiglo.

Meni je uvek sa Ananasa brzo stizalo, pogotovo ako je abrzo oznaka jer dolazi iz njihovog magacina.

Znam sve ali manje od 24h je rekord, posebno što je iz BG u NS, i subota.
Elem, evo poređenja 3.5L sa 5.5L, sigurno zanima nekog:

Prilozi

• PXL_20240928_194827673.MP.jpg
    PXL_20240928_194827673.MP.jpg
    173.4 KB · Pregleda: 178
  • PXL_20240928_194908902.MP.jpg
    PXL_20240928_194908902.MP.jpg
    191 KB · Pregleda: 162
3,5 solidan obrok za dvoje, 5,5 za tri osobe, 6,5 za četiri

Rekao bih prije jedna, dvije i možda tri osobe.

Zavisi sta se sprema, koja je hrana u pitanju. Iz mog iskustva, najcesce je ova druga varijanta sto Roy Fokker kaze.

Ima li neko ili ima neki link ka receptima u pdf formatu ?

Ne trebaju ti recepti već ideje a internet ih je pun. Kad naletiš na ideju obroka koji ti je zanimljiv, budi slobodan da eksperimentišeš sa detaljima dok ne potrefiš ukus toga što spremaš po meri.

Ima li neko ili ima neki link ka receptima u pdf formatu ?

U Xiaomi aplikaciji imas recepte.

Kucaj na Youtube sta god da te interesuje, "air fryer + nesto" izaci ce gomila videa, ima duzih od 10 minuta ili 30 minuta, ali ima i dobrih shortova od 30 sekundi.

Pogledaj ovde na temi, kaceno je nekoliko primera Youtubera koji imaju dobre air fryer videe.

Ako volis TV i poznate licnosti, uskoro Jamie Oliver pocinje svoj serijal na 24Kitchen. :)
1727645408071.png

Pozdrav,sta mislite o ovoj fritezi..zamenio bi teslu od 7.5l za ovo...
svidja mi se jer ima dva odvojena dela a i po jacini je bolja 2400W vs 1700w

1728287186952.png

RA910DV je neki generički kineski model, pošto ga nalazim pod minimum tri imena online: VIVID, AHM Electronics i TEKXDD. Opisi daju oprečne informacije, tako da ne bih znao kome da vjerujem. Iskreno, za ove stvari se bolje držati provjerenih brendova i ličnih iskustava drugih ljudi.

Prilozi

• 1728288817487.png
    1728288817487.png
    395.9 KB · Pregleda: 80
  • 1728288933424.png
    1728288933424.png
    733.2 KB · Pregleda: 91
3.5L je danas 6.990 na A******.

3,5 solidan obrok za dvoje, 5,5 za tri osobe, 6,5 za četiri
Ја сам Xiaomi air fryer 4 pro узео само зато што је био 6500, а кошта од 11 до 15 хиљада. Имао пре тога Делимано 3,5.

Mislim da sad mijenjaju tu prvu liniju proizvoda novom, zato su svuda na popustima 3.5L, 4L Pro i 6.5L.
4.5L ima puno više smisla kao osnovni model, a 5.5L mislim da završava posao svima koji spremaju za 2-3 osobe.

Da li ići na 5.5l ili 6.5l verziju? Za max dvoje bih spremao, a uglavnom za sebe jedno 600,700g mesa dnevno.

Mislim da ti ne treba 6.5L, a prozorče je game changer što se mene tiče.

Pozdrav,
razmisljam o kupovini gorenje multicookera alli mi treba za kuvanje npr pasulj,grasak,paprikas i sl...i niko ne zna da mi da pravi info da li ovo sluzi za to
tj da li mogu da ubacim sve stastojke ...npr grasak,kobasica,povrce i da se napravi lepo kuvano jelo :)
Hvala unapred.

Ne, jer air fryer i multicooker nisu isto (možda i može da se skuva ponešto u air fryeru u odgovarajućoj posudi ali nije mu to namena).
Edit:
Razmisli o ekspres loncu za kuvanje klasičnih jela, ne treba mešanje sve se skuva jako brzo a tvoje je da ne prepuniš lonac i to je otprilike to. Otvori posebnu temu za njega ako si zainteresovan za dodatan info.

Poslednja izmena:
Postojao je i multicooker koji nije express lonac to su bili delimano multicooker-i. Oni su ustvari obični rice cooker-i samo imaju više opcija. Imam još uvek taj delimano. U njemu se normalno kuva hrana. Od skoro imam instant pot i odličan je za mnoge stvari. Ali pod pritiskom kad kuvaš ide mnogo manje vode. Najbolje da na youtube nađeš instant pot recipes i sačuvaš na listu šta ti se sviđa. Mislim da ovaj gorenje kuva pod pritiskom al proveri. Još jedna perverzija je kad imaš i instant pot i air fryer pa skuvaš celo pile i krompire na pari u instant pot-u a zapečeš u air fryer-u.

Da li ima neko vise iskustva sa ovim, da li je bolje doplatiti za ovo ili kupiti ovaj "obicni"?

Pozdrav svima,
imam sad Gorenje neku fritezu na vazduh i sluzila me super 4 godine jos uvek radi, ali toliko sam usvinjio resetku i pored pranja mast se toliko zalepila da nema sanse da je ocistim(probao sam sve preparate)
Koju predlazete fritezu na vazduh do nekig 12-15 hiljada max, da li neku od ovih Xiaomi ili neku drugu.Generalno treba mi za 2 osobe i da se lako cisti.I naravno ako imate neki savet kako ocistiti :p

Ajd uslikaj molim te, ne mogu da zamislim da ne može da se sredi to.
A za dvije osobe Xiaomi 5.5L lagano.

Nazad
Vrh Dno