Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Na yt povrće spremaju bez posude sa rupama pa možeš da probaš tako. Ja sam tražila i nisam našla rezervne delove za onaj prvi Air fryer beli.
 
Uzeo sam 4L model i imam dva pitanja.

Gde mogu uzeti perforirane posudice od pek papira?
Kod Kineza imaju iste one kao na Aliju, samo što su kod nas 400 dinara 50 komada.

Jel prodaju posudu zasebno tj. jel se može zameniti ako se oguli teflon od korišćenja.

Posudice koristim da ne bi morao često da čistim, ali je problematično jer ne struji vazduh odozdo.

Iz mog iskustva piletinu sprema odlično, povrće ne baš.
To ti je najjeftinija opcija, ako neces da čekaš sa alija.
 
@Envoy eksperimentiši sa sprejom sa maslinovim uljem pre pečenja i začinima i količinom povrća koje odjednom stavljaš. Prilagodi i vreme količini. Nekada ne možeš natrpati mnogo. A nekada je poželjno istresti sve pa promešati i vratiti umesto što samo protreseš korpu. Možeš i vodu prosuti koja se nakupi ispod da ne bude previše vlažno.
Ja sam počeo sa jednim od 3,5l, a sada imam 3 komada. Slažu se lepo jedan na drugi. I jedan pored. Na taj način za kratko vreme imam zdrav obrok.
 
Koji uzeti nakon sto je 3.5l postalo malo?



Ovaj od 6l ima touch ekran ali nema onu resetku unutra, a ta tepsijica koju ima moze samo da se podigne gore i podeli fryer na pola, da kapacitet bude 3, sto ne odgovara.


Ovaj od 6.5 ima metalnu resetku kao i ovaj od 3.5l, ali koliko mi se cini, nije previse visoka? Nego je tepsijica ulegnuta a resetka samo nalegne preko.

Ako dobro vidim po slikama uopste.

Je li ima ko ovaj od 6.5l da slika i pokaze kakav je unutra?
 

Prilozi

  • STP_12.3_022924_185813.jpg
    STP_12.3_022924_185813.jpg
    68.6 KB · Pregleda: 57
Rešetka nema nožice, a leži na vrhu tray-a, oko 3cm udaljena od dna traya. Nisam još pokuša na pečem ništa u 2 reda. Svakako je poprilično široka fioka.
 
Rešetka nema nožice, a leži na vrhu tray-a, oko 3cm udaljena od dna traya. Nisam još pokuša na pečem ništa u 2 reda. Svakako je poprilično široka fioka.
ok, to deluje korektno, ali mi se čini da ću odustati.
Sad sam merio ovaj mali airfryer, odokativno doduše, ne mogu da nađem metar 😂 on je širine dvadesetak a dubine 10, 12, što će reći da je ovaj od 6.5l tek nešto malo širi a duplo dublji.
što mi ne odgovara jer i ovaj se muči sa krompirićima i povrćem, koliko god mešao uvek ostane dosta nezapečenog.

meni treba nešto sa širom posudom, dubina manje više.
 
Bolje je kad je aparat širi a manje dubok. Šta mi vredi dubina kad se u sredini lošije peče i mora češće da se meša. Osim ako baš neko hoće da ugura celo pile. Merila sam sve duple aparate i nisam uspela da nađem mere od instant vortexa jer mi deluje da je manje dubok od ninje. Na kraju ću ostati na lidlovom dok ne izađe nešto baš po meri.
 
Bogami kod mene ovaj peče znatno bolje krompiriće, od onih u MEdionovom 5l. u prvoj turi pekao 550g, u drugoj 700g. Obe ture ispale odlično, sa tim da ukoliko pečeš preko 600g mislim, imaš shake reminder. Za 500 ne nudi :)
 
Bogami kod mene ovaj peče znatno bolje krompiriće, od onih u MEdionovom 5l. u prvoj turi pekao 550g, u drugoj 700g. Obe ture ispale odlično, sa tim da ukoliko pečeš preko 600g mislim, imaš shake reminder. Za 500 ne nudi :)
za taj 500g bi trebalo da je ništa.
Ovaj od 3.5l se već muči, u sredini su uvek živi, možeš 20 puta da mešaš i drndaš.

a ako hoćeš full, što realno može da stane 700-800g, nema teorije da ispeče.

em to em što lepo peče samo na krajevima posude, u sredini apsolutno ništa.
to me malo smara.
Ne znam da li je ovaj moj faličan ili su takvi svi, ali ako je tako, onda je to baš mana po dizajnu.
 
Mislim da piše da u 3.5L može do 600g odjednom, bar sam ja toliko pržio. Svaki put su odlični, samo ih tumbam najnormalnije svakih osam minuta. Naravno zaleđene samo, ništa sirov.
 
Ima ga tek nekoliko dana, te sam spremao hrane koliko mi je bilo potrebno :D Svakako nikad ne bih prepunjavao Fryer, jer ukoliko vazduh nema oko čega da cirkuliše, nema ni rezultata, simple as that.
 
em to em što lepo peče samo na krajevima posude, u sredini apsolutno ništa.
to me malo smara.
Ne znam da li je ovaj moj faličan ili su takvi svi, ali ako je tako, onda je to baš mana po dizajnu.
to sam i ja primetio kod mene, po krajevima posude dosta bolje ispece nego u sredini.
 
Meni se Ninja toliko dobro pokazao, da sam danas uzeo novi model 500UK, 10.5L. Predhodni šaljem za stan u NS-u. 269e sa 6 godina garancije, na akciji. Ovaj ima opciju da se izvadi srednja pregrada, što mu je najveća prednost.

1000012804.jpg
 
Da li neko koristi ove silikonske umetke za pečenje? Koliko utiču na kvalitet?
 
Ja sam kupio ali samo ću da koristim da podgrijem hranu, ne za pečenje. Ne sumnjam da može ali bez cirkulacije vazduha ne bih se igrao s tim.
 
Upravo kao sto kolega rece, samo za podgrevanje, mora i od dole da struji vazduh.
 
ja koristim one papirne..pravio cufte,piletinu,vudi virsle i sve bez problema...50kom oko 300 din porucio
 
Imao sam u frižideru ispečene ćevape s roštilja od juče popodne, i rekoh da probam podgrijavanje. Stavio sam standardno preheat 3 minuta na 200, pa podgrijavanje 3 minuta na 200, koristeći silikonsku činiju... SAVRŠENO su se podgrijali. Bukvalno kao da su sad s roštilja, toliko neočekivano dobro da sam morao da podijelim ovdje.
 
Poručio sam ćaomi od 4L. Nemam nikakvih očekivanja, al ajde makar za početak da pomfrit i tako to spremam bez ulja.
 
Stigao, žena otišla u opštinu da podnese zahtev za razvod. (bilo očekivano)

Elem, za prvo uključivanje, jel treba na prazno da se ispeče pećnica 10ak minuta, ili samo operem posudu i udri po zdravoj hrani?
 
  • Funny
Reagovanja: 5ar
Poželjno je da je zagreješ 3 min pre nego što ubaciš nešto da se peče. I ako je opereš odmah nakon što završiš pečenje, biće ti mnogostruko lakše nego da ostaviš za kasnije pa se sve stvrdne.
 
Мислио сам баш на прво прво, да ли треба да изгори неки премаз ил слично. Свакако сам га пустио у празно да испржи помфрит. Смрдело је први пут, сад је ок.

Чиме смем да чистим тај тефлон?
 
Nazad
Vrh Dno