Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Sta ima od romova sa miui dialerom?
Nesto bi da probam drugacije...
Prijavljujem da se i meni fon resetuje, ponekada, sam od sebe, desilo se jednom i u razgovoru da se resetovao. 12.5.4
probleme hoce da pravi neispravna sd kartica...
Kladim se da je koristis.
probaj telefon bez nje.

Probaj truedialer odlican je, ja ga koristim na poco x3 od prvog dana...

Sta ima od romova sa miui dialerom?
Nesto bi da probam drugacije...

probleme hoce da pravi neispravna sd kartica...
Kladim se da je koristis.
probaj telefon bez nje.
Hmm, nije mi to palo napamet, dugo imam tu karticu, bila je i u prethodnom telefonu. Mislio sam da je mozda od nekih softw. koje sam instalirao, imam i root telefon, magisk module, macrodroid... Skinuo sam neki update juce za magisk, sacekacu da se opet resetuje, pa cu probati da izvadim karticu.

Kakve veze ima memorijska kartica sa tim što se u toku razgovora telefon restartuje?

Izgleda da niko nije procitao moj predhodni post :) Rom za Indoneziju,kod mene radi odlicno.Sve je bas onako kako treba.Nema nikakvih restarta,problema sa senzorima u toku razgovora.Baterija mnogo bolje drzi nego na EU Rom-u.Nema onaj glupi Goolge-ov dialer,sms i contacts,vec je Xiaomi.Tek sada sam video koliko je bolje.Sve te probleme,sa pozivima,pravi bas taj Google.Sve one sitnice,koje su me nervirale na EU Rom-u,ovde ih nema.Npr:Uzasno me nerviralo,kada me neko pozove,a ja mutiram poziv,ali ekran ostaje upaljen.Nema sanse da se ugasi.Ovde to radi onakao kako treba.Pritisnes Power dugme,mutira i ekran crn.Ako ovo nastavi ovako dobro da radi,nemam nameru da se ikada vise vratim na EU.

Moguce da staklo pravi problem. Ja sam svoje skinuo jer mi se povremeno desavalo da senzor ne reaguje. Isto tako desvalo se da zeza touch, sam otvara aplikacije i klikce gde zeli. Od kad sam skinuo staklo tih problema nema.
Jel to čest problem sa staklom da prave problem? Imam Redmi note 9 pro, mislim da ima neku foliju, koja je baš u lošem stanju, pa sam želeo da stavim staklo. Nemam nikakvo iskustvo sa tim zaštitama, da li neko ima predlog šta kupiti, koje staklo?

Ja nisam imao nikakvih problema i sve radi super, jedino sto svako staklko koje stavim, posle nekog vremena pocinej da se odlepljuje i ulazi vazduh ispod njega, pa mi onda prednja kamera bude losija...ovako, sve ostalo radi normalno

Redmi Note 9. Nakon jučerašnjeg ažuriranja sistema na MIUI Global 12.5.4.0 Stable (RJOMIXM) ne radi mi više preusmjeravanje poziva. Samo izbaci grešku Call settings error: Network or SIM card error. Kada prebacim sim u drugi telefon, radi normalno. Probao sam vraćanje na fabrička podešavanja ali nije pomoglo. Da li je neko imao slično iskustvo?

Prilozi

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 28
preusmeravanje poziva zavisi od operatera a ne od telefona,
telefon samo salje kod za preusmeravanje...ono tipa *#61#

to je samo graficki prikazano u telefonu.

Koristim svakodnevno već 2-3 godine bez problema i od juče više ne radi. Ubacio sam sim karticu u drugi telefon i radi bez problema...

Kao da ne znamo sta je problem.Bag u MIUI-u,Kinezi namerno jedno brisu,drugo dodaju.Nisu ni drugi proizvodjaci mnogo bolji.Oni su sklopili fon i ubacili OS u njega,tako da imaju vecu kontrolu nad telefonom,nego korisnik.Kao po obicaju.Svaki apdejt je prica za sebe.Sve radi ok,i onda stigne apdejt i opa,vise ne radi.Ma da,pokvario se telefon sam od sebe.Znaju oni veoma dobro,sta i kada da poprave i pokvare u sistemu.Treba da se kupuju i noviji modeli.

Malopre mi stigao update 12.5.5, za Redmi 9 pro, nakon restarta telefon ode u orange recovery, oko one dekripcije, greškom sam uneo pogrešan pin, pa me je opet pitao za pin, uneo sam ispravan i kao prošlo, ali kod onog updating, se resetovao, i upao u loop, isto orange, ubacim ispravan pin, prihvati ali čim krene update, restart u orange. Onda sam umesto kucanja pina izabrao restart, pa se sistem nekako upalio, ponudio opet update 12.5.5. ali 2.4gb ako se ne varam, dok je prvi bio mislim neki manji. Nakon update, restart opet u orange, odradio dekripciju normanlo, update isto, i upalio se sitem normalno. Videću kako ce da se ponaša 12.5.5 Global

Mugy da li može pomoć oko instaliranja Rom za Indoneziju? Imam Redmi Note 9 i zbog organizacije posla mi je jako bitno snimanje razgovora. Da li može neki link rema tutorijalu kako da instaliram drugi Rom? Trenutno mi je Global 12.5.4​

Mugy da li može pomoć oko instaliranja Rom za Indoneziju? Imam Redmi Note 9 i zbog organizacije posla mi je jako bitno snimanje razgovora. Da li može neki link rema tutorijalu kako da instaliram drugi Rom? Trenutno mi je Global 12.5.4​

Skini True Phone dialer i uključi u podešavanjima snimanje razgovora.

Tesko da moze neka aplikacija da snima razgovore kada je sistemski onemoguceno na nivou androida od v10, a da ne govorim o A11 ili 12
Jedini nacin je da se promeni rom

Ja sam koristio Fastboot metodu.Otkljucas Bootloader i preko programa na kompu MiFlash,ubacis koji god oficijalni Rom hoces.Bez obzira na region.Postoji i metoda bez otkljucavanja Bootloder-a i bez brisanja podataka u telefonu,ali ja nisam hteo da probam,jer ako nesto krene naopako,a Bootloader zakljucan,mogu da nastanu vece komplikacije.Nista nije komplikovano,ali ne znam kako to ovde da ti objasnim,ako nikada nisi ovo radio.Kod mene je i na EU Rom-u bio Call recorder i radio je odlicno Ovaj Indonezija,je ustvari isti kao EU i Global,ali sa Xiaomi dialer-om i sms,i dosta je sredjeniji i bez iritantnih bagova.Evo posle mesec dana,radi savrseno i nemam,ama bas ni jednu primedbu.

Ja sam koristio Fastboot metodu.Otkljucas Bootloader i preko programa na kompu MiFlash,ubacis koji god oficijalni Rom hoces.Bez obzira na region.Postoji i metoda bez otkljucavanja Bootloder-a i bez brisanja podataka u telefonu,ali ja nisam hteo da probam,jer ako nesto krene naopako,a Bootloader zakljucan,mogu da nastanu vece komplikacije.Nista nije komplikovano,ali ne znam kako to ovde da ti objasnim,ako nikada nisi ovo radio.Kod mene je i na EU Rom-u bio Call recorder i radio je odlicno Ovaj Indonezija,je ustvari isti kao EU i Global,ali sa Xiaomi dialer-om i sms,i dosta je sredjeniji i bez iritantnih bagova.Evo posle mesec dana,radi savrseno i nemam,ama bas ni jednu primedbu.
I meni je do pre 3 dana radilo super snimanje razgovora sa Global romom, koristio sam Call Recorder, kupljenu aplikaciju, 1300 din, sjajna je za ono što meni treba, pregledna. Telefon sam pre toga rootovao, instalirao magisk, ali nakon ovog update 12.5.5 nešto se zeznulo, pa kao da više ne radi root dobro, pa ni magisk nešto ne radi, i prestao je da snima razgovore... Užasno me smara da opet sada provaljujem šta treba da radim... jedva sam se naterao i da ga prvi put namestim, ne znam ni sam kako sam to sve odradio.
Meni je mislim otljkučan bootloader, imam instaliran OrangeFox TWRP, šta predlažeš da pokušam, da bi naterao da mi radi Call recorder opet, imaš li neki predlog, uputstvo da pogledam?

Poslednja izmena:
@phantomr,cekaj,zar nema na Global Romu u Google dialeru,opciju snimanja razgovora?Kao sto sam napisao,kod mene je na EU Romu postojala ta opcija i na Google dialeru.Nista nisam ja naknadno instalirao.Sada je i kod mene otkljucan bootloder i nemam nameru da ga zakljucavam.Jedino sto kada je otkljucan,Google Play pokazuje da telefon nije sertifikovan,pa nece pokazivati neke aplokacije,kao npr. Netflix,ali meni to ne smeta.Ko hoce,neka zakljucava.Sto ne probas i ti Indonesia Rom?

Hoce covek da mu snima automatski...
To snimanje u google dialeru ne vredi ni 5 para.

@phantomr

promeni rom kad vec imas custom recovery i sve spremno

Jasno mi je sta covek hoce.Sta mislis sto sam ja presao na Indonesia Rom? Na njemu radi snimanje razgovora odlicno i mozes da biras,hoces li automatski da snima svaki razgovor ili kako ti hoces.

Hoce covek da mu snima automatski...
To snimanje u google dialeru ne vredi ni 5 para.

@phantomr

promeni rom kad vec imas custom recovery i sve spremno
Tako je, želim da se razgovori snimaju automatski, to mi je važno. Uspeo sam da opet proradi, otišao sam u OrangeFox i odradio odatle instalaciju magiska. Nakon restarta, odmah je sve samo proradilo, opet snima razgovore iz Call Recorder aplikacije, jer i dalje imam Global rom. Ne znam da li da prelazim na neki drugi rom, nisam isprobavao ništa, meni ovo završava posao,
Poklonio mi je prijatelj DisplayLink docking station, uz čiju pomoć treba da radi ubc-c na HDMI, on je kod sebe isprobao i radi na redmi npr. 11.

Pozdrav ljudi, mozda ovo nije mesto za pitanje koje imam ja ali verujem da ce me moderatori ili neko vec uputiti gde ce prebaciti moj post. Izvinjavam se unapred.
Naime imam Xiaomi Redmi Note 9 pro 6/128gb. Telefonom sam odusevljen ali imam problem u zadnjih par dana i nigde na netu ne nadjoh nista pametno.
Problem: Ovetljenje ekrana radi i na automatskom i manualnom modu ali samo do pola cm od svog minimuma,sve preko toga zatamni ekran na minimum toliko da je jedva vidljivo,onda moram rucno da smanjim na minimum zatim pocne da reaguje kako ga posvetljujem do to odredjenog nivoa i ako preskocim opet ga vrati na minimum. probao sam drugi lcd, ista stvar, resetovao na fabricka podesavanja i opet ista stvar. Ali kad ugasim telefon i upalim recimo u fastboot mod ona ikonica i natpis fastboot mode svetle punom parom kao da je na preko pola brightnes,isto tako kad ga samo upalim Redmi logo bude kao sto treba a onda opet zavibrira i toliko smanji osvetljenje da je to skoro pa nevidljivo dok ne udje u sistem onda ga vrati na ono sto sam ja podesio dokle moze. ima li iko ideju o moguem problemu i resenju?
Hval svima unapred.

Fabricki ekran, ali sam probao i sa drugim gde je ploca otisla, isto se desava. Jedino sto mi pa na pamet je da ima neke veze sa time sto nemogu da odkljucam bootloader iako je moj mi nalog tu... Postavicu par slika za par minuta .
Evo slika kao primer.
Ovde gde je zatamnjeno treba se bas potruditi da se vidi.

Prilozi

• IMG-c120a53af8998797d11266e6e26d9508-V.jpg
    IMG-c120a53af8998797d11266e6e26d9508-V.jpg
    170 KB · Pregleda: 18
  • IMG-92c434646b2168a0a6333cf42096f681-V.jpg
    IMG-92c434646b2168a0a6333cf42096f681-V.jpg
    156 KB · Pregleda: 18
  • IMG-e00fb069e5d8954458ffa1edb1ee31fa-V.jpg
    IMG-e00fb069e5d8954458ffa1edb1ee31fa-V.jpg
    149.8 KB · Pregleda: 17
  • IMG-7b8320c68b615468efaecbe9963616d0-V.jpg
    IMG-7b8320c68b615468efaecbe9963616d0-V.jpg
    188.7 KB · Pregleda: 17
  • IMG-9c432d9e7a62aca4eccce751ce18a74c-V.jpg
    IMG-9c432d9e7a62aca4eccce751ce18a74c-V.jpg
    144 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Svaki BL moze da se otkljuca...napisi gresku koju ti izbacuje. Meni tu deluje da je otisao neki cip(kontroler) na ploci koji regulise napon za backlight...

Kao sto covek kaze.Bootloder moze da se otkljuca,ali izgleda da negde ne radis nesto kako treba.Ako uspes da otkljucas,probaj neki fabricki rom za drugi region ili neki custom,pa vidi sta se desava sa osvetljenjem.Ako i tada zeza,najverovatnije je nesto sa hardverom.Izvini,da li se isto ponasa i kada je ukljucen i iskljucen dark mode?

Za Bootloader sam na cekanju 55 sati,. Kazu tako mora pa da sacekam. Kad odkljucam probacu drugi Sw.
Da i u Dark modu je ista prica.
Moze biti lako da je kao sto Kidence kaze neki Ic otisao..

Nazad
Vrh Dno