Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Hvala, gledaću da ga uzmem. 2 godine star, odlično stanje 150€. na KP. Beograd. mogu da ga proverim.

Novi kosta 20-30 evra vise (9s-pro), sto bi kupovao polovan.
Inace zena ima 9s vec 2 god. i zadovoljna je. Nije zahtevan korisnik, ne zali se na zvuk (stalno je na YT) i pravi solidne slike.

Na MIUI 13 i A12, više nema stavke Screen on time pod Battery sekcijom. Uradio sam Factory reset posle ažuriranja i siguran sam da ga posle toga nema. Po ažuriranju a pre reseta, stavka je bila prisutna. Može li neko da potvrdi?

Pa dobro, tu znači vidim koliko sam buljio u ekran i koliko u koju aplikaciju od tog vremena. Poenta je što sada statistike potrošnje baterije nemaju mnogo smisla, ako su izbacili vreme upaljenog ekrana kao stavku koja najviše troši...

Pa dobro, tu znači vidim koliko sam buljio u ekran i koliko u koju aplikaciju od tog vremena. Poenta je što sada statistike potrošnje baterije nemaju mnogo smisla, ako su izbacili vreme upaljenog ekrana kao stavku koja najviše troši...
ako je kao i na drugim brendovima, kada pritisnes polje gde je grafik tek tada napise SOT.

Screenshot_1491.png

Screenshot_1492.png

Ne dešava se ovde, definitivno su to iz nekog razloga promenili, samo ne vidim zašto. Nema nikakvog smisla. Voleo bih da neko sa ovim telefonom i aktuelnim ažuriranjem, potvrdi da je ovako, kako ga opisujem.

Zna li se kada će apdejt na miui 13 i android 12 za Note 9S? Sa 12.5.5 animacije prilikom skrolovanja stranica u interfejsu i u tranziciji izmedju aplikacija seckaju.
Btw, neko je ovde spomenuo izuzetno visok SoT, meni redovno izgura 13 sati, uz surf i YouTube.

Zna li se kada će apdejt na miui 13 i android 12 za Note 9S? Sa 12.5.5 animacije prilikom skrolovanja stranica u interfejsu i u tranziciji izmedju aplikacija seckaju.
Btw, neko je ovde spomenuo izuzetno visok SoT, meni redovno izgura 13 sati, uz surf i YouTube.
Update je bio pre nekih mesec dana za EU ROM,za Global Rom mislim da nije jos pusten,bice uskoro.

Stigao apdejt na Note 9s pre dve nedelje. Global, MIUI 13 i Android 12.
Jedna od gluposti: onemogucili poco launcer na 9s. Sad ne moze da se gasi sa dvoklikom.

Stigao apdejt na Note 9s pre dve nedelje. Global, MIUI 13 i Android 12.
Jedna od gluposti: onemogucili poco launcer na 9s. Sad ne moze da se gasi sa dvoklikom.
Nije Global vec EU Rom, Global nije jos pusten. (EUXM) je EU Rom, a (MIXM) je Global Rom.

Pa to i pricam (pisem)...global rom MIXM (13.01), tako pise kod nje u tel.
Probam moj poko x3 da li ima, nema. Uzmem zenin N9s onako iz zezanja i on ponudi apdejt.
Ima vise od 10-ak dana i nisam menjao region, srbija bre..:D
E onda kazem sebi kako 9s ima a poco ne. Promenim region i dobijem apdejt i za poco..iii tu se za..ebah. :LOL:

Ja sam promenio Region na Vijetnam,skinuo update i nisam se zeznuo.jedini big imam sa zvukom,da kada ugasim tel.i ujutru ga upalim on smanji jacinu zvona,ne uvek ali se desava.drugih problema nemam ili ih jos nisam primetio,lepo lagano radi,baterija takodje ok.

Ma nije region kriv, malo se zezam. Mislim da nisu bas ispeglali sve kako treba.
Secam se da su vec povlacili/stopirali miui 13 kada se prvi put pojavio, bas zbog razlicitih bagova.

Na Redmi 9 pro EUXM još uvek nije došao miui 13, poslednji je 12.5.8... očigledno čekaju da izađe android 14 pa da nabace 😂

Prilozi

• IMG_20220922_181443.jpg
    IMG_20220922_181443.jpg
    67.2 KB · Pregleda: 17
Svašta... Ne znam na koji fazon neki dobiju a neki ne?! Verovatno ti je poslednji pre ovog bio 12.5.8.0? Koliko vidim na njihovom sajtu jedino euxm je dobio miui 13 počevši od 23.8. (ovo se odnosi na Redmi note 9 pro).

Pustili su Miui 13 i A12 samo za Evropu (EUXM).Jos uvek nije stigao apdej svima.Za Global (MIXM) i ostale regione,jos nije dobio niko,jer nije ni pusten od Xiaomi-ja.Kod mene je Indonezija.(IDXM)

Prebacio region, instalirao i vratio na Srbiju. Zaključak: Više se baterija troši, fingerprint baguje, aplikacije baguju random..

Nemam baš nikakav problem u radu, baterija ista kao i uvek, fingerprint zvoni, proximity sređen, jedino što nemam SOT u Battery sekciji. Uradio sam Factory reset, prvi put od kada imam telefon, odmah posle nadogradnje. SVE radi kako bi trebalo, nemam zamerke. U mom slučaju, vrlo dobrodošla nadogradnja!

Neverovatno je kako neki nemaju problema a neki imaju. Android je to, kupus od sistema.. traži hardver ekvivalentan gejming računaru da bi radio osnovne stvari na telefonu, ali hajde da radi pa da se proguta i to nekako..on baguje. Gori je od Windowsa milion puta. Google je otišao bestraga, Chrome im je isto gutač rama, plus da ne pričam o bagovima. Krajnje je vreme da se beži na Iphone .
@hazmaju U kom smislu je dobro došla? Koje su prednosti? Ja nisam primetio ni jednu do sada.

Prvo, imam poslednji Android a bez problema, drugo, bolji mi je virtuelni proksimiti senzor, koji sada vrlo retko napravi brljotinu. Treće, sviđaju mi se sitne estetske promene i u MIUI i u A12.
U mojoj knjizi dovoljno, pritom sam ja neko ko nije nezadovoljan Androidom i retko sam imao probleme koje nisam uspevao da prevaziđem i rešim. iPhone imam i ne volim nikako. Sada ih koristi majka a žena službeno mora da ima i menja ih na dve godine, tako da sam i dalje u toku sa razvojnim putem iOSa.
Pominješ Windows kao leš... Koristim i mogu ti reći da nema sistema bez svog dela problema. Koristim Linux godinama i entuzijasta sam, bio sam i moderator Linux podforuma na mycity.rs, MacOs sam koristio, pa sve to kažem iz ugla nekog ko ima određena iskustva i mogućnost da pravi adekvatne uporedbe.

Ne govorim ja bez iskustva, tek onako paušalno. Ako si toliki poznavalac, onda verovatno znaš da Android ima takoreći overlay koji pogoni miui i aplikacije, a pisan je u Javi - KATASTROFA. Rekao si da ti se Android više sviđa od Iosa. To je legitimno pravo, ja ovde govorim o funkcionalnosti. A neoboriva je činjenica, zakucana u kamenu da je Android samo smešan OS u pokušaju u poređenju sa Iosom. Mogu da obrazlažem, ali bi se odužilo. :)

Vrh Dno